Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ρομαντισμός σε εποχή κρίσης : 14 + 1 τρόποι δράσης.....!!!!!!!

«Λεφτά υπάρχουν» ήταν το γνωστό …σύνθημα που ακούστηκε και φυσικά χλευάστηκε όσο κανένα άλλο στη μεταπολεμική (θα τολμήσω να πω) Ελλάδα. Επειδή, όμως εμείς ακόμη τα…ψάχνουμε και επειδή, όπως είπε και ο Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός Κικέρωνας, «Nervus rerum, pecuniam» δηλαδή «η ψυχή των πραγμάτων είναι τα λεφτά», πώς μπορούμε να είμαστε φειδωλοί και ρομαντικοί, την ίδια στιγμή;

Διακινδυνεύοντας να κατηγορηθείτε ως «τσίπηδες», οι μη έχοντες αυτό το καλοκαίρι, λογικά δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα. Μέγα λάθος. Μπορεί να ισχυρίζονται πολλοί, ότι το χρήμα και ο έρωτας πάνε μαζί, αλλά ευτυχώς (για σας) το click@Life μερίμνησε και ανακάλυψε τους 15 τρόπους για να είστε ρομαντικοί ξοδεύοντας τα ελάχιστα.

Βασικές αρχές...φτηνού ρομαντισμού :

Πριν ξεκινήσουμε να σας «διδάσκουμε» τους ιδανικούς τρόπους για φτηνά (αλλά ουσιαστικά) ραντεβού, πρέπει να μυηθείτε στις βασικές αρχές.

1. Σε εβδομαδιαία βάση. Αρχικά, θα σας συνιστούσαμε να έχετε μια ημερομηνία, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με το σύντροφό σας, όπου θα αφιερώνετε ο ένας στον άλλο χρόνο. Φυσικά δε χρειάζεται να είναι μία ακριβή έξοδος, απλά ένα ραντεβού για δύο.

2. Επικοινωνία. Οι ρομαντικές χειρονομίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαθιστούν την πραγματική επικοινωνία. Πάρτε το χρόνο σας να συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας για τους στόχους σας, τα όνειρά σας, τα σχέδιά σας για το μέλλον, την τρέχουσα ζωή σας κ.λπ

3. Έμπνευση και φαντασία. Είναι οι λέξεις κλειδιά για μία σχέση, ειδικά μάλιστα σε περιόδους κρίσης.

4. Ξεχάστε τις ανταλλαγές δώρων. Αυτά τότε, παλιά που περίσσευαν και είχατε τη δυνατότητα να το «παίξετε» ανοιχτοχέρηδες, χωρίς να κλαίτε μερόνυχτα μετά για το …λάθος του αυθορμητισμού σας.

No budget...romance :
Και αφού ξεδιαλύναμε κάποια πράγματα, ας δούμε μερικές ιδέες (οι οποίες σίγουρα επιδέχονται βελτιώσεων και προσθηκών, άρα περιμένουμε τις προτάσεις σας) για να είστε και σεις αυτό το καλοκαίρι στο παιχνίδι του έρωτα.

1. Γράψτε ένα ποίημα. Αν το έτερον ήμισυ είναι ερωτευμένο, το ποίημά σας θα τον/την κερδίσει σίγουρα, όσο κακό και αν είναι. Το μέλλον σας κρίνεται στο πόσο ερωτευμένος είναι ο άλλος μαζί σας. Προσοχή: εάν δεν έχετε κανένα (απολύτως κανένα όμως) ταλέντο στη γραφή, μην το προσπαθήσετε, γιατί πολλές σχέσεις έχουν χαλάσει από τέτοια... απονενοημένα διαβήματα.

2. Μαγειρέψτε ένα ωραίο γεύμα. Όσο άσχετος/άσχετη και αν είστε, απλά προσπαθήστε. Η εναλλακτική του έτοιμου φαγητού είναι παρελθόν και έτσι πρέπει να αρκεστείτε στις δικές σας δυνάμεις. Έστω και μία σαλάτα, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εξάλλου, η προσπάθεια αρκεί.

3. Μασάζ, το ερωτικό. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι αν μη τι άλλο, ένδειξη αγάπης και τρυφερότητας, χωρίς καμία μα καμία οικονομική επιβάρυνση.

4. Πικ-νικ στο ηλιοβασίλεμα. Διαλέξτε ένα πάρκο ή μία παραλία (κοντινά μέρη, για να γλιτώσετε και τα …ναύλα στο πήγαινε-έλα), πάρτε ένα καλάθι με ένα μπουκάλι (φτηνό, εννοείται) κρασί, λίγα φρούτα (εποχής, επιμένουμε στο φτηνό) και το ταίρι σας και έτοιμο το ρομαντικό ραντεβού.

5. Αγριολούλουδα. Γιατί να ξοδεύεστε σε ανθοδέσμες και γλάστρες, που στοιχίζουν μία περιουσία, όταν η φύση σας προσφέρει απλόχερα και δωρεάν τα άνθη της; Καθώς γυρνάτε από τη δουλειά, εάν δείτε κάποια αγριολούλουδα, σκύψτε και κόψτε τα.

6. Τα «απαγορευμένα». Από τον Michael Bolton και τον Lionel Richie (με το ανατριχιαστικό ομολογουμένως "Hello") για τους παλαιότερους μέχρι τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Lana Del Ray, η μουσική βιομηχανία δουλεύει προς όφελός σας. Γράψτε ένα cd με τραγούδια και χαρίστε το στον/την σύντροφό σας.

7. «Ερωτικαί επιστολαί». Όταν ξυπνήσετε το πρωί, θυμηθείτε να αφήσετε για το έτερόν σας ήμισυ, μικρά τρυφερά σημειώματα στο μπάνιο, στην κουζίνα και όπου αλλού θέλετε. Προσοχή, μην το παρακάνετε όμως και καταντήσετε γραφικός/η.

8. Ή εναλλακτικά στείλτε ένα mail εκφράζοντας την αγάπη σας.

9. Στην περίπτωση που έχει πανσέληνο δε, είναι η καλύτερή σας. Η ιδανική ευκαιρία για μία βόλτα κάτω από το φως του φεγγαριού. Έρωτας στα χρόνια της…κρίσης δηλαδή.

10. In Hollywood we trust.Το Hollywood από την άλλη έχει επίσης προνοήσει για τα χρόνια της κρίσης και για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει χιλιάδες επικές ταινίες με το ρομαντισμό στο «κόκκινο». Από το «Casablanca» και το «Love Story», μέχρι το «Pretty Woman» και την πρόσφατη βαμπιρική τριλογία του «Twilight» η μεγάλη οθόνη προσφέρει επιλογές για τον έρωτα και την τσέπη σας. Εννοεείται φυσικά, ότι μιλάμε για ταινία στο σπίτι και όχι σε σινεμά.

11. Εάν πάλι είστε του…υγρού στοιχείου, ετοιμάστε ένα ρομαντικό μπάνιο και για τους δύο. Προσοχή: ο αφρός και οι μπουρμπουλήθρες επιβάλλονται.

12. «Πήγα στα μέρη που σε είχα ξαναδεί», το γνωστό άσμα αποτελεί έμπνευση για φτηνές εξορμήσεις, τύπου ρομαντζάδας με τον/την σύντροφό σας. Μια βόλτα εκεί που πρωτογνωριστήκατε για παράδειγμα θα αναζωπυρώσει (ανέξοδα) τον έρωτά σας.

13. Τα μερεμέτια του σπιτιού είναι μία καλή απόδειξη, που βροντοφωνάζει «σε σκέφτομαι, αγάπη μου». Φροντίστε να κάνετε τα οικιακά χατίρια, που σας ζητά ο/ σύντροφός σας, κερδίζοντας την εύνοιά του και σίγουρα αποφεύγοντας τη γκρίνια.

14. Τέλος, εκφράστε τον έρωτά σας, με όποιον τρόπο θέλετε…αρκεί να είναι φτηνός.

Bonus : αν είστε από τους τυχερούς πραγματικά (αμφίδρομα) ερωτευμένους, είτε έχει κρίση είτε όχι, μη φοβάστε, απλά έμπνευση χρειάζεται. Εάν πάλι είστε από εκείνους, που θεωρούν, ότι το χρήμα φέρνει την ευτυχία, κάτι ακούστηκε για…ανάκαμψη της οικονομίας. Υπομονή, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου