Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πώς το είδος των συναλλαγών μου καθορίζει τον πλούτο μου.....!!!!!!

Οτιδήποτε δίνετε ή ανταλλάσσετε καθορίζει τον πλούτο και την επιτυχία σας!

Υπάρχουν 4 τύποι συναλλαγών
1. « Φανταστείτε μια ομάδα ανθρώπων που παίρνει χρήματα και δεν παραδίδει τίποτα ως αντάλλαγμα. Αυτό ονομάζεται ληστεία»  – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Για παράδειγμα, πληρώνετε μια κατάθεση 1.000 ευρώ για ένα νέο αυτοκίνητο. Ο έμπορος στη συνέχεια πτωχεύει. Μπορεί να μην πάρετε ούτε το αυτοκίνητο και να χάσετε και την κατάθεσή σας. Άλλο ένα παράδειγμα είναι όταν ένας υδραυλικός χαλαρώνει κρυφά ένα σωλήνα στο σπίτι σας. Τότε σας δείχνει την υποτιθέμενη «διαρροή», συσφίγγει την τοποθέτηση και σας χρεώνει 70 ευρώ. 

Μπορείτε να δείτε αυτή τη μορφή της ανταλλαγής στην εργασία σας: ορισμένοι άνθρωποι στο γραφείο σας αποφεύγουν να κάνουν τη δουλειά που τους ανατίθεται. Βρίσκουν πολλές δικαιολογίες, σας κατηγορούν συνέχεια, δε δουλεύουν, αλλά δέχονται πλήρεις αποδοχές. 

Η πρώτη αυτή προϋπόθεση ανταλλαγής είναι ουσιαστικά κλοπή. Αν λειτουργείτε με αυτό το τρόπο κανένας δε θα μπορεί να σας εμπιστευθεί. Μπορεί να απολυθείτε από την εργασία σας ή θα πρέπει να καλύψετε τα ίχνη σας ή να πάτε φυλακή! Εάν έχετε δική σας επιχείρηση και λειτουργείτε με αυτό τον τρόπο, θα αποτύχει .

Το δεύτερο είδος συναλλαγής είναι εξαπάτηση.
2. «Δεύτερη είναι η κατάσταση της μερικής ανταλλαγής. Η ομάδα παίρνει εντολές ή χρήματα για τα αγαθά και στη συνέχεια παραδίδει μέρος ή μια διαστρεβλωμένη εκδοχή από αυτό που είχε στην αρχή συμφωνηθεί» – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα «πακέτο ονειρεμένων διακοπών με 99 ευρώ», το οποίο τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ένα δύσοσμο δωμάτιο σ’ ένα μοτέλ δίπλα σε ένα θορυβώδη δρόμο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό του εργαζόμενου που κάνει λίγη δουλειά, αλλά ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του διαβάζοντας περιοδικά, σερφάρει στο διαδίκτυο ή κάνει προσωπικές κλήσεις την ώρα της εργασίας του. 

Εάν αυτό είναι το στυλ την συναλλαγής, αργά ή γρήγορα θα απολυθείτε και εάν πρόκειται για δική σας επιχείρηση, θα τη δείτε σύντομα να καταρρέει. Με μία τέτοια αντιμετώπιση ποτέ μην περιμένετε να πλουτίσετε!

3. «Το τρίτο είδος συναλλαγής είναι η νόμιμη και στην επιχειρηματική πρακτική θεωρείται η δίκαιη συναλλαγή. Κάνετε μια αγορά, τα χρήματα και η ποιότητα είναι ακριβώς αυτό που παραγγείλατε» - Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Οι περισσότερες επιτυχημένες εταιρείες και άτομα χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Για παράδειγμα, πληρώνετε για μια ντουζίνα φρέσκα αυγά και παίρνετε μια ντουζίνα φρέσκα αυγά. Όταν πληρώνετε και λαμβάνετε αυτό που σας είχαν υποσχεθεί είναι μια δίκαιη ανταλλαγή. 

Άλλο παράδειγμα, συμφωνείτε να βάψετε ένα δωμάτιο για 150 ευρώ. Όταν στη συνέχεια θα το βάψουν και θα κάνουν τη δουλειά όπως θα έπρεπε, εξασφαλίζετε την επένδυση των 150 ευρώ. 

Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, το εισόδημά σας θα είναι αξιοπρεπές. Εάν έχετε εταιρεία και λειτουργείτε με αυτό το σύστημα, θα την προτιμούν. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίζετε χρήματα για να ζήσετε μία άνετη ζωή αλλά και πάλι δε θα γίνετε πλούσιος.

4. «Το τέταρτο είδος συναλλαγής δεν είναι κοινό. Θα μπορούσε να ονομαστεί η συναλλαγή για αφθονία. Σε αυτή την κατηγορία, δε δίνεις 2 στη τιμή του ενός ή κάποια δωρεάν υπηρεσία, αλλά το κέρδος είναι κάτι πιο πολύτιμο από τα χρήματα. Η τέταρτη αρχή είναι σχεδόν άγνωστη στις επιχειρήσεις και στις τέχνες, αλλά είναι το κλειδί για την επιτυχία και την επέκταση!» - Λ. Ρον Χάμπαρντ

Τα άτομα και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την τέταρτη μέθοδο συναλλαγής μπορούν να ανθίζουν ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης! Για παράδειγμα, ο Steve Jobs και ο Bill Gates έδωσαν στους ανθρώπους κάτι πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. 

Οι πελάτες εξακολουθούσαν να αγοράζουν Apple ή Microsoft προϊόντα και έβρισκαν ότι μπορούσαν να κάνουν πράγματα που ποτέ δε θεωρούσαν πιθανά. Είναι σχεδόν μαγικό και έχει κάνει χιλιάδες ανθρώπους πλούσιους. Πάρτε για παράδειγμα το εξής, προσλαμβάνετε έναν καλλιτέχνη να ζωγραφίσει μια εικόνα. 

Ζωγραφίζει όχι μόνο την εικόνα, αλλά περιλαμβάνει μια όμορφη κορνίζα χωρίς επιπλέον χρέωση. Για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν αυτό το είδος συναλλαγής τα οφέλη είναι ανεκτίμητα… 

Το παράδειγμα μίας γραμματέως που όχι μόνο κάνει όλη τη δουλειά της, αλλά εκπαιδεύει κι ένα νέο υπάλληλο ταυτόχρονα. Εκείνη αναλαμβάνει νέες ευθύνες χωρίς να ζητήσει αύξηση, αλλά ταυτόχρονα είναι και η χαρά του γραφείου. 

Με αυτό τον τρόπο θα λαμβάνει όχι μόνο εκπτώσεις, αυξήσεις, επιδόματα, αλλά και την ασφάλεια της εργασίας της. Όποιος εμφανίζεται λίγο νωρίς στη δουλειά του λειτουργεί καλύτερα και προσφέρει λίγο καλύτερη ποιότητα της υπηρεσίας ή του προϊόντος, είναι μια συναλλαγή σε αφθονία . Ο καθένας έχει περιθώρια να βελτιώσει τις συναλλαγές του.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν έτσι λαμβάνουν περισσότερες επιστροφές πελατών από άλλες επιχειρήσεις. Η αφοσίωση των πελατών είναι εγγυημένη. Εκ πρώτης όψεως το να δίνετε περισσότερο φαίνεται άδικο. 

Μπορείτε να κάνετε επιπλέον προσπάθειες χωρίς καμία αναγνώριση, ωστόσο τελικά θα ανεβείτε στην κορυφή γιατί όλοι θα προτιμούν να συνεργαστούν μαζί σας και θα είστε έκτος συναγωνισμού. Θα κερδίζετε τη φήμη της δουλειάς σας. Εάν δίνετε συνεχώς περισσότερα από ο,τι σας πληρώνουν ή περιμένουν από εσάς, αργά ή γρήγορα θα εξασφαλίσετε τον πλούτο!

Τι να κάνετε :
Ρωτήστε τον εαυτό σας

- Πως μπορώ να δώσω περισσότερα από ότι περιμένουν από εμένα;

- Τι μπορώ να κάνω για να γίνει η εργασία μου πολύτιμη;

- Ποια επιπλέον οφέλη μπορώ να παρέχω και που κανένας άλλος δεν έχει;

Στη συνέχεια ξεκινήστε να δουλεύετε με τη συναλλαγή της αφθονίας. Κάντε την εργασία, το προϊόν, την εταιρεία σας και το χρόνο σας πιο πολύτιμα από όλους τους υπόλοιπους. Αντί να προσπαθείτε να πάρετε όσα περισσότερα μπορείτε από τους άλλους, εργασθείτε στο να δίνετε όσα περισσότερα μπορείτε στους άλλους. 

Αργά ή γρήγορα θα γίνετε πλούσιοι! Κι αν αυτό δεν το βλέπετε άμεσα σε εισροή χρημάτων, θα το δείτε σίγουρα στο πώς νιώθετε. Διότι πραγματικά πλούσιος είναι αυτός που είναι πλήρης ουσίας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου