Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τα 7 σημάδια ότι ο έρωτας πέρασε....!!!

Σε περίπτωση που σε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, τότε ίσως να αρχίσεις να σκέφτεσαι για ποιο λόγο μένεις στη σχέση που έχεις…

Ο αληθινός έρωτας (σε αντίθεση με το 99% των τραγουδιών) είναι εύκολος, αμοιβαίος κι ανταποδοτικός. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του ψυχολόγου.

Τα σημάδια :
1. Αισθάνεσαι εξαντλημένη
Όταν έχεις εξαντλήσει τα σωματικά και ψυχικά σου αποθέματα προσπαθώντας να κάνεις τη σχέση σου να πετύχει τότε μάλλον πολεμάς για λάθος λόγο. Ο έρωτας 
μας δίνει ενέργεια, δύναμη και σκοπό.

2. Έχεις ξεχάσει τις δικές σου προτεραιότητες
Στην προσπάθεια σου να κάνεις τον άλλον ευτυχισμένο άφησες στην άκρη τις δικές σου ανάγκες κι επιθυμίες. 
Ενός λεπτού σιγή γιατί ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε μια πεποίθηση: ο έρωτας δεν απαιτεί θυσίες. 

Συμβιβασμούς ναι, άπειρους, αν όμως πρέπει να 
θυσιάσεις κάτι από εσένα τότε πάρε τα κουβαδάκια 
σου και πήγαινε σε άλλη παραλία.

3. Δεν αισθάνεσαι «αρκετή» για τον άλλον
Ο έρωτας πρέπει να σε ολοκληρώνει και να σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι στα «καλύτερα» σου.

4. Σε κοροϊδεύει ή σε φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε τρίτους
Η απόλυτη έκφραση της απουσίας έρωτα. Ο σύντροφος 
σου σε κοροϊδεύει για κάτι μπροστά σε φίλους ή γνωστούς, βλέπει πως σε ενοχλεί και το συνεχίζει, όταν φτάνεις στα όρια σου σε αποκαλεί «ευαίσθητη». Θα το πω με μία λέξη «Τρέχα». Στον πραγματικό έρωτα σέβεσαι το ταίρι σου, δεν το ταπεινώνεις.

5. Δεν έχεις το κουράγιο να διαφωνήσεις μαζί του.
Κάθε σας διαφωνία μετατρέπεται από διάλογο σε μονόλογο και τελικά ανακαλύπτεις πως ίσως έχεις σχέση με τον καλύτερο ποινικολόγο της χώρας αφού η υποτιθέμενη συζήτηση για τα προβλήματά σας έχει μετατραπεί σε αγόρευση στους φανταστικούς ενόρκους. 

Αν θέλει να λέει πάντα την τελευταία κουβέντα και δεν νιώθει την ανάγκη να ακούσει τη δική σου γνώμη ή το πώς νιώθεις, καλύτερα να κάνεις κι εσύ μονόλογο με τον εαυτό σου.

6. Δεν αισθάνεσαι πλέον ο εαυτός σου
Έχεις καιρό να μιλήσεις αυθόρμητα δίχως να σκεφτείς «πως θα το πάρει». Φτάνεις στο σημείο να πεις «δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου» γιατί έχεις γίνει ό,τι θέλει εκείνος. Όταν ο άλλος είναι ερωτευμένος μαζί σου σε θέλει γι’αυτό που είσαι, όχι γι’αυτό που θα ήθελε να είσαι.

7. Σε «πνίγει» με τη συμπεριφορά του
Δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασες χρόνο με τους φίλους σου δίχως την παρουσία του συντρόφου σου. Κάθε σου προσπάθεια για «απελευθέρωση» αντιμετωπίζεται με γκρίνια και δυσπιστία. 

Δεν θέλει να αφήσει χαλαρό το «χαλινάρι» γιατί αν το αφήσει μπορεί να φύγεις και το ανασφαλές ή εγωπαθές άτομο δεν αντέχει στη σκέψη πως μπορεί να μείνει μόνο του. Έρωτας σημαίνει να αισθάνεσαι ελεύθερος κι ανεξάρτητος μέσα στην ίδια σου τη σχέση.

http://www.to-gamato.com

Η σχέση της μετενσάρκωσης με την καθημερινή ζωή.....!!!

«Ένας ηθοποιός όσο ζει, παίζει πολλούς ρόλους και φορά πολλά κουστούμια. Δεν θέλω να ταυτιστώ μ΄ ένα ρόλο κι ακόμη περισσότερο μ΄ ένα κουστούμι, όπως ονομάζεται το τωρινό μου σώμα. 

Είμαι ήδη ένα πολύ διαφορετικό άτομο στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα από τον άνθρωπο που ήμουν πριν από μερικές δεκάδες χρόνια. Θέλω να είμαι ο ηθοποιός που γίνεται καλύτερος με κάθε ρόλο που παίζει και θέλω το ίδιο το έργο να είναι πετυχημένο, όχι μόνο το δικό μου παίξιμο. 

Η ζωή είναι το θεατρικό έργο του Θεού και κανείς δεν μπορεί να κρίνει με σύνεση ένα έργο από μία πράξη και μόνο».
Δρ. Γουέδερχεντ

Πριν από πολλά-πολλά χρόνια ο άνθρωπος είχε μία πιο αρμονική σχέση με τη φύση και τους νόμους της από αυτήν που έχουμε εμείς σήμερα. Η ζωή και ο θάνατος δεν ήταν παρά οι δυο αντίθετες πλευρές της ζωής, που ήταν εξίσου σημαντικές και αναγκαίες. 

Με αυτό το σκεπτικό, δεν φοβόταν το θάνατο και πίστευε ότι οι νεκροί κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, καθώς ο κόσμος των νεκρών και των ζωντανών είναι ένας. 

Οι Ινδιάνοι για παράδειγμα, όχι μόνο δεν φοβούνταν να εγκαταλείψουν το γήινο σώμα τους, αλλά ο κάθε ανδρείος Ινδιάνος είχε αποκλειστικά για δική του χρήση ένα Τραγούδι Θανάτου που τραγουδούσε όταν καταλάβαινε ότι έφτανε το τέλος του. 

Επίσης, είχαν σαν έθιμο την πρώτη μέρα της νέας σελήνης οι νέοι να τρέχουν άτακτα σαν τρελοί και οι γέροι να χορεύουν και να τραγουδάνε για να δείξουν τη χαρά τους, λέγοντας στο τραγούδι τους ότι, όπως το φεγγάρι πέθαινε 
και ζούσε ξανά, έτσι κι αυτά που επρόκειτο να πεθάνουν, 
θα ζούσαν ξανά.

Σ΄ όλους τους λαούς συναντάμε κάποια τελετουργικά θανάτου που δείχνουν ξεκάθαρα την πίστη ότι ο θάνατος 
δεν είναι ένα τέλος αλλά ένα είδος μετάβασης: στο Μπαλί οι νεκροί θάβονται σε ειδικούς πύργους με θορυβώδεις τελετές,
στην αρχαία Σκανδιναβία οι σημαντικοί νεκροί αφήνονταν να πλέουν σε ελαφριές βάρκες που κατέβαιναν από τα ποτάμια και έφταναν στη θάλασσα, στην Αγκόλα τους βάζουν σε σπηλιές, στο Θιβέτ τους (όπου τα δέντρα είναι σχεδόν ανύπαρκτα) η τελετή γινόταν στον αέρα, ενώ στην Ινδία έκαιγαν τους νεκρούς με σκοπό το πνεύμα του νεκρού να πάει στη σωστή θέση.

Το ανθρώπινο πνεύμα μελετά το θάνατο απ΄ την αυγή του κόσμου, αναζητώντας απάντηση στα μυστήριά του. Γιατί το κλειδί στο θέμα του θανάτου ξεκλειδώνει την πόρτα της ζωής. Κοινή γνώση της αρχαίας σοφίας σ΄ αυτούς τους λαούς ήταν η μετενσάρκωση. 

Σύμφωνα με αυτήν όλοι οι άνθρωποι -όπως και οι άλλες μορφές στη φύση- ακολουθούν ένα κύκλο ζωής, θανάτου και επαναγέννησης, που διέπεται από το νόμο του κάρμα (αιτίας και αποτελέσματος) και είναι εξελικτικός, οδηγεί δηλαδή τελικά στην ένωση του ανθρώπου με το Θεό.

Αν εμβαθύνουμε σ΄ αυτόν τον παμπάλαιο νόμο θα δούμε 
ότι μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά είμαστε προσωπικά υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και τα αποτελέσματα τους. 

Δεν πρόκειται για μία μοιρολατρική θεώρηση, σύμφωνα με την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε συνέχεια και να πληρώνουμε λάθη ενός παρελθόντος που ούτε καν θυμόμαστε, όπως θα μπορούσε εύκολα να σκεφτεί κάποιος, αλλά ακριβώς το αντίθετο : 

δεν υπάρχει κάποιος θεός που αποφασίζει για τη ζωή μας, μας ευνοεί ή μας τιμωρεί ανάλογα με τα «προσωπικά του γούστα», αλλά αντίθετα καθετί που μας συμβαίνει είναι αποτέλεσμα κάποιας δικής μας δράσης. 
Όλα λοιπόν συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ο λόγος αυτός, που μπορεί να είναι τόσο παλιός που να μην το θυμόμαστε (σε προηγούμενες μας ζωές) σχετίζεται με το κρυμμένο νόημα, το μυστήριο της ζωής που ήρθαμε εδώ, προκειμένου να ανακαλύψουμε. 

Άλλωστε ακόμη κι αυτά που έχουμε κάνει στην παρούσα ζωή είναι δύσκολο να τα θυμόμαστε.

Και όπως κάθε κύκλος της ζωής στη φύση (η μέρα και η νύχτα, ο χειμώνας και η άνοιξη) είναι μία νέα αρχή, μία νέα γέννηση το ίδιο και κάθε ενσάρκωση της ψυχής είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρει. Άραγε έχουμε ξαναζήσει; 

Είτε μας φαίνεται λογικό είτε όχι, η θεωρία της μετενσάρκωσης μπορεί να μας οδηγήσει να ξεφύγουμε λίγο από μία γραμμική θεώρηση του κόσμου (σύμφωνα με την οποία καθετί που γεννιέται κατευθύνεται προς το θάνατο) σε μία κυκλική σύμφωνα με την οποία η εξέλιξη προχωράει μέσα από κύκλους που αλληλοδιαδέχονται ο ένας τον άλλο.

Μέσα στον καθένα μας «κατοικούν» τα γεγονότα και οι μνήμες πολλών προηγούμενων ζωών μας. 
Όπως οι παιδικές εμπειρίες επιδρούν και επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό τον μετέπειτα ενήλικα το ίδιο και οι αποθηκευμένες γνώσεις των προηγούμενων ζωών μας επηρεάζουν τις τωρινές μας επιλογές και αποφάσεις. 
Το παρόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το παρελθόν μας...Σε τι μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητα μας η κατανόηση του νόμου της μετενσάρκωσης :

• Να εξαλείψουμε το φόβο του θανάτου, από τον οποίο προέρχονται αρκετά αρνητικά συναισθήματα: άγχος, φοβίες, ενοχές, πόνος για πράγματα που δεν αξίζουν την προσοχή μας... Γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είναι μία ψυχή και όχι μόνο ύλη, μπορεί να απελευθερωθεί από καταπιεσμένα συναισθήματα που τον βαραίνουν και να γίνει αυτό που πραγματικά είναι. 

Γι’ αυτόν που θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του, ο θάνατος είναι μία πολύ δημιουργική δύναμη. Οι ανώτερες πνευματικές αξίες της ζωής απορρέουν από τη σκέψη και τη μελέτη του θανάτου.

• Να αποκτήσουμε υπευθυνότητα. Δεν υπάρχει κάποιος κριτής μετά το θάνατο που μας στέλνει στον παράδεισο ή στην κόλαση. Μοναδικός κριτής και δικαστής κάθε στιγμή της ζωής είναι ο ίδιος μας ο εαυτός μας, που διαλέγει ελεύθερα τις πράξεις που κάνει η καθεμία από τις οποίες έχει τις ανάλογες συνέπειες. 

Αν γνωρίζουμε ότι οτιδήποτε κάνουμε, το πληρώνουμε και τα λάθη μας δεν σβήνονται με μαγικό τρόπο και δεν πρόκειται να τα αποφύγουμε όπου και να πάμε και ότι «μέσο» και να έχουμε, σταδιακά αρχίζουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας αλλά και των ανθρώπων γύρω μας. 

• Να ανακαλύψουμε κρυμμένες δυνατότητες μας και να αποκτήσουμε αυτογνωσία. Εφόσον ο άνθρωπος είναι πολύ παλιός, η ψυχή του κουβαλάει γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα που δεν υποψιαζόμαστε. 

Αν μπούμε σε μία διαδικασία «έρευνας» του εσωτερικού ανθρώπου, σταδιακά θα καταφέρουμε να τον ανακαλύψουμε. Αυτές τις άλλες πλευρές του εαυτού μας τις αντιλαμβανόμαστε με πολλούς τρόπους: οράματα, όνειρα, ενορατικές σκέψεις, διαίσθηση. 

• Να κατανοήσουμε καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μας 
και τις μεταξύ μας σχέσεις. Γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, κατανοούμε ότι οι άνθρωποι που συναντάμε έχουν κάτι να μας μάθουν και ίσως δεν βρισκόμαστε μαζί τους για πρώτη φορά. 

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μία σχέση που είναι ιδιαίτερα προβληματική μπορεί να έχει τις ρίζες της στο παρελθόν, καθώς επίσης και ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας συμβαίνει επειδή υπάρχει μία επίγνωση σχέσης από προηγούμενη ζωή. 

• Να αποκτήσουμε δύναμη, έλεγχο, ικανότητα επιλογής 
και σιγουριάς σ΄ όλες μας τις πράξεις. Το γεγονός ότι 
δεν βλέπουμε κάτι, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει. 
Για παράδειγμα, ξέρουμε που πάμε και τι κάνουμε 
στον ύπνο μας; 
Ο κόσμος των ονείρων μας επηρεάζει καθώς περιέχει κρυμμένα σύμβολα μίας άγνωστης πλευράς του εαυτού μας. Το να έρθουμε σ΄ επαφή με την ασυνείδητη, παράλογη πλευρά της ζωής που σχετίζεται με το θάνατο (όπως και με τον ύπνο) μας βοηθάει να γνωρίσουμε και να ελέγχουμε καλύτερα τη συνειδητή πλευρά της ζωής. 

Ο θάνατος και ο ύπνος στην αρχαία Ελλάδα ήταν δίδυμα αδέρφια της Νύχτας που κατοικούσαν στον Κάτω Κόσμο.

• Να ανακαλύψουμε το νόημα και το σκοπό της ζωής. Για να καταλάβουμε τις σχέσεις μας με το Σύμπαν πρέπει να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που μας βάζουν οι έννοιες του χώρου και του χρόνου, που άλλωστε είναι αυθαίρετες έννοιες, που έχουμε επιβάλλει στον εαυτό μας προκειμένου να μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον κόσμο με βάση τις αισθήσεις μας. 

Είναι όμως πράγματι ο κόσμος όπως τον βλέπουμε; Ο άνθρωπος έχει ένα παρελθόν που δεν θυμάται και κατά συνέπεια ένα μέλλον που είναι αμφίβολο. Αν σκεφτούμε ότι ερχόμαστε από το πουθενά και καταλήγουμε στο τίποτα, τι νόημα θα είχε η ζωή; Άραγε η ψυχή είναι τόσο αναλώσιμη;

Κατανοώντας τη θεωρία της μετενσάρκωσης, μπορούμε να καταλάβουμε κάτι από το σχέδιο της εξέλιξης του ανθρώπου και του κόσμου.

Άλλες πτυχές της μετενσάρκωσης :
Η γνώση των προηγούμενων ζωών μας μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε ασθένειες σωματικές αλλά και ψυχολογικές, ανακαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες τους.

Σήμερα είναι πολύ της μόδας, στην ιατρική ορολογία, η 
λέξη «ψυχοσωματικό». Οτιδήποτε δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ή να θεραπεύσουμε οφείλεται σε «ψυχολογικά αίτια». 
Όμως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ασθενών που θεραπεύτηκαν σχεδόν αυτόματα από κάποιο χρόνιο ή ανεξιχνίαστο πρόβλημα, αφού υποβλήθηκαν σε ύπνωση, κατά τη διάρκεια της οποία ανακάλυψαν την αιτία της ασθένειας σε κάποια εμπειρία ή ψυχολογικό τραύμα προηγούμενης τους ζωής. 

Σύμφωνα επίσης με μία θεωρία, κάποιοι ψυχασθενείς 
έχουν πολλαπλή προσωπικότητα καθώς παλεύουν με προηγούμενες ζωές τους (σαν ένας δέκτης που πιάνει πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μαζί).

Η πνευματική μας οικογένεια και η ανακάλυψη της αδερφής ψυχής :
Πράγματι μία ένδειξη πνευματικής εξέλιξης είναι ο αριθμός των διαφορετικών και ποικίλων προσωπικοτήτων που έλκουμε κοντά μας. 

Πολλές φορές παρατηρώντας γύρω μας ανακαλύπτουμε ότι οι φίλοι και οι γνωστοί μας μοιάζουν μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει αν έχουμε ως σκοπό την πνευματική βελτίωση του εαυτού μας. Τότε μέσα από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν μπορούμε να ανακαλύψουμε τα πρότυπα που ακολουθούμε και τις κατευθύνσεις που πρέπει να πάρουμε. 
Οι άνθρωποι με τους οποίους «συνταξιδεύουμε» μπορεί να παίζουν διαφορετικούς ρόλους: Καθρέφτης: αντανακλά μία εικόνα του ποιοι είμαστε. Καταλύτης: μας δίνει μία κινητήρια σπίθα στην αναζήτηση. 
Οδηγός- δάσκαλος : μας δείχνει το δρόμο και μας βοηθάει να δούμε πιο καθαρά. Σύμμαχος : είναι τα άτομα στα οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και με τα οποία μπορούμε να είμαστε ολοκληρωτικά ο εαυτός μας.

Συχνά στη θρησκεία, στην τέχνη, στην επιστήμη συναντάμε παρόμοιες διάνοιες που εργάζονται μαζί σε μία ενιαία προσπάθεια προς κάποιο στόχο. Μερικές φορές ολόκληρα χωριά μετενσαρκώνονται μαζί προκειμένου να πετύχουν κάποιο κοινό σκοπό σημαντικό γι΄ αυτούς ή για την ανθρωπότητα.

Συχνά επίσης εμφανίζεται μία ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε δύο άτομα (όχι μόνο ερωτική), στην οποία υπάρχει η αίσθηση της «ξανα-συνάντησης». 

Για να θεωρηθούν δύο άτομα αδερφές-ψυχές πρέπει να είναι συντονισμένα μεταξύ τους σ΄ όλα τα επίπεδα, να ικανοποιούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου συνειδητά ή ασυνείδητα και να επικοινωνούν με λόγια ή χωρίς λόγια.

Υπάρχει τότε μία επικοινωνία ψυχών που εξυψώνει και προσφέρει εκπλήρωση και ελευθερία. Πρόκειται για 2 ενεργειακές συχνότητες πολύ όμοιες μεταξύ τους, που εκπέμπουν ταυτόχρονα ενώ η εκπομπή αυτή διαρκεί και συνεχίζεται σε όλες τις εποχές. 

Αρκετοί ψάχνουν να βρουν την αδερφή ψυχή τους μέσα 
από αναδρομές. Συχνά όμως αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση, καθώς, για να αναγνωρίσει κανείς την αδερφή ψυχή όταν εμφανιστεί, θα πρέπει να είναι εστιασμένος στο ανώτερο μέρος του εαυτού του.

Υπάρχει τρόπος να θυμηθούμε τις προηγούμενες ζωές μας;
Υπάρχει ένας τρόπος μέσω της ύπνωσης, με τη διαφορά ότι αυτή η μέθοδος στα χέρια ενός άπειρου μπορεί να έχει παγίδες: (κίνδυνος ιδεοληψίας ή ψυχικής εισβολής). 

Μία πιο ασφαλής μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι Ροδόσταυροι (και παλιότερα οι Πυθαγόρειοι) είναι η άσκηση της Νυχτερινής ανασκόπησης, που θυμάται κανείς κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί σε αντίστροφη σειρά τα γεγονότα της ημέρας. 
Το άτομο πρέπει να εξετάζει τη σημασία των γεγονότων και να αξιολογεί τη συμπεριφορά του με βάση τα υψηλότερα πρότυπα που έχει. Σταδιακά η πιστή εφαρμογή αυτής της άσκησης θα οδηγήσει στην ανάμνηση των προηγούμενων ζωών. 

Ακόμη κι αν δεν θυμόμαστε τις ενσαρκώσεις μας, στη ζωή που ζούμε δεν έχουμε «πεθάνει» και «ξαναγεννηθεί» αρκετές φορές; Μήπως για να γεννηθούμε ως ενήλικες 
δεν «πεθάναμε» ως παιδιά;

Κάθε αλλαγή στη ζωή μας όπως, αλλαγή εργασίας, τόπου διαμονής, γάμος, χωρισμός, απώλεια κοντινού μας προσώπου), δεν είναι παρά ένας μικρός θάνατος. 

Κάθε απόφαση, κάθε πρόκληση που αναλαμβάνουμε, 
κάθε νέα αρχή είναι μία νέα γέννηση.

Κάθε νύχτα ένας κύκλος κλείνει, για να ανοίξει ένας καινούργιος με τον ερχομό της νέας μέρας. Κάθε χρόνος 
στη ζωή μας είναι μία νέα γέννηση, μία νέα ευκαιρία για 
την ψυχή να ακούσει, να θυμηθεί και να γνωρίσει την πραγματική της φύση.

Αναδρομές σε προηγούμενες ζωές

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

10 εμπόδια στην ευτυχία σας και πώς να τα αποφύγετε.....!!!

Ένα σοφό, όσο και δύσπεπτο, ρητό λέει πως αν δεν σας αρέσει η ζωή σας, φταίτε εσείς και μόνο εσείς. Ναι, μπορεί να ακούγεται αυστηρό, απόλυτο ίσως, εμπεριέχει όμως σίγουρα μια μεγάλη δόση αλήθειας. 

Κι αυτή είναι ότι για να γίνετε ευτυχισμένοι πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Οι συνθήκες στις οποίες ζείτε, οι άνθρωποι γύρω σας και η καθημερινότητά σας θα ακολουθήσουν. 

Ξεκινήστε, λοιπόν, από σήμερα κιόλας, αλλάζοντας όλα αυτά που σας κάνουν δυστυχισμένους στην δουλειά και την προσωπική σας ζωή. Πιο συγκεκριμένα, κόψτε σήμερα κιόλας δέκα συνήθειες που σαμποτάρουν την προσωπική και επαγγελματική σας ευτυχία.

Σταματήστε από σήμερα να :
Κατηγορείτε τους άλλους : Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Οι συνάδελφοι δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά. Οι courier δεν φέρνουν τα πακέτα σας στην ώρα τους. Κι εσείς τι κάνετε ; Τους κατηγορείτε για τα προβλήματά σας. 

Μήπως, όμως, φταίτε εξίσου κι εσείς; Μήπως δεν τους δώσατε αρκετό χρόνο; Μήπως ζητήσατε πολλά, και γρήγορα; Μήπως τα περιμένετε πάντα όλα από τους άλλους;

Το να αναλαμβάνετε την ευθύνη, αντί να κατηγορείτε τους άλλους, όταν τα πράγματα πάνε στραβά, σας βοηθά να κάνετε τα πράγματα καλύτερα την επόμενη φορά και να γίνετε πιο έξυπνοι. Κι όταν γίνεστε καλύτεροι ή εξυπνότεροι, γίνεστε επίσης και πιο ευτυχισμένοι.

Προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε: Κανείς δεν σας συμπαθεί για τα ρούχα σας, το αυτοκίνητό σας, τον τίτλο που γράφει η επαγγελματική σας κάρτα ή τα επιτεύγματά σας. 

Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία μπορεί να αρέσουν στον κόσμο –δεν κάνουν όμως εσάς να αρέσετε στον κόσμο. 

Οι αληθινές σχέσεις είναι αυτές που θα σας κάνουν χαρούμενους, και οι αληθινές σχέσεις είναι εκείνες που αποκτάτε όταν σταματάτε να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τον κόσμο και αρχίζετε να προσπαθείτε να είστε απλά ο εαυτός σας.

Προσκολλάστε σε πρόσωπα ή πράγματα : Εκτός του ότι είναι μέγιστο δείγμα ανασφάλειας, η άρνηση να αλλάξετε οτιδήποτε στη ζωή σας (είτε αυτό είναι σχέσεις είτε δουλειές, ή συνθήκες που δεν λειτουργούν πια) σας κάνει να συμβιβάζεστε με πράγματα που δεν σας κάνουν πια χαρούμενους – είτε αρνείστε να το παραδεχτείτε ακόμα και στον εαυτό σας, είτε όχι. 

Το να ρισκάρετε μια μεγάλη αλλαγή μπορεί να μην κάνει απαραίτητα την ζωή σας καλύτερη. Και μόνο, όμως, το 
ότι προσπαθήσατε, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα 
με τον εαυτό σας.

Διακόπτετε : Το να διακόπτετε κάποιον όταν μιλάει δεν είναι απλά αγένεια. Είναι σαν να του λέτε «δεν σε ακούω για να καταλάβω τι λες, αλλά για να αποφασίσω τι θέλω να πω εγώ». Θέλετε να σας συμπαθούν οι άνθρωποι γύρω σας; Ακούστε τι λένε. Συγκεντρωθείτε σε αυτό που λένε. 

Κάντε ερωτήσεις, ώστε να βεβαιωθείτε πως καταλάβατε τι λένε. Θα σας αγαπούν γι’ αυτό – κι εσείς θα νιώθετε καλύτερα γι’ αυτό.

Γκρινιάζετε : Τα λόγια σας έχουν δύναμη, κι η δύναμή τους ασκείται κυρίως στον εαυτό σας. Το να γκρινιάζετε για τα προβλήματά σας σας κάνει να νιώθετε χειρότερα, όχι καλύτερα. 

Την επόμενη φορά που θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο και την προσπάθεια που θα καταβάλλατε για να γκρινιάξετε, για να προσπαθήσετε να το λύσετε. 

Μην συζητάτε για το πρόβλημα – συζητήστε τους τρόπους με τους οποίους θα το λύσετε, ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε αυτήν την συζήτηση παρά μόνο με τον εαυτό σας.

Ελέγχετε τους άλλους : Μπορεί να είστε το αφεντικό, μπορεί να είστε ο γκουρού της παρέας σε ένα θέμα, ή σε όλα τα θέματα, μπορεί να πιστεύετε πως έχετε όλες τις λύσεις και όλη την σοφία του κόσμου συγκεντρωμένη στο πρόσωπό σας. 

Και πάλι, ο μόνος άνθρωπος που μπορείτε να ελέγξετε 
είναι ο εαυτός σας. Αν προσπαθείτε να ελέγξετε άλλους ανθρώπους, έχετε αποφασίσει ότι εσείς, οι στόχοι σας, 
τα όνειρά σας ή απλώς οι απόψεις σας είναι πιο 
σημαντικά από τα δικά τους. 
Εξάλλου, ο έλεγχος λειτουργεί μόνο βραχυπρόθεσμα, γιατί συχνά απαιτεί ισχύ, εκφοβισμό ή αυθεντία, ή κάποια άλλη μορφή πίεσης –εκ των οποίων καμία δεν θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Βρείτε ανθρώπους που θέλουν να πάνε εκεί που πάτε κι εσείς. 

Θα δουλέψουν σκληρότερα, θα διασκεδάσουν περισσότερο, και θα δημιουργήσουν καλύτερες δουλειές και προσωπικές σχέσεις. Και θα είστε όλοι πιο χαρούμενοι.

Κριτικάρετε : Ναι, είστε πιο μορρφωμένοι. Ναι, έχετε περισσότερη εμπειρία. Ναι, έχετε περπατήσει περισσότερα τετράγωνα, έχετε σκαρφαλώσει περισσότερα βουνά, κι έχετε σφάξει περισσότερους δράκους στην πορεία. 

Αυτό, όμως, δεν σας κάνει εξυπνότερους, καλύτερους ή σοφότερους. Σας κάνει απλώς... εσάς : μοναδικούς, ανεπανάληπτους, αναντικατάστατους, αλλά τελικά, απλώς εσάς. Ακριβώς όπως κάθε άλλον. 

Ο καθένας είναι διαφορετικός: όχι καλύτερος ή χειρότερος, απλά διαφορετικός. Εκτιμήστε τις διαφορές αντί για τις ελλείψεις του καθενός και θα δείτε τους ανθρώπους, και τον εαυτό σας, υπό νέο, καλύτερο πρίσμα.

Κάνετε κηρύγματα : Η κριτική έχει ένα αδερφάκι, το όνομα του οποίου είναι κήρυγμα. Όσο ψηλότερα ανεβαίνετε, και όσο περισσότερα καταφέρνετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα –και να θέλετε να πείτε στον κόσμο όλα όσα ξέρετε. 

Όταν μιλάτε με αυτόν τον τρόπο, αυτόν που σε απλά ελληνικά λέμε "το ύφος του ξερόλα", οι άνθρωποι γύρω σας δεν ακούν πραγματικά τι λέτε. Λίγα πράγματα μπορούν να σας κάνουν περισσότερο δυστυχισμένους από αυτό.

Σκέφτεστε το παρελθόν : Το παρελθόν είναι πολύτιμο. Μάθετε από τα λάθη σας. Μάθετε και από τα λάθη των άλλων. Και μετά ξεχάστε τα όλα. Ευκολότερο να το λες από το να το κάνεις; 
Εξαρτάται από το πόσο πολύ προσπαθείτε. Όταν σας συμβαίνει κάτι άσχημο, δείτε το σαν ευκαιρία να μάθετε κάτι που δεν ξέρατε. Όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, δείτε το σαν ευκαιρία να δείξετε ευγένεια, συγχώρεση και κατανόηση. Το παρελθόν είναι απλά εκπαίδευση – δεν καθορίζει το ποιοι είμαστε. 

Σκεφτείτε τι πήγε στραβά, αλλά μόνο για να βεβαιωθείτε πως την επόμενη φορά τόσο εσείς όσο και οι άνθρωποι γύρω σας θα ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε, ή να το αποφύγετε.

Φοβάστε : Όλοι φοβόμαστε : το τι μπορεί να συμβεί ή να μη συμβεί, το τι δεν μπορούμε να αλλάξουμε, τι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ή τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. 

Είναι, λοιπόν, εύκολο να διστάζουμε, να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, να αποφασίζουμε ότι πρέπει να το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, ή να βρούμε μερικές καλύτερες εναλλακτικές. Στο μεταξύ, μέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια μας προσπερνούν. 

Και το ίδιο κάνουν τα όνειρά μας. Μην αφήνετε τον φόβο να σας κρατά πίσω. Ό,τι και αν είναι αυτό που σχεδιάζετε, αυτό που φαντάζεστε ή αυτό που ονειρεύεστε, ξεκινήστε το σήμερα. Βάλτε τους φόβους σας στην άκρη και ξεκινήστε. Κάντε κάτι. Κάντε οτιδήποτε. 
Διαφορετικά, θα χάσετε το σήμερα. Μόλις έρθει το αύριο, το σήμερα θα έχει χαθεί για πάντα. Το σήμερα είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχετε –και το μόνο πράγμα που θα έπρεπε να φοβάστε μην χάσετε.

Η.Κ.
Πηγή: Time.com
http://www.iatronet.gr

20 τρόποι να βρεις την κλίση σου.....!!!

Εντάξει λοιπόν, μπορείς να το παραδεχτείς : 
Η ζωή δεν στα έφερε ακριβώς όπως τα υπολόγιζες. Αυτά που ονειρευόσουν και για τα οποία προσπαθούσες στα 18 σου, σήμερα φαντάζουν ουτοπικά και εντελώς ανέφικτα. 

Για την ακρίβεια, δεν σε αντιπροσωπεύουν καν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αλλάξεις τροχιά όταν έχεις πλέον μεγαλώσει; Και κυρίως, πώς θα βρεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι να κάνεις ή να γίνεις;

'' Ποτέ δεν είναι αργά για να γλυτώσεις '', λέει η Τάνια Τσανακλίδου, αρκεί να ξεκινήσεις από κάπου. Για παράδειγμα, από τις παρακάτω συμβουλές : 

Αγνοήστε το μέλλον, ασχοληθείτε με το παρόν
Η ερώτηση '' Τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω; '' (μτφ. τι θα καταφέρω να κάνω στη ζωή μου;) είναι λάθος. Αντίθετα, αναρωτηθείτε, '' τι άλλο με περιμένει σήμερα ; ''. 

Οι άνθρωποι παχαίνουν μπουκιά-μπουκιά, ενηλικιώνονται ώρα με την ώρα, οπότε αυτό που μετρά πραγματικά είναι 
το '' τώρα ''.

Δοκιμάστε
Αν δεν δοκιμάσεις ένα ρούχο πώς θα ξέρεις αν σου κάνει ; Κάντε το ίδιο πράγματα με τα επαγγέλματα και τις ενασχολήσεις που σας ενδιαφέρουν, με τα χόμπι και τα ταλέντα σας. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε όλες τις γεύσεις 
για να καταλήξετε στην αγαπημένη σας. 

Πείτε ''ναι'' σε παράξενες ευκαιρίες
Πείτε '' ναι ''σε πράγματα που σας ιντριγκάρουν, αντί για αυτά που σας κάνουν να βαριέστε.

Βρείτε ένα πρόβλημα για να λύσετε
Το να αποτελείτε εσείς την λύση για ένα πρόβλημα κάνει τη δουλειά σας να έχει μεγαλύτερο νόημα. Το να έχετε ένα θέμα για να λύσετε, σας δίνει έναν αντίπαλο εναντίον του οποίου καλείστε να παλέψετε – και σας κάνει ήρωα!

Κάψτε το σενάριο
Η ζωή σας δεν θα προχωρήσει σύμφωνα με κάποιο πρόγραμμα – κανενός η ζωή δεν προχωρά έτσι. Μην σας αγχώνει, λοιπόν, το να βγείτε εκτός τροχιάς. Η τροχιά, έτσι 

κι αλλιώς, υπήρχε μόνο στην φαντασία σας – ή στην φαντασία κάποιων άλλων.

Μην ακολουθείτε το όνειρο κάποιου άλλου
Οι γονείς σας θέλουν να είστε έτσι. Το αφεντικό σας γιουβέτσι. Οι φίλοι σας κοκορέτσι. Και πάει λέγοντας. 

Δε μπορείτε να τους ευχαριστήσετε όλους, αλλά μπορείτε 
να γίνετε αυτό που εσείς θέλετε. Αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχα το βράδυ. 

Συνδυάστε τα ταλέντα σας
Αντί να κάνετε κάτι με το οποίο θα εκμεταλλεύεστε μία μόνο ικανότητά σας, δημιουργήστε ένα κράμα όλων αυτών που ξέρετε να κάνετε καλά. Μ’αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη δουλειά σας.

Αναζητήστε ανθρώπους που πραγματικά συμπαθείτε
Είναι πολύ πιο ικανοποιητικό να σκάβεις ένα χαντάκι με φίλους, παρά να σχεδιάζεις έναν ουρανοξύστη με μία 

ομάδα κοινωνιοπαθών.

Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη
Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε στα 18 μας. Καθώς τα χρόνια παίρνουν, όμως, κάποιοι δοκιμάζουν νέα πράγματα, έρχονται σε επαφή με νέα μέρη και ανθρώπους, και οι αποφάσεις που πήραν στα 18 πιθανώς χρειάζονται αναθεώρηση.

Ζητήστε συμβουλές από τους μεγαλύτερους

Έχουν βρεθεί στη θέση σας, ξέρουν πώς είναι και το πιθανότερο είναι πως θα σας πουν ότι η ευτυχία και η ικανοποίηση έχουν να κάνουν με την αγάπη και τον σκοπό της ζωής και όχι με το χρήμα.

Περιπλανηθείτε σε μία βιβλιοθήκη
Ποτέ δεν ξέρετε ποιο βιβλίο, ποιος συγγραφέας ή ποιο θέμα θα μιλήσει στην καρδιά σας. Σε μία βιβλιοθήκη μπορεί να βρείτε πράγματα που δεν ξέρατε καν ότι ψάχνετε.

Αναζητήστε υποστήριξη, όχι ανοχή
Θα χρειαστείτε βοήθεια σας κάθε σας νέο, πρώτο βήμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανθρώπους στο πλευρό σας που κάνουν περισσότερα από το να σας λένε '' ωραία ιδέα''

κάθε φορά που τους περιγράφετε τα όνειρά σας.

Ξοδέψτε χρόνο πριν ξοδέψετε χρήμα
Επενδύστε στο διάβασμα, στις συζητήσεις και στην εξεύρεση αυτού που πραγματικά θέλετε να κάνετε, πριν ξοδέψετε πολλές χιλιάδες ευρώ σε κάποιο δίπλωμα, 

πτυχίο ή αλλαγή εργασίας. Ίσως έτσι ανακαλύψετε 
ότι δεν χρειάζονται χρήματα για να ανασυνθέσετε το 
μέλλον σας. 

Μη συγχέετε τη δουλειά με τον σκοπό
Αν εργάζεστε για να υποστηρίξετε την οικογένειά σας, αυτοί είναι τα πραγματικά σας αφεντικά. Αν εργάζεστε για έναν απώτερο σκοπό ή ιδέα, μην αφήσετε τον μισθό -ακόμα κι αν είναι πολύ χαμηλός- να αποτελέσει εμπόδιο στο όνειρό σας.

Σκεφτείτε την κατακλείδα όχι την περίληψη
Το να σκέφτεστε πού και πού μακροπρόθεσμα μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τόσο τα ζωτικής σημασίας θέματα όσο και τα εντελώς ασήμαντα και γελοία.

Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι
Πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι καλύτεροι σε οτιδήποτε. Το να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε οι καλύτεροι. Το δικό σας καλύτερο είναι υπερ - αρκετό.

Μην κρατάτε σκορ
Κανείς δεν γίνεται πάντα να κερδίζει ή πάντα να χάνει και 

ο ανταγωνισμός μπορεί κάθε τόσο να προέρχεται από διαφορετικά πεδία και πρόσωπα. Το να κρατάτε σκορ 
στη ζωή σας δεν βοηθά πουθενά – αντίθετα σας δεσμεύει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.
Αλλάξτε πορεία αν νιώθετε να βαλτώνετε
Είναι πιθανό να βαλτώσετε σε ένα εύκολο και ελάχιστα απαιτητικό μονοπάτι, π.χ. σε μία δουλειά που δεν απαιτεί πολλά από εσάς. Αν νιώθετε ότι η ζωή σας κυλά χωρίς ιδιαίτερο νόημα, έχει έρθει η ώρα να γκαζώσετε και να βγείτε από την λάσπη.

Γίνετε γνήσιοι ξενέρωτοι
Μείνετε προσκολλημένοι σε αυτό που αγαπάτε, ακόμα 

κι αν οι άλλοι το χλευάζουν. Αυτό μεταφράζεται και ως : Ακεραιότητα.

Χαλαρώστε
Δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση, αλλά χιλιάδες βιώσιμες εναλλακτικές.

Πηγή: Forbes
http://www.iatronet.gr

Γλώσσα του σώματος: Όσα λέει ένα βλέμμα...!!!!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις ένα 8% της ανθρώπινης επικοινωνίας ''συμβαίνει '' με τα λόγια. Τα υπόλοιπα μηνύματα που στέλνουμε, ηθελημένα ή αθέλητα, στον περίγυρο, εκπέμπονται από τη γλώσσα του σώματος, τη στάση μας, τις χειρονομίες, τις εκφράσεις του προσώπου και τον τόνο της φωνής μας. 

Μηνύματα που οι περισσότεροι αποκωδικοποιούμε υποσυνείδητα –και σε αυτό ακριβώς το ένστικτο οφείλεται, όπως έχουμε πει και παλιότερα, η αίσθηση ότι κάποιος που μόλις γνωρίσαμε μας συμπαθεί ή όχι. 

Δεν είναι τα vibes στα οποία θα ορκίζονταν οι εσωτεριστές, είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό.

Το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε όντως τη γλώσσα του σώματος υποσυνείδητα –και εξίσου υποσυνείδητα αντιδράμε σε αυτήν, με τη δική μας στάση/ έκφραση/ χειρονομίες– δεν εμπόδισε μια στρατιά από ειδικούς να ξοδέψουν άπειρο χρόνο και χρήμα σε έρευνες για την αποκωδικοποίησή της.


Πράγμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπως εκείνες που προσπαθούμε να αντιληφθούμε αν αρέσουμε στο συνομιλητή με τον οποίο (είναι η εντύπωσή μας ή μήπως) φλερτάρουμε εδώ και κάποια λεπτά, αλλά ακριβώς επειδή εκείνος/η αρέσει σε εμάς, ο αποκωδικοποιητής που φυσιολογικά θα έπρεπε να λειτουργεί ενστικτωδώς και αλάνθαστα μπλοκάρει.

Ένας άλλος σημαντικότατος λόγος για τον οποίο είναι καλό να γνωρίζουμε τα βασικά της γλώσσας του σώματος είναι ότι έτσι –εντάξει, και με λίγη εξάσκηση– μπορούμε να την ελέγξουμε, είτε για να στείλουμε με περισσότερη έμφαση τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε, στην προκειμένη περίπτωση το ερωτικό ενδιαφέρον, ή για να κρύψουμε τα μηνύματα που δε θέλουμε να φανούν –τουλάχιστον όχι πριν βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι αμοιβαίο.

Και πώς θα βεβαιωθούμε ; Εύκολα, παρατηρώντας προσεκτικά τα σημάδια που ακολουθούν.
Κατ’ αρχάς, τα unisex

Είστε σε καλό δρόμο αν :

Ο συνομιλητής σας σας κοιτά στα μάτια, ανοιγοκλείνοντας τα δικά του συχνά –αντίδραση που προκαλείται από την κόρη του ματιού, η οποία μεγαλώνει όταν κοιτάζουμε το… αντικείμενο του πόθου μας. 

                                                             
Μη βιαστείτε να απογοητευθείτε αν το βλέμμα του δεν παραμένει σταθερό αλλά χαμηλώνει ή απομακρύνεται ορισμένες φορές: πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα να κοιτάζουν τον άλλο στα μάτια πολύ ώρα, ειδικά αν τον έχουν μόλις γνωρίσει. 

Το βλέμμα που  '' ταξιδεύει '' από τα μάτια στα χείλη –στα οποία μένει και λίγη ώρα παραπάνω– και πάλι πίσω είναι εξαιρετικός λόγος για να ανοίξετε σαμπάνιες.

Αντιγράφει ασυναίσθητα τις κινήσεις σας : ανάβει τσιγάρο όταν ανάβετε κι εσείς, πίνει από το ποτό του μόλις έχετε αφήσει το δικό σας στο τραπέζι, κάθεται σε στάση παρόμοια με τη δική σας. Ο  '' καθρεφτισμός '' των κινήσεών σας είναι ξεκάθαρο σημάδι θαυμασμού, αλλά και υποσυνείδητη δήλωση ότι ταιριάζετε.

Το επάνω μέρος του σώματος του / της γέρνει ελαφρά 

προς το μέρος σας, υποδηλώνοντας ενδιαφέρον αλλά 
και οικειότητα. Ακόμα περισσότερο, οι ώμοι που κλείνουν ελαφρά προς τα μέσα, είναι η θετικότερη ένδειξη όλων, 
η κίνηση που υποδηλώνει ότι θέλουμε υποσυνείδητα να αγκαλιάσουμε τον άλλο.

Τα γόνατα, τα πέλματα ή οι ώμοι του/της είναι στραμμένα προς το μέρος σας, ακόμα και όταν κοιτάζει άλλου.

Κάθεται με την πλάτη ίσια, στάση που δείχνει και ότι προσέχει αυτά που λέτε, αλλά και ότι προσπαθεί να σας κάνει καλή εντύπωση.

Οι παλάμες των χεριών του / της είναι χαλαρές, πράγμα που υποδηλώνει ότι αισθάνεται άνετα –ίσως και οικεία– μαζί σας. Στη σπάνια περίπτωση που αυτές είναι και στραμμένες προς τα πάνω, μπορείτε να (ξανα)ανοίξετε σαμπάνιες : έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη του / της.

Σας αγγίζει  '' τυχαία '' ή στιγμιαία σε αθώα σημεία –π.χ. 

στο μπράτσο ενώ γελά με κάτι που είπατε, στο χέρι για 
να τραβήξει την προσοχή σας ή να δώσει έμφαση σε 
αυτό που λέει. 

Είναι ώρα να φεύγετε αν :
Τα χέρια του / της είναι σταυρωμένα στο στήθος. Αν δεν κάνει κρύο, στην καλύτερη περίπτωση η συγκεκριμένη στάση υποδηλώνει επιφυλακτικότητα, στη χειρότερη ότι 

ο συνομιλητής σας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα 
'' τείχος '' ανάμεσά σας.

Κουνά το κεφάλι του / της διαρκώς καταφατικά –όχι, δε σημαίνει ότι προσέχει αυτά που λέτε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα χειρότερα αν το στηρίζει και στο χέρι του / της ή στον τοίχο. Ένα μικρό περιθώριο να μην ανησυχήσετε σας το αφήνουμε μόνο για την περίπτωση που υπάρχουν κι άλλα εμφανή σημάδια κούρασης.

Οι παλάμες του / της είναι σφιγμένες, σε σχήμα γροθιάς, ή λίγο πιο χαλαρές, αλλά όχι ανοιχτές, υποδηλώνοντας ότι δεν αισθάνεται άνετα μαζί σας. Τα γόνατα, τα πέλματα και τα δάχτυλα των χεριών που δεν είναι στραμμένα προς το μέρος σας δείχνουν έλλειψη ενδιαφέροντος.

Η απόσταση μεταξύ σας είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσετε για παράδειγμα τα μπράτσα σας τυχαία. 


Αν κάθεστε απέναντι, πχ σε ένα τραπέζι, και ο συνομιλητής σας δεν κάνει σε καμία στιγμή προσπάθεια 
να '' μειώσει '' το χώρο ανάμεσά σας, σκύβοντας για παράδειγμα έστω και ελαφρώς προς την πλευρά σας, 
τα νέα δεν είναι καλά.

Την ώρα που μιλάτε το βλέμμα του / της ταξιδεύει στο 

χώρο : είτε βαριέται είτε – ακόμα χειρότερα – δεν πιστεύει αυτά που λέτε. Σε κάθε περίπτωση, είναι ώρα να πηγαίνετε.
Αυτά που κάνουν οι γυναίκες (και σημαίνουν ότι ενδιαφέρονται)
Παίζουν με τα μαλλιά τους. Όχι, δεν είναι νευρικότητα, είναι φλερτ, και ναι, πολλές το κάνουν επίτηδες, για να δείξουν ξεκάθαρα ενδιαφέρον. Είτε το κάνει συνειδητά είτε όχι, είναι πολύ καλό σημάδι.

Ισιώνουν τα ρούχα, παίζουν με βραχιόλια/ κολιέ/ κοσμήματα που φοράνε εν γένει, σπρώχνουν με το χέρι ή τινάζουν τα μαλλιά προς τα πίσω, ώστε να φανεί ο λαιμός. Το υποσυνείδητο (;) μήνυμα είναι ότι κάτι χαϊδεύει το δέρμα τους – το οποίο αποκαλύπτεται λίγο περισσότερο, για την περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει.

Σταυρώνουν τα πόδια ώστε τα γόνατα να κοιτούν προς το μέρος σας. Το σταυρώνουν, ξεσταυρώνουν και ξανασταυρώνουν τα πόδια, γενικώς ξεφεύγει από το απλό φλερτ και περνά σε άλλο στάδιο, οπότε δεν το αναφέρουμε καν: πρώτον ξεφεύγει από το θέμα και δεύτερον όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.

Κουλουριάζονται στην πολυθρόνα ή τον καναπέ, ανεβάζουν τα πόδια στην καρέκλα τους και τα αγκαλιάζουν με τα μπράτσα, κάθονται γενικώς σε στάσεις που τις κάνει να φαίνονται μικρότερες – σε μέγεθος πάντα – και απροστάτευτες. Χρειάζεται να το εξηγήσουμε ;

Γέρνουν το κεφάλι στο πλάι κοιτώντας σας στα μάτια και χαμογελώντας, χαμηλώνουν το κεφάλι και υψώνουν παιχνιδιάρικα το βλέμμα για να συναντήσει το δικό σας, δαγκώνουν ελαφρά τον αντίχειρα ή το δείκτη. Αναλωνόμαστε στα προφανή. 

                                                                    
Και οι άνδρες ;
(Μη σοκαριστείτε αλλά) βάζουν τους αντίχειρες στις τσέπες του παντελονιού ή πίσω από τη ζώνη, έτσι ώστε οι παλάμες να δείχνουν τα επίμαχα σημεία. Δεν είναι αυτό που νομίζετε, είναι αρχέγονο ένστικτο – και η κίνηση είναι υποσυνείδητη.

Κάθονται ή στέκονται σε στάση που προσδίδει όγκο 

στην εικόνα τους – ώμοι και στήθος προς τα έξω, 
μπράτσα απλωμένα στην πλάτη της καρέκλας ή του 
καναπέ, ή '' ξεκολλημένα '' από το σώμα όταν είναι όρθιοι. 

Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο, αλλά είναι αρκετά ανεπαίσθητο: ρουθούνια που μετακινούνται ελάχιστα 
προς τα πλάγια, χείλη που δεν είναι κολλημένα μεταξύ 
τους – αλλά δεν τα λες και ανοιχτά.

Φτιάχνουν τα μαλλιά, ισιώνουν τη γραβάτα ή το γιακά του πουκάμισου, στρώνουν τα ρούχα. Αυτά κατά προτίμηση πριν ξεκινήσουν να μιλάνε μαζί σας, ή λίγο ασυναίσθητα, αλλιώς δε θα τα θεωρούσαμε ακριβώς καλό σημάδι –εξαρτάται, βέβαια, πάντα και από την άποψή σας για 

τους νάρκισσους.

Ο κανόνας των τεσσάρων (σημαδιών)
Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, θυμηθείτε πως οι ειδικοί συνιστούν να βρίσκετε τέσσερα τουλάχιστον σημάδια για να είστε σίγουροι. Το ότι ο άλλος δε σας κοιτάει στα μάτια μπορεί να είναι επειδή ντρέπεται, το ότι έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι κρυώνει, ή ότι γενικώς συνηθίζει να κάθεται έτσι. 


Αν, όμως, αυτά συνδυάζονται με άλλα δύο αρνητικά σημάδια, το περιθώριο λάθους εκμηδενίζεται – εκτός αν έχετε πέσει σε '' διαβασμένο/η '', που έχει μάθει να ελέγχει τη γλώσσα του σώματός του/της για να μη δείξει ενδιαφέρον πριν δείξετε εσείς.

της Ηρώς Κουνάδη
http://www.iatronet.gr

Βάψτε τη... διάθεσή σας.....!!!

Σκεφτήκατε ποτέ πως η διάθεσή σας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε; 

Κι ακόμη περισσότερο, πως μπορείτε να διαμορφώσετε τον κάθε χώρο του σπιτιού έτσι ώστε να δημιουργεί κάθε φορά την επιθυμητή αίσθηση - χαλαρή στο υπνοδωμάτιο, ζωηρή και οικεία στο σαλόνι, γεμάτη ενέργεια στην κουζίνα;

Όχι, δε θα σας μιλήσουμε κι εμείς για τη γυάλα με το χρυσόψαρο που αν την τοποθετήσετε στην πάνω αριστερή γωνία του δωματίου δίπλα σε 37 φρεσκοκομμένες ορχιδέες, σύμφωνα με το Feng Shui, θα φέρει χαρά και αρμονία στο χώρο. Υπάρχει ένας πολύ πιο απλός, και σίγουρα πιο ρεαλιστικός, τρόπος διαμόρφωσης των χώρων του σπιτιού ανάλογα με την αίσθηση που θέλουμε να δημιουργούν.


Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη - οι ρίζες της μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο ”The Power of Color” του Dr. Morton Walker, φτάνουν μέχρι τους αρχαίους Αιγύπτιους και τους Ινδιάνους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα χρώματα για να θεραπεύουν διαφορετικές αρρώστιες.

Ξεχάστε, λοιπόν, ό,τι ξέρατε για τυχερά πέταλα, καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρα και παράξενες συσκευές ”καθαρισμού ενέργειας”. 

Το μυστικό για την καλή διάθεση - όπως και για την ενέργεια, την ηρεμία ή την έμπνευση - που θέλετε να έχετε τις ώρες που περνάτε μέσα στο σπίτι βρίσκεται στους ”υποτιμημένους” μέχρι στιγμής τοίχους και στα χρώματα που θα τους δώσετε - αλλά και σε αυτά που θα επιλέξετε 
για τη γενικότερη διακόσμηση των χώρων.

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα χρώματα επιδρούν σε μεγάλο βαθμό τόσο στην ψυχολογία μας, όσο και σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, όπως η πέψη ή η κυκλοφορία του αίματος. Ακούγεται απίστευτο; Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Το κόκκινο της ενέργειας

Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο χρώμα αυξάνει την αρτηριακή πίεση και, συνεπώς, την ενέργειά μας. Είναι το πλέον κατάλληλο χρώμα για χώρους στους οποίους πραγματοποιείται έντονη κίνηση, όπως το χωλ, οι σκάλες,
 το δωμάτιο γυμναστικής ή η κουζίνα.

Επειδή, όμως, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα και στρες, καλό είναι να χρησιμοποιείται με μέτρο, σε ορισμένα μόνο σημεία αυτών των χώρων, και να αποφεύγεται εντελώς σε δωμάτια που προορίζονται για χαλάρωση, όπως η κρεβατοκάμαρα.

Ένα χρώμα που διατηρεί τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου, μετριάζοντας τα αρνητικά χαρακτηριστικά του, είναι η τερακότα.

Το ροζ της αγάπης
Οι συγγραφείς των βιβλίων που πραγματεύονται τις ψυχολογικές επιδράσεις των χρωμάτων λένε χαριτολογώντας ότι ”είναι σχεδόν αδύνατον να τσακωθείς μέσα σε ένα ροζ δωμάτιο”. Πράγματι, το χρώμα που συμβολίζει τη φιλία δε θα μπορούσε παρά να δημιουργεί αισθήματα γαλήνης, χαλάρωσης και ισορροπίας.

Θεωρείται, μάλιστα, ότι χαλαρώνει τους μύες και κατευνάζει τα πνεύματα. Παρ’ όλα αυτά, η υπερβολή στη χρήση του μπορεί να φτάσει τις επιδράσεις αυτές στα άκρα, προκαλώντας ατονία και έλλειψη ενέργειας, ενώ το πολύ έντονο ροζ μπορεί να είναι κουραστικό για τα μάτια.

Το ζεστό πορτοκαλί
Η προτίμηση που δείχνουν πολλά café και εστιατόρια στο συγκεκριμένο χρώμα δεν είναι τυχαία. Το πορτοκαλί θεωρείται ότι ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και ανοίγει 
την όρεξη.

Αν κάνετε συνεχώς δίαιτες, μη βάψετε την κουζίνα σας πορτοκαλί. Από την άλλη βέβαια, αν τελικά το κάνετε, θα έχετε μία πολύ καλή δικαιολογία για να παρεκτραπείτε –θα λέτε ότι φταίει το χρώμα του τοίχου και όχι η αδυναμία του χαρακτήρα σας.

Κατά τα άλλα, το πορτοκαλί έχει μόνο θετικές ιδιότητες: ενεργεί ως ισχυρότατο αντικαταθλιπτικό, αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας, δημιουργεί την αίσθηση ζέστης στο χώρο και βοηθά την εγκεφαλική δραστηριότητα - αποτελεί, επομένως, ιδανική επιλογή για το εφηβικό δωμάτιο ή για το γραφείο.

Για την κρεβατοκάμαρα προτιμήστε τις πιο απαλές αποχρώσεις του, όπως το ροδακινί, που προσφέρει αίσθηση χαλάρωσης.

Το κίτρινο του ήλιου
Σύμφωνα με μια ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη, το φως του ήλιου έχει ευεργετικές ιδιότητες - πράγμα που εξηγεί, 
εν μέρει, το γεγονός ότι χώρες με περισσότερη ηλιοφάνεια έχουν μικρότερα ποσοστά αυτοκτονιών.

Το χρώμα του ήλιου διατηρεί κάποιες από τις ευεργετικές αυτές ιδιότητες, συμβάλλοντας σημαντικά στην καλή 
μας διάθεση, αλλά και στην οργανωτικότητα, την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία μας. Λέγεται, 
επίσης, ότι βελτιώνει τη μνήμη, παρέχει έμπνευση και 
μας καθιστά πιο διαλλακτικούς. 
Φωτίζει, τέλος, το δωμάτιο και τραβά την προσοχή.

Είναι η τέλεια επιλογή για δωμάτια όπως η κουζίνα ή ο χώρος όπου διαβάζουν τα παιδιά - και η πλέον ακατάλληλη για χώρους χαλάρωσης, όπως τα υπνοδωμάτια. Σε υπερβολικές, όμως, ποσότητες, μπορεί να δημιουργήσει νευρικότητα, να είναι κουραστικό για τα μάτια και να μας κάνει να νιώθουμε άβολα.

Το σκούρο κίτρινο έχει συνδεθεί με την πρόκληση συναισθημάτων φόβου, για το λόγο αυτό είναι καλό να αποφεύγεται, ιδιαίτερα στα παιδικά δωμάτια.

Το πράσινο της φύσης (και όχι του χρήματος)
Όπως πολύ σωστά μαντέψατε, το χρώμα της φύσης είναι 
το μόνο που δεν έχει καμία αρνητική ιδιότητα –πέραν, 
ίσως, της αδυναμίας του να ταιριάξει με άλλα χρώματα 
στη διακόσμηση. 

Προσφέρει ψυχική και σωματική χαλάρωση, αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας, διευκολύνει την επικοινωνία και κάνει καλό στην όραση.

Σε συνδυασμό με το καφέ δημιουργεί την αίσθηση της φύσης, αυξάνοντας τις παραπάνω επιδράσεις. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του, όπως το χρώμα του πράσινου μήλου, δημιουργούν αίσθηση αναζωογόνησης, χαράς και ευεξίας.

Το ήρεμο μπλε
Το δημοφιλέστερο '' αγαπημένο χρώμα '' εξασφαλίζει ηρεμία, χαλάρωση και δημιουργικότητα, κόβει την όρεξη - για την κουζίνα σε περιόδους δίαιτας, που λέγαμε προηγουμένως-, προσδίδει αίσθηση ασφάλειας, βοηθά 
την έμπνευση, μεγαλώνει και '' δροσίζει '' τους χώρους.

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο για την αϋπνία, γι’ αυτό προτιμώνται συχνά στις κρεβατοκάμαρες. Αν, όμως, δε χρησιμοποιηθεί με μέτρο μπορεί να προκαλέσει αίσθηση θλίψης ή μελαγχολίας.

Το θαλασσί της θάλασσας
Η ιδανικότερη επιλογή για γραφεία και χώρους μελέτης, το γαλάζιο εμπνέει και ενισχύει τη δημιουργικότητα, ηρεμεί και καταπολεμά το στρες. Αν μάλιστα συνδυαστεί με το κίτρινο, τα αποτελέσματά του ενισχύονται. Ανοίγει, επίσης, το χώρο και δημιουργεί αίσθηση δροσιάς, όπως και το μπλε. Οι πιο ζωηρές αποχρώσεις του, όπως το τιρκουάζ, είναι αναζωογονητικές και διευκολύνουν την επικοινωνία.

Το αυτοκρατορικό μωβ
Δεν είναι τυχαία το χρώμα που επιλέγουν οι περισσότεροι καλλιτέχνες για τα ατελιέ τους: το μοβ εντείνει τη δημιουργικότητα, μειώνει το στρες και λειτουργεί ως συναισθηματικός σταθεροποιητής. 

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του έχουν συνδεθεί με το 
δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, και λέγεται πως ενεργοποιούν τη φαντασία και τη διαίσθηση.

Το καφέ και οι γήινες αποχρώσεις
Τα λεγόμενα χρώματα της γης δημιουργούν συναισθήματα σταθερότητας και ασφάλειας, οικειότητα και οικογενειακή ατμόσφαιρα –ιδιαίτερα αν συνδυάζονται με αποχρώσεις του πράσινου, φέρνοντας στο νου εικόνες από τη φύση.

Αποτελούν ιδανική επιλογή για το καθιστικό και γενικότερα για χώρους όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια.

Προσοχή στο άσπρο και το μαύρο
Αν και παραδοσιακά συμβολίζει την αγνότητα και την καθαριότητα, το άσπρο στους εσωτερικούς χώρους δημιουργεί ψυχρή αίσθηση και ενδέχεται να προκαλέσει συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης.

Στον αντίποδα, το μαύρο μεγιστοποιεί τις επιδράσεις των άλλων χρωμάτων (αποφύγετε το συνδυασμό του με κόκκινο ή πορτοκαλί – το αποτέλεσμα θα είναι πολύ επιθετικό), μικραίνει τους χώρους και εμποδίζει την ανάπτυξη και την αλλαγή. 

Η χρήση των δύο χρωμάτων συνιστάται να περιορίζεται 
σε μικρά, επιμέρους στοιχεία της διακόσμησης αντί για γενικότερα μοτίβα.

Η.Κ.
http://www.iatronet.gr