Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα.....!!!!!!!

1) Όλοι οι πειρασμοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά κάποια μορφή του βασικού πειρασμού να μην πιστέψεις τη σημερινή ιδέα. Η σωτηρία φαίνεται να προέρχεται από οπουδήποτε εκτός από σένα. Έτσι επίσης και η πηγή της ενοχής. Δε βλέπεις ούτε την ενοχή ούτε τη σωτηρία σαν να είναι στον ίδιο σου το νου και πουθενά αλλού. 

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλες είναι μόνο μια επινόηση του νου σου, θα συνειδητοποιήσεις επίσης ότι η ενοχή και η σωτηρία πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μέρος. Κατανοώντας το αυτό, σώζεσαι.

2) Το φαινομενικό τίμημα για την αποδοχή της σημερινής ιδέας είναι το εξής : τίποτα έξω από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σου δώσει ειρήνη. Αλλά η σημερινή ιδέα σημαίνει επίσης ότι τίποτα έξω από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σε πληγώσει, ή να διαταράξει την ειρήνη σου ή να σε αναστατώσει με οποιοδήποτε τρόπο. 

Η σημερινή ιδέα σε βάζει σε θέση να ελέγχεις το σύμπαν, όπου ανήκεις εξαιτίας του ποιος είσαι. Αυτός δεν είναι ένας ρόλος που μπορεί να τον αποδεχτεί κανείς μερικώς. Και ασφαλώς πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις ότι η αποδοχή του είναι η σωτηρία.

3) Μπορεί, ωστόσο, να μη σου είναι φανερό γιατί η αναγνώριση ότι η ενοχή βρίσκεται στον ίδιο σου το νου περιλαμβάνει τη συνειδητοποίηση ότι και η σωτηρία βρίσκεται εκεί. Ο Θεός δε θα έβαζε τη θεραπεία της ασθένειας εκεί που δεν μπορεί να βοηθήσει. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο νους σου, αλλά όχι ο Δικός Του. Αυτός θέλει να θεραπευτείς κι έτσι έχει κρατήσει την Πηγή της θεραπείας εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για θεραπεία.

4) Έχεις προσπαθήσει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο, καταβάλλοντος κάθε προσπάθεια, οσοδήποτε διαστρεβλωμένη και φανταστική, να αποχωρίσεις τη θεραπεία από την ασθένεια για την οποία σχεδιάστηκε κι έτσι να κρατήσεις την ασθένεια. Ο σκοπός σου ήταν να διασφαλίσεις ότι η θεραπεία δε συνέβη. Ο σκοπός του Θεού ήταν να διασφαλίσει ότι συνέβη.

5) Σήμερα θα εξασκηθούμε στο να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέλημα του Θεού σε αυτό το θέμα και το δικό μας είναι πραγματικά το ίδιο. Ο Θεός μας θέλει θεραπευμένους κι εμείς δε θέλουμε πραγματικά να είμαστε άρρωστοι, επειδή μας κάνει δυστυχισμένους. Επομένως αποδεχόμενοι τη σημερινή ιδέα, είμαστε πραγματικά σύμφωνοι με το Θεό. Αυτός δε θέλει να είμαστε άρρωστοι. Ούτε κι εμείς. Αυτός θέλει να θεραπευτούμε. Το ίδιο κι εμείς.

6) Είμαστε έτοιμοι για δύο μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα, καθεμιά από τις οποίες πρέπει να διαρκέσει περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Θα αφήσουμε όμως εσύ να αποφασίσεις πότε να τις κάνεις. Θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για μερικά μαθήματα και θα ήταν και πάλι καλό να αποφασίσεις εκ των προτέρων ποια ώρα θα ήταν καλό να κάνεις αυτές τις ασκήσεις και μετά να τηρήσεις τις ίδιες σου τις αποφάσεις με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια.

7) Άρχισε αυτές τις περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας τη σημερινή ιδέα, και προσθέτοντας μια δήλωση που δείχνει ότι αναγνωρίζεις το γεγονός πως η σωτηρία δεν προέρχεται από τίποτα που βρίσκεται έξω από σένα. 

Θα μπορούσες να πεις τα εξής : Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα.  Δεν μπορεί να προέλθει από πουθενά αλλού.
Μετά αφιέρωσε μερικά λεπτά με τα μάτια σου κλειστά, επανεξετάζοντας μερικά από τα εξωτερικά μέρη όπου έχεις αναζητήσει τη σωτηρία στο παρελθόν, σε άλλους ανθρώπους, σε περιουσίες, σε διάφορες καταστάσεις και γεγονότα και σε ιδέες για τον εαυτό σου που επιδίωξες να τις κάνεις πραγματικές.

Παραδέξου ότι δε βρίσκεται εκεί και πες στον εαυτό σου τα εξής : Η σωτηρία μου δεν μπορεί να προέλθει από κανένα από αυτά τα πράγματα. Η σωτήρια μου προέρχεται από μένα και μόνο από μένα.

8) Τώρα θα ξαναπροσπαθήσουμε να φτάσουμε το φως που υπάρχει μέσα σου και στο οποίο βρίσκεται η σωτηρία σου. Δεν μπορείς να τη βρεις στα σύννεφα που περιβάλλουν το φως, κι είναι μέσα σε αυτά που την έχεις αναζητήσει. Δε βρίσκεται εκεί. Βρίσκεται πέρα από τα σύννεφα, στο φως. 

Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να περάσεις μέσα από τα σύννεφα προτού φτάσεις στο φως. Αλλά να θυμάσαι ότι ποτέ δε βρήκες τίποτα που να είχε διάρκεια ή που ήθελες στις μορφές των σύννεφων που φαντάστηκες.

9) Αφού όλες οι ψευδαισθήσεις της σωτηρίας σε έχουν οδηγήσει στην αποτυχία, δε χρειάζεται ασφαλώς να παραμείνεις στα σύννεφα, μάταια ψάχνοντας για είδωλα εκεί, όταν θα μπορούσες τόσο εύκολα να προχωρήσεις στο φως της αληθινής σωτηρίας. Προσπάθησε να περάσεις τα σύννεφα με οποιοδήποτε τρόπο σου αρέσει. Σκέψου ότι σου κρατώ το χέρι και σε οδηγώ, αν αυτό σε βοηθά. Και σε διαβεβαιώ ότι αυτό δε θα είναι μια μάταιη φαντασίωση.

10) Στις σύντομες και συχνές περιόδους εξάσκησης σήμερα υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι η σωτηρία σου προέρχεται από σένα και τίποτα, παρά οι ίδιες σου οι σκέψεις, δεν μπορούν να παρεμποδίσουν την πρόοδο σου. Είσαι ελεύθερος από κάθε εξωτερική παρεμβολή. Έχεις τον έλεγχο της σωτηρίας σου. Έχεις τον έλεγχο της σωτηρίας του κόσμου. Πες λοιπόν:

Η σωτηρία, μου προέρχεται από μένα. Τίποτα που βρίσκεται έξω από μένα δεν μπορεί να με σταματήσει.
Μέσα μου βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου και η δική μου.
ΜΑΘΗΜΑ 70
ΑΣΚΗΣΗ ΘΑΥΜΑΤΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου