Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σεξ και Πνευματικότητα, πηγαίνουν μαζί ;


Τι σχέση μπορεί να έχει το σεξ με την πνευματικότητα; Τα πάντα! Σαν δημιουργός ο Θεός ,ας δεχτούμε ότι έβαλε στην βιολογία μας και το σεξ, για να έρχονται πιο κοντά ο άντρας με την γυναίκα, ή ακόμα και άτομα του ιδίου φύλου, αν αυτό είναι επιλογή μας.

Το σεξ είναι μια από τις πιο δυνατές πνευματικές πράξεις που κάποιος μπορεί να κάνει. Τόσο δυνατή, που αν το σκεφτείτε είναι η μόνη πράξη που ενώνει τα δύο άτομα που συμμετέχουν στην κυριολεξία! ( κατά Μάρκον 10:8). Αυτό είναι ένα μυστήριο στον λογικό νου, αλλά αποδεκτό αν το σκεφτείτε σύμφωνα με τους πνευματικούς νόμους! 

Ο Απ.Παύλος ενθαρρύνει τα ζευγάρια να είναι ενεργά σεξουαλικά μεταξύ τους συχνά, ώστε να μην υπάρχει πειρασμός από άλλους! ( 1 επ.Κορινθίους 7:5).

Δεν θα επεκταθώ άλλο με θρησκευτικές αναφορές τέτοιου τύπου, αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να βρει πάρα πολλές.

Θα συνεχίσω λέγοντας ότι ,το σεξ είναι μιά λειτουργία του σώματός μας, απόλυτα φυσιολογική και επειδή το σώμα μας είναι ιερό,ο ιερός ναός του πνεύματός μας, θα πρέπει να τον κρατάμε υγιή. Για να κρατηθεί υγιές ένα σώμα , χρειάζεται και αυτήν την λειτουργία. Πολλοί διαφωνούν φέρνοντας μου σαν παράδειγμα τους γιόγκι ή κάποιους ασκητές οι οποίοι απέχουν από αυτήν την λειτουργία. 

Δεν θα το αμφισβητήσω αυτό, αλλά όλοι αυτοί ασκούνται σε τεχνικές και ασκήσεις που κρατάνε την σεξουαλική τους ενέργεια ,σε ύφεση, στην αρχή με κόπο! Θα αναφερθώ στους ανθρώπους που μένουν σε αποχή γιατί έχουν γεμίσει με ενοχές αυτήν την άγια πράξη , για το σώμα και το πνεύμα.

Το έχει 7 ενεργειακά κέντρα. Όλα συνδέονται μεταξύ τους και ένα απόλυτα υγιές σώμα, τα έχει απόλυτα συντονισμένα μεταξύ τους και ενεργειακά ανοιχτά. Πως λοιπόν θα μπορούσα να έχω ανεπτυγμένη πνευματικότητα , χωρίς να έχω έρθει σε επαφή με την σεξουαλικότητα μου σαν άτομο; Και πως θα μπορούσα να έχω μια ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή , αν δεν είχα επαφή με το πνεύμα μου και έβλεπα μόνο την ικανοποίηση του υλικού μου σώματος; 

Η λέξη « άτομο », σημαίνει αδιάσπαστος, πλήρης. Έτσι ένας άνθρωπος για να ονομάζεται « άτομο », θα πρέπει να είναι σε ισορροπία η πνευματικότητα του και οι φυσικές του ανάγκες.

Η σεξουαλική ενέργεια είναι η πρωταρχική και η δημιουργική ενέργεια του σύμπαντος. Όλα τα πράγματα που είναι ζωντανά προέρχονται από την σεξουαλική ενέργεια. Στα ζώα και άλλες μορφές ζωής, η σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται ως βιολογική δημιουργικότητα. Στον άνθρωπο, η σεξουαλική ενέργεια μπορεί να είναι δημιουργική σε όλα τα επίπεδα - σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό. 

Σε κάθε περίπτωση - όπου αισθανόμαστε έλξη, διέγερση, αφύπνιση, εγρήγορση, το πάθος, το ενδιαφέρον, την έμπνευση, τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό - σε κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις, η σεξουαλική ενέργεια είναι σε κίνηση. 

Κάθε φορά που νιώθουμε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας στην ενέργεια που βιώνουμε, τρέφοντας την , με την προσοχή μας, αντιμετωπίζοντας με χαρά όλα τα παραπάνω, για να διατηρηθεί ζωντανή στη συνείδηση μας.

Στο σεξ, όπως και σε άλλους τους τομείς της ζωής, η αντίσταση γεννιέται από τον φόβο. Η αντίσταση είναι ψυχική κατάσταση. Το σεξ γίνεται ένα πρόβλημα όταν αναμιγνύεται με κρυμμένα συναισθήματα όπως ντροπή, ενοχή και θυμό.

Η σεξουαλική οικειότητα είναι ο δρόμος για τη γεύση ή την εμπειρία της αληθινής ελευθερίας, επειδή είναι ο ένας τομέας της ζωής στον οποίο μπορούμε να είμαστε εντελώς ελεύθεροι.

Το σεξ πρέπει να βασίζεται στην αξία. Κάθε κατάσταση που έχει σεξουαλική ενέργεια, περιλαμβάνει όλο το άτομο και ολόκληρο το σύστημα αξιών του.

Οι αξίες μου μπορεί να είναι διαφορετικές από τις δικές σας και δεν έχω κανένα δικαίωμα να κρίνω τις ηθικές αξίες του καθενός. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχουμε βασικές αξίες και να τις σεβόμαστε. Χωρίς αξίες, γινόμαστε πνευματικά φτωχοί.

Η σεξουαλική εμπειρία που ποτέ δεν θα προκαλέσει προβλήματα και θα είναι πάντα χαρούμενη, είναι αυτή που συνοδεύεται από την πνευματικότητα και αυτό συμβαίνει όταν οι εραστές μοιράζονται τις ίδιες αξίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου