Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Είμαι μέσα στη Ροή των γεγονότων ;Τι είναι τελικά αυτή η Ροή ; Που θα με βγάλει ;


Θα προσπαθήσω να σας δώσω με τον πιό κατανοητό τρόπο τι σημαίνει Ροή σε ενεργειακό επίπεδο. Ο Ηράκλειτος είχε πει ότι : Δεν μπορείς να διαβείς τον ίδιο ποταμό δύο φορές. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει την φυσική τάξη της αλλαγής των πραγμάτων. Τα νερά του ποταμού τα οποία το άτομο περπάτησε μέσα τους ,την πρώτη φορά, έχουν ήδη κυλήσει και έχουν έρθει καινούργια πολύ γρήγορα. Το ποτάμι έχει αλλάξει, το ίδιο και ο άνθρωπος, σε κάθε στιγμή που έχει περάσει, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεται.

Η Ροή είναι η οδός που όταν την ακολουθώ όλα είναι εύκολα και βατά και επιπλέον όλα είναι νέα και καινούργια κάθε στιγμή. Θεωρητικα πιστεύω ότι πάντα είμαστε μέσα στην ροή είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.Το ποτάμι δεν έχει κάνει κάποια προσπάθεια να αλλάξει, απλά είναι αυτό που είναι κάθε στιγμή. Στην πραγματικότητα, θα χρειαζόταν πολλές προσπάθειες και εξωτερική επιρροή από δυνάμεις πέρα από εμάς, προκειμένου να αντισταθούμε σε κάθε τέτοια αλλαγή.

Με ποιό τρόπο μπαίνω μέσα στην Ροή των γεγονότων που επιθυμώ να συμβούν, των γεγονότων που είναι τα θετικά για εμένα; Πως θα βρω τον δρόμο μου, έτσι ώστε να μπω μέσα στο ποτάμι που θα με οδηγήσει στο αποτέλεσμα που επιθυμώ; Μια αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή του οραματισμού. Η δημιουργία ενός οραματισμού περιλαμβάνει την κατασκευή μίας εσωτερικής εικόνας του αποτελέσματος που επιθυμώ να αποκτήσω. 

Οι οραματισμοί είναι εξαιρετικά ισχυροί επειδή βάζουν σε λειτουργία τον ασυνείδητο νου σας, ακόμη και όταν η συνείδησή σας περιφέρεται στην καθημερινότητα. Καθώς θα εργάζεστε με κάθε μία τεχνική, κατα¬σκευάστε μία φαντασιακή εικόνα γι' αυτή: για παράδειγμα, δείτε τον εαυτό σας να είναι επιτυχημένος, να φέρνει με επιτυχία σε πέρας υποθέσεις που τον απασχολούν, να νιώθει γεμάτος ευγνωμοσύνη, να ξεχυλίζει από γενναιοδωρία.

Οραματιστείτε τον εαυτό σας μέσα στην πλήρη δύναμη της ροής. Για να γίνει πιο σαφής ο οραματισμός, επικεντρωθείτε σε μία συγκεκριμένη περιοχή της ζωής σας, στην οποία θα θέλατε να έχετε περισσότερες εμπειρίες συγχρονικότητας και συμπτωματικών γεγονότων, όπως στην οικογένεια, στη σταδιοδρομία, στα ειδύλλια, στην πνευματική ζωή, στα οικονομικά ή στα ταξίδια.

Εκτός απο τους οραματισμούς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό και τις επιβεβαιώσεις.

Οι επιβεβαιώσεις είναι θετικές δηλώσεις που κάνετε στον εαυτό σας, οι οποίες προγραμματίζουν συνειδητά το ασυνείδητο τμήμα του νου και διαμορφώνουν το πλαίσιο για την αυτοεκπληροϋμενη προφητεία. 

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρές στη δημιουργία των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Η επανάληψη μιας επιβεβαίωσης κατά τη διάρκεια μιας ημέρας σάς βοηθά να νιώθετε ότι έχετε μεγαλύτερο έλεγχο, ότι είστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής. 

Εκφράστε τις επιβεβαιώσεις σε καθορισμένες ώρες: το πρωί καθώς οδηγείτε σε ένα συγκεκριμένο δρόμο, όταν το ρολόι σας δείχνει συγκεκριμένες ώρες, όταν η τηλεόραση προβάλλει ορισμένα διαφημιστικά. Καθώς θα προχωράτε στις τεχνικές, σχεδιάστε επιβεβαιώσεις για την κάθε μία από αυτές - και μετά συνεχίστε σαν αυτό το οποίο επιβεβαιώνετε να είναι ήδη κατακτημένο, ήδη αληθινό.

Διατυπώστε προτάσεις επιβεβαίωσης σαν η πράξη την οποία επιβεβαιώνετε να έχει ήδη γίνει : 
Είμαι υγιής, ευτυχισμένος και συνειδητός αντί να λέτε : θέλω να είμαι υγιής, ευτυχισμένος και συνειδητός. 

Διατυπώστε προτάσεις επιβεβαίωσης με θετικό τρόπο : Έχω αλλάξει αντί : Δεν είμαι πλέον κολλημένος. 

Διατυπώστε προτάσεις επιβεβαίωσης έτσι ώστε ο εσωτερικός σας κριτής να συμφωνεί μαζί σας. Εάν βρείτε εσωτερική αντίσταση, μία μικρή φωνή που σαρκάζει : "Ναι, σοβαρά;", επαναδιατυπώστε την επιβεβαίωση σας με τρόπο που να ευθυγραμμίζει εσάς και τον κριτή σας πάνω στο αποτέλεσμα. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τις επιβεβαιώσεις με τους οραματισμούς. Στο νου σας, καθώς επιβεβαιώνετε τον εαυτό σας και τις πράξεις σας, δείτε τους άλλους να σας βλέπουν και ακούστε τι έχουν να σας πουν. Προσθέστε χρώματα, ήχους, αρώματα και γεύσεις στην επιβεβαίωσή σας, έτσι ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία να σας οδηγεί στη δύναμη της ροής. Ενσωματώστε την επιβεβαίωσή σας και τον οραματισμό σας στην καθημερινή σας ζωή σε μόνιμη βάση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου