Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ποιο είναι το Νο 1 ελιξίριο υγείας και μακροζωίας ;


Το Goji Berry (σημαίνει το μούρο της ευτυχίας), ένα φυτό γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στο Θιβέτ που πρόσφατα άρχισε να καλλιεργείται πειραματικά και στα ελληνικά χωράφια. Θεωρείται μάλιστα η νούμερο ένα αντιγηραντική τροφή.

Τι κάνει;
Έχει αντιοξειδωτική δράση : Καταφέρνει και μειώνει τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών οι οποίες συντελούν σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών (καρκίνο, καρδιοπάθεια, διαβήτη, αλτσχάιμερ, πάρκινσον, κ.α.). Τα Goji έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (25.300 ORAC), ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έχει αντικαρκινικές και ανοσοτονωτικές ιδιότητες, λόγω της παρουσίας των πολυσακχαριτών glycoconjugate, ενώ μπορεί να βοηθήσει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας ή θεραπείας με ακτινοβολία για τον καρκίνο. Το γερμάνιο που περιέχει, θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ενισχύει τη μακροζωία : Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία.

Ενισχύει τη λίμπιντο: Βοηθά στην αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης, που συνδέεται με τη σεξουαλική λειτουργία. Στην Ασία, το goji θεωρείται ισχυρό σεξουαλικό τονωτικό.

Βελτιώνει την όραση : Περιέχει δύο βασικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλουν στην υγιή όραση: λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

Κρατά σε φυσιολογικά επίπεδα τη χοληστερίνης και την πίεση: Kαταπολεμά τους δύο βασικούς παράγοντες που προάγουν τις καρδιακές παθήσεις: οξειδωμένη χοληστερόλη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Bοηθά στη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα : Μειώνει την οξείδωση που δημιουργείται από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος και την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Μειώνει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδιών, βελτιώνοντας κατά συνέπεια την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Βοηθά στην πέψη : Είναι ιδανικό για το έλκος του στομάχου και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου καθώς και για τη δυσκοιλιότητα.

Ανανεώνει το δέρμα: Περιέχει λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου, ανανεώνοντας το δέρμα.

Βελτιώνει τον ύπνο : Είναι πλούσια πηγή θειαμίνης, που βελτιώνει τη διάθεση, ανακουφίζει από την κατάθλιψη και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά και σε μαγνήσιο που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Το μυστικό
Στην Ελληνική αγορά, λόγω του ότι φρέσκο είναι πολύ ευαίσθητο, το Goji κυκλοφορεί σε αποξηραμένη μορφή και σε μορφή χυμού και ταμπλετών. 

Χάνει όμως μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών του κατά την επεξεργασία του για την παραγωγή χυμού και ταμπλετών, γι αυτό και είναι καλύτερα να καταναλώνεται ως αποξηραμένο φρούτο. Ρίξτε τα σε φαγητά και σαλάτες, προσθέστε τα σε ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, στα μούσλι και τα δημητριακά πρωινού ή κάντε τα χυμό στο μπλέντερ βάζοντας λίγο νερό.


http://omorfamystika.gr

Πρόσκληση στην Tύχη.....!!!!

                         
Όλοι οι λαοί, σε Ανατολή και Δύση, από καταβολής κόσμου, πίστεψαν κι εξακολουθούν να πιστεύουν στη δύναμη της θεάς Τύχης, και προκειμένου να την έχουν με το μέρος τους χρησιμοποιούν ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ !

Σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις, υπάρχουν τελετές για επίκληση της τύχης καθώς και σχετικά έθιμα που τηρούνται με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια, όπως για παράδειγμα το να τοποθετούνται σε περίοπτες θέσεις μέσα στο χώρο μας αλλά και πάνω στο σώμα μας, σύμβολα -φυλαχτά καλοτυχίας, προσκλήσεις και παρακλήσεις προς τη θεά Τύχη.

Ο ερχομός του καινούριου χρόνου συνδέεται στενά με όλα τα παραπάνω, και ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, στο κατά πόσον αυτά λειτουργούν, δεν έχετε να χάσετε τίποτα να τα εφαρμόσετε.

* Κρεμάστε ένα γούρι στην πόρτα του σπιτιού σας.

* Αλλάξτε την κλειδοθήκη σας με μια άλλη που να έχει ένα τετράφυλλο τριφύλλι, ή ένα πέταλο, ή ένα ρόδι, ή ένα βελανίδι, και φροντίστε στον κρίκο της κλειδοθήκης να έχετε πάντα κρεμασμένα τρία κλειδιά-υποτίθεται ότι θα ανοίξουν τις πόρτες του πλούτου, της υγείας και του έρωτα.

* Μόλις μπει ο καινούριος χρόνος, σπάστε ένα ρόδι έξω από την πόρτα του σπιτιού σας, υποτίθεται ότι έτσι τα αγαθά θα ρέουν άφθονα όλο το χρόνο στο σπιτικό σας.

* Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και την κρεμύδα που συμβολίζει τη ζωή και τη δύναμη.
* Τοποθετήστε σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι, ή κρεμάστε στο λαιμό σας έναν από τους παρακάτω κρυστάλλους που θεωρείται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες καλοτυχίας: ζαφείρι, ζιργκόν, μαργαριτάρι, μάτι της γάτας, μάτι της τίγρης, νεφρίτης, οπάλιο, περίδοτο, ρουμπίνι, σμαράγδι, και πράσινη τουρμαλίνη.

Α, και το πιο σημαντικό: Σταματήστε να σκέφτεστε και να πιστεύετε ότι δεν είστε τυχεροί, ότι η τύχη ποτέ δεν σας ευνοεί, ή ότι η μοίρα σας έχει καταδικάσει στην ατυχία.



Η ερωτική έκσταση των Ινδών - Τάντρα....!!!

                               
Ο Ταντρισμός ή Τάντρα - ορισμένοι το ονομάζουν και «ερωτική γιόγκα» - είναι η ινδική φιλοσοφία για τον έρωτα. Πρόκειται για ένα είδος ερωτικής τέχνης που εκτός από χαρά, ανοίγει τις πύλες του πνεύματος.

Σκοπός των ταντρικών τεχνικών είναι η διάρκεια της ηδονής όχι μόνο για να την αυξήσουμε και να την βιώσουμε πιο έντονα, αλλά για να φτάσουμε σε μια κατάσταση υψηλότερων δονήσεων, να βιώσουμε την έκσταση, που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τη θεία διάσταση του εαυτού μας και του συντρόφου μας.

Απέραντη τρυφερότητα, απόλυτος σεβασμός και μεγάλη στοργή, μπαίνουν στο ερωτικό παιχνίδι, καθώς ο άνδρας αυτοελέγχεται έτσι ώστε να επιμηκύνει τη διάρκεια των προκαταρκτικών , και η γυναίκα να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο της διέγερσης που θα της δώσει το θάρρος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναδείξει το ερωτικό της ταλέντο.

Όσοι - δυτικοί - μυήθηκαν στον Ταντρισμό επιμένουν πως δεν είναι τίποτα δύσκολο: αρκεί να ακολουθείς τον ρυθμό της συντρόφου σου. Και όσες γυναίκες της Δύσης είχαν εραστές μυημένους στον Ταντρισμό δηλώνουν : δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βρίσκεσαι στην αγκαλιά τους.

Η εκμάθηση του Ταντρισμού, υποστηρίζουν οι μυημένοι, είναι ένα είδος θεραπείας. Είναι μια προσωπική προσπάθεια αυτό-εξέλιξης καθώς οι ασκήσεις, τα μασάζ, οι συζητήσεις και οι αφηγήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της μύησης σου επιτρέπουν να καταλάβεις καλύτερα το σώμα σου, τη σεξουαλικότητα σου και τη σεξουαλικότητα του αντίθετου φύλου, να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να ξυπνήσεις τα συναισθήματα σου.

Για παράδειγμα οι σεξο-θεραπευτές που εφαρμόζουν τις μεθόδους του Τάντρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται όταν ο ένας σύντροφος έχει ερωτική επιθυμία αλλά ο άλλος καμιά διάθεση να ανταποκριθεί, γεγονός πολύ φυσικό και συχνό, συνιστούν την αποδραματοποίηση μέσω του χιούμορ : 
«Βαφτίστε» τα γεννητικά σας όργανα με ονόματα - η Ποπίτσα και ο Πετράκης - και χρησιμοποιείστε τα ονόματα αυτά κάθε φορά που θέλετε να εκφράσετε την ερωτική σας επιθυμία: «Ο Πετράκης πεθύμησε την Ποπίτσα του, εκείνη;». Η αναφορά στο τρίτο πρόσωπο, μπορεί να φαίνεται αστεία ή και γελοία, αλλά εξυπηρετεί απόλυτα την αποδραματοποίηση. 

Γιατί όταν ο Πετράκης εισπράξει το «όχι δεν σε πεθύμησα» από την Ποπίτσα, ο Πέτρος δεν θα νιώσει απόρριψη από την Πόπη. Δεν μιλάει εκείνη αλλά ένα όργανο του σώματός της, και πώς να παρεξηγηθείς με αυτό;

Όσον αφορά το άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται, αφού έρθει και στους δυο η όρεξη για σεξ, τη διαφορετικότητα δηλαδή του ρυθμού διέγερσης, οι ταντρικοί είναι κατηγορηματικοί: Μπορείτε να συντονιστείτε αν το θελήσετε και μάλιστα με πολύ ευχάριστο και για τους δυο τρόπο.

Πώς; Αφού είναι γνωστό ότι η διέγερση στον άντρα, εκτός από εμφανής λόγω της στύσης, είναι και πιο γρήγορη και τροφοδοτείται άμεσα από τη θέα των γυμνών σωμάτων και τις ωθήσεις, χρειάζεται να καθυστερήσουν αυτές και να προηγηθούν τα χάδια, μέσα από τα οποία τροφοδοτείται και αυξάνεται η διέγερση της γυναίκας. 

Σύμφωνα με τους Ταντρικούς το ζητούμενο στο σεξ είναι η εναρμόνιση των δυο εραστών έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται την απόλαυση. 

Η σεξουαλική πράξη γι' αυτούς δεν είναι μια προοδευτική αύξηση της διέγερσης που τείνει σε ένα σημείο απελευθέρωσης-εκσπερμάτιση, οργασμός-, όπως συμβαίνει στη Δύση, αλλά μια πορεία μέσα από διαδοχικά επίπεδα, στα οποία πρέπει να περνάνε μαζί οι δυο εραστές, και τα οποία τους επιτρέπουν να φτάσουν σε μια υψηλότερη συνειδητότητα.

Όπως οι Κινέζικες πρακτικές που συνιστούν την ελεγχόμενη παλινδρόμηση ανάμεσα στην ένταση και τη χαλάρωση ώστε να αναστέλλεται η εκσπερμάτιση και ο οργασμός, έτσι και οι ταντρικές, περιλαμβάνουν την εκμάθηση συγκεκριμένων ασκήσεων.


Κλείστε έξω την αρνητική ενέργεια......!!!

Αν σας πιάνει το «κακό» μάτι, και γενικά αν είστε ευάλωτοι στην αρνητική ενέργεια, δημιουργήστε μια ασπίδα προστασίας γύρω από τον εαυτό σας και το σπίτι σας. Οι τρόποι είναι πολλοί...!! 

Στις παραδόσεις όλων των λαών και βεβαίως και του δικού μας υπάρχουν μια σειρά από αντικείμενα, ξόρκια και συνήθειες, που θεωρούνται προστατευτικά για το σπιτικό και τους ανθρώπους που ζουν σ αυτό, με την έννοια ότι «κλείνουν» το δρόμο σε κάθε αρνητική ενέργεια απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται.

* Ο σταυρός
* Η μπλε χάντρα
* Το μάτι
* Το σκόρδο
* Το αγγελάκι
* Εικόνες αγίων

Είναι μερικά από αυτά που ο λαός μας θεωρεί ότι διώχνουν το κακό και φροντίζει να τα έχει πάντα μέσα στο σπίτι του για να νιώθει προστατευμένος από την ατυχία, τη γρουσουζιά , το κακό μάτι και τα κακά πνεύματα γενικότερα.
Πολλά απ αυτά οι περισσότεροι από μας τα κουβαλάμε συνεχώς μαζί μας, τα φοράμε ή τα έχουμε μέσα στην τσάντα ή την τσέπη μας. Πολύ της μόδας επίσης είναι και τα αντίστοιχα σύμβολα της ανατολίτικης παράδοσης, όπως ο δράκος, η παλάμη, τα αντικείμενα που βγάζουν ήχους, κ.ά.

Άλλα τα τοποθετούμε στην είσοδο του σπιτιού μας και σε διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού ώστε να μην επιτρέπουν στην αρνητική ενέργεια να εισέλθει στα ενδότερα και να μας επηρεάσει.

Σε εξωτερικούς χώρους προστασία θεωρείται ότι προσφέρουν αρχιτεκτονικές διακοσμήσεις όπως σφίγγες, χίμαιρες, κόρες και κούροι, ακροκέραμα, ειδώλια, σπείρες, μαίανδροι, ρόδακες, ανθέμια, γοργόνες, απεικονίσεις κυπαρισσιών, ρόδια κ.λπ., καθώς και τα συντριβάνια - το τρεχούμενο νερό παρασύρει κάθε τι αρνητικό, και φέρνει μαζί του το καλό.

Φυτέψτε στο κήπο σας ή στο μπαλκόνι σας φυτά που θεωρούνται προστατευτικά - καθαρτικά όπως : κυπαρίσσια, φοινικιές, βάγια, δάφνη, μυρτιά, βασιλικό, αγριολούλουδα κ.λπ.
Επίσης κατά μία ευρέως αποδεκτή άποψη πολλά οικιακά ζώα απορροφούν τις αρνητικές δονήσεις και λειτουργούν σαν «εκτονωτές ενεργειακής πίεσης». Tαυτόχρονα, μερικά ζώα, μπορούν και ανιχνεύουν τις διαθέσεις των ανθρώπων. Kαλό είναι στο σπίτι σας να υπάρχει ένας σκύλος, μια γάτα, ή ένα πτηνό.

Μην ξεχνάτε τις καλές συνήθειες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, προσπαθήστε να υιοθετήσετε μερικές από τις παρακάτω συνήθειες. Σύντομα θα διαπιστώσετε πόσο καλύτερα θα αισθάνεσθε, αλλά και πόσο καλύτερα θα λειτουργούν σχεδόν τα πάντα στη ζωή σας.

Επιστρέφοντας στο σπίτι σας και πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο :

· Πλένετε τα χέρια σας και το πρόσωπό σας - το καλύτερο είναι να κάνετε μπάνιο. Το νερό θα ξεπλύνει και θα απομακρύνει κάθε τι αρνητικό που μπορεί να έχει «κολλήσει» πάνω σας.

· Βγάλτε τα ρούχα σας και τα παπούτσια σας προσέχοντας να μην τα αφήνετε πάνω στο κρεβάτι, στο σαλόνι ή την τραπεζαρία. Το καλύτερο απ όλα είναι να τα κρεμάσετε στο μπαλκόνι σας να αεριστούν.
Όταν έχετε επισκέπτες στο σπίτι σας :
· Να τους υποδέχεστε σε προκαθορισμένο χώρο και να τους καλωσορίζετε.
· Στο καθιστικό σας φροντίστε να έχετε πάντα αναμμένα κεριά κατά προτίμηση αρωματικά που δημιουργούν ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να νιώσουν άνετα, οικεία και χαλαρά όση ώρα μείνουν στο σπίτι σας. Επιπλέον στη φλόγα των κεριών θα καίγεται κάθε αρνητική σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος από τους επισκέπτες σας ή κι εσείς οι ίδιοι, καθώς και κάθε αρνητικός λόγος που μπορεί να ειπωθεί.

· Mην αφήνετε τους επισκέπτες σας να «αλωνίζουν» σε όλο το σπίτι σας. Eυγενικά και με διακριτικότητα, αποκλείστε τους την πρόσβαση στους πιο προσωπικούς σας χώρους.

· Φροντίστε να μην υπάρχουν προσωπικά σας είδη (ρούχα, κοσμήματα, πολύ προσωπικές φωτογραφίες ή βιβλία, ντοσιέ της δουλειάς σας, επιστολές, λογαριασμοί κ.λπ.) εκτεθειμένα στα μάτια των επισκεπτών σας.

· Aν δεν είναι πολύ δικοί σας άνθρωποι αποφύγετε να τους κάνετε το τραπέζι μέσα στο σπίτι σας. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να το πράξετε προσκαλέστε τους σε ένα εστιατόριο.

· Αν δεν είναι πολύ δικοί σας άνθρωποι αποφύγετε να αναφερθείτε στα σχέδιά σας.

· Όταν τους ξεπροβοδίσετε, δώστε τους να πάρουν κάτι μαζί τους (φαγητό, γλυκά, λουλούδια, μικρά δώρα). Aυτή η πράξη έχει την έννοια... να μη φύγει κάποιος μέσα από το σπίτι μας ανικανοποίητος, νιώθοντας πόθο ή φθόνο για κάτι. Έχει όμως και μία άλλη έννοια... «φεύγοντας, να πάρεις πίσω και ό,τι αρνητικό είχες φέρει μαζί σου».

· Αν φιλοξενήσετε κάποιον επισκέπτη στο σπίτι σας , φροντίστε να υπάρχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο και μια ξεχωριστή τουαλέτα για κείνον.

Αν σας κάνουν δώρα

· Mην δέχεστε δώρα από ανθρώπους που είναι εχθρικά προσκείμενοι προς εσάς.

· Μην δέχεστε δώρα από ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι γεμάτοι κακία προς οποιονδήποτε.

· Αν δε μπορείτε να αποφύγετε ένα δώρο από ανθρώπους που σας φαίνονται «ύποπτοι» ή αδιάφοροι, φροντίστε να «καθαρίζετε» το αντικείμενο που δεχτήκατε, με μία νοερή ευχή, προτού το βάλετε σπίτι σας και το εντάξετε στο χώρο σας.



Άρτεμη Παπαδοπούλου

Ένα σπίτι γεμάτο τύχη........!!!!


Για να έρθει η Τύχη στη ζωή σας πρέπει να βρει τους δρόμους που οδηγούν σε σας ανοιχτούς. Ανοίξτε τους τοποθετώντας στον προσωπικό σας χώρο όσο το δυνατόν περισσότερους ... μαγνήτες της Τύχης.

Η Τύχη ακολουθεί πάντα το ρεύμα της θετικής ενέργειας και κάθε τι που παρεμβάλλεται, εμποδίζοντας τη ροή της, καθυστερεί, μπλοκάρει ή αναγκάζει την Τύχη να... λοξοδρομήσει.

Για να έρθει η Τύχη στη ζωή σας πρέπει να βρει όλους τους δρόμους που οδηγούν σε σας ανοιχτούς. Οι δρόμοι αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο από εκείνους που ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι με τις σκέψεις, τις πράξεις, τα συναισθήματα μας αλλά και με την υλική μας υπόσταση.

Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας έχει μια δική του ενέργεια που χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε επηρεάζει τη ζωή μας :
- Το φως

- Το νερό

- Η φωτιά

- Τα χρώματα

- Τα σχήματα

- Τα υλικά -το ξύλο, το μέταλλο, η πέτρα κ.λ.π.

- Τα αρώματα
Όλα όσα μας περιβάλλουν, η φύση και τα στοιχεία της, οι πόλεις, η γειτονιά μας, τα κτίρια, κάθε αντικείμενο μικρό ή μεγάλο, πάλλεται κι εκπέμπει τη δική του ενέργεια.

Κάθε τι ξεχωριστά και όλα μαζί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε παίζει και μάλιστα καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.

Το είδος και η ποιότητα αυτής της ενέργειας προσελκύει ή απωθεί δυνάμεις, πρόσωπα , πράγματα , γεγονότα προκαλεί συναισθήματα καταστάσεις, δημιουργεί ή αντίθετα καταργεί τις ευνοϊκές συνθήκες που χρειάζεται να υπάρχουν στη ζωή του καθενός ώστε να συμβούν όλα όσα επιθυμεί και ονειρεύεται.


Όσο περισσότερα είναι τα θετικά στοιχεία που μας περιβάλλουν, τόσο πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες, όσο πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας δημιουργεί γύρω μας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε , τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε από την επίδραση της αρνητικής ενέργειας.

Για να φέρετε την Τύχη στη ζωή σας είναι απαραίτητο:
· Να εμπλουτίσετε τον προσωπικό σας χώρο με υλικά, χρώματα, αντικείμενα και αρώματα που φέρνουν Τύχη- έλκουν τη θετική ενέργεια προς το μέρος σας.

· Να ενισχύσετε τον προσωπικό σας χώρο με αντικείμενα που εμποδίζουν την αρνητική ενέργεια να εισβάλλει στη ζωή σας.

Για να το καταφέρετε αρκεί να αντλήσετε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες από την παράδοση και την ιστορία του λαού μας.

Τα αντικείμενα, τα χρώματα και τα σχήματα, τα σύμβολα ακόμα και πολλά σχετικά έθιμα που σύμφωνα με την Παράδοση θεωρούνται «τυχερά» καθώς κι εκείνα που «εξουδετερώνουν» το κακό μάτι, δεν έφτασαν μέχρις εμάς τυχαία. 


Όλα έχουν το νόημα τους αλλά και την αποτελεσματικότητα τους. Ακόμα και αν δεν πιστεύετε στη δύναμή τους, δεν έχετε να χάσετε τίποτα, χρησιμοποιώντας τα ή απλώς τοποθετώντας τα στο χώρο σας.

Σε γενικές γραμμές να θυμάστε :
· Όσο περισσότερο φως και καθαρός αέρας υπάρχει μέσα στο σπίτι σας τόσο πιο ελκυστικό θα το κάνει στην Τύχη. Γι αυτό ανοίγετε καθημερινά διάπλατα τα παράθυρά σας στο φως και ανανεώνετε συχνά τον αέρα. Φωτίστε με μεγάλους λαμπτήρες τα σκοτεινά δωμάτια και τις σκοτεινές γωνιές. Βάλτε μέσα στο χώρο σας καθρέφτες-εκτός από την κρεβατοκάμαρα- και κρύσταλλα που αντανακλούν καλύτερα το φώς.

· Όσο περισσότερα φυσικά υλικά -ξύλο, πέτρα, πηλός, μέταλλο- υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας τόσο ευνοείται η υγεία και η ευημερία σας.

· Όσο περισσότερα φυτά έχετε μέσα στο σπίτι σας, στα μπαλκόνια ή στα περβάζια των παραθύρων σας τόσο πιο καθαρός θα είναι ο αέρας που κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι σας.

· Όσο πιο καθαρό και τακτοποιημένο είναι το σπίτι σας συμπεριλαμβανομένων των ντουλαπιών και των συρταριών σας, τόσο διευκολύνεται η ροή της θετικής ενέργειας.

· Όσο περισσότερα είναι τα περιττά ή τα χαλασμένα αντικείμενα ή συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι σας, τόσο μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια συγκεντρώνεται, τόσο περισσότερο μπλοκάρεται η ροή της θετικής ενέργειας.

Πείτε ΝΑΙ στα γούρια
Σχεδόν δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σκεφτεί ότι κάποιο αντικείμενο, κάπου κάποτε του έφερε γούρι σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής του. Πολλοί μάλιστα συνηθίζουν αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο να το κουβαλάνε πάντα μαζί τους, ή να το έχουν σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι τους ή το γραφείο τους.

Δεν έχει σημασία αν αυτό το αντικείμενο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που σύμφωνα με τις παραδόσεις και τους μύθους συμβολίζουν την Τύχη, την Αφθονία, την Ευημερία, την Επιτυχία, τη Γονιμότητα, τη Σταθερότητα, την Ευτυχία, την Υγεία, τον Έρωτα κ.λπ., ή αν πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό, που όμως εσείς το «βαφτίσατε» γούρι, γιατί θεωρείτε ότι σας έφερε τύχη. 

Αυτό που πρώτα και πάνω απ όλα έχει σημασία είναι να υπάρχουν, ένα ή περισσότερα τέτοια αντικείμενα, στη ζωή σας.

Αν όχι, φροντίστε να αποκτήσετε ένα γούρι επειγόντως.
Το τετράφυλλο τριφύλλι

Το ρόδι

Το κλαδί ελιάς

Το δάφνινο στεφάνι - και γενικά τα στεφάνια

Ο φοίνικας

Ο κρίνος

Η κολοκύθα

Το αυγό

Το πέταλο

Το κλειδί

Το κέρας της Αμάλθειας

Το αστέρι

Το ουράνιο τόξο

Ο φτερωτός θεός

Η ιπτάμενη στη σκούπα της μάγισα

Η νεράιδα

Το ψαράκι

Η πασχαλίτσα

Το λαγουδάκι



Άρτεμη Παπαδοπούλου
http://www.lifesharing.gr

Στάση σώματος ή μήπως ζωής ;

Ίσως να σας φαίνεται παράλογο ή απίθανο η στάση του σώματος σας να εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη στάση της ζωής σας, όμως πιστέψτε το: Ισχύει 100%!

Αν θέλετε να μάθετε πολλά για τους ανθρώπους γύρω σας, υποστηρίζει η ολιστική γιατρός παθολόγος, ομοιοπαθητικός και βελονίστρια, κυρία Έφη Παπακωνσταντίνου,παρατηρήστε τον τρόπο που στέκονται ή περπατάνε, πώς στήνουν ή καμπουριάζουν τη πλάτη τους, πως προτάσσουν ή αντίθετα κρύβουν το στήθος τους, αν οι ώμοι τους ώμοι τους είναι σφιγμένοι ή χαλαροί. 

Μ άλλα λόγια η γλώσσα του σώματος είναι εύγλωττη και ξεκάθαρη :
· Ελιτισμός και υπερηφάνεια : Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω τόσο μεγαλύτερη είναι η τάση του ανθρώπου προς τον ελιτισμό και την υπερηφάνεια, τόσο πιο απόμακρος είναι από τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο πιο εύκολα κατακρίνει τους άλλους.

· Ισχυρογνωμοσύνη : Αντίθετα αν η κλίση της σπονδυλικής στήλης είναι προς τα εμπρός-η πλάτη καμπουριάζει ελαφρώς και το σώμα γέρνει μπροστά- ο άνθρωπος έχει την τάση επιμένει στις απόψεις του, ή την τάση να βιάζεται σε ότι κάνει, είτε τρώει, είτε παίρνει αποφάσεις.

· Επιθετικότητα : Τα άτομα που έχουν σφιγμένους και ελαφρώς ανασηκωμένους ώμους και γέρνουν ελαφρώς μπροστά, είναι συνήθως άτομα επιθετικά, με το ζωνάρι τους λυμένο για καυγά. Βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή-εξ ου και οι σφιγμένοι ώμοι.

· Υπερβολικός συναισθηματισμός : Όταν η πλάτη στέκεται ίσια αλλά οι ώμοι είναι σφιγμένοι και το στήθος προβάλλει μπροστά τότε το κέντρο βάρους του σώματος είναι ψηλά,. Σ αυτή τη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με άτομα πειθαρχημένα μεν, που συγκινούνται όμως εύκολα και γενικά είναι αδύναμα να πάρουν αποφάσεις ή να δώσουν μάχη για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

· Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα : Όταν η πλάτη είναι ίσια, οι ώμοι χαλαροί, το κεφάλι μοιάζει να στηρίζεται αναπαυτικά πάνω στου ώμους, τότε το κέντρο βάρους του σώματος είναι πιο χαμηλά, κι έχουμε να κάνουμε με ισορροπημένο, πειθαρχημένο και αισιόδοξο άτομο.
Η λάθος στάση της πλάτης, όπως είναι εύκολα κατανοητό επηρεάζει αρνητικά τις μυϊκές ομάδες που σχετίζονται με αυτήν. Διορθώνοντας τη στάση της πλάτης με την άσκηση, ουσιαστικά βελτιώνουμε τις μυικές αυτές ομάδες, δηλαδή της ενδυναμώνουμε και τις κάνουμε πιο εύκαμπτες, γεγονός που με τη σειρά του μας αποφορτίζει από την ένταση, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, σωματική και ψυχική.



Ελισάβετ Κοκκίνου

Πως θα γλυτώσετε χρόνο και χρήματα…..!!!

                     
Δοκιμάστε ένα από αυτά τα μυστικά που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Αν και εσείς προσπαθείτε να βρείτε νέους τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα ή να ξοδεύετε λιγότερα χωρίς να νιώθετε στερήσεις, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μοναδικοι. Συγκέντρωσας κάποια μυστικά για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη και να έχετε πορτοφόλι σας γεμάτο.

ΠΩΣ ΝΑ
…να μην ξοδεύετε περισσότερα χρήματα.
Ζητάτε από την τράπεζά σου να κλειδώσει το λογαριασμό σας ώστε να μην επιτρέπει υπεραναλήψεις, και χρησιμοποιήστε μόνο τα ATM της δικής σας τράπεζας, για να γλιτώσετε τις χρεώσεις του διατραπεζικού συστήματος.

…κρατάτε το αυτοκίνητό σας καθαρό
Μη δίνετε χρήματα στο πλυντήριο αυτοκινήτων. Έχετε ένα κουτί από χαρτομάντιλα κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου, στο οποίο θα βάλετε σακούλες σουπερμάρκετ. Έτσι, έχετε πάντα εύκαιρη μια σακούλα σκουπιδιών για να τη γεμίζετε με τα σκουπίδια που μαζεύονται στο αυτοκίνητο ή να μεταφέρετες κάποια πράγματα. Ακόμη ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό μπορεί να καθαρίσει το παμπρίζ ικανοποιητικά.

…να βάζετε φθηνή βενζίνη.
Είναι προτιμότερο να γεμίζετε το αυτοκίνητό σας νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή, όλα σχεδόν τα πρατήρια έχουν υπόγειες δεξαμενές, οπότε όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. 

Μην περιμένετε να αδειάσει το ρεζερβουάρ για να το ανεφοδιάσετε με καύσιμα, αλλά να το κάνετε ενώ η βενζίνη βρίσκεται σε μεσαία επίπεδα. Ο λόγος είναι ότι όσο περισσότερο καύσιμο υπάρχει τόσο λιγότερος αέρας στο διαθέσιμο χώρο του.

… τρέφεστε υγιεινά στην παραλία
Για να μην ξοδέψετε χρήματα και για να είστε σίγουροι ότι έχετε πάντα μαζί σας κάτι υγιεινό, αφιερώστε μία ώρα το Σαββατοκύριακο για να γεμίσετε μικρά σακουλάκια με αμύγδαλα, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα.

…γλιτώσετε χώρο στο μπάνιο
Πριν το ξύρισμα απλώστε μαλακτικό μαλλιών στα πόδια σας αντί για κρέμα ξυρίσματος. Κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο, τα πόδια σας απαλά, δεν δίνετε λεφτά και σε άλλο προϊόν, και το καλύτερο; Γλιτώνετε χώρο στο μπάνιο!

…σιδερώνετε λιγότερα ρούχα
Πριν κάνετε ντους, κρεμάστε τις πετσέτες στην πόρτα του μπάνιου. Ο ατμός διώχνει τις ζάρες κι έτσι δεν αφιερώνετε χρόνο στο σιδέρωμα και ούτε σπαταλάτε περισσότερο ρεύμα.
…μην παραγγέλνετε delivery
Βάλτε στην πόρτα του ψυγείου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα γεύματα. Κάντε την ανάλογη λίστα για τα ψώνια, πράγμα που σας γλιτώνει χρήματα (καθώς δεν ψωνίζετε παραπάνω), σας αποτρέπει από το να αγοράζετε πρόχειρα φαγητά, ενώ τρώτε πάντα υγιεινά (αφού δεν παραγγέλνετε απ’ έξω).

…έχετε καινούργια ρούχα χωρίς να ψωνίσετε
Δύο ή τρεις φορές το χρόνο, συναντηθείτε με τις φίλες σας και ανταλλάξτε ρούχα που έχετε βαρεθεί, που δεν σας κάνουν πια ή που σας έκαναν δώρο αλλά δεν σας αρέσουν. Ό,τι μείνει, πηγαίντε το σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος ανακύκλωσης.

…να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια
Βαδίζετε πάντα βάσει προϋπολογισμού κάνοντας λίστες με ό,τι χρειάζεται να αγοράσετε αναζητώντας πάντα τρόπους αποταμίευσης. Το να γνωρίζετε τα όριά σας, είναι σημαντικό. Αν γνωρίζετε τι μπορείτε να ξοδέψετε και που, δε θα πετύχετε μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά-το πιο σημαντικό- να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.


Το μυστικό
Ο μηνιαίος προϋπολογισμός είναι το εργαλείο, που θα χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση σε βάθος χρόνου.


http://omorfamystika.gr

Χάστε κιλά με... διαλογισμό.......!!!

Το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις αποτελούν για πολλούς τροχοπέδη στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Διώξτε τα με διαλογισμό, και μαζί με αυτά διώξτε και τα περιττά σας κιλά.

Το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ή τα ακατάσταστα ωράρια εργασίας και την κούραση, είναι οι μεγαλύτεροι σαμποτέρ της προσπάθειας απώλειας βάρους, καθώς συνήθως προκαλούν νευρικότητα που οδηγεί στο τσιμπολόγημα ή στην ανάγκη κατανάλωσης απαγορευμένων τροφών.

Για να μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματός, βασική προϋπόθεση είναι η ψυχική μας ηρεμία, και ο διαλογισμός αποτελεί μια τεχνική που μας βοηθά να την εξασφαλίσουμε. 15-20 λεπτά διαλογισμού καθημερινά θα συμβάλλουν σημαντικά στη ψυχική σας ηρεμία και καλή διάθεση.

1. Δημιουργείστε ένα χώρο διαλογισμού σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας.

Διακοσμήστε τον με εικόνες που σας φτιάχνουν τη διάθεση, quotes σε κορνίζες που σας ενθαρρύνουν και αρωματικά κεριά των οποίων το άρωμά σας χαλαρώνει. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι, ή μία άνετη καρέκλα για να κάθεστε. 

Αφαιρέστε από τον χώρο κάθε συσκευή που μπορεί να σας αποσπάσει και τοποθετήστε μία πινακίδα στην πόρτα του δωματίου, ώστε να αποτρέπει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς να «εισβάλουν» στο «ησυχαστήριό» σας.

2. Έχοντας εξασφαλίσει την ησυχία στο χώρο, καθίστε άνετα και κλείστε τα μάτια.

Εφαρμόστε την τεχνική της βαθιάς εισπνοής και εκπνοής, προσπαθώντας κάθε φορά που εκπνέετε να αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις. Συνεχίστε την άσκηση μέχρι να αισθανθείτε πιο χαλαρό το σώμα σας και πιο ήρεμο το μυαλό σας.

3. Οραματιστείτε ένα λευκό φως να πλημμυρίζει τον περιβάλλοντα χώρο.

Με κάθε εισπνοή, νιώστε ότι «ρουφάτε» το λευκό φως και ότι αυτό διαχέεται μέσα και γύρω από όλο σας το σώμα. «Δείτε» το να χαϊδεύει το πρόσωπο, το στήθος σας, την κοιλιά, τα χέρια, τα πόδια σας... μέχρι να σας τυλίξει ολόκληρη μέσα του.

4. Οραματιστείτε τον εαυτό σας μέσα στο σώμα που ονειρεύεστε να αποκτήσετε.

«Δείτε» με τα μάτια της φαντασίας σας την ομορφιά και τη δύναμη που αυτό το σώμα αποπνέει και «δείτε» τα μοντέρνα κομψά ρούχα με τα οποία είναι ντυμένο και πόσο αυτά σας κολακεύουν. Κρατήστε αυτή την εικόνα στο νου σας για λίγα λεπτά και αφεθείτε στην ικανοποίηση και τη χαρά που σας προκαλεί.

Ανοίξτε τα μάτια σας και μείνετε ακίνητη στην ίδια θέση. Όταν αισθανθείτε έτοιμη, τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι για μερικά δευτερόλεπτα. Η ενέργεια που θα νιώθετε να σας πλημμυρίζει είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας του διαλογισμού.



Μαρία Κόλλια
www.ehow.com

Το πρόσωπο φανερώνει τον χαρακτήρα μας.....!!!


Διαβάστε πώς η μέθοδος της φυσιογνωμικής μπορεί να αποκαλύψει τις βαθύτερες τάσεις και τις προδιαθέσεις της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Η φυσιογνωμική είναι η μέθοδος που μέσα από τη μελέτη των αναλογίων του προσώπου, και των επιμέρους χαρακτηριστικών του μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για τις βαθύτερες τάσεις και προδιαθέσεις του χαρακτήρα. Τις εγγενείς και επίκτητες ιδιότητες, τα υπολανθάνοντα ή κυρίαρχα στοιχεία που μας διέπουν.

Πώς τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου φανερώνουν όλη την αλήθεια για το χαρακτήρα του ατόμου;

Υπάρχει μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος σε οτιδήποτε. Στο πρόσωπο αποτυπώνονται οι πληροφορίες για το τι κείτεται μέσα μας. Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ των μορφολογικών και των ψυχολογικών χαρακτηριστικών μας. 

Η μορφή και η λειτουργικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες. Εξελικτικά είμαστε κατασκευασμένοι ώστε σε υποσυνείδητο επίπεδο να μπορούμε να αποκρυπτογραφούμε με μια ματιά τις διαθέσεις των ατόμων απέναντι μας, για λόγους αυτοσυντήρησης αλλά και αναπαραγωγής. Γι αυτό και η πρώτη εντύπωση συνήθως είναι και η πιο ακριβής.
Στις σύγχρονες κοινωνίες οι περισσότεροι έχουμε εκπαιδευτεί με ορισμένους κανόνες και έχουν ατροφήσει αυτές οι ικανότητες. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας είναι ορατά, εμφανή. Το αν εμείς είμαστε σε θέση να αποκωδικοποιήσουμε το τι μεταδίδουν και υποδηλώνουν εξαρτάται από την αισθητήρια οξυδέρκεια μας, την αντιληπτική παρατηρητικότητα, συνδυασμένη με γνώσεις.

Ποια είναι τα πιο δυνατά σημεία ενός προσώπου από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε το χαρακτήρα;

Το πρόσωπο αποτελείται από στατικά και δυναμικά χαρακτηριστικά. Τα πρώτα απαρτίζονται από τη σκελετική, την οστεώδη δομή και εκφράζουν τις εγγενείς, τις κληρονομημένες τάσεις μας. Είναι το «σκαρί» μας. 

Η μυώδης και σαρκώδης μάζα, είναι αυτή που μεταλλάσσεται δυναμικά στη ζωή μας και αποτελεί ένδειξη για το πώς διαχειριζόμαστε τις ικανότητες μας. Αποκαλύπτει την παρούσα νοητική και συναισθηματική κατάσταση μας.

Τα δυο κύρια χαρακτηριστικά μέσα από τα οποία εκδηλώνονται οι εσωτερικές μας μεταβολές και ελέγχονται δύσκολα συνειδητά, είναι τα μάτια, που σχετίζονται με τη κατάσταση του νου, και το στόμα που εκφράζει εύγλωττα το χαρακτήρα του συναισθηματικού μας κόσμου.

Η σημασία των εκφράσεων
Οι εκφράσεις είναι το αποτέλεσμα της σύσπασης των μυών που υπάρχουν στο πρόσωπο. Η χρόνια κίνηση ορισμένων μυών αποτυπώνεται στο πρόσωπο με γραμμές έκφρασης που δεν έχουν καμία σχέση με τις ρυτίδες, που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες. Είναι βαθύτερες και σαφείς.


Η πνευματική κινητικότητα, η τονικότητα και ο δυναμισμός ενός ατόμου διαφαίνεται γλαφυρά από τις εκφράσεις.

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ η υπερβολή έχει τη σημασία της, και όσο η παντελής έλλειψη εκφράσεων είναι αρνητική άλλο τόσο και οι συνεχείς υπερβολικές εκφράσεις. Οι μικρό-εκφράσεις δε γίνονται πάντα αντιληπτές συνειδητά αλλά το υποσυνείδητο μας τις «πιάνει». 
Έτσι μπορούμε να «διαισθανθούμε» για παράδειγμα αν κάποιος δεν μας λέει την αλήθεια όταν οι μικροεκφράσεις και η στάση του σώματος δίνουν διαφορετικά μηνύματα από τα λεγόμενα του ατόμου. Οι μικροεκφράσεις δεν επηρεάζονται από τη καταγωγή από φυλετικούς ή πολιτισμικούς παράγοντες αλλά έχουν κοινή βιολογική βάση. Είναι εμπεδωμένες μέσα μας.

Πώς δουλεύουμε πάνω σε ένα πρόσωπο;
Το πρόσωπο αξιολογείται με βάση τα κληρονομημένα χαρακτηριστικά του και το ποσοστό αξιοποίησης και ανάπτυξης τους ή όχι.

- Εξωτερική φυσιογνωμία: Περίγραμμα-πλαίσιο προσώπου

Αντιστοιχεί στη κράση μας, τη φυσική ενεργητικότητα, τις πιο μακρόχρονες και βαθύτερες τάσεις και διαθέσεις.

- Εσωτερική φυσιογνωμία: Δέκτες, κινούμενα χαρακτηριστικά

Αντιστοιχεί στις άμεσες αντιδράσεις μας, τη στιγμιαία δύναμη, τη κοινωνική μας συμπεριφορά

Το πρόσωπο χωρίζεται σε τρεις Ζώνες :

Η ανώτερη, το μέτωπο μέχρι τη ρίζα των μαλλιών, είναι η πνευματική Ζώνη, η λογική. Η μεσαία, όπου βρίσκονται όλοι οι αισθητήριοι δέκτες, είναι το σημείο επαφής με το περιβάλλον και δείχνει πώς επηρεαζόμαστε από αυτό. 

Η κατώτερη Ζώνη, το στόμα και το πιγούνι, είναι η ενστικτώδης, δίνει στοιχεία για τη ζωή, τη σεξουαλικότητα και τα πάθη μας, πόσο ενεργητικοί και δυνατοί είμαστε. Το πλάτος αποκαλύπτει πώς εκδηλώνεται ένα χαρακτηριστικό ποσοτικά και το ύψος δείχνει την ποιότητα του.

Όσο περισσότερο πλησιάζει η κατανομή της δομής του προσώπου σε μια ισομερή αναλογία, τόσο περισσότερη αρμόνια και δύναμη θα υπάρχει.

Οι εφαρμογές της Φυσιογνωμικής
Η γνώση της μας βοήθα στο να ξεχωρίσουμε τις διαφορές μεταξύ των πραγματικών δυνατοτήτων μας, από τη στερεότυπη εικόνα που έχουμε χτίσει για τον εαυτό μας όπως κάνει κάθε άνθρωπος. Αυτή η γνώση μας απελευθερώνει στις επιλογές μας, είτε είναι Επαγγελματικές, Παιδαγωγικές, ή Προσωπικές. Μας απελευθερώνει στην προσωπική επικοινωνία μας αλλά και στους στόχους μας.

Με τη γνώση της Φυσιογνωμικής μπορούμε να εργαζόμαστε ευφυέστερα :

Γνωρίζοντας τι κινεί τα συμπεριφορά των πελατών και συνεργατών μας. Γνωρίζοντας τι να αναζητούμε σε υποψηφίους εργαζόμενους. Γνωρίζοντας τι να περιμένουμε από την απόδοση κάθε υπαλλήλου. Γνωρίζοντας σε προσωπικό επίπεδο τι να προσέχουμε στη δική μας συμπεριφορά, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, πιο αποτελεσματικά.

Το πρόσωπο αποτελεί την ταυτότητα μας. Μεταφέρει τόσες πληροφορίες για τις τάσεις και το χαρακτήρα, που δεν εκδηλώνονται με τη συνειδητή συμπεριφορά μας. Τονίζοντας ορισμένα καίρια σημεία με το σωστό τρόπο μπορούμε να μεταβάλλουμε τα μηνύματα που περνάμε προς τα έξω.



www.lifeselfcoaching.gr
Evan Fotis Γεωργουλάκης
Φυσιογνωμιστής - Σύμβουλος Προσωπικής Επικοινωνίας
www.trueface.eu 

Αγάπη : Το υπέρτατο νόημα της ζωής....!!!!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Το καλύτερο τραγούδι από το Ουζμπεκιστάν......!!!!

Το φως των ματιών μου.........!!!

Δεν θα μας πει κανένας την αλήθεια….!!!

                         
Έχουμε, άραγε, αντιληφθεί ότι εδώ στον Φυσικό Κόσμο, κανένας άνθρωπος δεν είναι ο Εαυτός του και είναι ο προγραμματισμός του?

Το νευρικό σύστημα είναι, ας πούμε, ο συνδετικός κρίκος, με αυτόν τον προγραμματισμό από το υποσυνείδητο-ασυνείδητο, που δημιουργεί και όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές συμπεριφορές...

ότι κάνεις και ότι σκέφτεσαι, δεν είναι δικό σου...Δικός σου έγινε μόνο ο φόβος...
Πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι στον φόβο και να είναι ισορροπημένος?
Πως μπορεί να σκέφτεται και να πράττει με Λογική, όταν όλα όσα κάνει και λέει είναι παράλογα?
Όταν μισεί και αγαπάει συγχρόνως...
Όταν θυμώνει ενώ έχει άδικο και σωπαίνει όταν έχει δίκιο?
Όταν δεν ξέρει γιατί νιώθει χάλια?
Όταν κλαίει από τα νεύρα του και όχι από αγάπη?
Όταν δεν έχει κανέναν λόγο να νιώθει ευγνωμοσύνη?
Είναι πολλά που χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με τον Εαυτό μας...να τον νιώσουμε λίγο παραπάνω, από τα φαινόμενα που μας προκαλούν δυσφορία...
Συνήθως ο άνθρωπος συνηθίζει την δυσφορία και πορεύεται με αυτήν...Αφού έτσι όλοι, έτσι κι εγώ...

Δεν θα μας πει κανένας την αλήθεια…
Είναι το μόνο που χρειάζεται να ανακαλύψουμε μόνοι μας, μέσα μας…

Και ενώ η αυτογνωσία θεωρείται ένα μεταφυσικό φαινόμενο, τελικά το μεταφυσικό είναι μόνο η πλάνη που έχουμε για τον εαυτό μας, τίποτα άλλο...

Χρειάζεται να σκεφτεί κανείς λίγο, τι ακριβώς είναι ο Θεός και να αναρωτηθεί για την νοημοσύνη του, κάθε φορά που νευριάζει, θυμώνει, μισεί, φοβάται, ενώ δεν βρίσκει τίποτα λογικό μέσα σε όλα αυτά τα συναισθήματα...

Όλα αυτά τα δηλητήρια μέσα στα οποία έμαθε να ζει, ποιος ρωτάει, αν τα χρειάζεται? Νομίζω κανείς...

Αν δεν καταλάβεις τι ακριβώς χρειάζεσαι για την Ζωή σου, ποτέ δεν θα το ψάξεις...
Θα παίρνεις όσα σου δίνει η ζωή, ανεξάρτητα αν τα χρειάζεσαι ή όχι...

Απλά μάθαμε να μην προσπαθούμε για τίποτα άλλο, παρά μόνο για το πως θα αυτοκαταστεφόμαστε...

Σαν να χρησιμοποιούμε την Δύναμή μας μόνο για να καταστρέφουμε τον Εαυτό μας και τους άλλους, χωρίς κρίση και νοημοσύνη...Όμως η Ουσία δεν καταστρέφεται, απλά Υπάρχει…

Το να συλλογίζεται κανείς έγινε μια υπερανάλυση για τις προθέσεις των άλλων...Να ανακαλύψουμε τα κίνητρα των συμπεριφορών τους, που δεν μας αρέσουν ή μας φοβίζουν ή μας κάνουν να ντρεπόμαστε, ή μας θίγουν...
Αναλύουμε πολύ τους άλλους, γιατί η άποψη του καθενός είναι "εγώ είμαι εγώ"...

Ποιός είμαι εγώ? Εγώ που φοβάμαι, ντρέπομαι, θυμώνω, ζηλεύω και μισώ?

γιατί να μην είμαι αυτός που Αγαπάει? 

Με εμποδίζουν οι άλλοι, να είμαι αυτός που Αγαπάει...

Με εμποδίζουν οι άλλοι να Ζω στον Κόσμο που Θέλω...Γιατί απλά υπάρχουν και με εμποδίζουν...

Όλα είναι επιλογές όμως...Ακόμα και τα εμπόδια...Ο μόνος που τα βάζει στον δρόμο μας, είναι "εγώ ο ίδιος"...

Συνήθως περιμένουμε απαθείς τον σωτήρα, ή κινούμαστε προς αυτόν…
Σπάνια κινούμαστε προς τον Εαυτό μας…
Και ακόμα πιο σπάνια παραδεχόμαστε, ότι η θλίψη που βιώνουμε προέρχεται από την απώλειά του…
Μάθαμε να θλιβόμαστε για όλες τις άλλες απώλειες, εκτός από αυτήν, γιατί «εγώ είμαι εγώ», ανεξάρτητα αν δεν ξέρω ποιος είμαι, αλλά νομίζω πως ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι οι άλλοι απέναντί μου…

Εγώ είμαι εγώ…Δεν με ενδιαφέρει να μάθω, γιατί ενώ θέλω αυτό, κάνω το άλλο…
Γιατί ενώ θέλω να Αγαπάω, φοβάμαι…
Ας ξεκινήσουμε από αυτό...

Εύκολα κανείς λέει «δεν φοβάμαι», όμως πολύ δύσκολα λέει «Σ’ Αγαπώ»…


Λουλούδια και Σκουπίδια: Πώς Όλα Είναι Απόλυτα Συνδεδεμένα......!!!

«Μολυσμένο ή άσπιλο. Βρώμικο ή καθαρό. Αυτές είναι έννοιες που διατυπώνουμε στο μυαλό μας. Ένα όμορφο τριαντάφυλλο που μόλις κόψαμε και βάλαμε στο βάζο μας είναι αγνό. Μυρίζει τόσο όμορφα, τόσο φρέσκα. 

Ένας τενεκές σκουπιδιών είναι το αντίθετο. Μυρίζει απαίσια και είναι γεμάτος με σάπια πράγματα. Αλλά αυτό είναι μόνο όταν κοιτάμε την επιφάνεια. Εάν κοιτάξουμε πιο βαθιά θα δούμε ότι μόλις σε πέντε ή έξι μέρες, το τριαντάφυλλο θα γίνει μέρος των σκουπιδιών. 

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πέντε μέρες για να το δούμε. Εάν απλώς κοιτάξουμε το τριαντάφυλλο, και κοιτάξουμε βαθιά, θα μπορούμε να το δούμε τώρα. Κι αν κοιτάξουμε μέσα στον τενεκέ σκουπιδιών, μπορούμε να δούμε ότι σε λίγους μήνες τα περιεχόμενα του θα μεταμορφωθούν σε όμορφα λαχανικά, ή ακόμα τριαντάφυλλα. 
Εάν είσαι ένας καλός βιολογικός κηπουρός, κοιτάζοντας το τριαντάφυλλο, μπορείς να δείς σκουπίδια και κοιτάζοντας τα σκουπίδια , μπορείς να δείς ένα τριαντάφυλλο. 
Τα τριαντάφυλλα και τα σκουπίδια είναι συνδεδεμένα και υπάρχουν το ένα μέσα από το άλλο. Χωρίς τριαντάφυλλο, δεν μπορείς να έχεις σκουπίδια, και χωρίς σκουπίδια, δε μπορείς να έχεις τριαντάφυλλο.» (1)

Μ’έναν απόλυτα ποιητικό τρόπο, ο Thich Nhat Hanh, μας εξηγεί την διασύνδεση που υπάρχει κάτω από δύο επιφανειακά αντίθετα αντικείμενα : τα σκουπίδια και τα τριαντάφυλλα. Μας μιλάει για τα στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας και για το πως μας αποτρέπουν να δούμε όχι μόνο την ομοιότητα ανάμεσα σε πράγματα αλλά και πώς αυτά είναι εξαρτώμενα το ένα από το άλλο.

Συχνά, με τον ίδιο τρόπο απομακρυνόμαστε και από τους άλλους ανθρώπους γύρω μας. Αδυνατούμε να δούμε την διασύνδεση πέρα από την επιφανειακή αποσύνδεση.

Σύμφωνα με άρθρο στο Psychology Today (2), η έλλειψη κοινωνικής σύνδεσης αποτελεί μεγαλύτερη βλάβη στην υγεία από την παχυσαρκία, το κάπνισμα και την υπέρταση. Αντίθετα, ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί οδηγούν σε αύξηση της πιαθνότητας για μακροζωία κατά 50%. 

Επίσης, άνθρωποι που αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τους άλλους, έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, υψηλότερη αυτοεκτίμηση και σωματική -ψυχολογική ευεξία.

Εάν αισθάνεσαι αποσύνδεση και μοναξιά, αυτό ίσως συμβαίνει επειδή :

· Διστάζεις να προσεγγίσεις τους άλλους από φόβο μήπως απορριφθείς. Ίσως γεγονότα του παρελθόντος να συμβάλλουν στους δισταγμούς σου, ειδικά εάν έχεις βιώσει απογοήτευση και απόρριψη στις σχέσεις σου.

· Ένιωθες πάντα ψυχολογικά διαφορετικός/η από τους άλλους και βρίσκεις δύσκολο να βρείς άτομο που να εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος.

· Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας επιτρέπουν λίγο χρόνο για γνωριμίες και φιλικές συναλλαγές.

· Επικεντρώνεσαι στις διαφορές (πολιτικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές, εθνικές, άλλες προτιμήσεις). Πράγματι, ως άνθρωποι συχνά επιδιώκουμε ν’ανήκουμε σε ομάδες και να είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους γιατί αυτό μας δίνει μία αίσθηση ταυτότητας. 

Αλλά το να επιτείνουμε τις διαφορές με με τους άλλους, δε θα μας δώσει ποτέ την αίσθηση της πραγματικής διασύνδεσης. Η πραγματική εσωτερική σύνδεση με τους άλλους προκύπτει όταν παραμένουμε ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα μας, οταν ανακαλύπτουμε πώς οι διαφορές μας δεν είναι παρά επιφανειακές στρώσεις που καλύπτουν την βαθύτερη ομοιότητα μας.

Γι’αυτό για να ενισχύσεις την εσωτερική σου σύνδεση με τους άλλους θυμίσου ότι :

1. Μέσα στον καθένα από εμάς, υπάρχει το λουλούδι και το σκουπίδι, το όμορφο και το άσχημο, το φωτεινό και το σκοτεινό, κι όλα εναλάσσονται διαρκώς, μεγαλώνουν κι αποσυντίθενται , μεταμορφώνονται και αναγεννούνται. 

Γι’αυτό, κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου έτοιμο να κρίνει, μην ξεχνάς να κοιτάξεις για λίγο πέρα από την επιφάνεια του άλλου, πέρα από αυτό που φαίνεται ότι μπορεί να είναι.

2. Αντί λοιπόν για κριτική, δοκίμασε να προσφέρεις αγάπη και ζεστασιά στους άλλους. Εάν φοβάσαι την απόρριψη, έχε υπόψη σου ότι η ζεστή συμπεριφορά αποδοχής προς τους άλλους, λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, όσο πιο ζεστός είσαι δηλαδή προς τους άλλους, τόσο πιο πιαθνόν είναι να νιώσουν ότι τους συμπαθείς και να σε συμπαθήσουν.

3. Εάν θεωρείς ότι δεν έχεις χρόνο λόγω υποχρεώσεων ν’απλώσεις το χέρι προς τους άλλους, θυμίσου πως κάθε μέρα παρέχει έστω και μικρές ευκαιρίες να νιώσεις συνδεδεμένος: με τον άνθρωπο που περιμένετε μαζί το λεωφορείο, με τον ταμία του σούπερ-μάρκετ, με τον πελάτη στη δουλειά σου. Δεν χρειάζεται κάτι μεγάλο: κάποιες φορές ένα χαμόγελο ή μια ερώτηση γνήσιου ενδιαφέροντος αρκούν.

4. Αντί να επικεντρώνεσαι σε αυτά που σε χωρίζουν από τους άλλους, τις διαφορές σας, προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σας ενώνει. Προσπάθησε να καταλάβεις τις βαθύτερες ανάγκες σου που ίσως εξυπηρετεί η συμπεριφορά αποσύνδεσης. Νιώθεις ότι είναι ένας τρόπος να νιώθεις σημαντικός; Να προστατεύεσαι; Από πού μπορεί να προκύπτουν αυτές οι ανάγκες;

5. Άνοιξε την καρδιά σου στην αγάπη, τόσο προς τον εαυτό σου όσο και προς τους άλλους. Η αγάπη μπορεί να έχει εκατοντάδες μορφές: Μπορεί να είναι αποδοχή, ένα γνήσιο κομπλιμέντο, μια πράξη ευγένειας, βαθιά κατανόηση, ένα ζεστό χαμόγελο, ένα χέρι βοήθειας. 

Είναι εξίσου σημαντικό να την δίνεις στον εαυτό σου όσο και στους άλλους. Το ταξίδι προς τη βαθιά σύνδεση με τους άλλους προυποθέτει ότι ξεκινάς όντας συνδεδεμένος με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου.



Thich Nhat Hanh (1995). Peace Is Every Step: The Path of Mindfulness in Everyday Life, London: Ebury Publishing.
http://www.psychologytoday.com/blog/feeling-it/201208/connect-thrive

Απελευθερώνοντας Τον Εαυτό σου Από Τοξικές Σχέσεις.....!!!

           

Όλες σχέσεις μπορούν να ειδωθούν ως ανταλλαγή ενέργειας. Κάποιες μας γεμίζουν ενθουσιασμό και θετικότητα ενώ κάποιες άλλες αφαιρούν τη δύναμη μας και μας απομυζούν.

Οι θετικές, ιδανικές σχέσεις , εκπληρώνουν τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για οικειότητα, αγάπη και στοργή. Μέσα από αυτές νιώθουμε γεμάτοι, ισορροπημένοι κι ευτυχισμένοι. Συχνά νιώθουμε ότι μια ουσιαστική σχέση μας βοηθά να εξελίξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο κι ότι μέσα από αυτή ολοκληρωνόμαστε ως άνθρωποι.

Σε αντιδιαστολή με αυτές τις θετικές σχέσεις, καμμιά φορά δημιουργούμε και άλλες που μας παγιδεύουν και μπλοκάρουν την έκφραση της αγάπης στη ζωή μας. Ίσως διαλέγουμε κάποιον που δε μας αγαπά ή που δε μας σέβεται ή κάποιον που παρόλες τις προσπάθειες μας, μας κάνει να αισθανόμαστε ανεπαρκείς και ανάξιοι αγάπης.

Χαρακτηριστικά μιας τοξικής σχέσης.
Εάν βρίσκεσαι σε μία τοξική σχέση ίσως να βιώνεις τα ακόλουθα :

· Οι καλές ευχάριστες στιγμές που απολαμβάνεις με τον/την σύντροφο σου είναι λίγες ή ανύπαρκτες. Αντίθετα , ίσως αισθάνεσαι ότι δεν έχεις ποτέ την ελευθερία να κάνεις αυτό που θέλεις γιατί έχει την τάση να είναι χειριστικός/η απέναντι σου και να ελέγχει το τι κάνεις διαρκώς.

· Όπως και ν’αρχίσει η συζήτηση/διαμάχη μαζί τους πάντα καταλήγει εναντίον σου. Ο/η σύντροφος σου στρέφει διαρκώς το επίκεντρο στα δικά του συναισθήματα και πως τα επηρεάζεις, αρνούμενος/η προσωπική ευθύνη ή αγνοώντας τη δική σου γνώμη ή συναισθήματα.

· Ο/η σύντροφος σου εκφράζει έντονη ζήλια και κτητικότητα απέναντι σου , η οποία συχνά δημιουργεί καυγάδες και σ’εμποδίζει να χαρείς τις στιγμές μαζί τους.

· Νιώθεις διαρκώς ανεπαρκής, ότι ποτέ δεν κάνεις τίποτα σωστό κι ότι είναι αδύνατο να τους ικανοποιήσεις.

· Το βρίσκεις δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί με τον/την σύντροφό σου μιας και είναι πιθανόν ότι θα κριθείς.

· Σου ζητά ν’αλλάξεις πράγματα για να ικανοποιήσεις τις δικές του/της επιθυμίες, ανάγκες ή γούστα, με τα οποία πιθανόν να μην αισθάνεσαι άνετα.

· Ίσως έχει έντονα αμφιθυμική συμνπεριφορά όντας υπερβολικά καλός/η μαζί σου τη μια στιγμή κι εξαιρετικά απορριπτικός /η την άλλη.

· Νιώθεις φόβο να πείς την αλήθεια γιατί η αντίδραση τους είναι συνήθως υπερβολική.

· Η σχέση αυτή ξυπνά μέσα σου βαθύτερους φόβους όπως ότι δεν είσαι ελκυστικός/η, ότι δεν αξίζεις να σ’ αγαπήσουν , ότι δεν θα βρείς ποτέ κανέναν να νιώσει κάτι τέτοιο για σένα ή ότι θα εγκαταλειφθείς αναπότρεπτα κάποια στιγμή.

5 ερωτήσεις για να κατανοήσεις τον εαυτό σου μες στη σχέση.

Εάν όντως βρίσκεσαι μέσα σε μία τέτοια σχέση και βρίσκεις δύσκολο να κόψεις το δεσμό μαζί τους,ίσως θα ήταν καλό να αναρωτηθείς τα εξής :

1. Ποιοί φόβοι σου κυριαρχούν μέσα σε αυτή τη σχέση; Ποιός είναι ο χειρότερος φόβος σου;

2. Με ποιούς τρόπους αφήνεις τον εαυτό σου να χειραγωγηθεί μέσα σε αυτή τη σχέση μέσα από συναισθήματα ενοχής ή ντροπής;

3. Τι αποκαλύπτει αυτή η σχέση για τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου;

4. Τι υποχρεώσεις νιώθεις ότι πρέπει να εκπληρώσεις;

5. Τι όρια μπορείς να θέσεις για να αυξήσεις την υγεία αυτής της σχέσης; Υπάρχει τρόπος να είναι η σχέση αυτή υγιής;

Τελειώνοντας μια τοξική σχέση

Εάν έχεις προσπαθήσει για να εξισορροπήσεις τη σχέση αυτή και τίποτα δεν λειτουργεί, ίσως να σκέφτεσαι να την τελειώσεις .Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι πολλές τοξικές σχέσεις ξυπνούν συναισθήματα ενοχής μέσα μας ή την έντονη ανάγκη να αποδείξουμε πως μπορούμε ν’αγαπηθούμε, γι’αυτό είναι και τόσο δύσκολο να τις αφήσουμε.

Όσο πιο πολύ καιρό περνάς όμως μέσα σε αυτή τη σχέση, τόσο πιο πιθανόν είναι να τραυματίσεις σοβαρά την αυτοεκτίμηση σου , να χειροτερέψεις τη διάθεση σου, την υγεία σου και φυσικά τη ζωή σου.

Εάν αισθάνεσαι την ανάγκη να φύγεις από τη σχέση αυτή, μέχρι να φτάσεις την τελική απόφαση, ίσως βρεθείς σε διαρκή πάλη με τον εαυτό σου.Ένα κομμάτι σου , θα έχει αντίσταση απέναντι στο χωρισμό. 

Παρόλο που ίσως υποφέρεις, μπορεί να σκέφτεσαι ότι αγαπάς τον/την σύντροφό σου , ή ότι τους νοιάζεσαι. Δεν είναι απίθανο ν’αποφεύγεις να φύγεις γιατί πιστεύεις ότι θα μείνεις μόνος/η κι ότι δεν θα βρείς κάποιον να σε αγαπήσει.

Αναρωτήσου: Είναι αλήθεια ότι πολλοί από αυτούς τους φόβους δημιουργήθηκαν ή εντάθηκαν μέσα σε αυτή την τοξική σχέση; Πόσο αλήθεια είναι ότι θα πρέπει ν’αντιμετωπίσω παντοτινή μοναξιά; Πόσο αλήθεια είναι ότι δε θ’αγαπηθώ; Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στη ζωή μου που με αγαπούν;
Η αλλαγή είναι δύσκολη γιατί εμπεριέχει το άγνωστο.Εάν όμως μια σχέση σου δημιουργεί διαρκή απογοήτευση και ρουφά την ενέργεια σου, ίσως αυτό το άλμα ν’αξίζει τον κόπο. Κάθε χωρισμός, ακόμα και αυτός από μια τοξική σχέση, δημιουργεί ένα κενό στη ζωή μας. 

Το κενό όμως αυτό είναι πάντα προσωρινό. Γέμισε το με πράγματα θρεπτικά για τον εαυτό σου σαν ένα δώρο «ανάρρωσης» από μια κατάσταση που χαρακτηριζόταν από έλλειψη ισορροπίας. 

Στρέψου στους φίλους και την οικογένεια σου, περνώντας χρόνο μαζί τους και να κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν. Σιγά σιγά θα βρείς και πάλι τον εαυτό σου και τη χαμένη σου ενέργεια.