Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

8 τρόποι + 1 ιστορία για ένα θετικό ξεκίνημα.....!!!!!!!

Κάθε χρόνος ξεκινά με τη διάθεση να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας για μία χρονιά με λιγότερο στρες και μεγαλύτερη απόλαυση! Άραγε φέτος θα είναι μια χρονιά καλύτερη;

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, η ευτυχία δεν είναι κάτι που επηρεάζεται άμεσα από τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά μια επιλογή που μπορούμε συνειδητά να κάνουμε.

Εάν κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να είναι ευτυχισμένος μπορεί να υιοθετήσει και να ζήσει μια πιο θετική ζωή. Ποιο όμως είναι το μυστικό για να επιτύχουμε τη ζωή που επιθυμούμε;

Η ιστορία του Σωκράτη για το μυστικό της επιτυχίας είναι η απάντηση σε πολλές εκφάνσεις της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Ένας νεαρός ρώτησε κάποτε το Σωκράτη ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ως απάντηση εκείνος του πρότεινε να τον συναντήσει το επόμενο πρωί δίπλα στο ποτάμι. Συναντήθηκαν, λοιπόν, και ο Σωκράτης παρακάλεσε το νεαρό να τον ακολουθήσει στο ποτάμι. Όταν το νερό έφτασε μέχρι το λαιμό τους, ο Σωκράτης αιφνιδίασε το νεαρό βουτώντας το κεφάλι του στο νερό. 

Εκείνος προσπαθούσε να βγάλει το κεφάλι του έξω για να αναπνεύσει, αλλά ο Σωκράτης, δυνατός καθώς ήταν, τον κρατούσε μέσα στο νερό μέχρι που μελάνιασε. Τότε, του τράβηξε το κεφάλι έξω από το νερό και το πρώτο πράγμα που έκανε ο νεαρός ήταν να πάρει μια βαθιά ανάσα. 

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης ρώτησε : «τι επιθυμούσες περισσότερο από όλα, όταν βρισκόσουν μέσα στο νερό;» και ο νεαρός απάντησε: «Αέρα». Τότε ο Σωκράτης του είπε: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας: αν την επιθυμείς τόσο πολύ, όσο επιθυμούσες προηγουμένως να πάρεις μια ανάσα, τότε θα την έχεις».

Η επιθυμία μας για ευτυχία είναι τόση όσο είναι και η ανάγκη μας για αναπνοή;

Ας θέσουμε ως στόχο να είμαστε άνθρωποι με συνείδηση, καλοσύνη και ευτυχία, ξεκινώντας από απλές επιλογές που θα φέρουν περισσότερο χαμόγελο στη ζωή μας.

1. Βγείτε έξω
Κάντε μία βόλτα, απολαύστε τη φύση, σύμφωνα με έρευνες οι εξωτερικές δραστηριότητες βοηθούν στη μείωση του στρες, αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης και ανεβάζουν τη διάθεση μας.

2. Συναναστραφείτε με μικρά παιδιά (ανίψια, αδέλφια)
Τα μικρά παιδιά μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε το μυστικό της ευτυχίας. Απλά αφιερώστε τους λίγο ποιοτικό χρόνο και δείτε τη διάθεσή σας να απογειώνεται!

3. Διαλογισμός
Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να προωθήσει τη θετικότητα και την ευτυχία στη ζωή μας, συν του γεγονότος ότι μπορεί να μειώσει ακόμη και την αρτηριακή σας πίεση.

4. Παίξτε με το κατοικίδιό σας 
Λιγότερο άγχος, περισσότερη ευτυχία απλόχερη αγάπη! Δεν είναι αρκετά για να πάρουμε την απόφαση να βάλουμε στη ζωή μας ένα μικρό ζωάκι;

5. Κλείστε το κινητό σας
Facebook, sms, Twitter, Snap Chat… βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες καθημερινά – και δεν είναι όλες χρήσιμες. Μελέτες έχουν δείξει ότι διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο στα social media μπορεί πραγματικά να μας κάνει να αισθανόμαστε μοναξιά και άσχημα για τον εαυτό μας. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και αφήστε τον εαυτό σας απελευθερωμένο από εξαρτήσεις.

6. Πείτε ευχαριστώ
Η ευγνωμοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στις θετικές πτυχές της ζωή σας.

7. Διαβάστε περισσότερα βιβλία
Τα ποιοτικά βιβλία μπορούν να κάνουν το μυαλό σας να σκέφτεται πιο παραγωγικά – και ίσως πιο θετικά!

8. Χορός, τραγούδι
Έχετε παρατηρήσει ότι όταν τραγουδάτε το αγαπημένο σας τραγούδι ανεβαίνει η διάθεσή σας; Δεν είναι τυχαίο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τραγούδι και ο χορός είναι ένα στιγμιαίο booster διάθεσης!




www.plus.google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου