Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οικειότητα - Osho......!!!!!!!!

♦ Αυτό που έχει περάσει, έχει περάσει. Μην σκοτίζεσαι για αυτό και μην το κουβαλάς σαν βάρος. Διαφορετικά δεν θα σου επιτρέπει να είσαι αυθεντικός στο παρόν.

♥ Μην είσαι αναμορφωτής και μην προσπαθείς να διδάξεις τους άλλους και μην προσπαθείς να τους αλλάξεις. Αν αλλάξεις εσύ, αυτό είναι αρκετό.

♦ Αν θέλεις να αγαπήσεις έναν άνθρωπο, αγάπησε τον εδώ και τώρα. Αγάπησε τον. Επειδή κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη στιγμή.

♥ Αν δεν είσαι ικανός να πεις ΟΧΙ, το ΝΑΙ σου δεν έχει κανένα νόημα.

♦ Ανησυχία είναι η κατάσταση έντασης, ανάμεσα σε αυτό που είσαι και σε αυτό που θα έπρεπε να είσαι. Οι άνθρωποι είναι αναπόφευκτο να είναι ανήσυχοι, αν υπάρχει στη ζωή το θα έπρεπε.

♦ Μέσα στην καταιγίδα, τα μεγάλα, τα δυνατά δέντρα πέφτουν, ενώ τα μικρά φυτά λυγίζουν κι ύστερα η καταιγίδα περνάει κι εκείνα χαμογελούν και ανθίζουν και πάλι.

♦ Όταν γεννιέται ο άνθρωπος είναι μαλακός και αδύναμος. Στο θάνατο είναι σκληρός και άκαμπτος.

♥ Ζήσε αυτή εδώ τη στιγμή όσο πιο ολοκληρωτικά είναι εφικτό και ξαφνικά θα έρθεις να αντιληφθείς ότι αν τη ζεις ολοκληρωτικά, έχει λυθεί. Δεν υπαρχει καμία ανάγκη να την λύσεις. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να την ζήσεις. Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται να το λύσεις, είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται να το ζήσεις.

♦ Πραγματικός έρωτας σημαίνει να μοιράζεσαι, όχι να εκμεταλλεύεσαι τον άλλον ούτε να τον κατέχεις.

♦ Ο μοναδικός τρόπος για να απελευθερωθείς από το φόβο, είναι το να μπεις μέσα σε αυτό ακριβώς που φοβάσαι.

♥ Αν δεν δώσεις τον εαυτό σου, δεν δίνεις τίποτα. Μπορείς να δώσεις χρήματα, εσύ όμως δεν είσαι τα χρήματα. Αν δεν δώσεις τον εαυτό σου, αν δεν δώσεις αγάπη, δεν ξέρεις τι σημαίνει να δίνεις.

♠ Πριν μπορέσεις να πάρεις, αγάπη θα πρέπει να περάσεις μέσα από μια μεγάλη μεταμόρφωση. Πρώτα πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου χωρίς καμιά ενοχή.

♠ Έχεις μια ύπαρξη μοναδική, ατομική και ασύγκριτη. Δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ξανά. Μόνο εσύ την έχεις. Γλέντησε την!!

♥ Ο νους βρίσκει πάντοτε ευκολότερο το να τρέχει και να πολεμάει, επειδή τότε έχει κάτι να κάνει. Αν πεις στο νου, «μην κάνεις τίποτα», αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα.

♠ Η ζωή δεν είναι τσιγκούνα. Η ύπαρξη δίνει πάντοτε με αφθονία. Εμείς όμως δεν μπορούμε να πάρουμε, επειδή δεν αισθανόμαστε ότι το αξίζουμε.
Από το βιβλίο του Osho «οικειότητα»




1 σχόλιο: