Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Πως τα πρότυπα των γονιών μας επηρρεάζουν τις σχέσεις μας.....!!!!!!

Το ψυχογεννετικό σύστημα είναι μία προσέγγιση μέσω γενεαλογίας για την θεραπεία σχέσεων συντροφικότητας και γονεικότητας και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από την Ann Teachworth το 1991. Είναι ένα πρόγραμμα που δουλεύει σε ψυχοθεραπευτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζευγάρια. 

Σύμφωνα με το σύστημα ξανα-εφευρίσκονται οι ρόλοι που μαθαίνουμε να παίζουμε σαν παιδία σε σχέση με τους γονείς μας και οι οποίοι ήταν δυσλειτουργικοί, ρόλοι που συνεχίζουμε να παίζουμε και σαν ενήλικες στις σχέσεις μας. 

Τα μαθήματα συμβουλευτικής συγκεντρώνονται στην ανακάλυψη και στον επαναπρογραμματισμό της εσωτερικής σχέσης με τους γονείς μας όπως καθορίστηκε από την σχέση μας με τον κάθε γονιό ξεχωριστά στην παιδική ηλικία. Η θεωρία συμπεριλαμβάνει τους υποσυνείδητους δεσμούς του ζευγαριού που κληρονομήθηκαν από κάθε συντρόφου τους γονείς και σε πολλές περιπτώσεις και από νεώτερες γενεές.

Ετσι τα 4 πρότυπα που μας επηρεάζουν στην ζωή μας και σε αποτυχημένες σχέσεις μας είναι καταγραφές που είχαμε σαν παιδιά από τους γονείς μας: 

1. Σαν πρότυπα άντρα και γυναίκας (έτσι είναι ο άντρας και έτσι είναι η γυναίκα)
2. Σαν πρότυπα πατέρα και μητέρας (έτσι είναι ο πατέρας και έτσι η μητέρα)
3. Σαν πρότυπα σχέσης μεταξύ τους (έτσι είναι μια σχέση)
4. Σαν πρότυπα σχέσης γονιών με παιδιά (η προσωπική σχέση με εμένα) 

Κατανοώντας πως δουλεύουν τα 4 παραπάνω πρότυπα και πως μας καθορίζουν υποσυνείδητα στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας και πολύ περισσότερα με αυτούς που βρισκόμαστε σε συντροφική σχέση μπορούμε και να κατανοήσουμε πως επιλέγουμε τους συντρόφους μας ή πως επιλέγουμε υποσυνείδητα μη ευτυχισμένες σχέσεις εάν τα πρότυπα αυτά έχουν αρνητική επιρροή και καταγραφή στο παιδικό υποσυνείδητο. 

Παρακάτω είναι σε ελεύθερη μετάφραση σχόλιο της Ann Teachworth σε σχέση με το πως αναπτύσσονται οι συντροφικές σχέσεις στους ανθρώπους :

"Πως επιλέξατε τον/την σύντροφό σας; Ήταν η εξωτερική του/της εμφάνιση ή το χιούμορ του/της; Ήταν η ζεστασιά του, η ενέργειά του και ο ενθουσιασμός του ή η φιλική του συμπεριφορά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξαφνιάζονται όταν τους λέω ότι ο λόγος για τον οποίο νομίζουν ότι επέλεξαν τον σύντροφο τους είναι πολύ διαφορετικός από τον λόγο που νομίζουν ότι είναι. 

Στην πραγματικότητα, γιατί επιλέγουμε οτιδήποτε, από το παγωτό που τρώμε μέχρι το άτομο που σκοπεύουμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας δεν είναι αποτέλεσμα του τι πραγματικά θέλουμε αλλά του πως είμαστε προγραμματισμένοι υποσυνείδητα να επιλέξουμε τι πραγματικά θέλουμε ή όχι. Οι περισσότερες επιλογές μας δεν προέρχονται από το συνειδητό μυαλό. 

Πιστεύουμε στην αγάπη με την πρώτη ματιά όταν στην πραγματικότητα οι περισσότερες σχέσεις αρχίζουν σαν σχέσεις αγάπης με την δεύτερη ματιά. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πως ο υποσυνείδητος μηχανισμός έλξης λειτουργεί. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πως το Ψυχογεννετικό σύστημα που έχω αναπτύξει μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σας από επιλογή σε λύση.

Το τεστ επιλογής που χρησιμοποιώ δίνει στους ελεύθερους και στα ζευγάρια πιο βαθειά κατανόηση στο πως επιλέγουν τους πρώην, τους τωρινούς και τους μελλοντικούς συντρόφους τους και το τεστ αυτό κρατάει μόνο 10 λεπτά. 

Για δεκαετίες δημοφιλή βιβλία στο θέμα του βρίσκοντας τον κατάλληλο σύντροφο μιλούν για τον μύθο ότι οι ελεύθεροι (εργένηδες) μπορούν συνειδητά να αναζητήσουν το ιδανικό άτομο που θα επιθυμούσαν να αναζητήσουν. 

Πολλοί ελεύθεροι διαβάζουν ότι πρέπει να κάνουν λίστα του πως θα ήθελαν να είναι ο σύντροφός τους και μετά να αναζητήσουν το "κατάλληλο" άτομο σε χορούς και σούπερμάρκετς ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Το θέμα με αυτές τις συμβουλές είναι ότι ποτέ δεν λειτουργούν. 

Διαρκώς οι άνθρωποι θα αγνοούν την αλήθεια και θα νομίζουν ότι θα πρέπει να εμπιστεύονται την διαίσθησή τους για την σωστή επιλογή και πάντα θα κάνουν ξανά το ίδιο λάθος. Ουσιαστικά πάντα βάζουν οι άνθρωποι τα συναισθήματα πρώτα και την καρδιά τους για να ερωτευτούν. 

Η ιδανική ζωή με τον έρωτά τους έτσι όπως την έχουν στο μυαλό τους ενεργοποιείται μέσα τους. Οι νέοι εραστές αισθάνονται ότι ο έρωτας θα είναι αιώνιος μέχρι η πραγματικότητα εμφανιστεί για τα καλά και η σχέση δεν λειτουργεί με τον τρόπο που οραματίσθηκαν. 

Μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε γιατί αυτό συμβαίνει !
Εάν κάποτε νιώσατε απαράμιλλη έλξη για κάποιον που δεν ήταν κατάλληλος/η για εσάς ή καλός για εσάς ή ακόμα δεν σας άρεσε ή αν δεν είσαστε ποτέ σε θέση να βρείτε τον σύντροφο που πάντα θα θέλατε είστε ένας από τα εκατομμύρια ανθρώπους που βιώνουν εμπλοκή μεταξύ του συνειδητής θέλησης και της υποσυνείδητης ανάγκης. (Το υποσυνείδητο κερδίζει ΠΑΝΤΑ.. είναι αυτό που έχει τον έλεγχο για να βρείτε τον το τέλειο ταίρι.) 

"Ακόμα και εάν επιλέγω τελείως διαφορετικούς συντρόφους από τον πρώην μου", μία διαζευγμένη παραπονέθηκε, "συνεχίζω να έχω τα ίδια φρικτά αποτελέσματα κάθε φορά. Μπορεί το τεστ επιλογή σας να μου πει γιατί τα ίδια πράγματα μου συμβαίνουν σε όλες μου τις σχέσεις; " ­Η απάντηση είναι ΝΑΙ! 

Θέλετε να συναντήσετε τον/την τέλειο/α σύντροφο; Θέλετε να βελτιώσετε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας; Θέλετε να ξαναπαντρευτείτε και να ζήσετε ευτυχισμένοι με τον άνθρωπο που θα μοιραστείτε πράγματα; 

Στο βιβλίο μου ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ διαβάζοντας τις εκδοχές θα δείτε γιατί σας έλκυαν συγκεκριμένα άτομα σαν μαγνήτη στο παρελθόν, αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το μοτίβο της έλξης για το μέλλον. Πως μπορείτε να τελειοποιήσετε το υποσυνείδητό σας μηχανισμό έλξης για να σταματήσετε να έχετε "θανατηφόρες" σχέσεις από εδώ και στο εξής. 

Η εμπειρία είναι σκληρός δάσκαλος στις σχέσεις καρδιάς. Μπορεί ποτέ να μην μάθετε τι πήγε στραβά σε κάθε σχέση σας. Οι σύντροφοι χωρίζουν και ποτέ δεν μαθαίνετε την αλήθεια στο τι έφταιγε. Για χρόνια οι ελεύθεροι και τα ζευγάρια περίμεναν να ανακαλύψουν αυτήν την φόρμουλα ώστε να δουν πως μπορούν να έχουν μία σχέση που επιθυμούν με τα άτομα που επιθυμούν. 

Το ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ μας είναι ένα αποτέλεσμα μελέτης 20 χρόνων σαν θεραπευτής, σύμβουλος και μελετητής ζευγαριών. Κατά την περίοδο αυτών των μελετών πείστηκα απολύτως οτι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια μετά τον γάμο ή και κατά την διάρκεια μιας σχέσης δεν είναι δυσκολίες ταύτισης και συμβίωσης αλλά αλλαγές στην προσωπικότητα οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια όταν η σχέση διένυσε κάποιο χρονικό διάστημα από το ένα στάδιο στο άλλο. 

Μερικά από τα συνήθη λάθη που ανακαλύπτονταν σε σχέσεις είναι :
1. Δεν ήταν έτσι όταν αρχίσαμε να βρισκόμαστε στα πρώτα μας ραντεβού
2. Ολα ήταν τέλεια μέχρι που κάναμε σεξ
3. Εάν είχα ιδέα πως θα ήταν να μένω μαζί του/της δεν θα μέναμε ποτέ μαζί
4. Δεν έπρεπε να παντρευτούμε, τώρα είναι πολύ αργά
5. Ολα ήταν καλά μεταξύ μας μέχρι που αποκτήσαμε παιδιά. 

Αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα πιο χειρότερο από το να κάνεις παιδί με τον λάθος σύντροφο. Πολλοί απογοητευμένοι πελάτες μου μου έχουν πει: Δεν μπορούσαν να γνωρίζω από πριν πως θα ήταν μετά; 

Το τεστ Επιλογής αυτό ακριβώς μπορεί να προβλέψει. Μπορείς βασικά να ανακαλύψεις πως μπορείς να ελευθερωθείς από την λάθος σχέση του παρελθόντος μόλις συνειδητοποιήσεις τι τύπος ανθρώπου που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να μάθεις να συγκεντρώσεις και οδηγήσεις την κεραία της έλξης για να λάβεις τα σωστά υποσυνείδητα μηνύματα για τον σωστό και καλύτερο σύντροφο. 

Μπορείς όντως να μάθεις να συντονίζεσαι στην τέλεια σύντροφο και να αποσυντονίζεσαι από το λάθος προγραμματισμό που έχεις για τις σχέσεις σου. Μπορείς να αλλάξεις το μοτίβο της έλξης. Το συγκεκριμένο τεστ βοήθησε αμέτρητα άτομα και πιέσεις σχέσεων να βγουν από χρόνιες δημιουργίες κακομοιριάς. 

Το Ψυχογενετικό σύστημα είναι θεωρητικό και πολύπλοκο. Δουλεύει με πρόβλεψη και αξιοπιστία για κάθε άτομο ή σχέση και θα σας πει πως ακριβώς έλκετε και ελκύεστε σε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων - συντρόφων στο παρελθόν. 

Είναι ακριβές για νέους και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και έχει αποδειχτεί πολύτιμο στο να επιλέγουμε επιτυχημένες σχέσεις στην ζωή μας. Οι άνθρωποι παντού καταφέρνουν να επαναπρογραμματίζουν τα αρνητικά μοτίβα σχέσεων μόλις κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει μέσα τους.

Ουσιαστικά οι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή συντρόφων στο παρελθόν συνδέεται άμεσα με υποσυνείδητες καταγραφές στην σχέση μας με τους γονείς μας. Επιλέγουμε αποτυχημένες σχέσεις για 2 κυρίως λόγους. Γιατί νομίζουμε ότι δεν αξίζουμε την ευτυχία και αυτό συνδέεται στο πως συνδεόμαστε με το πρότυπο του πατέρα ή της μητέρας ή της σχέσης μεταξύ τους. 

Επιλέγουμε αποτυχημένες και μη ουσιαστικές σχέσεις ή συντρόφους που δεν μας κατανοούν γιατί αυτό αντικατοπτρίζει το πρότυπο της γυναίκας ή του άντρα που έχουμε λάβει από τους γονείς μας. " 

Τρόποι για να ζούμε καλύτερα, από τον Emmet Fox - Μέρος 2ο.....!!!!!!

Η Συνταγή σας
Να η συνταγή σας. Επί εφτά ημέρες δεν πρέπει να επιτρέψετε στο νου σας να κάνει οποιαδήποτε σκέψη που να μην είναι θετική, δημιουργική, αισιόδοξη, ευγενική.

Αυτή η πειθαρχία θα είναι τόσο αυστηρή, που δε θα μπορούσατε να την τηρήσετε συνειδητά πολύ περισσότερο από μια βδομάδα, αλλά δε σας ζητάω να το κάνετε.

Μια βδομάδα θα είναι αρκετή, γιατί σ' αυτό το διάστημα θα έχει αρχίσει να ριζώνει η συνήθεια της θετικής σκέψης. Μερικές εξαιρετικές αλλαγές προς το καλύτερο θα έχουν, συμβεί στη ζωή σας, ενθαρρύνοντάς σας, σε πολύ μεγάλο βαθμό, κι ύστερα το μέλλον θα κανονιστεί μόνο του. 

Ο καινούριος τρόπος ζωής θα είναι τόσο ελκυστικός και τόσο ευκολότερος από τον παλιό, ώστε, θα βρείτε, τη νοοτροπία σας να ευθυγραμμίζεται σχεδόν αυτόματα.
Αλλά οι εφτά ημέρες θα είναι κοπιαστικές.

Δε θα σας ζητούσα κάτι τέτοιο χωρίς να υπολογίσω το κόστος. Η σωματική νηστεία θα ήταν παιχνιδάκι, ακόμα κι αν η όρεξη σας είναι πολύ καλή. Η πιο εξαντλητική στρατιωτική γυμναστική, σε συνδυασμό με πορείες τριάντα μιλίων, θα ήταν ελαφριά σε σύγκριση μ' αυτό το εγχείρημα. 

Αλλά είναι μόνο για μια βδομάδα στη ζωή σας και θ' αλλάξει οριστικά τα πάντα προς το καλύτερο.Για την υπόλοιπη ζωή σας, εδώ και στην αιωνιότητα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και ασύλληπτα καλύτερα απ' ότι αν δεν είχατε κάνει την προσπάθεια.

Μην αρχίσετε επιπόλαια. Σκεφθείτε μια δυο μέρες πριν αρχίσετε. Ύστερα αρχίστε και η χάρη του Θεού ας είναι μαζί σας. Μπορείτε να την αρχίσετε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Μόλις ξυπνήσετε το πρωί, μετά το πρωινό ή μετά το μεσημεριανό, δεν έχει σημασία, αλλά όταν αρχίσετε πρέπει να συνεχίσετε επί εφτά ημέρες.

Αυτό είναι ουσιώδες. Η όλη ιδέα είναι να έχετε εφτά ημέρες αδιάκοπης πειθαρχίας για να στρέψετε μια για πάντα το νου σας προς μια καινούρια κατεύθυνση.

Αν ξεκινήσετε στραβά ή, ακόμα, αν πάτε καλά δυο τρεις ημέρες και μετά για οποιονδήποτε λόγο «παραβιάσετε» τη δίαιτα, πρέπει να τα παρατήσετε για λίγες ημέρες και να ξαναρχίσετε από την αρχή. 

Δεν μπορείτε ν' αρχίζετε και να σταματάτε. Θυμόσαστε ότι ο Ριπ Βαν Γουίκλ στο θεατρικό του έργο έκανε επίσημο όρκο να κόψει το ποτό κι ύστερα δεχόταν πρόθυμα ένα ποτό από τον πρώτο γείτονα που του το πρόσφερε, λέγοντας ήρεμα: «Αυτό δε θα το υπολογίσω». 

Στην Εφταήμερη Πνευματική Δίαιτα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να μετράτε κάθε στραβοπάτημα κι αν δεν το μετρήσετε εσείς, θα το μετρήσει η Φύση. Όταν στραβοπατήσετε, πρέπει να σταματήσετε εντελώς τη δίαιτα και μετά να ξαναρχίσετε.

Οι Αρνητικές Σκέψεις
Για να προλάβω τώρα, αν είναι δυνατόν, τις δυσκολίες θα τις εξετάσω κάπως αναλυτικά.

Πρώτα απ" όλα, τι εννοώ όταν λέω αρνητική σκέψη; Μια αρνητική σκέψη είναι οποιαδήποτε σκέψη αποτυχίας, απογοήτευσης ή προβλήματος, κάθε σκέψη επίκρισης ή κακίας ή ζήλιας ή καταδίκης των άλλων ή αυτοκαταδίκης κάθε σκέψη αρρώστιας ή ατυχήματος ή με λίγα λόγια, κάθε είδους περιοριστική ή απαισιόδοξη σκέψη. 

Κάθε σκέψη που δεν είναι θετική και εποικοδομητική, είτε αφορά εσάς τον ίδιο είτε οποιονδήποτε άλλο, είναι μια αρνητική σκέψη. Μην ασχοληθείτε όμως άλλο με το θέμα της ταξινόμησης στην πράξη, δε θα δυσκολευτείτε ποτέ να καταλάβετε αν μια δεδομένη σκέψη είναι θετική ή αρνητική.

Ακόμα κι αν ο εγκέφαλος σας προσπαθήσει να σας εξαπατήσει, η καρδιά σας θα σας ψιθυρίσει την αλήθεια.

Δεύτερον, πρέπει να καταλάβετε καλά πως αυτό που απαιτεί το πρόγραμμα είναι να μη μένετε και αρέσκεστε σε αρνητικές σκέψεις. Σημειώστε το προσεκτικά. Δεν έχει σημασία τι σκέψεις θα σας έρθουν, αλλά τι σκέψεις θα διαλέξετε για να απασχολήσετε το νου σας. Δεν έχει σημασία τι σκέψεις θα σας έρθουν, αρκεί να μην τις αφήσετε να μείνουν.

Η εμμονή σ' αυτές είναι εκείνο που μετράει. Φυσικά πολλές αρνητικές σκέψεις θα σας έρχονται όλη μέρα. Μερικές θα μπαίνουν στο μυαλό σας φαινομενικά από μόνες τους, θα έρχονται από τους συνειρμούς του νου σας.

Μερικές αρνητικές σκέψεις θα σας δίνονται από άλλους ανθρώπους, είτε στη συζήτηση είτε με τη συμπεριφορά τους, είτε θα ακούτε δυσάρεστα νέα μ' ένα γράμμα ή από το τηλέφωνο, είτε θα δείτε ν' αναγγέλλονται εγκλήματα και καταστροφές στους τίτλους των εφημερίδων. 

Αυτά τα πράγματα όμως δεν έχουν σημασία, αν δεν ασχοληθείτε μαζί τους. Αντίθετα, αυτά τα πράγματα εξασφαλίζουν την πειθαρχία που θα σας μεταμορφώσει αυτή την εβδομάδα που θ' αφήσει εποχή. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μόλις εμφανιστεί η αρνητική σκέψη να τη διώχνετε. Αποστρέψτε τα μάτια σας από την εφημερίδα, διώξτε τη σκέψη του δυσάρεστου γράμματος ή της ανόητης παρατήρησης ή οτιδήποτε άλλο. Όταν η αρνητική σκέψη μπαίνει στο νου σας, διώχνετε την αμέσως και σκεφτείτε κάτι άλλο. 

Το Καλύτερο απ' όλα είναι να σκεφτόσαστε το Θεό, όπως εξηγείται στο Χρυσό Κανόνα. Ένα τέλειο παράδειγμα δίνεται από την περίπτωση ενός ανθρώπου που κάθεται δίπλα σ' ένα αναμμένο τζάκι και μια σπίθα πετάγεται πάνω στο μανίκι του. Αν τινάξει αμέσως τη σπίθα, χωρίς ούτε μια στιγμή καθυστέρηση για να το σκεφτεί, δε θα γίνει καμιά ζημιά. 

Αλλά, αν την αφήσει να μείνει πάνω του για μια στιγμή, με οποιοδήποτε πρόσχημα, το κακό θα γίνει και θα είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί το μανίκι. Το ίδιο συμβαίνει και με Συνηθισμένες Σκέψεις.

Τώρα τι γίνεται με τις σκέψεις και καταστάσεις που είναι αδύνατο να αποφύγετε στο σημείο που βρισκόσαστε σήμερα; Με τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο γραφείο ή στο σπίτι; 

Η απάντηση είναι πως αυτά τα πράγματα δε θα επηρεάσουν τη δίαιτα σας, αν δεν τα δεχτείτε με το να τα φοβόσαστε, να τα πιστεύετε, να νιώθετε θυμό ή θλίψη γι' αυτά ή να τους δίνετε δύναμη.

Κάθε αρνητική κατάσταση που αναγκάζεστε ν' αντιμετωπίσετε λόγω καθήκοντός σας δε θα επηρεάσει τη δίαιτα σας. Πηγαίνετε στο γραφείο ή αντιμετωπίστε τις σκοτούρες του σπιτιού χωρίς να αφήσετε να σας επηρεάσουν.

«Τίποτε απ' αυτά δεν θα με επηρεάσει» Κι όλα θα πάνε καλά. Υποθέστε πως τρώτε για μεσημέρι μ' ένα φίλο που μιλάει αρνητικά. Μην επιχειρήσετε να τον κάνετε να σωπάσει ή να τον σνομπάρετε.

Αφήστε τον να μιλάει, αλλά μη δεχθείτε αυτά που λέει και η δίαιτα σας δε θα επηρεαστεί. Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνοντας σπίτι σας, σας υποδέχονται ένα σωρό αρνητικές συζητήσεις μην κάνετε κήρυγμα, απλώς μην τις δεχτείτε. Θυμηθείτε ότι η δική σας πνευματική συμπεριφορά αποτελεί τη δίαιτα σας. 

Υποθέστε πως γινόσαστε μάρτυρας ενός δυστυχήματος ή μιας αδικίας. Αντί ν' αντιδράσετε με οίκτο ή θυμό αρνηθείτε να επηρεαστείτε από το γεγονός έτσι όπως παρουσιάζεται, αλλά κάντε ότι μπορείτε για να διορθώσετε την κατάσταση, κάντε την κατάλληλη σκέψη και μην απασχοληθείτε άλλο. Μ' αυτό τον τρόπο δε θα χαλάσετε τη δίαιτα σας.

Φυσικά θα είναι πολύ χρήσιμο να πάρετε μέτρα για ν' αποφύγετε να συναντήσετε στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οποιονδήποτε που μπορεί να ξυπνήσει το "διάβολο" μέσα σας.

Οι άνθρωποι που σας εκνευρίζουν ή σας φέρνουν πλήξη είναι καλύτερα να αποφεύγονται όσο θα κάνετε τη δίαιτα αλλά, αν δεν είναι δυνατό να τους αποφύγετε, πρέπει ν' ασκήσετε λίγο περισσότερη πειθαρχία αυτό είναι όλο!

Ας υποθέσουμε ότι σας περιμένει μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία την ερχόμενη βδομάδα. Αν έχετε αρκετή πνευματική κατανόηση, θα ξέρετε να την αντιμετωπίσετε με πνευματικό τρόπο, αλλά, για το σκοπό μας, νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να περιμένατε και ν' αρχίζατε την πνευματική δίαιτα μετά τη δοκιμασία. Όπως είπα και πριν, μην πάρετε τη δίαιτα αψήφιστα, αλλά σκεφτείτε καλά πριν την αρχίσετε.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Τελειώνοντας, θέλω να σας πω, πως οι άνθρωποι ανακαλύπτουν συχνά ότι αρχίζοντας αυτήν την πνευματική δίαιτα δημιουργούν κάθε είδους δυσκολίες. Φαίνεται πως όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά ταυτόχρονα. 

Μπορεί να είναι ανησυχητικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι κάτι κινείται: κι αυτός ακριβώς δεν είναι ο στόχος μας; Ας υποθέσουμε πως ολόκληρος ο κόσμος σας φαίνεται να τραντάζεται συθέμελα. Κρατηθείτε γερά, αφήστε τον να κουνιέται, και όταν τελειώσει το κούνημα, η εικόνα θα έχει ξανά συναρμολογηθεί σε κάτι που θα πλησιάζει πολύ περισσότερο αυτό που επιθυμείτε.

Το παραπάνω σημείο είναι πολύ ζωτικής σημασίας και μάλλον λεπτό. Δεν καταλαβαίνετε πως η ενασχόλησή μ' αυτές τις δυσκολίες είναι από μόνη της μίααρνητική σκέψη που μπορεί να χάλασε την δίαιτά σας; 

Φυσικά, το φάρμακο δεν είναι να αρνηθείτε ότι ο κόσμος σας κουνιέται, αλλά να αρνηθείτε να θεωρήσετε τα φαινόμενα πραγματικότητα. (Μην κρίνετε από τα φαινόμενα αλλά βασισμένοι στην αντικειμενική σας κρίση).

Μια τελευταία προειδοποίηση: Μην πείτε σε κανέναν άλλο ότι κάνετε την δίαιτα ή ότι σκοπεύετε να την κάνετε. Κρατήστε αυτό το καταπληκτικό σχέδιο αυστηρά για τον εαυτό σας. Να θυμάστε πως η ψυχή σας πρέπει να είναι το μυστικό καταφύγιο του Υψίστου.

Όταν τελειώσετε με επιτυχία τις εφτά ημέρες και εξασφαλίσετε τ' αποτελέσματα, αφήστε να περάσει ένα λογικό διάστημα για να εγκαθιδρύσετε την καινούρια νοοτροπία και μετά πείτε την ιστορία σ' όποιον νομίζετε πως μπορεί να βοηθήσει.

Και, τέλος, θυμηθείτε πως τίποτα απ' όσα λέει ή κάνει κάποιος άλλος δεν μπορεί να χαλάσει την πνευματική δίαιτα σας. Μόνο η δική σας αντίδραση στη συμπεριφορά του άλλου μπορεί να τη χαλάσει.
[Πηγή: Emmet Fox, εκδόσεις Διόπτρα]
Τρόποι για να ζούμε καλύτερα, από τον Emmet Fox - Μέρος 1ο...!!!!!!!!

Η Πνευματική Δίαιτα των Εφτά Ημερών
Το θέμα της δίαιτας είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό σήμερα. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά είναι γεμάτα άρθρα πάνω σ' αυτό το θέμα. Τα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι γεμάτα τόμους που αποκαλύπτουν τα μυστήρια των πρωτεϊνών, των αμύλων, των Βιταμινών και ούτω καθεξής. 

Όλος ο κόσμος ασχολείται με την τροφή. Οι ειδικοί σ' αυτό το θέμα λένε πως σωματικά γινόσαστε ότι τρώτε πως ολόκληρο το σώμα σας αποτελείται από ότι φάγατε στο παρελθόν. Λένε πως αυτό που τρώτε σήμερα θα βρίσκεται στο αίμα σας μετά από τόσες ώρες κι ότι βρίσκεται στο αίμα σας, σχηματίζει όλους τους ιστούς που αποτελούν το σώμα σας κι εσάς τους ίδιους.

Φυσικά, κανένας λογικός άνθρωπος δεν τα αμφισβητεί όλα αυτά. Είναι εντελώς αλήθεια και το μόνο παράξενο είναι ότι ο κόσμος χρειάστηκε τόσο καιρό για να το ανακαλύψει. Σ' αυτό το φυλλάδιο θ' ασχοληθώ με τη δίαιτα σ' ένα επίπεδο πολύ βαθύτερο και με πολύ ευρύτερα αποτελέσματα. Αναφέρομαι, φυσικά, στην πνευματική δίαιτα.

Ο σημαντικότερος παράγοντας στη ζωή σας είναι η πνευματική δίαιτα σας. Η τροφή που προμηθεύετε στο νου σας προσδιορίζει ολόκληρο το χαρακτήρα της ζωής σας. Οι σκέψεις που επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει, τα θέματα που επιτρέπετε στο νου σας ν' ασχοληθεί, κάνουν εσάς και το περιβάλλον σας αυτό που είναι. 

Όπως είναι οι μέρες σας, έτσι θα είναι και η δύναμη σας. Όλα στη ζωή σας σήμερα, η κατάσταση του σώματος σας, αν είστε υγιής ή άρρωστος, η κατάσταση της περιουσίας σας, αν είστε φτωχός ή πλούσιος, η κατάσταση του σπιτιού σας, αν είστε ευτυχισμένοι ή το αντίθετο, η σημερινή κατάσταση κάθε φάσης της ζωής σας κανονίζονται από τις σκέψεις και τα αισθήματα που είχατε στο παρελθόν, από το συνηθισμένο τόνο των σκέψεων σας στο παρελθόν. 

Και η κατάσταση της ζωής σας αύριο και την άλλη βδομάδα και του χρόνου θα ρυθμιστεί εξολοκλήρου από τις σκέψεις και τα αισθήματα που θα αποφασίσετε να έχετε από δω και πέρα.

Μ' άλλα λόγια, διαλέγετε τη ζωή σας, δηλαδή διαλέγετε όλες τις συνθήκες της ζωής σας, όταν διαλέγετε τις σκέψεις που θα επιτρέψετε στο νου σας να κάνει. Η σκέψη είναι η πραγματική γενεσιουργός δύναμη στη ζωή και δεν μπορείτε να έχετε ένα είδος νου και ένα διαφορετικό είδος περιβάλλοντος. 

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε ν' αλλάξετε το περιβάλλον σας, χωρίς να αλλάξετε, και τον τρόπο που σκέφτεστε ούτε μπορείτε - και αυτό είναι το καλύτερο κλειδί της ζωής και η αιτία που γράφτηκε αυτό το βιβλίο - να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας χωρίς να έχετε αλλαγές και στο περιβάλλον σας.

Αυτό λοιπόν είναι το πραγματικό κλειδί της ζωής : αν αλλάξετε το νου σας θα αλλάξουν κι οι συνθήκες της ζωής σας: το σώμα σας πρέπει να αλλάξει, η καθημερινή σας δουλειά ή οι άλλες σας δραστηριότητες πρέπει ν' αλλάξουν το σπίτι σας πρέπει ν' αλλάξει, η απόχρωση της ζωής σας πρέπει ν' αλλάξει, γιατί το αν είστε συνήθως ευτυχισμένος και χαρούμενος ή θλιμμένος και γεμάτος φόβο εξαρτάται εξολοκλήρου από την πνευματική τροφή που τρώτε.

Σας παρακαλώ να το καταλάβετε. Αν αλλάξετε το νου σας, θ' αλλάξουν κι οι συνθήκες της ζωής σας. Η ανανέωση του νου μας, μας μεταμορφώνει.

Ο Μεγάλος Κοσμικός Νόμος
Η πνευματική σας δίαιτα είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σας.

Αυτό μπορεί να ονομασθεί ο "Μεγάλος Κοσμικός Νόμος" και η αλήθεια του είναι ολοφάνερη, όταν ειπωθεί καθαρά μ' αυτό τον τρόπο. Δεν ξέρω κανένα σκεπτόμενο άνθρωπο που ν' αρνείται τη βασική του αλήθεια. Η πρακτική δυσκολία στην εφαρμογή του όμως οφείλεται στο γεγονός ότι οι σκέψεις μας είναι τόσο κοντά μας, που είναι δύσκολο, χωρίς λίγη εξάσκηση, να τις κοιτάξουμε αντικειμενικά.

Αλλά αυτό ακριβώς πρέπει να μάθετε να κάνετε. Πρέπει να εξασκηθείτε, να διαλέγετε το θέμα των σκέψεων σας σε οποιαδήποτε στιγμή και να διαλέγετε το συγκινησιακό τόνο ή τη διάθεση που τις χρωματίζει. Ναι, μπορείτε να διαλέξετε τις διαθέσεις σας.

Πράγματι, αν δεν μπορούσατε, δε θα ασκούσατε κανέναν πραγματικό έλεγχο στη ζωή σας. Οι διαθέσεις που έχει συνήθως ένας άνθρωπος δημιουργούν τη χαρακτηριστική του προδιάθεση κι η προδιάθεση του δημιουργεί ή καταστρέφει την ευτυχία του.

Δεν μπορείτε να είστε υγιής, δεν μπορείτε να είστε ευτυχισμένος, δεν μπορείτε να ευημερήσετε αν έχετε κακή προδιάθεση. Αν είστε κατσούφης ή κυνικός ή έχετε κατάθλιψη ή είστε υπεροπτικός ή μισότρελος από φόβο, δεν αξίζει τον κόπο να ζείτε. 

Μόνο αν είστε αποφασισμένος να καλλιεργήσετε μια καλή προδιάθεση μπορείτε να έχετε την ελπίδα να αποκτήσετε κάτι που ν' αξίζει στη ζωή σας. Σας το λέω ξεκάθαρα.

Αν δεν είστε αποφασισμένοι ν' αρχίσετε τώρα και να διαλέγετε προσεκτικά όλη μέρα τις σκέψεις που θα κάνετε, δεν έχετε καμία ελπίδα ότι θα διαμορφώσετε τη ζωή σας όπως θέλετε να είναι, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος.

Με λίγα λόγια, αν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας ευτυχισμένη και άξια για να τη ζήσετε, όπως θέλει να την κάνετε ο Θεός, πρέπει ν' αρχίσετε αμέσως να αποκτάτε τη συνήθεια της επιλογής και του ελέγχου των σκέψεων.

Αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο τις πρώτες λίγες μέρες, αλλά, αν επιμείνετε, θ' ανακαλύψετε πως πολύ γρήγορα θα γίνει ευκολότερο και είναι το πιο συναρπαστικά ενδιαφέρον χόμπι που θα μπορούσε να έχει οποιοσδήποτε. Θα μείνετε κατάπληκτοι από τα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μάθετε για τον εαυτό σας και θα έχετε αποτέλεσμα σχεδόν από την αρχή.

Τώρα πολλοί άνθρωποι που ξέρουν αυτήν την αλήθεια κάνουν κάπου-κάπου σποραδικές προσπάθειες να ελέγξουν τις σκέψεις τους, αλλά, με το ρεύμα της σκέψης να είναι λόγω μη εξάσκησης περιορισμένο και με τις εξωτερικές επιδράσεις να είναι τόσο συνεχείς, και ποικίλες, δεν κάνουν μεγάλη πρόοδο. Αυτός δεν είναι σωστός τρόπος.

Η μοναδική σας πιθανότητα είναι να διαμορφώσετε μια καινούρια συνήθεια σκέψης που θα σας οδηγεί όταν είστε στενοχωρημένος ή έχετε χαλαρώσει την επαγρύπνησή σας, όπως και όταν ασχολείσθε συνειδητά μ' αυτή. 

Αυτή η καινούρια συνήθεια σκέψης πρέπει να αποκτηθεί οριστικά και τα θεμέλια της μπορούν να μπουν, μέσα σε λίγες μέρες, με τον ακόλουθο τρόπο :

Αποφασίστε να αφιερώσετε μια βδομάδα αποκλειστικά στη δημιουργία μιας καινούριας συνήθειας σκέψης και σ' αυτή τη βδομάδα θεωρήστε το καθετί στη ζωή σας ασήμαντο σε σύγκριση μ' αυτό. Αν το κάνετε, τότε αυτή η βδομάδα θα είναι η πιο σημαντική της ζωής σας. Αν το κάνετε, ολόκληρη η ζωή σας θ' αλλάξει ασφαλώς προς το καλύτερο.

Πράγματι, τίποτα δεν μπορεί να μείνει το ίδιο. Αυτό δε σημαίνει απλώς πως θα μπορέσετε ν' αντιμετωπίσετε τις σημερινές σας δυσκολίες με καλύτερο πνεύμα σημαίνει πως οι δυσκολίες θα φύγουν. 

Αυτός είναι ο επιστημονικός τρόπος για ν' Αλλάξετε τη Ζωή σας και, επειδή συμφωνεί με το Μεγάλο Νόμο, δεν μπορεί ν' αποτύχει. Καταλαβαίνετε τώρα ότι δουλεύοντας έτσι δε θα χρειαστεί ν' αλλάξετε εσείς τις συνθήκες; Θα εφαρμόσετε το νόμο και οι συνθήκες θ' αλλάξουν από μόνες τους.

Δεν μπορείτε ν' αλλάξετε άμεσα τις συνθήκες το δοκιμάσατε συχνά και αποτύχατε αλλά κάντε μια Εφταήμερη Πνευματική Δίαιτα και οι συνθήκες θ' αλλάξουν για σας.
(συνεχίζεται)

[Πηγή: Emmet Fox, εκδόσεις Διόπτρα]
Το τραβάω σαν μαγνήτης…..!!!!!!!!!!

Το πώς βιώνουμε πράγματα και εμπειρίες στη ζωή μας έχει σχέση με το που επιλέγουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας. 

Η επιστημονική συνεργάτης του MediDiatrofi.gr, Ψυχολόγος PHD Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, μας ενημερώνει για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απαισιοδοξία.. 

Όταν κρατάμε ένα φακό αναμμένο στο χέρι μας και εστιάζουμε και ρίχνουμε φώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο αυτόματα αποκλείουμε πράγματα που μπορεί να βρίσκονται τριγύρω, στην περίμετρο και έξω από το όριο της δέσμης του φωτός. Αντίστοιχα, βλέπουμε, εντοπίζουμε, αντιλαμβανόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία ότι υπάρχει στο σημείο στο οποίο πέφτει το φως.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ερευνητικών ομάδων σε Αμερική και πιο πρόσφατα σε Αγγλία και Γερμανία, ο εγκέφαλός είναι έτσι δομημένος ώστε όταν εστιάζουμε κάπου την προσοχή μας, συστηματικά και επιλεκτικά απορροφά κάποιες πληροφορίες, περιορίζοντας και αποκλείοντας από την αντίληψή μας κάποιες άλλες που μπορεί να συμβαίνουν ή να ισχύουν παράλληλα.

Μια από τις πιο κλασσικές εκφράσεις με τις οποίες οι άνθρωποι προσπαθούν να αποδώσουν νόημα σ’ αυτή τη διεργασία είναι «βλέπω το ποτήρι άδειο ή μισογεμάτο». Ένα άτομο το οποίο είναι αισιόδοξο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ρίχνει το φώς σε θετικές όψεις των πραγμάτων ή ξεκινάει από τις θετικές όψεις παρ’ όλες τις αντιξοότητες που μπορεί να συντρέχουν στο περιβάλλον. 

Αντίστοιχα συμβαίνει και με ένα απαισιόδοξο άτομο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι θετικές και οι αρνητικές. Η επιλογή στο ξεδιάλεγμα των στοιχείων είναι διαφορετική, δηλαδή μπαίνει σε εφαρμογή ο αυτόματος μηχανισμός της διαλογής και το μυαλό μας επιλέγει και φιλτράρει τις πληροφορίες.

Αποτέλεσμα ατής της λειτουργίας είναι να αναπτύσσονται προσδοκίες, πεποιθήσεις, στεγανά περί του τι μπορεί να ισχύει και τι όχι και να καταλήγουμε να υιοθετούμε συμπεριφορές οι οποίες στοχεύουν στο να χειριστούμε αυτό που έχουμε απομονώσει στο μυαλό μας.

Κάποιος που νιώθει ότι τον κυνηγά η ατυχία και έχει μάθει να λέει «ναι καλά», «σιγά μη συμβεί σε μένα αυτό», «που τέτοιο καλό», «την ξέρω τη μοίρα μου – μια απ’ τα ίδια», αυτόματα και χωρίς επίγνωση, του τί κάνει τη συγκεκριμένη στιγμή, φωτίζει και μεγεθύνει σε συγκεκριμένα στοιχεία που τον καθιστούν πραγματικά άτυχο και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να υπάρχει απλά απομονώνεται έξω, στην περίμετρο και εκτός της ζώνης του φωτισμού, ως άνευ λόγου και ιδιαίτερης σημασίας. 

Ότι συνάδει με την πεποίθηση του, βλέπει το φώς – και κάθε καινούργιο στοιχείο που εισέρχεται στην αντίληψή του, φιλτράρεται να αποδείξει το αληθές του ισχυρισμού του. Ο νους του κυριεύεται από σκέψεις και συναισθήματα τα οποία παγιδεύουν το σώμα και χαλιναγωγούν τις αισθήσεις και τις ενέργειές του προς μία καθορισμένη κατεύθυνση. 

Τυχαίνει δε πολλές φορές ακόμη και στην περίπτωση, που κάποιος άλλος άνθρωπος του επισημάνει και ανασύρει στη επιφάνεια και μία επιπλέον πληροφορία που ίσως δεν είχε πέσει στην αντίληψή του, την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και να αμβλύνει το αποτέλεσμα της κακοτυχίας, το μάτι του και το αυτί του δεν έχει εξασκηθεί στο να πιάνει, να σκέφτεται, να αξιολογεί και να προσδίδει τη σημασία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να απαξιώνει αυτή την πληροφορία.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που ταλαιπωρείται στις συναναστροφές του και συναλλαγές του, στη σκέψη ότι δεν έχει χάρισμα στο να τα λέει όπως κάποιοι άλλοι, και νιώθει ότι δεν θα του δώσουν τη δέουσα σημασία, απομονώνει, δίνει ιδιαίτερη σημασία και μεγεθύνει τα στοιχεία που συνηγορούν στο θέμα που τον απασχολεί. 

Συναισθήματα δισταγμού ή και ντροπής που μπορεί να συνοδεύουν το σκηνικό των σκέψεών του, δρομολογούν διάφορες συμπεριφορές σε διάφορες επαφές, όπως για παράδειγμα να χαμηλώνουν το κεφάλι ή να προτιμούν να απομονωθούν σε μια ήσυχη γωνία η να τελειώνουν γρήγορα αυτό που θέλουν να εκφράσουν, οι κουβέντες τους να είναι σύντομες έως και μονολεκτικές, ή και με γρήγορο και κοφτό τόνο του τύπου «να τελειώνω», στο φόβο να μην εκτεθούν. 

Και αυτό που βλέπει και εισπράττει σαν αποτέλεσμα, έρχεται να επιβεβαιώσει και να αποδείξει για άλλη μια φορά στον εαυτό του ότι «δεν…». 

Ένα θέμα που επιδιώκουμε ή μας προβληματίζει συγκεντρώνει όλα τα φώτα του ενδιαφέροντος που εμείς του ρίχνουμε και ξεκινά ένας κύκλος συμπεριφορών και συναισθημάτων που έρχονται να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια του μυαλού και της σκέψης και να πιστοποιήσουν του λόγου το αληθές. 
http://www.medidiatrofi.gr 

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Απόλυτη Υγεία μέσω της ευγνωμοσύνης.....!!!!

Σύμφωνα με το κληρονομικό δικαίωμα της απόλυτης υγείας που όλα τα έμβια όντα απολαμβάνουν, θα έπρεπε κατά κανόνα να νιώθουμε υγιείς, γεμάτοι ενέργεια, χαρά και ζωτικότητα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Ή πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται έτσι σπάνια - και μερικοί ποτέ. Είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν διάφορες χρόνιες ασθένειες ή υποφέρουν από εξάρσεις κατάθλιψης και άλλων συναφών προβλημάτων, καταστάσεων που κάθε άλλο παρά καλή υγεία καταδεικνύουν.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους που γνωρίζω για να αρχίσει κανείς να βιώνει την απόλυτη υγεία στο σώμα και το μυαλό, να απολαμβάνει δηλαδή το κληρονομικό δικαίωμά του. 

Τα θαύματα ίασης που συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της άμεσης αποκατάστασης της υγείας στο ανθρώπινο σώμα, εκεί όπου πριν η υγεία είχε κλονιστεί. Ή μαγική δύναμη] της ευγνωμοσύνης αυξάνει τη φυσική ροή της υγείας στο μυαλό και το σώμα. Όπως έχουν δείξει αναρίθμητες έρευνες, μπορεί να βοηθήσει την ταχεία αποκατάσταση της υγείας Ίου σώματος. Η μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης πηγαίνει χέρι χέρι με την καλή υγιεινή, τη διατροφή και την όποια ιατρική αγωγή επιλέξει ο καθένας να ακολουθήσει.

'Όταν το σώμα σας πάσχει, ή όταν υποφέρει βιώνοντας μία συγκεκριμένη κατάσταση, είναι εύλογο να έχετε αρνητικά συναισθήματα όπως η ανησυχία, η αγανάκτηση ή ο φόβος. Ωστόσο, τα αρνητικά συναισθήματα για την αρρώστια δεν αποκαθιστούν την υγεία. 

Για την ακρίβεια, έχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα: χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Για να βελτιώσετε την υγεία σας, πρέπει να αντικαταστήσετε τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά, και η ευγνωμοσύνη είναι ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχετε.

Επίσης, είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν επικριτικά την εξωτερική τους εμφάνιση και τρέφουν αισθήματα δυσαρέσκειας για το σώμα τους. Δυστυχώς, αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα ελαττώνουν επίσης τη μαγική ροή της υγείας. Όταν κάτι δε σας αρέσει στο σώμα σας, δεν είστε ευγνώμονες γι' αυτό. Σκεφτείτε το. 

Μέσω του νόμου της έλξης, τα παράπονα για το σώμα σας φέρνουν ακόμα περισσότερα προβλήματα για να παραπονιέστε, κι έτσι, τα παράπονα για το σώμα ή την εμφάνισή σας θέτουν την ίδια σας την υγεία σε κίνδυνο.

Ίσως αυτή τη στιγμή να είστε άρρωστοι ή να μην αισθάνεστε καλά, και ίσως να υποφέρετε από μόνιμους πόνους, αν όμως διαβάζετε αυτές τις λέξεις, τότε εξακολουθείτε να λαμβάνετε το δώρο της υγείας. Είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης όταν είναι άρρωστος ή πονάει, ακόμα όμως και το ελάχιστο ψήγμα ευγνωμοσύνης βοηθά την αύξηση της μαγικής ροής της υγείας στο σώμα.

Η σημερινή πρακτική, είναι σχεδιασμένη να βελτιώσει θεαματικά την υγεία και την ευτυχία σας. Και θα χρησιμοποιήσουμε μια τριφασική προσέγγιση για να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα

Βήμα 1 : Υγεία που Έχετε Λάβει ( παρελθόν )
Σκεφτείτε το δώρο της καλής υγείας που δεν πάψατε να λαμβάνετε σε όλη τη διάρκεια της παιδικής, της εφηβικής και της ενήλικης ζωής σας. Σκεφτείτε τις φορές που σφύζατε από ζωή και ξεχειλίζατε από ενέργεια και ευτυχία. 

Ανακαλέστε στη μνήμη σας τρεις διαφορετικές περιστάσεις απόλυτης ευεξίας, πείτε τη μαγική λέξη ευχαριστώ, και αισθανθείτε γνήσια ευγνωμοσύνη γι' αυτές τις περιστάσεις. Αν ανατρέξετε στις σπουδαίες στιγμές της ζωής σας, θα μπορέσετε να θυμηθείτε πολύ εύκολα τρεις τέτοιες καλές περιόδους.

Βήμα 2 : Υγεία που Εξακολουθείτε να Λαμβάνετε (παρόν)
Σκεφτείτε την υγεία που εξακολουθείτε να λαμβάνετε σήμερα και νιώστε ευγνώμονες για κάθε όργανο, σύστημα και αίσθηση που αυτή τη στιγμή λειτουργεί καλά στο σώμα σας. Σκεφτείτε τα μπράτσα, τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια, τα αφτιά, το συκώτι, τα νεφρά, τον εγκέφαλο ή την καρδιά σας. Διαλέξτε πέντε λειτουργίες του σώματος σας που είναι καλές και πείτε για την καθεμιά τους τη μαγική λέξη ευχαριστώ.

Βήμα 3 : Υγεία που  Θέλετε να Λάβετε (μέλλον)
Στη σημερινή μαγική πρακτική, θα διαλέξετε ένα πράγμα που θέλετε να βελτιώσετε στο σώμα σας, για να πετύχετε όμως τη βελτίωση θα χρησιμοποιήσετε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης μ' έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Σκεφτείτε την ιδανική κατάσταση αυτού του ενός πράγματος το οποίο επιθυμείτε να βελτιώσετε. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας για την ιδανική κατάσταση οποιουδήποτε πράγματος, θέτετε σε κίνηση τους τροχούς της επιστροφής αυτής της ιδανικής κατάστασης σε εσάς.

Πολύ συχνά, όταν κάποιος πάσχει από κάποια ασθένεια, όχι μόνο μιλάει διαρκώς γι' αυτήν, αλλά ερευνά συνέχεια και τα δεδομένα της, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για την ενδεχόμενη επιδείνωσή της και την απευκταία έκβασή της. Μ' άλλα λόγια, εστιάζεται απόλυτα στην ασθένεια. Ωστόσο, ο νόμος της έλξης αξιώνει ότι δεν απαλλασσόμαστε από ένα πρόβλημα εστιαζόμενοι σ' αυτό, γιατί η συγκέντρωση της προσοχής μας πάνω του απλώς το χειροτερεύει. 

Αντίθετα, θα πρέπει να εστιάσουμε στην ιδανική κατάσταση του πάσχοντος μέρους του σώματος μας και να κατευθύνουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας προς αυτήν. Η ευγνωμοσύνη για την ιδανική κατάσταση του οποιουδήποτε μέρους του σώματος μας χρησιμοποιεί δυναμικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας ώστε να μαγνητίσουμε αυτή την ιδανική κατάσταση - μεμιάς!

Αφιερώστε ένα λεπτό του χρόνου σας για να φανταστείτε τον εαυτό σας στην επιθυμητή ιδανική σωματική κατάσταση. Και, καθώς θα βλέπετε το σώμα σας με τα μάτια του μυαλού σας στην κατά- στάση που επιθυμείτε, νιώστε ευγνώμονες σαν να βρισκόταν ήδη σε αυτή την κατάσταση.

Έτσι, αν θέλετε να αποκαταστήσετε μαγικά την υγεία στα νεφρά σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για τα γερά και δυνατά νεφρά σας, που φιλτράρουν αποτελεσματικά όλα τα άχρηστα για τον οργανισμό σας στοιχεία. 

Αν θέλετε να αποκαταστήσετε μαγικά την υγεία στο αίμα σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για το καθαρό, υγιές αίμα που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλα τα μέρη του σώματος σας. Αν θέλετε να αποκαταστήσετε μαγικά την υγεία στην καρδιά σας, εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για τη δυνατή και υγιή καρδιά που διατηρεί την καλή λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος σας.

Αν θέλετε να βελτιώσετε μαγικά την όρασή σας, τότε εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για την άψογη λειτουργία των ματιών σας. Αν θέλετε να βελτιώσετε την ακοή σας, εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για την τέλεια λειτουργία των αφτιών σας. 

Αν επιθυμείτε περισσότερη ευλυγισία, νιώστε ευγνώμονες για το εξαιρετικά εύκαμπτο και ευκίνητο σώμα σας. Αν θέλετε να αλλάξετε το βάρος σας, σκεφτείτε πρώτα το επιθυμητό ιδανικό βάρος κι έπειτα φανταστείτε τον εαυτό σας σε αυτό, και νιώστε ευγνώμονες σαν να το έχετε ήδη λάβει.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλετε να βελτιώσετε, πρώτα φανταστείτε τον εαυτό σας σ αυτή την ιδανική κατάσταση κι έπειτα νιώστε ευγνώμονες για την ιδανική κατάσταση σαν να την είχατε ήδη λάβει.

«Οι φυσικές δυνάμεις εντός μας είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της ασθένειας». ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ (περ. 460-370 π.Χ.) ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Μπορείτε να εξασκείστε σε αυτή την πρακτική καθημερινά, ακόμα και αρκετές φορές τη μέρα, αν θέλετε να επιταχύνετε πραγματικά τη μαγική αποκατάσταση της υγείας σας ή τη βελτίωση της λειτουργίας κάποιου συγκεκριμένου μέρους του σώματος σας. 

Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι είναι ζωτικής σημασίας να αντικαθιστάτε αμέσως την όποια αρνητική σκέψη ή συναίσθημα για την κατάσταση του σώματος ή της υγείας σας με την οπτικοποίηση της ιδανικής κατάστασης του σώματος σας και εκφράζοντας τη γνήσια ευγνωμοσύνη σας γι' αυτή την ιδανική κατάσταση σαν να τη βιώνατε ήδη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διασφάλισης της υγείας σας, εκτός από το να φροντίζετε το σώμα σας, είναι να συνεχίσετε να είστε ευγνώμονες γι' αυτήν.
Βγαίνω από τον αρνητισμό καθημερινά. Με την ευγνωμοσύνη.....!!!!

Είτε πρόκειται για μια σχέση σε αναβρασμό είτε για οικονομι­κή πίεση, ελλειμματική υγεία είτε για προβλήματα στη δουλειά, οι αρνητικές καταστάσεις προκύπτουν από μακροχρόνια έλλειψη ευγνωμοσύνης. Αν δεν είμαστε ευγνώμονες για το καθετί στη ζωή μας, υποσυνείδητα θεωρούμε ό,τι την απαρτίζει ως δεδομένο. 

Το να παίρνει κανείς τα πάντα ως δεδομένα είναι ένα από τα κυριότερα αίτια του αρνητισμού, γιατί όταν παίρνουμε τα πράγματα σαν δεδο­μένα, δε δίνουμε σε αντάλλαγμα ευχαριστίες, ανακόπτοντας έτσι τη λειτουργία της μαγείας στη ζωή μας. 

Αν με το να εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους άλλους βελτιώνουμε τη ζωή μας, τότε, λογι­κά, με το να θεωρούμε τα αγαθά μας δεδομένα την οδηγούμε στην επιδείνωση.

Είστε ευγνώμονες για την υγεία σας όταν αυτή είναι καλή; Ή σας απασχολεί μόνο όταν αρρωσταίνετε ή πονάτε; Είστε ευγνώμονες κάθε μέρα για τη δουλειά σας ή την εκτιμάτε μόνο όταν βλέπετε να γίνονται απολύσεις; Είστε ευγνώμονες για το μεροκάματο ή για το μισθό σας κάθε φορά που πληρώνεστε ή θεωρείτε την πληρωμή δεδομένη; 

Είστε ευγνώμονες για τους αγαπημένους σας όταν όλα πηγαίνουν καλά ή μιλάτε στους άλλους γι' αυτούς μόνο όταν σας δημιουργούν προβλήματα; Είστε ευγνώμονες όταν το αυτοκίνητο σας λειτουργεί ρολόι; Ή το σκέφτεστε μόνο όταν χαλάει;

Είστε ευγνώμονες κάθε μέρα για το ότι είστε ζωντανοί; Ή μήπως θεωρείτε την ζωή σας δεδομένη;

Το να θεωρούμε τα πάντα δεδομένα οδηγεί στην γκρίνια, στα παράπονα και στις αρνητικές σκέψεις. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το νόμο της έλξης, όταν γκρινιάζετε, προσελκύετε στη ζωή σας ακόμα περισσότερα πράγματα για να γκρινιάξετε!

Γκρινιάζετε για τον καιρό, το κυκλοφοριακό, το αφεντικό σας, τον σύντροφό σας, την οικογένεια, κάποιο φίλο, κάποιο ξένο, για την αναμονή στις ουρές, για τους λογαριασμούς, για την οικονομία για το κόστος κάποιου αγαθού ή για τις υπηρεσίες κάποιαςεταιρείας , τότε δεν είστε ευγνώμονες και με κάθε παράπονο απωθείτε ακόμα περισσότερο τη ζωή των ονείρων σας.

Οταν καταλαβαίνετε ότι η γκρίνια, τα παράπονα, οι αρνητικές σκέψεις και το να παίρνετε τα πράγματα σαν δεδομένα σταματούν την ροή των αγαθών στη ζωή σας. Τώρα καταλαβαίνετε ότι, όταν κάτι πάει πολύ στραβά, άθελά σας, δεν υπήρξατε αρκετά ευγνώμονες για αυτό το κάτι. 

Είναι αδύνατο να είσαι αρνητικός όταν είσαι ευγνώμων. Είναι αδύνατο να επικρίνεις και να μέμφεσαι όταν είσαι ευγνώμων. Είναι αδύνατο να νιώθεις θλίψη ή όποιο άλλο αρνητικό συναίσθημα όταν είσαι ευγνώμων. Και το καλύτερο νέο απ' όλα είναι ότι, αν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, δε θαχρειαστεί και πολύς χρόνος για τις μεταμορφώσετε μέσω της ευγνωμοσύνης. Οι αρνητικές καταστάσεις θα εξαφανιστούν σαν σύννεφα καπνού ως διά μαγείας!

Πρώτα απ' όλα, όσο δύσκολο κι αν είναι, θα πρέπει να αναζητή­σετε στην αρνητική κατάσταση πράγματα για τα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες. Όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, μπο­ρείτε πάντα να βρείτε κάτι για να είστε ευγνώμων, ειδικά τώρα που γνωρίζετε ότι η ευγνωμοσύνη σας μπορεί να μεταμορφώσει μαγι­κά κάθε αρνητική κατάσταση. Ο Ουόλντ Ντίσνεϊ, που γνώριζε την πραγματική μαγεία της ζωής, μας έδειξε πως να το κάνουμε αυτό στην ταινία του Πολυάννα.

Η Πολυάννα του Ντίσνεϊ που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη με­γάλη οθόνη το 1960 είχε σαν κεντρικό θέμα της το Παιχνίδι της Χαράς, μία ιδέα που σημάδεψε ανεξίτηλα τα παιδικά και εφηβι­κά μου χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας, δεν έπαψα να παίζω το Παιχνίδι της Χαράς, αναζητώντας όσα περισσότερα πράγματα μπορούσαν να δώσουν χαρά σε μένα και στους γύρω μου, και ειδικά σε αρνητικές καταστάσεις. 

Ανακα­λύπτοντας σε μια αρνητική κατάσταση πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να χαρείς (ή ανακαλύπτοντας πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων), κάνεις τις λύσεις να εμφανί­ζονται ως διά μαγείας!

Ο Ουόλντ Ντίσνεϊ κατέδειξε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύ­νης στην Πολυάννα και χιλιάδες χρόνια πριν απ' αυτό ο Βούδας μας έδειξε πώς να χρησιμοποιούμε την ίδια μαγική δύναμη όταν είπε :

«Ας εγερθούμε και ας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί ακόμα κι αν δε μάθαμε πολλά σήμερα, τουλάχιστον μάθαμε λίγα, κι αν δε μάθαμε λίγα, τουλάχιστον δεν ασθενήσαμε, κι αν ασθενήσαμε, τουλάχιστον δεν πεθάναμε· ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες».

Σινταρτα Γκαουταμα-Βούδας (περ. 563-483 Π·Χ·) θεμελιωτής του Βουδισμού

Εμπνευστείτε από τα λόγια του Βούδα, εστιάστε στην αρνητική κατάσταση της ζωής σας ή στο πρόβλημα που θα θέλατε περισσότερο απ' όλα να επιλύσετε, και αναζητήστε σε αυτό δέκα πράγματα γιατα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες. 

Καταλαβαίνω ότι η πρόκληση αυτής της πρακτικής μπορεί για κάποιους από μας να είναι μεγάλη, ο Βούδας όμως μας δείχνει τον τρόπο. Κανω ένα γραπτό κατάλογο με δέκα αγαθά στον υπολογιστή μου η στο ημερολόγιο μου ή στο τετράδιο της ευγνωμοσύνης μου.

Για παράδειγμα, μπορεί να είστε αυτή την περίοδο άνεργος και,παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας, να μην έχετε βρει ακόμα δουλειά.

Για να μεταστρέψετε μαγικά αυτή την κατάσταση, πρέπει να εφαρμόσετε μια εντατική πρακτική ευγνωμοσύνης. Να μερικά πράγματα που θα μπορούσατε να πείτε:

Ειμαι τόσο ευγνώμων που μου έχει δοθεί περισσότερος χρόνος για την οικογένειά μου αυτή την περίοδο. Είμαι ευγνώμων που κατάφερα να βάλω τη ζωή μου σε τάξη χάρη στον επι πλέον ελεύθερο χρόνο μου. 

Είμαι ευγνώμων που δεν έπαψα να εργάζομαι στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και που διαθέτω εργασιακή εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μένω άνεργος για πρώτη φορά.Είμαι ευγνώμων που υπάρχουν θέσεις εργασίας στην αγορά και που όλο και περισσότερες εμφανίζονται καθημερινά. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έμαθα κάνοντας αιτήσεις πρόσληψης και n βγαίνοντας σε επαγγελματικές συνεντεύξεις.

Είμαι ευγνώμων για την ενθάρρυνση και τη στήριξη της οικογένειάς μου.

Είμαι ευγνώμων για το ότι μπόρεσα να ξεκουραστώ, γιατί το είχα ανάγκη.

Είμαι ευγνώμων για το ότι, μένοντας άνεργος/η, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι για μένα να έχω δουλειά. Ποτέ πριν δεν το είχα συνει­δητοποιήσει στο βαθμό που το συνειδητοποιώ τώρα. Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, ο άνεργος ή η άνεργη θα προσελκύσουν διαφορετικές καταστάσεις και η τρέχουσα κατά­σταση τους δεν μπορεί παρά να υποστεί μαγική μεταβολή. 

Η δύ­ναμη της ευγνωμοσύνης είναι μεγαλύτερη από αυτήν της οποιασ­δήποτε αρνητικής κατάσιασης και η κάθε αρνητική κατάσταση μπορεί ν' αλλάξει με χίλιους δύο τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόζετε την ευγνωμοσύνη, αφήνοντάς τη να κάνει τα μαγικά της.

Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα, αυτό του γιου που βιώνει μια προβληματική σχέση με τον πατέρα του. Ο γιος αισθάνεται πως ό,τι κι αν κάνει, ποτέ δεν είναι αρκετό για τον πατέρα του.

Είμαι ευγνώμων που οι περισσότερες σχέσεις στη ζωή μου είναι πραγμα­τικά καλές.

Είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου επειδή δούλεψε σκληρά για να μπορέ­σω να αποκτήσω τη μόρφωση που δεν κατάφερε να αποκτήσει εκείνος.

Είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου για το ότι φρόντισε την οικογένεια μας σε όλη τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας, γιατί, εκείνο τον καιρό, δεν είχα ιδέα πόσο σκληρή δουλειά και πόσα χρήματα απαιτούνταν για να μπορέσει η οικογένειά μας να συντηρηθεί.

Είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου για το ότι με πήγαινε να παίξω μπά­σκετ κάθε Σάββατο όταν ήμουν μικρός

. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις στιγμές που ο πατέρας μου κι εγώ γελάμε μαζί. Κάποιοι δεν έχουν την ίδια τύχη, γιατί δε γνώρισαν ποτέ πατέρα. Και άλλοι πον τον έχουν χάσει, δε θα ξαναέχουν ποτέ αυτή τη μοναδική ευκαιρία.

Είμαι πραγματικά ευγνώμων που έχω τον πατέρα μου, γιατί εκτός από τις δύσκολες στιγμές υπήρξαν και οι όμορψες, και θα απολαύσω ακόμα περισσότερες όμορψες στιγμές στο μέλλον μαζί του.

Εκφράζοντας την από καρδιάς ευγνωμοσύνη του για τον πατέρα του, ο γιος θα αλλάξει τη σχέση τους προς το καλύτερο. 

Τροποποι­ώντας τον τρόπο που σκέπτεται και αισθάνεται για τον πατέρα του, ο γιος αλλάζει αυτόματα αυτά που έλκει από τον πατέρα του. Πα­ρότι ο γιος υπήρξε και στο παρελθόν ευγνώμων για τον πατέρα του - νοερά, σε ενεργειακό και κβαντικό επίπεδο-, η εκφρασμένη ευ­γνωμοσύνη του θα έχει μαγική επίδραση στη σχέση του με αυτόν. 

Με την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει αυτή την ευγνωμοσύνη, ο γιος θα πρέπει να λάβει μέσω του νόμου της έλξης μεγάλη βελτίω­ση της δυναμικής ανάμεσα σ' εκείνον και τον πατέρα του και να δει τη σχέση τους να καλυτερεύει άμεσα.

Η πρώτη ενδειξη λειτουργίας της μαγικής δύναμης της ευγνωμοσύνης είναι η ανάταση του ηθικού σας: όταν νιώθετε καλύτερα για την κατάσταση, να ξέρετε όχι αυτή θα βελ­τιωθεί και ότι οι λύσεις θα εμφανιστούν. 

Η απάντηση σε κάθε αρ­νητική κατάσταση που θέλετε να επιλύσετε είναι να εστιάσετε στην εντατική πρακτική της ευγνωμοσύνης ώσπου να αισθανθείτε κα­λύτερα με'σα σας - τότε θα δείτε τη μαγεία να κάνει τα θαύματά της στον εξωτερικό κόσμο.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να καταλάβετε αν η ευγνωμοσύνη σας λειτουργεί από τον τρόπο που αισθάνεστε. Κάθε φορά που ολο­κληρώνετε την πρακτική της ευγνωμοσύνης, θα πρέπει να αισθά­νεστε πολύ καλύτερα. 

Φτιάχνοντας το γραπτό κατάλογο σας, βεβαιωθείτε ότι θα κατα­γράψετε το καθένα από τα πράγματα για τα oποία είστε ευγνώμο­νες μ' αυτό τον τρόπο:

Είμαι τόσο ευγνώμων για _________ 

Ή, Είμαι πραγματικά ευγνώμων που__________ ·

Και τελειώστε την πρότασή σας με αυτό για το οποίο είστε ευ­γνώμων. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το δρόμο του Ουόλτ Ντίσνεϊ χρησιμοποιώντας τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης, αν αυτό σας φαίνεται πιο εύκολο:

Νιώθω χαρά επειδή __________ ·

Και τελειώστε την πρότασή σας μ' αυτό για το οποίο χαίρεστε.

Μόλις καταγράψετε τα δέκα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώ­μονες, τελειώστε την πρακτική της Μαγικής Διεξόδου από τον Αρνητισμό γράφοντας :

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ για την ιδανική λύση.

Και, μόνο για σήμερα, δείτε αν μπορείτε να περάσετε μία ολό­κληρη μέρα χωρίς να πείτε κάτι αρνητικό. Μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελεί πρόκληση, προσπαθήστε όμως να δείτε αν θα τα κατα­φέρετε για μία μόνο μέρα. 

Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να το κάνετε αυτό, αφού οι περισσότεροι από μας δεν καταλαβαί­νουμε πόσο πολύ αρνητισμό εμπεριέχει η ομιλία μας: θα αποκτή­σετε μια καλύτερη ιδέα όταν προσέχετε τι λέτε στο διάστημα μιας ολόκληρης μέρας. 

Μην ξεχνάτε ότι ο αρνητισμός και τα παράπο­να απλώς επιστρέφουν πολλαπλασιασμένα, και αν έχετε συνείδη­ση του τι λέτε, μπορείτε να σταματήσετε και να σκεφτείτε αν θέ­λετε πραγματικά να πληρώσετε το τίμημα των λόγων σας. Να ένα μαγικό σωσίβιο για τις περισιάσεις όπου πιάνετε τον εαυτό σας vα σκέφτεται ή να λέει κάτι αρνητικό. Σταματήστε αμέσως και πείτε :

Πρέπει όμως να πω ότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για________ .

Ολοκληρώστε τη φράση σας με κάτι -οτιδήποτε- για το οποίο είστε ευγνώμονες. Πάρτε αυτό το μαγικό σωσίβιο μαζί σας και στηριχτείτε πάνω του κάθε φορά που αισθάνεστε ότι το χρειά­ζεστε.

Κι αν στο μέλλον εμφανιστεί κάποιο μικρό πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση, θυμηθείτε να σβήσετε με ευγνωμοσύνη το προσάναμμα πριν θεριέψει η φωτιά. Κάνοντας το, θα πυροδοτήσετε τη μα­γεία στη ζωή σας !

ΑΣΚΗΣΗ :
Ι. Μετρήστε τα Αγαθά σας: φτιάξτε έναν κατάλογο με δέκα αγα­θά. Γράψτεγιατί είστε ευγνώμονες για το καθένα τους. Ξανα­διαβάστε τη λίστα σας, λέγοντας ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ στο τέλος κάθε αγαθού και νιώστε όσο περισσότερο ευγνώμο­νες μπορείτε γι αυτό.

2. Διαλέξτε την αρνητική κατάσταση ή το πρόβλημα που θέλετε να επιλύσετε περισσότερο από κάθε άλλο στη ζωή σας.

3. Γράψτε δέκα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σ' αυ­τή την αρνητική κατάσταση.

4. Στο τέλος του καταλόγου σας, γράψτε: Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ για την ιδανική λύση.

5. Μόνο για σήμερα, δείτε αν μπορείτε να περάσετε ολόκληρη τη μέρα χωρίς να πείτε κάτι αρνητικό. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται ή να λέει κάτι αρνητικό, χρησιμοποιήστε το μα­γικό σωσίβιο. Σταματήστε αμέσως και πείτε:

Πρέπει όμως να πω ότι είμαι ευγνώμων για________ .

6. Πριν πέσετε για ύπνο απόψε, κρατήστε τη Μαγική Πέτρα σαςτης ευγνομωσύνης στο ένα χέρι, και πείτε τη μαγική λέξη ευχαριστώ για τοκαλύτερο πράγμα που σας συνέβη στη διάρκεια της μέρας.
NAMASTE

Zizi Pateraki

Εκκρεμότητες...τις τακτοποιώ με την Ευγνωμοσύνη.....!!!!!!!

Αν το καλοσκεφτείτε, η ευγνωμοσύνη είναι η καλύτερη φίλη σας. Είναι πάντα διαθέσιμη, πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει, δε θα σας απογοητεύσει ποτέ και όσο πιο πολύ στηρίζεστε πάνω της, τόσα περισσότερα θα κάνει για σας και τόσο περισσότερο θα εμπλουτίζει τη ζωή σας. Η σημερινή μαγική πρακτική θα σας μά­θει να στηρίζεστε ακόμα περισσότερο στην ευγνωμοσύνη, ώστε να μπορεί κι εκείνη να κάνει πολλά περισσότερα για σας.

Καθημερινά, εμφανίζονται διάφορα μικροπροβλήματα που ζη­τούν επίλυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σ' αυτές που δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση, ίσως αισθανθούμε εγκλωβισμέ­νοι ή πνιγμένοι. Ίσως το πρόβλημά σας να είναι ότι δεν έχετε αρ­κετό χρόνο για όλα αυτά που πρέπει να κάνετε, ότι οι είκοσι τέσ­σερις ώρες της μέρας δε φτάνουν για τίποτα. 

Ίσως να πνίγεστε στη δουλειά και να θέλετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, χωρίς ωστόσο να βλέπετε με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να τον αποκτή­σετε. Ίσως να μένετε στο σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά σας και η κούραση να σας έχει καταβάλλει, αλλά να μην υπάρχει η οικο­νομική δυνατότητα να προσλάβετε κάποιον για να σας βοηθήσει.

Ίσως κάποιο ζήτημα της καθημερινότητας να ζητάει από καιρό τη λύση του κι εσείς να μην μπορείτε ούτε να φανταστείτε ποια θα μπορούσε να είναι αυτή. Ίσως να χάσατε κάτι και να γυρί­σατε τον κόσμο ανάποδα για να το βρείτε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ή ίσως να ψάχνετε για κάτι, όπως το ιδανικό κατοικίδιο, την ιδανική μπέιμπι σίτερ, τον καλύτερο οδοντογιατρό ή παθολόγο και, παρά τις προσπάθειες σας, να μην έχετε καταφέρει να βρείτε αυτό ή αυτόν που αναζη­τάτε. 

Μπορεί να είστε σε δύσκολη θέση επειδή κάποιος σας έχει ζητήσει να κάνετε κάτι και δεν ξέρετε τι να του απαντήσετε. Ή θα μπορούσατε να έχετε κάποια διαφωνία με κάποιον και, πα­ρά τις προσπάθειές σας, η διαφωνία να χειροτερεύει αντί να εξο­μαλύνεται.

Η πρακτική της λίστας Εκκρεμοτήτων θα σας βοηθήσει με τα καθημερινά μικροπροβλήματα όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε για να τα υπερβείτε ή όταν απλά χρειάζεστε βοήθεια για την επίλυσή τους. 

Όταν συνδυάζετε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης με το νό­μο της έλξης, τότε οι άνθρωποι, οι περιστάσεις και τα γεγονότα αναδιευθετούνται πραγματώνοντας αυτό που επιθυμείτε για λο­γαριασμό σας. Δε θα μάθετε πώς θα γίνει, ή πώς θα γίνει για λογα­ριασμό σας, κι ούτε είναι αυτή η δουλειά σας. 

Η δική σας δουλειά είναι να είστε όσο πιο ευγνώμονες μπορείτε γι' αυτό που θέλετε να γίνει για χάρη σας, και να είστε ευγνώμονες άμεσα, σαν να είχε ήδη γίνει. Κι έπειτα, ν' αφήσετε απλώς τη μαγεία να ξετυ­λιχτεί..!

Σήμερα, φτιάξτε μία γραπτή λίστα με τα πιο σημαντικά πράγμα­τα που θα επιθυμούσατε να γίνουν ή να επιλυθούν για λογαριασμό σας και βάλτε στο πάνω μέρος τον τίτλο Λίστα Εκκρεμοτήτων. Ίσως συμπεριλάβετε στη λίστα σας πράγματα που δεν έχετε το χρό­νο ή τη διάθεση να κάνετε, μαζί με τρέχοντα προβλήματα, από τα μικρότερα, καθημερινά πράγματα μέχρι τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά. 

Εξετάστε τους διαφορετικούς τομείς της ζωής σας και αναζητήστε στον καθένα τους αυτά που θα θέλατε να γίνουν για λογαριασμό σας.

Όταν ολοκληρώσετε τη λίστα σας, επιλέξτε από αυτήν τα τρία ζη­τήματα στα οποία θα εστιάσετε σήμερα, και φανταστείτε ότι, ένα ένα, αυτά τα ζητήματα λύνονται ως διά μαγείας για λογαριασμό σας. Φανταστείτε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με το πρόβλημά σας παρά­γοντες - άνθρωποι, συνθήκες και γεγονότα - κινητοποιήθηκαν πραγματώνοντας τη λύση για χάρη σας... και αυτό είναι όλο! 

Όλα έτοιμα, όλα ξεκαθαρισμένα, όλα λυμένα για σας, κι εσείς αποδίδε­τε ένθερμες ευχαριστίες σε αντάλλαγμα για ό,τι έγινε για λογαρια­σμό σας. Αφιερώστε από ένα τουλάχιστον λεπτό σε κάθε ζήτημα σας, πιστεύοντας ότι έχει λυθεί και νιώθοντας σε αντάλλαγμα τε- ράσαα ευγνωμοσύνη. Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδι­κασία για τρία ακόμα ζητήματα του καταταλόγου σας κάποια άλ­λη στιγμή, αλλά η μαγεία λειτουργεί ακόμα και με την απλή κα­τάρτιση της λίστας.

Να θυμάσιε ότι σύμφωνα με το νόμο της έλξης «τα όμοια έλκο­νται» κι αυτό σημαίνει ότι όταν είστε ευγνώμονες για τις λύσεις σαν να τις βλέπετε πραγματωμένες μπροστά στα μάτια σας, θα έλξετε στη ζωή σας τα απαραίτητα για την επίλυση των ζητημάτων σας. Το να εστιάζετε οτα προβλήματα έλκει περισσότερα προβλή­ματα. Πρέπει να είστε ο μαγνήτης της λύσης, όχι του προβλήμα­τος. Να είστε ευγνώμονες για τη λύση : η ευγνωμοσύνη θα την προσεκλύσει.

ΑΣΚΗΣΗ :
1. Μετρήστε τα Αγαθά σας : φτιάξτε έναν κατάλογο με δέκα αγα­θά. Γράψτε γιατί είστε ευγνομονες για το καθένα τους. Ξανα­διαβάστε τη λίστα σας λέγοντας ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ στο τέλος κάθε αγαθού και νιώστε όσο περισσότερο ευγνώμο­νες μπορείτε γι' αυτό.

2. Φτιάξτε μία γραπτή λίστα από τα πιο σημαντικά ζητήματα ή προβλήματα που θα θέλατε να επιλυθούν για λογαριασμό σας. Βάλτε στη λίστα σας τον τίτλο Η Μαγική Λίστα Εκκρεμοτήτων.

3. Επιλέξτε τα τρία πιο σημαντικά θέματα της λίστας σας και φα­νταστείτε ότι έχουν τακτοποιηθεί για λογαριασμό σας.

4. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα λεπτό σε κάθε θέμα, πιστεύοντας ότι έχει επιλυθεί και νιώθοντας σε αντάλλαγμα απεριόριστη ευ­γνωμοσύνη.

5. Πριν πέσετε για ύπνο απόψε, κρατήστε τη Μαγική Πέτρα Ευγνομωσύνης σας στο ένα χέρι, και πείτε τη μαγική λέξη ευχαριστώ για το καλύτεροπράγμα που σας συνέβη στη διάρκεια της μέρας.
NAMASTE
Zizi Pateraki
Spiritual Teacher-Healer

Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν «βλέπει» ;

                         

Το Τρίτο Μάτι ή έκτο τσάκρα μεταφέρει την ενέργεια της καθαρής όρασης και Διάκρισης. Βρίσκεται στο κέντρο της κεφαλής μεταξύ των φυσικών μας ματιών. Αυτό το τσάκρα ανοίγει την... πόρτα πολυδιάστατα στις αισθήσεις μας, για να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τους πυκνούς περιορισμούς μιας του ΕΓΩ, του υλιστικού, φυσικού μας κόσμου, που βασίζεται στην ψευδαίσθηση.

Μόλις το πνευματικό μάτι μας αρχίζει να ανοίγει, βαθύτερες πνευματικές αλήθειες θα συντονιστούν μαζί μας και το πέπλο της ψευδαίσθησης θα αρχίσει να επιδεινώνεται. Ένα ανοιχτό πνευματικό μάτι αποκαλύπτει την αλήθεια της πραγματικότητας. Χωρίς αυτό, να είναι κυρίαρχο, καμία πνευματική διάκριση δεν είναι δυνατόν να συμβεί !


Ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη έχει μπλοκάρει το έκτο Chakra. Η ανθρωπότητα είναι πολύ υλιστική και επικεντρώνεται αυστηρά στο φυσικό κόσμο και ό, τι ο φυσικός κόσμος μπορεί να προσφέρει γι αυτούς. 

Επειδή τα πνευματικά μάτια τους είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον θεό. Πέφτουν στην παγίδα της έλλειψης του ΕΓΩ και στην αποδυνάμωση και προσπαθούν να γεμίζουν το κενό τους με υλικά κέρδη, σε βάρος των άλλων, ενώ η ψυχή τους είναι απελπισμένη για το πνευματικό πλούτο και την τροφή που μόνο ο Θεός και ο εαυτός τους μπορούν να προσφέρουν.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας πιστεύει μόνο ό, τι βλέπουν με τα φυσικά μάτια τους, αγνοώντας εντελώς τις πνευματικές σφαίρες. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να δούμε με τα φυσικά μάτια μας, βλέπουμε με το μυαλό μας. Η επιστήμη, η θρησκεία και η εκπαίδευση έχουν πνίξει τη φαντασία μας. 

Έχουμε τοποθετήσει, το Θεός και ό, τι άλλο πνευματικό σε ένα σφιχτό, τακτοποιημένο μικρό κουτί που κυριολεκτικά εμποδίζει τις ενέργειες του πνεύματος και τις διαισθητικές αισθήσεις μας.

Όταν συμβεί αυτό, η αλήθεια και η διάκριση δεν μπορεί να είναι πλήρως προσβάσιμες.

Ως εκ τούτου, μπορούμε εύκολα να παραπλανηθούμε και να πιστεύουμε τα ψέματα για αλήθειες. Οι περιορισμοί στις ενέργειες αυτού του τσάκρα, μας κρατάνε από το να είμαστε σε θέση να βρούμε την "ρίζα" των προβλημάτων μας, και δημιουργούμε παράλογους φόβους που μας κρατάνε σε κατάσταση αποσύνδεσης και σε διαχωρισμό από τους άλλους.

Όταν έχω ισορροπημένο έκτο Chakra : Υλοποίηση ψυχικών δυνάμεων, πνευματική εγρήγορση, διαίσθηση, διόραση, φαντασία, διάκριση, είμαι σε θέση να απεικονίσω, έχω καλή μνήμη, συνδέομαι με τον Θείο Νου, έχω Σοφία, έχω Εσωτερική Συνειδητή Γνώση, έχω Αντίληψη πέρα από την δυαδικότητα, έχω πολυδιάστατη αντίληψη, Ανώτερες ψυχικές αισθήσεις, έκτη αίσθηση, βλέπω αλήθεια, έχω Όραμα!

Όταν έχω ανισσόροπο έκτο Chakra : Άρνηση, Εμμονές, έλλειψη φαντασίας, φτωχή μνήμη, αναισθησία. Ζω στις ψευδαισθήσεις, είμαι κυνικός, έχω παράλογους φόβους, έχω έλλειψη διάκρισης, ζω τριτο-διαστασιακά, έχω περιορισμένη άποψη της πραγματικότητας.

Όταν βιώνω ένα τραύμα στο έκτο Chakra: Ακυρώνω την διαίσθηση και τις ψυχικές εμπειρίες, και ζω σε ένα περιβάλλον γεμάτο φόβο, άκαμπτο. Σωματικά συμπτώματα : απόφραξη, ένταση, πονοκεφάλους, προβλήματα με τα μάτια, με το λαιμό, διαταραχές των αυτιών και της μύτης, απόφραξη των Φυσικών και πολυδιάστατων αισθήσεών μου: αφή, γεύση, όραση, ακοή και όσφρηση

Το τρίτο τσάκρα - μάτι σχετίζεται με την επίφυση, που είναι η έδρα της ψυχής μας . Όταν είναι ενεργοποιημένο, το φως και οι κωδικοποιημένες πληροφορίες από άτομα με υψηλότερη νοημοσύνη μπορούν να γίνουν κατανοητές. Βαθύτερη γνώση επιτυγχάνεται και οι πνευματικές αλήθειες και η συνείδηση διευρύνεται και η δυνατότητα να ξεπεράσουμε το ανθρώπινο ΕΓΩ είναι δυνατή να συμβεί. Είναι το ΕΓΩ που δημιουργεί το πέπλο μεταξύ Πνεύματος και ανθρώπου δημιουργώντας την πνευματική τύφλωση.

Αυτό το πέπλο κρατά τους ανθρώπους από το να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα υψηλότερα επίπεδα της ύπαρξης τους και της διατήρησης της σοφίας τους στην ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης. Το άνοιγμα του πνευματικού μας ματιού, μας βοηθάει σαν ανθρώπους να «βλέπουμε» τα πρότυπα, τις πεποιθήσεις και τον περιορισμένο τρόπο σκέψης μας που χρειάζεται να ξεπεραστεί προκειμένου να ανυψωθεί η ψυχή μας.

Κρατώντας το ανοιχτό και επιτρέποντας να είμαστε απλά αυτό που είμαστε, καθορίζει και το άνοιγμα του πνευματικού μας ματιού. Δεν πρέπει να είναι πλήρως ανοικτό, προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε πρόσβαση στην πνευματική αλήθεια και στην πνευματική διάκριση.

Όταν ανοίξει πλήρως και εναρμονιστεί, θα είμαστε σε θέση να δούμε και να επικοινωνούμε με τους αγγέλους, πνευματικούς οδηγούς και τους Αναληφθέντες Διδασκάλους. Οι περιορισμοί του χρόνου και του χώρου ξεπερνιούνται και η πρόγνωση και η απομακρυσμένη προβολή γίνεται δυνατή.

Όλες αυτές οι ικανότητες είναι θείο αναφαίρετο δικαίωμα μας. Η πολυδιάστατη ακοή, όραση, αίσθηση και αφή μπορεί να επιτευχθεί με οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να αναπτύξει υψηλότερα τις αισθήσεις του.

Γνωρίζατε ότι η ψυχή σας έχει το δικό της μοναδικό άρωμα, ήχο, χρώμα και δόνηση σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη είναι στην δημιουργία του σύμπαντος! Μερικές εξαιρετικά προσαρμοσμένες ψυχές είναι πραγματικά σε θέση να αξιοποιήσουν αυτό το μέρος της ύπαρξής τους.

Όταν ανοίγουμε τους εαυτούς μας σε υψηλότερες αισθήσεις, προηγμένες δυνάμεις της διάκρισης θα είναι διαθέσιμες .

Δυστυχώς, η πίστη στην οργή του Θεού δημιουργεί ένα τεράστιο φόβο στους ανθρώπους κρατώντας τους από την πρόσβαση σε ήδη εγγενώς θεία δώρα τους. 

Για να ανοίξετε τα μάτια σας, την πνευματική σας όραση θα πρέπει να ενσωματώσετε τους φόβους σας και να έχετε μια ισχυρή επιθυμία να απελευθερωθείτε από τις ψευδαισθήσεις που έχετε αγοράσει. Κάθε ένας από εμάς είναι εξαιρετικά πολυδιάστατος σαν όν και πάντα συνδεδεμένος με το Θεό.

Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση που έχουμε «αγοράσει» είναι η έννοια του διαχωρισμού από το Θεό και μεταξύ εμάς και του Θεού. Μόλις έχουμε κατανοήσει πλήρως και πιστέψουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη και είναι πάντα μαζί μας, οι φόβοι μας θα αρχίσουν να ξετυλίγονται. 

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και επιτρέποντας στον πνευματικό μάτι να ανοίξει θα επιτρέψουμε στην θεία ενέργεια να κυκλοφορήσει πάνω από το έβδομο τσάκρα μας , που ονομάζεται τσάκρα του στέμματος. Μόλις συμβεί αυτό, Ενδυνάμωση, Θεία Φώτιση, Θεία Υλοποίηση, Ενότητα, ενότητα και ευλογία, θα γίνει πραγματικότητα.
Υπάρχουν ψυχικά απόβλητα ; Πως και γιατί μας μολύνουν ;

Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής. Η μισή σαν όλο τον κόσμο, Η άλλη μισή όλος ο κόσμος. Αριστοτέλης, (384 π.χ – 322 π.χ) αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.

Ποια η σχέση της παραπάνω ρήσης με τα Ψυχικά Απόβλητα; 

Τι είναι όμως το απόβλητο;
Απόβλητο είναι ένα προϊόν, συνήθως βιομηχανικό, το οποίο μας είναι άχρηστο. Δεν είναι ένα απλό «σκουπίδι», διότι η φύση, δεν έχει τους μηχανισμούς να το ανακυκλώσει, με αποτέλεσμα η συγκεντρωμένη εναπόθεση του σε τόπους (λύματα, χωματερές κτλ) να δημιουργεί εστίες μόλυνσης για τους ζωντανούς οργανισμούς.

Είναι λοιπόν ένα προϊόν τεχνητό, που το παράγουμε εμείς, αλλά συγχρόνως μας βλάπτει. Τα απόβλητα και τα αποτελέσματά τους τα γνωρίζουμε, διότι τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.

Αν δεχτούμε ότι τα συναισθήματά μας είναι υπαρκτά, τα οποία όμως δεν τα αντιλαμβανόμαστε με τις βασικές μας αισθήσεις, αλλά απλώς τα βιώνουμε, τότε τι μας εμποδίζει να δεχτούμε ότι η παραγωγή μαζικών ποσοτήτων αρνητικών συναισθημάτων «παράγει» στον πλανήτη ποσότητες «ψυχικών αποβλήτων». Παράγονται από εμάς, αλλά παράλληλα μας βλάπτουν και δεν «ανακυκλώνονται» από τον πλανήτη.

Αποδείξεις από τον επιστημονικό κλάδο για την υλική ύπαρξη των συναισθημάτων, είναι η οπτική απεικόνιση τους μέσα από τις φωτογραφίες κίρλιαν, οι οποίες απεικονίζουν οπτικά τα συναισθήματα που βιώνει ένα άτομο εκείνη την χρονική στιγμή.

Αν στην φύση τίποτα δεν χάνεται, τότε τα αρνητικά συναισθήματά μας σε ποιους τόπους (ψυχικές χωματερές) εναποτίθενται; Τι είδους ψυχικές εστίες μόλυνσης δημιουργούν ;

Τα ψυχικά απόβλητα δεν τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας, αλλά τα αποτελέσματά τους, τα βιώνουμε καθημερινά.

Τρία παραδείγματα αποτελεσμάτων των ψυχικών αποβλήτων είναι :
Α) Θρησκευτικοί Πόλεμοι : (Ψυχικά απόβλητα: αδικία, φανατισμός, θυμός, εκδίκηση)

Β) Εμφύλιου πόλεμοι : (Ψυχικά απόβλητα: αδικία, θυμός εκδίκηση)

Γ) Δελτία Ειδήσεων Επικαιρότητας με ύφος κινδυνολογίας (Ψυχικά απόβλητα : αδικία, φόβος, ανασφάλεια)

Τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, ζήλια, μίσος κτλ), μας επηρεάζουν ψυχοσωματικά, όμως όταν εξαπλώνονται σε ένα σύνολο ατόμων μεταλλάσσονται σε ψυχικά απόβλητα.

ΔΗΛΑΔΗ
Αν βιώνεις συστηματικά θυμό στην ζωή σου, αρχικά είναι η προσωπική σου συναισθηματική κατάσταση, αλλά όσο αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους και τους τον μεταδίδεις, συνεισφέρεις στην μετάλλαξή του σε Ψυχικό Απόβλητο Θυμού.

Αναρωτηθείτε τα μηνύματα φορτισμένα με αρνητικά συναισθήματα, που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ ή από δημόσια πρόσωπα τι αντίκτυπο έχουν σε εσάς προσωπικά αλλά και στο σύνολο που απευθύνονται. Σύμφωνα με την ρήση του Αριστοτέλη η ψυχή του ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κόσμο, σαν διαφορετική όψη ενός νομίσματος.

ΑΡΑ
Έχουμε προσωπική ευθύνη για τα ψυχικά απόβλητα που μολύνουν τον πλανήτη. ΓΙ’ ΑΥΤΟ Μην αφήνεις άλλα ψυχικά απόβλητα

Μην ταυτίζεσαι με τα ψυχικά απόβλητα

(Εμπνευσμένο από το μήνυμα: «Δεν Δημιουργώ Ψυχικά Απόβλητα» της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας) Ιωάννης Στρέζος
Ευχαριστούμε τον φίλο μας Ιωάννη για το θέμα που μας έστειλε.

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Τα χαμένα κομμάτια του Εαυτού μας.......!!!!!!!!


Ποιητικός ο τίτλος του άρθρου αυτού, αλλά μόνο ποιητική δεν είναι η πραγματικότητα της απώλειας ψυχικών κομματιών μας – είναι ότι πιο θλιβερό. Πως χάνουμε όμως κομμάτια ψυχής (και άρα ενέργειας);

Όταν γεννιόμαστε, έχουμε ένα πλούσιο ενεργειακό πεδίο (τα μωρά έχουν πολύ ενέργεια, γι’ αυτό και αρέσει σε όλους να τα πιάνουν και να τα αγκαλιάζουν). 

Επειδή όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο να γεννηθεί ένα άτομο σε οικογένεια όπου το σπίτι και τα μέλη της οικογένειας θα περιβάλλονται από υψηλές δονήσεις και φως, και επειδή ο περισσότερος κόσμος έχει ενεργειακές μαύρες τρύπες στο είναι του, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα περιβάλλοντα αυτά, σιγά σιγά χάνουν την ενέργειά τους, την οποία την απορροφούν συνήθως οι γονείς - και μάλιστα οι γονείς βαμπιρίζουν τα παιδιά τους με ουκ ολίγους τρόπους. 

Ορισμένα σοκ που το παιδί βιώνει καθώς μεγαλώνει, όπως τσακωμοί των γονιών, ασθένειες, χωρισμοί και άλλες αρνητικές καταστάσεις που δημιουργούν μια δυναμική δύνη απορρόφησης ενέργειας (σαν μαύρες τρύπες), αποκόβουν κομμάτια του ενεργειακού πεδίου του παιδιού. 

Και είναι αυτή η απώλεια ενέργειας που βιώνεται σαν ψυχικό τραύμα, παρά το εξωτερικό γεγονός καθεαυτό. Είναι καιρός οι ψυχολόγοι να το συνειδητοποιήσουν αυτό και να μην ασχολούνται σε ένα στείρο διανοητικό επίπεδο με τα τραύματα των ανθρώπων, αλλά να καταλάβουν ότι τα ψυχικά τραύματα ουσιαστικά είναι απώλεια κομματιών της ψυχής, απώλεια κομματιών του ενεργειακού πεδίου, απώλεια ενέργειας – ο άνθρωπος δεν είναι ένα ρομπότ φτιαγμένο από κρέας, έχει μια λεπτοφυή και περίπλοκη ενεργειακή φυσιολογία που διαπερνά και επηρεάζει την υλική φυσιολογία (από το ενεργειακό μας σώμα με τα μπλοκαρίσματά του και τα κενά ενέργειας ξεκινούν οι ασθένειες).

Και όσο μεγαλώνει κανείς (και ζει την τυπική ζωή ενός μέσου ανθρώπου όπου οι ηδονές παίζουν πρώτο ρόλο, και φυσικά οι ηδονές είναι η βασική αιτία απώλειας ενέργειας) χάνει κι άλλη ενέργεια, και ο πτωχός πτωχεύει περισσότερο, φτάνοντας έτσι στα γεράματα να γίνει το άτομο ένα κινητό βαμπίρ ενέργειας, αντί με τη πείρα της ζωής να έχει καταστεί σε πηγή σοφίας και ενέργειας. Αυτή είναι η θλιβερή κατάληξη του υλισμού και των ανθρώπων που ζουν με αρνητικότητα, ταυτισμένοι με τα υλικά άγχη και τις ηδονές.

Επίσης, διάφορες οντότητες (κατοχές) απορροφούν μέρος της ενέργειάς μας και της ψυχής μας. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε το παν για να τις αποκολλήσουμε από το πεδίο μας και να τις ξεφορτωθούμε (θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο για τις κατοχές).

Τα χαμένα κομμάτια της ψυχής μας όμως μπορούμε και πρέπει να τα ανακτήσουμε. Και είναι ότι πιο χαρούμενο, να επιστρέφει ένα τέτοιο κομμάτι μας – είναι σα να επιστρέφει ο εαυτός στον εαυτό. Με το τακτικό διαλογισμό, σταδιακά συσσωρεύουμε ενέργεια και θεραπεύουμε τα κενά ενέργειας, κλείνουν οι ενεργειακές τρύπες και νιώθουμε ξανά ο εαυτός μας. 

Θέλει επιμονή πολύ και θέληση, γιατί τα ενεργειακά κενά μάς κάνουν αδύναμους, κι έτσι καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις διάφορες αδυναμίες μας και να ενεργοποιηθούμε.

Πρέπει να έχουμε επίσης υπ’ όψιν, ότι κάθε φορά που πάει να θεραπευτεί/πληρωθεί ένα τέτοιο ενεργειακό κενό στη ψυχική μας φυσιολογία [ως αποτέλεσμα του τακτικού μας διαλογισμού και της πνευματικής ζωής που ζούμε συνολικά] συνήθως θα βιώνουμε ταυτόχρονα και δοκιμασίες που σχετίζονται με τα αντίστοιχα ψυχικά τραύματα της παιδικής ηλικίας που μας είχαν αφαιρέσει κομμάτι του ενεργειακού μας πεδίου. 

Και οι δοκιμασίες αυτές μπορεί να έρχονται μέσα από τις σχέσεις, τη δουλειά, κυριολεκτικά μέσα από οτιδήποτε, ή απλά μπορεί να βιώνουμε κατάθλιψη, αίσθημα κενού, σύγχυση κλπ. Πρέπει να μάθουμε να τις αντέχουμε τις δοκιμασίες αυτές και να έχουμε πάντα τον πνευματικό μας στόχο ξεκάθαρα μπροστά μας. 

Ο διαλογισμός λειτουργεί σαν το οξυγόνο των απορρυπαντικών, που αφαιρούν το λίπος του λεκέ, και οι οποίοι ''λεκέδες'' έρχονται στην επιφάνεια της συνειδητότητάς μας για να απελευθερωθούν και να θεραπευτούμε.

Έτσι σιγά σιγά, με το διαλογισμό και την υγιεινή πνευματική ζωή που επιτρέπει τη συσσώρευση - αντί για σπατάλη - ενέργειας, αναδομούμε το ψυχικό μας πεδίο και ανακτούμε τα χαμένα κομμάτια της ψυχής μας, ανακτούμε τον εαυτό μας.

Κυριολεκτικά νιώθουμε να ξαναγινόμαστε ο εαυτός μας, σταματά να μας λείπει ενέργεια, σταματά να μας λείπει κάτι και να νιώθουμε ''πείνα'' και αίσθημα ανικανοποίητου. Και φυσικά δεν υπάρχει πιο λυτρωτικό αίσθημα από την επιστροφή του Εαυτού στον εαυτό.

www.elenastral.com
7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας