Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ποιός είσαι.... Πραγματικά ;

Προσευχή για έναν άγγελο...!!!!

Σήμερα, Δημιουργέ, βοήθησέ με να θυμηθώ την πραγματική μου φύση που είναι αγάπη και ευτυχία. Βοήθησέ με να γίνω αυτός που πραγματικά είμαι και να εκφράζω αυτό που πραγματικά είμαι.

Αρχίζοντας από σήμερα, βοήθησέ με να αναγνωρίζω κάθε άνθρωπο ως αγγελιαφόρο Σου που μεταφέρει ένα μήνυμα. 
Βοήθησέ με να Σε βλέπω στην ψυχή κάθε ανθρώπου, πίσω από τις μάσκες, πίσω από τις εικόνες που υποκρινόμαστε ότι είμαστε. 
Σήμερα, βοήθησέ με να μεταφέρω το μήνυμα της ατομικότητάς μου σε εκείνο το κομμάτι μου που πάντοτε επικρίνει. Βοήθησέ με, Θεέ, να αφήσω πίσω μου όλες τις επικρίσεις, όλα τα ψεύτικα μηνύματα που μεταφέρω στον εαυτό μου και στους ανθρώπους γύρω μου.


Σήμερα, βοήθησέ με να ανακτήσω την επίγνωση της δικής μου δημιουργίας σαν να είμαι ένας άγγελος και άφησέ με να χρησιμοποιήσω την επίγνωση μου ώστε να μεταφέρω το δικό Σου μήνυμα ζωής, το δικό Σου μήνυμα χαράς, το δικό Σου μήνυμα αγάπης. 

Άφησέ με να εκφράσω την ομορφιά του πνεύματος και της καρδιάς μου μέσα στην ανώτερη τέχνη των ανθρώπων: στο όνειρο της ζωής μου!





Ταξίδι στο Φως

Το λουλούδι της ειλικρίνειας.....!!!!

Η ευφυΐα εξαρτάται από το πώς την χρησιμοποιείς..!!!

Αν ο νους σου απασχολείται μόνο με το σεξ, τα παιδιά, την οικογένεια, το φαί, το σπίτι, τότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη, αυτή η ποσότητα ευφυΐας είναι αρκετή. 

Αλλά αν το ενδιαφέρον σου είναι σαν του Αϊνστάιν τότε η ευφυΐα σου αρχίζει να κινείται κάποιες φορές ακόμα και πέρα απ' το φυσικό σου σώμα.

Το άτομο εκείνο που διαλογίζεται έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να φτάσει τις υψηλότερες κορυφές της ευφυΐας, γιατί στον διαλογισμό κάνει την μεγαλύτερη δυνατή δουλειά που είναι ικανός ο άνθρωπος και αυτή είναι η αυτοεπίγνωση, η γνώση του "Ποιός είμαι."

Το σώμα δεν έχει σχέση με την ευφυΐα, ο νους δεν έχει σχέση με την ευφυΐα.

Ευφυΐα είναι η ποιότητα της συνειδητότητας σου - πιο συνειδητός, πιο έξυπνος. 

Και αν είσαι πλήρως συνειδητός, είσαι τόσο έξυπνος όσο είναι ολόκληρη η ύπαρξη.

Osho

Rumi. '' Ο Αγαπημένος...''

Δίδυμες Φλόγες..!!! Θεϊκή Επανένωση...!!!

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ηττημένος είναι μόνο όποιος παραιτείται...!!!

Στον κύκλο της φύσης δεν υπάρχει νίκη ούτε ήττα: υπάρχει κίνηση. Ο χειμώνας μάχεται να επικρατήσει, στο τέλος όμως αναγκάζεται να παραχωρήσει τη νίκη στην άνοιξη, που φέρνει μαζί της λουλούδια και χαρά.

Το καλοκαίρι θέλει να κρατήσουν οι ζεστές του μέρες για πάντα, γιατί είναι πεπεισμένο ότι η ζέστη είναι ευερ­γετική για τη γη. Τελικά όμως αποδέχεται την άφιξη του φθινοπώρου, που θα επιτρέψει στη γη να ξεκουραστεί.

Η γαζέλα τρώει το χορτάρι και την καταβροχθίζει το λιοντάρι. Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο πιο δυνατός, αλ­λά πώς μας δείχνει ο Θεός τον κύκλο του θανάτου και της ανάστασης.

Στον κύκλο αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μονάχα στάδια που πρέπει να ολοκληρωθούν. Όταν το καταλάβει αυτό η καρδιά του ανθρώπου, θα απελευθερω­θεί. Θα αποδέχεται χωρίς πόνο τις δύσκολες στιγμές και δε θα αφήνεται να ξεγελαστεί από τις στιγμές της δόξας.

Και τα δύο θα περάσουν. Η μία κατάσταση θα διαδε­χτεί την άλλη. Και ο κύκλος θα συνεχιστεί μέχρι να απε­λευθερωθούμε από τη σάρκα και να συναντηθούμε με τη θεϊκή Ενέργεια.

Έτσι, όταν ο παλαιστής βγει στην αρένα -είτε από δι­κή του επιλογή είτε επειδή τον έστειλε εκεί το μυστηριώ­δες πεπρωμένο-, ας νιώθει χαρά το πνεύμα του για τη μά­χη που θα δώσει. Αν διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την τιμή του, δε θα ηττηθεί ποτέ, ακόμα κι αν χάσει τον αγώ­να, επειδή η ψυχή του θα είναι άθικτη.

Και δε θα κατηγορήσει κανέναν γι’ αυτό που του συμ­βαίνει. Από τότε που αγάπησε για πρώτη φορά και τον απέρριψαν κατάλαβε πως αυτό δε σκότωσε την ικανότη­τά του να αγαπάει. Ό,τι ισχύει στον έρωτα ισχύει και στον πόλεμο. Όταν χάνουμε μια μάχη ή όλα όσα νομίζαμε πως εί­χαμε, ζούμε στιγμές δυστυχίας. 

Όταν όμως οι στιγμές αυ­τές περνούν, ανακαλύπτουμε μια άγνωστη δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα από μας, μια δύναμη που μας εκπλήσσει και αυξάνει τον αυτοσεβασμό μας.

Κοιτάζουμε γύρω μας και λέμε στον εαυτό μας: «Επέζησα». Και χαιρόμαστε με τα λόγια μας.

Μόνο όσοι δεν αναγνωρίζουν τη δύναμη αυτή λένε: «Έχασα». Και νιώθουν λύπη.

Άλλοι όμως, ακόμα κι αν υποφέρουν από την ήττα και ταπεινώνονται από τις ιστορίες που διαδίδουν γι’ αυτούς οι νικητές, επιτρέπουν στον εαυτό τους να δακρύσει, μα ποτέ δε νιώθουν αυτολύπηση. Ξέρουν απλώς πως η μάχη διακόπηκε και πως τη συγκεκριμένη στιγμή οι ίδιοι βρίσκο­νται σε μειονεκτική θέση.

Ακούν τους χτύπους της καρδιάς τους. Προσέχουν πως βρίσκονται σε ένταση. Πως φοβούνται. Κάνουν έναν απο­λογισμό της ζωής τους και ανακαλύπτουν πως, παρά τον τρόμο που αισθάνονται, η πίστη καίει ακόμα στην καρ­διά τους και τους ωθεί προς τα εμπρός. Προσπαθούν να μάθουν πού έκαναν λάθος και πού όχι. Εκμεταλλεύονται τη στιγμή που είναι πεσμένοι κάτω για να ξεκουραστούν, για να γιατρέψουν τις πληγές τους, να ανακαλύψουν νέες στρατηγικές και να εξοπλιστούν καλύτερα.

Και φτάνει μια μέρα που τους χτυπά την πόρτα μια καινούρια μάχη. Ο φόβος υπάρχει ακόμα, όμως πρέπει να δράσουν - αλλιώς θα μείνουν πεσμένοι για πάντα. Σηκώνονται, αντικρίζουν τον αντίπαλο και θυμούνται τον πόνο που έζησαν και δε θέλουν να ξαναζήσουν. 


Η προηγούμενη ήττα τους αναγκάζει να νικήσουν τού­τη τη φορά, αφού δε θέλουν να ξαναζήσουν τον ίδιο πό­νο. Κι αν η νίκη δεν έρθει αυτή τη φορά, θα έρθει την επό­μενη. Κι αν όχι την επόμενη, τη μεθεπόμενη. Το χειρό­τερο δεν είναι να πέφτεις, είναι να μη σηκώνεσαι.

Ηττημένος είναι μόνο όποιος παραιτείται. Οι άλλοι εί­ναι όλοι νικητές.

Και θα έρθει η μέρα που οι δύσκολες στιγμές θα είναι μονάχα ιστορίες τις οποίες θα αφηγούνται περήφανοι σε όποιον θέλει να τους ακούσει. Και όλοι θα ακούν με σε­βασμό, και θα μάθουν να έχουν τρία σημαντικά πράγμα­τα: Υπομονή, και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν.

Σοφία, για να μην αφήσουν την επόμενη ευκαιρία να ξεφύγει. 


Και περηφάνια για τις ουλές τους. Οι ουλές είναι μετάλλια χαραγμένα στη σάρκα τους με φωτιά και σίδερο και θα τρομάζουν τους εχθρούς τους, γιατί θα δείχνουν πως ο άνθρωπος που στέκεται απένα­ντι τους έχει μεγάλη εμπειρία στη μάχη. Συχνά αυτό μας κάνει να επιζητάμε το διάλογο και να αποφεύγουμε τις συγκρούσεις. Οι ουλές μιλούν πιο δυνατά από την κόψη του σπα­θιού που τις δημιούργησε.

Paulo Coelho, "Το χειρόγραφο της Άκρα"
Θετική Ενάργεια

Έλλειψη γείωσης – Κατά πόσο ζούμε στο Τώρα ;

Εμείς οι άνθρωποι ασυνείδητα αναμένουμε την ευτυχία μας από ένα μελλοντικό ανύπαρκτο χρόνο : 

όταν αποκτήσω αυτό θα είμαι ευτυχής,
όταν καταφέρω εκείνο θα είμαι ευτυχής,
όταν βρεθώ εκεί θα είμαι ευτυχής,
όταν βρω αυτόν που αναζητώ θα είμαι ευτυχής κ.ο.κ.

Αυτή η προβολή της προσωπικής μας ευτυχίας σε ένα μελλοντικό χρόνο, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης γείωσης στην ενεργειακή μας φυσιολογία.

Τι σημαίνει όμως αυτό;

Έλλειψη γείωσης σημαίνει ότι το Ρεύμα της Ενέργειας που κατεβαίνει από ψηλά (όπως είναι φυσικό) και εισέρχεται από το chakra της κορυφής του κεφαλιού, δεν μας διαπερνά και δεν καταλήγει όπως θα ‘πρεπε στη γη. 

Δεν καταφέρνουμε να το γειώσουμε το Ρεύμα αυτό της Ζωής, κι έτσι νιώθουμε αποκομμένοι, μόνοι και με αίσθημα ανικανοποίητου. 

Ο λόγος που δεν γειώνεται η ενέργεια είναι η έλλειψη διαλογισμού, που διαιωνίζει τα ενεργειακά μας μπλοκαρίσματα, διαιωνίζει βασικά τους εγωισμούς μας. 

Οι εγωισμοί είναι μπλοκάρισμα της ενέργειας – π.χ. οι διάφοροι φόβοι που μας κάνουν να λειτουργούμε χειριστικά και να θέλουμε να ελέγχουμε τις καταστάσεις, είναι εγωισμοί, δηλαδή δεν αφήνουμε την ελεύθερη ροή της ενέργειας να περάσει μέσα από εμάς και να καταλήξει στη γη. 
Αν ο διαλογισμός έχει μία βασική λειτουργία, αυτή είναι η γείωση που θα ‘πρεπε να μας προσφέρει. Στο διαλογισμό δηλαδή προσπαθούμε να αφήσουμε το κοντρόλ που θέλει να έχει ο νους για τα πάντα και επιτρέπουμε στη ροή της ενέργειας να μας διαπεράσει. 

Ο στόχος μας είναι να γίνουμε τέλεια κανάλια της Ροής, χωρίς να παρεισφρέει ο εγωισμός – έτσι θα καταστούμε άγιοι.

www.elenastral.com

Η τεχνολογία του iphone δεν είναι γήινη.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σ' αγαπώ.....!!!

Γλυκειά μου αγάπη....!!!

Μόνο με τα πόδια....!!! Just walk away - Celine Dion...!!!

Η Θεραπεία καρκίνου είναι εδώ !!! Συνταρακτικό βίντεο..!!.

Ένστικτα....!!!

Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα....!!!

Ο Ειρηνικός Πολεμιστής...!!!

Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς....!!!

1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Γι' αυτό τους πληρώνουμε άλλωστε.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.

3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, οτιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι "Αλτζχάιμερ".

4. Απολαύστε τα απλά πράγματα.

5. Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.

6. Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα.
Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας.
Να είστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.

7. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, οτιδήποτε.
Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.

8. Να τιμάτε την υγεία σας : Αν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.

9. Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά,ακόμη και στο διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί όπου βρίσκεται η ενοχή.

10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε, ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.


ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ :
Η ζωή δε μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές, που μας κόβουν την ανάσα !
Κι αν δε στείλετε το παρόν σε τουλάχιστον 8 άτομα - ποιος νοιάζεται ;

Αλλά μοιραστείτε το με κάποιον.

Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα !

Το ταξίδι της ζωής δεν είναι, για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια σ' ένα καλοδιατηρημένο σώμα, αλλά κυρίως για να ξεγλιστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι,
φωνάζοντας «......τι βόλτα!».

Ας είναι αυτή η πιό φωτεινή, πιό ζωντανή, πιο όμορφη Ανάσταση της ζωής μας !!!!!!!

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Είπαν τον χρόνο χρήμα...αλλά είναι κάτι περισσότερο...!!!

ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΜΑ
ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ !!

Μη σπαταλάτε το χρόνο της ζωής σας,σε ότι σας μειώνει,φθείρει και σας στεναχωρεί.


Μη περιμένετε από το χρόνο,να λειτουργήσει σαν ο καλύτερος γιατρός,- κατά πως λένε - αν εσείς δεν αποδεσμεύστε τη μνήμη σας…


Και μην αισθάνεστε τύψεις,για τις ώρες που έχετε ανάγκη να τον χαραμίσετε στο απόλυτο τίποτα,όταν αυτό είναι εκείνο που χρειάζεστε.

Αλλά σαφέστατα, μην τον αφήσετε να κυλήσει μεσ' απο 
τα χέρια σας ,δίχως να έχετε δημιουργήσει, όχι πολλά,
αλλά σίγουρα εκείνα τα λίγα μεν άλλά χρήσιμα στον επίγειο δρόμο σας…

Νικολέττα Βασιλοπούλου
http://ihuman.gr

Η νοσταλγία για τις ωραίες στιγμές - «κλειδί» για την ευτυχία....!!!!

Οι άνθρωποι που έχουν θετική προσωπικότητα, ώστε τείνουν να θυμούνται και να νοσταλγούν τις παλιές καλές στιγμές και, την ίδια στιγμή, ξεχνάνε το άσχημο παρελθόν.

Έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη ικανότητα να νιώθουν ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή τους, σε σχέση με όσους κάνουν τα αντίθετα, δηλαδή ξεχνάνε το ωραίο παρελθόν και «κολλάνε» στις άσχημες στιγμές του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων.

Οι ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ράιαν Χάουελ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Personality and Individual Differences” (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν τις περιπτώσεις 750 εθελοντών, συσχετίζοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας καθενός με το επίπεδο ευτυχίας του.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν καλύτερα από όλους να ξεχάσουν το άσχημο παρελθόν και θυμούνται συνήθως τις καλές στιγμές, συνεπώς έχουν μια εσωτερική προδιάθεση να αντλούν ικανοποίηση από τη ζωή τους. Το αντίθετο συμβαίνει με τους εσωστρεφείς νευρωτικούς.

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Ένα υπέροχο ερωτικό τραγούδι...!!!

Οι στενές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους κι όχι τα χρήματα μας κάνουν χαρούμενους.....!!!!

Μια ακόμα νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν βρίσκουν την ευτυχία στα χρήματα. Αυστραλοί οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά με το τι αξίζει στη ζωή απάντησαν στην πλειονότητά τους ότι τελικώς αυτό δεν είναι ούτε τα πλούτη, ούτε η διασημότητα, ούτε η ισχύς αλλά οι στενές σχέσεις που κρατούν στον χρόνο.

Μια ευτυχισμένη οικογένεια είναι μεταξύ εκείνων που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ως τα πιο σημαντικά για μια ολοκληρωμένη ζωή

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της μελέτης που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου Μόνας στην Αυστραλία άνδρες και γυναίκες απάντησαν πώς φαντάζονται τον εαυτό τους στα 85 έτη τους καθώς και ποια είναι τα 30 πράγματα που θεωρούν ως τα σημαντικότερα στη ζωή.

Τα «συστατικά» μιας ζωής που αξίζει να τη ζεις
«Επικεντρωθήκαμε σε αυτά που χαρίζουν μια καλή ζωή, μια ζωή που αξίζει τον κόπο να τη ζεις» ανέφερε ο δρ Γκέγκορι Μπον, λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Μόνας ο οποίος ήταν επικεφαλής της νέας μελέτης. «Ζητήσαμε από τους εθελοντές να φανταστούν τη ζωή τους ως μια ολότητα, να κοιτάξουν πίσω και να πουν τι ήταν τελικώς σημαντικό και τι όχι. 

Τα ευρήματά μας προσφέρουν ισχυρές ενδείξεις σχετικά 
με το ότι οι στενές σχέσεις που διαρκούν στον χρόνο θεωρούνται ως το κλειδί για να αισθάνεται κάποιος ικανοποιημένος με τη ζωή του».

Ο ερευνητής προσέθεσε ότι οι πραγματικές, στενές σχέσεις με τους ανθρώπους συχνά δεν είναι διασκεδαστικές: «Είτε κάποιος είναι παντρεμένος, είτε μεγαλώνει παιδιά, είτε χρειάζεται να συνυπάρχει με τους στενούς φίλους και συνεργάτες του, όλες αυτές οι καταστάσεις έχουν τις δικές τους προκλήσεις. 

Μακροπρόθεσμα περιλαμβάνουν πολλές στιγμές που δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές. Και όμως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτές οι σχέσεις κάνουν τη ζωή να αξίζει. 
Αυτό κάτι πρέπει να μας πει για την ανθρώπινη φύση».

Αξιόλογη καριέρα και χόμπι
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι το να έχει κάποιος μια αξιόλογη, ενδιαφέρουσα καριέρα είναι σημαντικότερο από το να έχει μια επιτυχημένη καριέρα (να έχει γίνει ευρέως γνωστός). 

Συγχρόνως τα χόμπι και οι άλλες δραστηριότητες που γεμίζουν το άτομο κρίθηκαν ως ελαφρώς σημαντικότερα από το να έχει κάποιος παιδιά που είναι επιτυχημένα.

Η απόκτηση σοφίας με την πάροδο του χρόνου καθώς και το να ζει κάποιος μια ζωή που τη διέπει η ηθική ήταν μέσα στο τοπ 10 μιας γεμάτης ζωής και βαθμολογήθηκαν ως πιο σημαντικά από το να έχει το άτομο τον σεβασμό των άλλων.

Όχι στη διασημότητα
Τελευταίο στη λίστα των προαπαιτούμενων για μια ευτυχισμένη ζωή ήταν το να έχει το άτομο υψηλό κύρος ή να είναι διάσημο – ελάχιστα προηγείτο το να είναι το άτομο θρησκευόμενο. Το να έχει κάποιος ισχύ επάνω σε άλλους ερχόταν τρίτο από το τέλος της λίστας. 

Η οικονομική ασφάλεια κρίθηκε ως πιο σημαντική από τα ατελείωτα πλούτη – ο τεράστιος πλούτος βαθμολογήθηκε ως η πέμπτη από το τέλος απαίτηση για την ευτυχία.

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι βασικές απαιτήσεις για μια ευτυχισμένη ζωή ήταν οι ίδιες σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως της καταγωγής και του πολιτισμικού υποβάθρου τους. 

«Η σύνδεση, οι σχέσεις με άλλα άτομα είναι υψίστης σημασίας για όλους τους ανθρώπους. Όλοι ζητούν σχέσεις που διαρκούν στον χρόνο όπως το να έχουν στενούς φίλους, έναν καλό σύζυγο ή σύντροφο, μια χαρούμενη οικογένεια» γράφουν οι ερευνητές.

Συντροφικότητα, μια βιολογική ανάγκη
Το εύρημα αυτό μαρτυρεί, κατά τους επιστήμονες, ότι η ανάγκη για συντροφικότητα είναι βιολογική : «Οποια ομάδα και αν μελετήσαμε φάνηκε ότι έκρινε ως υψίστης σημασίας στο όραμα για μια καλή ζωή τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. 
Φαίνεται λοιπόν ότι πρόκειται για μια οικουμενική ανάγκη».

Βήμα

Αγαπημένη Καρδιά - Τι χρειάζεται στα 30, στα 40 και στα 50 χρόνια ;

                
Τα στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά. Σύμφωνα μάλιστα με το Health.com, οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των γυναικών ενώ νέες μελέτες δείχνουν, ότι τα τελευταία χρόνια, ο συνολικός κίνδυνος καρδιακής νόσου δεν έχει παρουσιάσει ύφεση σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ωστόσο, οι καρδιοπάθειες είναι νοσήματα που μπορούν να προβλεφθούν και να αποτραπούν. Η κάθε ηλικία έχει τους κινδύνους της αλλά και τις μεθόδους πρόληψης, τις οποίες αν τις ακολουθήσετε μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε. Ας δούμε λοιπόν, τι χρειάζεται η καρδιά στα 30, τα 40 και τα 50 χρόνια.

Οι τριαντάρηδες
Το τρίπτυχο των τριαντάρηδων : μακριά από τα λίπη, ιατρική μέριμνα και ηρεμία.

1. «Κακά» λίπη
Τα «κακά» λίπη είναι η ύπουλη ουσία, που συχνά κρύβεται σε σκευάσματα «μακράς διάρκειας» και τα οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να ανιχνεύσει στην ετικέτα αρκετών προϊόντων, όπως είναι για παράδειγμα τα κράκερ, τα μπισκότα και η μαργαρίνη. 

Αυτό που πετυχαίνουν, οι συγκεκριμένες ουσίες είναι να αυξάνουν την «κακή χοληστερόλη» (LDL, η οποία θα πρέπει να είναι κάτω του 100) και να μειώνουν αντίστοιχα την «καλή» (HDL, η οποία θα πρέπει να υπερβαίνει το 60).
Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard, μάλιστα οι γυναίκες με το υψηλότερο επίπεδο των συγκεκριμένων αυτών λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν τριπλάσιο κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Προσοχή όμως, γιατί στις λίστες των συστατικών εμφανίζονται …καμουφλαρισμένα ως «υδρογονωμένα» και «μερικώς υδρογονωμένα» έλαια. Ορισμένοι κατασκευαστές μάλιστα έχουν αντικαταστήσει τα υδρογονωμένα έλαια με τροπικά έλαια, που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, θέτοντας επίσης κινδύνους για την LDL χοληστερόλη σας.

2. Ιατρική μέριμνα
Μπορεί τα 30 χρόνια να σας ακούγονται (και να είναι) λίγα στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι πρέπει να παραμελείτε τον εαυτό σας. Το αλκοόλ, το κάπνισμα, ο αγχωτικός τρόπος ζωής θέτουν γερά θεμέλια για ασθένειες που καραδοκούν. Τα τακτικά τσεκ απ επιβάλλονται σε αυτή την κρίσιμη δεκαετία των 30άρηδων.

Επιπλέον, για τις γυναίκες, ακριβώς επειδή πρόκειται για τα γόνιμα χρόνια, ο γυναικολόγος πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Μιλήστε του/της για τυχόν καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ειδικά επειδή η αιματολογική πίεση αλλοιώνεται στην περίπτωση, που λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια ή είστε έγκυος. 

Ακόμα, οι γυναίκες που αναπτύσσουν προεκλαμψία (υπέρταση που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη) είναι ακόμη περισσότερο επιρρεπείς σε καρδιολογικά νοσήματα.

3. Ηρεμία
Αν τα νεύρα σας είναι ασυγκράτητα, επειδή περιμένετε με τις ώρες στην ουρά του σούπερ μάρκετ, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Εάν χάνετε εύκολα την υπομονή σας, βλάπτετε σημαντικά τις αρτηρίες σας. Εξάλλου, οι ειδικοί επιμένουν ότι το άγχος και ο θυμός αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, η οποία παίζει κυρίαρχο ρόλο σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι σαραντάρηδες

Το τρίπτυχο των σαραντάρηδων: ύπνος, άγχος και πολλά Ω3

1. Ύπνος
Σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 40άρηδων πάσχει, σύμφωνα με μελέτες, από αϋπνία, τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα. Αυτό το ποσοστό (σημείο των καιρών που προκαλεί το άγχος κυρίως) είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και χρειάζεται την δέουσα προσοχή.

Όταν το σώμα δεν λαμβάνει τον απαιτούμενο ύπνο, που χρειάζεται για να ξεκουραστεί, τότε η καρδιά επιβαρύνεται, καθώς χρειάζεται να εργαστεί περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτού, είναι τα καρδιολογικά και εγκεφαλικά επεισόδια και ο διαβήτης.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke, αναφέρει, ότι όσοι χρειάζονται περισσότερη από μισή ώρα για να κοιμηθούν ή ξυπνούν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενδεχομένως να πάσχουν από κάποια λοίμωξη των αρτηριών και να έχουν υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, δύο από τους κυρίαρχους παράγοντες που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα.

Τελευταία μελέτη αναφέρει, ότι λιγότερο από 7,5 ώρες ύπνου τη νύχτα, θέτουν σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

2. Άγχος
Μεταξύ των καθημερινών απαιτήσεων της δουλειάς και της οικογένειας, δεν είναι δύσκολο να «σπάσει» ο οργανισμός. Το άγχος της επιβίωσης στον εργασιακό τομέα και η διατήρηση μιας σωστής και αρμονικής προσωπικής ζωής, στη σύγχρονη εποχή των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων, είναι σίγουρα μία δύσκολη υπόθεση.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι κυρίαρχο αποτέλεσμα του άγχους της καθημερινότητας είναι η κατάθλιψη, η οποία καραδοκεί στις ηλικίες των 40 και άνω.

Το ανεξέλεγκτο στρες αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ευνοεί διεργασίες στο αίμα, οι οποίες είναι τοξικές για την καρδιά, ενώ και η κατάθλιψη «κατηγορείται» ότι συμβάλει στη σκλήρυνση των αρτηριών. Επιπλέον, ανθυγιεινές συνήθειες, όπως είναι το τσιγάρο, το αλκοόλ και η υπερφαγία επιβαρύνουν επιπλέον την καρδιά.

3. Πολλά Ω3
Η δεκαετία των 40 είναι η εποχή των αλλαγών, κυρίως των ορμονικών μάλιστα για τις γυναίκες. Η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η εμφάνιση της χοληστερίνης και τα υψηλά τριγλυκερίδια είναι συνήθη στοιχεία, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την υγεία της καρδιάς σας.

Η σωστή διατροφή είναι ο σύμμαχος που χρειάζεστε. Επιλέξτε δύο είδη ψαριών κάθε εβδομάδα, που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και ενισχύστε τον οργανισμό σας με χυμό πορτοκάλι και αυγά, πηγές πλούσιες σε βιταμίνες.

Το γιαούρτι και το τυρί cottage συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης, ενώ το μπρόκολο, τα μήλα, τα φασόλια και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι εξαιρετικές τροφές, πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι πενηντάρηδες και άνω

Το τρίπτυχο των πενηντάρηδων: μέση δαχτυλίδι (σχεδόν), δύναμη και φίλοι

1. Μέση δαχτυλίδι (σχεδόν)
Αν με τα χρόνια δεν έχετε καταφέρει να απαλλαγείτε από αυτά τα παχάκια γύρω από τη μέση, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε. Καταρχήν, μην αγχώνεστε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτήν την ηλικία διαθέτουν τα ίδια ακριβώς παραπανίσια παχάκια.

Το κακό βέβαια στην περίπτωση αυτών των κιλών, είναι ότι συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά επιβαρύνοντας τα εσωτερικά όργανα, ενισχύοντας τις πιθανότητες λοιμώξεων και συμβάλλοντας στην αντίσταση της ινσουλίνης. Με απλά λόγια, βοηθούν όλους εκείνους τους παράγοντες, που ευθύνονται για καρδιαγγειακά νοσήματα. Λίγο τζόκινγκ, περπάτημα, κολύμπι ή όποια αθλητική δραστηριότητα σας ευχαριστεί, μπορεί να αποβεί σωτήρια για εσάς και την καρδιά σας.

2. Δύναμη
Λόγω της αλλαγής των ορμονών, του μεταβολισμού και της ηλικίας, είναι φύσει αδύνατο να παραμείνετε όσο μυϊκά δυνατοί ήσασταν στο παρελθόν. Οι μύες αυτοί, ωστόσο εκτός από εξωτερική φυσική δύναμη προστάτευαν και την καρδιά σας. Πλέον, η γιόγκα και τα μαθήματα πιλάτες μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη μυϊκή σας δύναμη, χωρίς να ρισκάρετε με επικίνδυνους τραυματισμούς.

Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δυναμώσετε το σώμα και την καρδιά σας. Με τον τρόπο αυτό, θα κρατήσετε την πίεση του αίματος υπό έλεγχο, θα τονώσετε τον μεταβολισμό σας, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες, θα ελέγχετε καλύτερα τα επίπεδα της χοληστερίνης και θα βελτιώσετε την αντοχή σας.

3. Φίλοι
Οτιδήποτε και αν σας προκαλεί στρες, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μπορεί να σας βοηθήσει να το μειώσετε. Οι ειδικοί επιμένουν ότι η κοινωνική συναναστροφή (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) ωφελεί την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πηγή: clickatlife.gr

Είστε λογικός άνθρωπος ;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον εαυτό σας αν είναι απρόθυμος να ακούσει τα επιχειρήματα κάποιου άλλου, που μπορεί να αντικρούουν την άποψη σας; Παρατηρήστε προσεχτικά τον εαυτό σας. Αποτελεί για εσάς κίνητρο η λογική; Είστε διατεθειμένοι να ακούσετε τους άλλους όταν μιλούν λογικά;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων που σκέφτονται με κριτική σκέψη, είναι ότι μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη τους όταν θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι΄αυτό. Ωθούνται δηλαδή από τη λογική. 

Πώς μπορεί να θεωρηθεί κάποιος λογικός; Κάποιος που σκέφτεται ότι μπορεί να έχει λάθος και μια άλλη άποψη να είναι πιο σωστή από τη δική του, τότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως λογικός. Το να παραδεχθεί κανείς ότι κάνει λάθος δεν έχει να χάσει κάτι, αντιθέτως κερδίζει πολλά περισσότερα.

Μερικές συμβουλές για να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας :

• Παρατηρήστε πόσα σπάνια οι άνθρωποι παραδέχονται ότι κάνουν λάθη και πόσο συχνά προσπαθούν να τα κρύψουν. Θα προτιμήσουν να πουν ψέματα παρά να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Εσείς δεν πρέπει ποτέ να σκέφτεστε έτσι.

• Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως κάνεις δεν είναι τέλειος και πως τα λάθη είναι πολύ ωραίο πράγμα. Ακόμα, θα πρέπει να καταλάβετε πως το να είστε απόλυτοι δεν έχει νόημα. Είναι σημαντικό να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την άποψη σας όταν τα επιχειρήματα των άλλων είναι βάσιμα.

• Αναρωτηθείτε: «Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξα γνώμη γιατί πείστηκα από τα επιχειρήματα του συνομιλητή μου;». Σε ποιον βαθμό είστε «ανοιχτός» σε νέους τρόπους εξέτασης των πραγμάτων; Ή σε ποιον βαθμό μπορείτε να κρίνετε αντικειμενικά πληροφορίες και στοιχεία που ανατρέπουν τις απόψεις σας;

http://www.jenny.gr/

Το δώρο του Ιησού είναι άφθαρτη και αθάνατη ζωή στους αιώνες....!!!

«Αναστυλώστε το ιερό του εαυτού σας..!!
 Αναστυλώστε τον ναό της ψυχής σας...!! 

Τοποθετείστε εντός του τις εικόνες σας, τα ιερά σας, τα όσια και τα άγιά σας.. Αναστήστε τον κόσμο σας μέσα στον θεϊκό ναό του εαυτού σας! Και μέσα εκεί λειτουργηθείτε στο μυστήριο του Θεού!»

Ζει, όσο ζει ο άνθρωπος, μέσα στο ιερό του ναού του, στο βάθος εκείνο του ιερού σπινθήρα της ζωής εντός, και περιμένει σιωπηλά να τελέσει την Θεία Λειτουργία του Εαυτού! Το παιδί αυτό είναι ο ίδιος ο Χριστός ως μελισμός του Θείου Λόγου εντός. Μιλάμε για το μυστήριο της Χριστότητας του ανθρώπου...

Το παιδίον αυτό μας καλεί εσωτερικά, καλεί την ψυχή, καλεί την προσωπικότητα, καλεί το εγώ να προσκυνήσουν τον Θεό. Καλεί αυτό το ον που λέγεται άνθρωπος να επανενταχθεί στο μυστήριο της Ενότητας.

Ας κάνει καθένας ό,τι τον φωτίσει ο Θεός για να καθαρίσει τον εσωτερικό του χώρο... Να ορθώσουμε τις θεϊκές μας εικόνες, τα θεϊκά αρχέτυπα και τα άγιά μας..
Να στήσουμε 
τον εσωτερικό μας ναό και να προσκυνήσουμε το παιδί που κατοικεί εκεί. Να το τιμήσουμε και να το σεβαστούμε σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας. 

Και την ίδια ώρα να μην ξεχνάμε σε κάθε μας συνάντηση με ένα ανθρώπινο πλάσμα, πως ανεξαρτήτως από το πόσο ενοχλητικό, δυσάρεστο ή και «κακό» μπορεί να είναι, στο βάθος κάπου μέσα του, εφόσον ζει, υπάρχει το παιδί! 
Κι αυτό το παιδί πάντοτε ζητάει βοήθεια...

Ποτέ μα ποτέ, να μην αρνηθούμε βοήθεια σ’ αυτό το παιδί. Ό,τι προσωπικότητα και αν το στεγάζει! Γιατί είναι η μόνη ελπίδα για να επιστρέψουμε στο μυστήριο του Θεού και να διασωθούμε όλοι: αυτό το παιδί που είναι «μεγάλης βουλής άγγελος θαυμαστός σύμβουλος, Θεός ισχυρός, άρχων ειρήνης, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος».

Η φώτιση είναι προσωπική κατάσταση. Διαφωτίζεις τις σκιερές σου περιοχές. Η Έλλαμψη είναι κάτι διαφορετικό: ταυτόχρονη Λάμψη των επτά κέντρων (τσάκρας) τα οποία αντιστοιχούν σε αδένες, και η οποία επισυμβαίνει ως αποτέλεσμα της ταυτόχρονης έκλυσης των ορμονών τους. 

Ο άνθρωπος φωταγωγείται συγκεντρώνοντας την πλήρη του ενέργεια στο Στέμμα, την επίφυση, καθιστάμενος έτσι αθάνατος! Ο άνθρωπος διατηρεί μέσω της σεξουαλικότητας καθηλωμένο το πύρινο φίδι (κουνταλίνι), ως αποτέλεσμα της Πτώσης του διαιωνίζοντας την θνητότητα του. 
Η Πτώση του εξάλλου συνδέεται ακριβώς με τον τρόπο χρήσης της σεξουαλικής ενέργειας. Η μη πλήρης ανταλλαγή της ενέργειας ως απόλυτη εκδήλωση του υπέρτατου νόμου της Αγάπης -της ενότητας του Όλου- απλώς διαιωνίζει την Πτώση, δηλαδή την θνητότητα. 

Η επιστήμη της αφθονίας...!!!!

           
Δεν χρειάζεται να διστάζετε να ζητάτε πολλά. 
«"Οτι ευδόκησεν ο πατήρ υμών δούναι υμίν την βασιλείαν», είπε ο Ιησούς.

Η Πρωταρχική Ουσία θέλει να βιώσει όλα όσα είναι δυνατά για εσάς και θέλει να έχετε όλα όσα μπορείτε ή θα χρησιμοποιήσετε για να ζήσετε μια ζωή γεμάτη αφθονία. Αν πείσετε τη συνείδησή σας ότι η επιθυμία που νιώθετε για την κατοχή πλούτου είναι ταυτόσημη με την επιθυμία του Υπέρτατου Όντος για πιο ολοκληρωμένη έκφραση, η πίστη σας θα γίνει ανίκητη.


Μια φορά είδα ένα μικρό αγόρι να κάθεται στο πιάνο και να προσπαθεί μάταια να δημιουργήσει αρμονία από τα πλήκτρα. Είδα ότι θρηνούσε και ένιωθε πρόκληση από την ανικανότητά του να παίξει αληθινή μουσική. 


Τον ρώτησα για την αιτία της δυσαρέσκειας του και εκείνο απάντησε: «Νιώθω τη μουσική μέσα μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τα χέρια μου να πάνε στο σωστό σημείο». Η μουσική μέσα του ήταν η ΟΡΜΗ της Πρωταρχικής Ουσίας που περιείχε όλες τις δυνατότητες της ζωής. Όλα όσα ήταν η μουσική αναζητούσαν έκφραση μέσα από το παιδί.

Ο Θεός, η Μία Ουσία, προσπαθεί να βιώσει, να κάνει και να απολαύσει πράγματα μέσω της ανθρωπότητας. Λέει: «Θέλω χέρια να κτίσουν υπέροχα οικοδομήματα,, να παίξουν θεϊκές αρμονίες, να ζωγραφίσουν ένδοξους πίνακες, θέλω πόδια να κάνουν τα θελήματά μου, μάτια να βλέπουν τις ομορφιές μου,γλώσσες που να λένε ισχυρές αλήθειες και να τραγουδούν θαυμάσια τραγουδια και ούτω καθεξής.


Κάθε δυνατότητα αναζητά έκφραση μέσω των ανθρώπων.


Ο Θεός θέλει αυτοί που μπορούν να παίξουν μουσική να έχουν πιάνο και κάθε άλλο όργανο, και να έχουν τα μέσα ώστε να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους στον ύψιστο βαθμό. 


Θέλει εκείνοι που μπορούν να εκτιμούν την ομορφιά να είναι σε θέση να περιβάλλονται από όμορφα πράγματα, θέλει εκείνοι που διακρίνουν την αλήθεια να έχουν κάθε ευκαιρία για ταξίδια και παρατήρηση. 

Θέλει εκείνοι που εκτιμούν τα ρούχα να είναι όμορφα ντυμένοι και εκείνοι που εκτιμούν το καλό φαγητό να είναι ταϊσμένοι με εκλεκτές γεύσεις.

Θέλει όλα αυτά τα πράγματα επειδή είναι Εκείνος που τα απολαμβάνει και τα εκτιμά. Είναι ο Θεός που θέλει να παίζει και να τραγουδά και να απολαμβάνει την ομορφιά και να διακηρύττει την αλήθεια και να φορά ωραία ρούχα και να τρώει νόστιμα φαγητά. 


«Ο Θεός γαρ έστιν ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν» , είπε ο Παύλος.

Η επιθυμία που αισθάνεσαι για πλούτη είναι το άπειρο που επιζητά να εκφραστεί σε εσένα όπως επιζητούσε να εκφραστεί μέσα στο μικρό αγόρι με το πιάνο.


Επομένως δεν πρέπει να διστάζεις να ζητάς πολλά. Ρόλος σου είναι να εστιάζεις και να εκφράζεις την επιθυμία σου στον Θεό. 


Αυτό είναι ένα δύσκολο σημείο για τους περισσότερους ανθρώπους. Διατηρούν κάτι από την παλιά άποψη ότι η φτώχια και η αυτοθυσία ευχαριστούν τον Θεό. Θεωρούν τη φτώχια μέρος του σχεδίου, αναγκαιότητα της φύσης. 

Πιστεύουν ότι ο Θεός τελείωσε το έργο Του και έφτιαξε όλα όσα μπορούσε, και ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πρέπει να παραμείνει φτωχή επειδή δεν υπάρχει αρκετός πλούτος. Διαθέτουν τόσο εσφαλμένη σκέψη ώστε αισθάνονται ντροπή να ζητήσουν πλούτη. Προσπαθούν να μη θέλουν περισσότερα από τα απολύτως απαραίτητα` απλώς αρκετά για να ζουν κάπως άνετα.

Eva Koutsoukou 

 Ταξίδι στο Φως

Να θυμάμαι........!!!!!!!!

                            
Να θυμάμαι οτι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ, παρόλες τις προσπάθειες που ίσως καταβάλλουν για το αντίθετο.

Να θυμάμαι επίσης, πως οι άνθρωποι γίνονται πολλές φορές εγωιστές και δεν νοιάζονται για τους γύρω τους.

Κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους και το πως να πετύχουν τους στόχους τους ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει να ποδοπατήσουν κάποιους άλλους.

Να θυμάμαι πως οι μόνοι άνθρωποι που θα βρίσκονται πάντα δίπλα μου είναι η οικογένειά μου, αλλά και αυτοί που επιλέγουμε να περιλάβουμε σ’αυτήν.

Να θυμάμαι πως οι φιλίες είναι δύσκολο να κρατηθούν και πως χρειάζονται κόπο και προσπάθειες, μα το κέρδος είναι ανεκτίμητο.

Να θυμάμαι να ακούω πολλά και να πιστεύω ελάχιστα. Δεν αρκούμαι πλέον σε λόγια. Θέλω πράξεις.

Να θυμάμαι να αγαπώ και να δείχνω στους ανθρώπους που αγαπώ την αγάπη μου και να μην απαιτώ ποτέ την ανταπόδοση αυτού του συναισθήματος.

Να θυμάμαι να κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ζει κανείς με απωθημένα.

Να θυμάμαι να ζω το σήμερα και να το χαίρομαι γιατί το αύριο δεν ορίζεται από μας και δεν ξέρουμε αν θα ‘μαστε εδώ για να το ζήσουμε.

Να θυμάμαι πως την ζωή ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να την προγραμματίσουμε, πάντα θα βρεθεί κάτι για να μας υπενθυμίσει πως αυτό δεν εξαρτάται από μας.

Να θυμάμαι να αναλαμβάνω τις ευθύνες των πράξεων μου και να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Μέσα από αυτό ωρίμασα και μέσα από αυτά τα λάθη διδάκτηκα πολλά, αν και είμαι σίγουρη ότι κάποια από αυτά θα τα επαναλάβω.

Να θυμάμαι να αποδέχομαι τον εαυτό μου και να τον συγχωρώ. Αυτό είναι αναγκαίο για να μπορώ να προχωράω μπροστά.

                                     
Να θυμάμαι να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις, γιατί έτσι, όταν χάνω τα πόδια μου, δεν θα χρειάζεται να βασίζομαι σε κανέναν για να ορθοποδήσω.

Να θυμάμαι να μην στηρίζω τα όνειρα μου σε κανέναν, γιατί μόνο από μένα εξαρτάται η πραγματοποίηση τους.

Να θυμάμαι οτι η αγάπη θέλει ηρωισμό, θυσίες κάθε μέρα και κάθε ώρα.

Να θυμάμαι να μην στρέφω το δάκτυλο μου σε κανένα γιατί πάντα τα άλλα τέσσερα είναι στραμμένα προς εμένα.

Να θυμάμαι πως ανάμεσα στους ανθρώπους που θα συναντήσω στον δρόμο μου, θα ‘ναι πολλοί αυτοί που θα θελήσουν να μου κάνουν κακό μα έμαθα πια να τους ξεχωρίζω και να τους προσπερνώ.
                                 
Το πιο σημαντικό, έμαθα όταν πέφτω, να μαζεύω τις δυνάμεις που μου έχουν απομείνει και να ξανασηκώνομαι…όσες φορές κι αν αυτό συμβαίνει… Ναι, έμαθα να πεισμώνω, να παλεύω και να προσπαθώ.
Έμαθα να αντέχω.

Μπορεί να χάνω προσωρινά τον δρόμο μου, μα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάω τον προορισμό μου… ♥


Domna Glouftsi

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μάθε τι σημαίνει η μέρα γέννησης σου...!!!

Ποια μέρα γεννήθηκες; Γεννήθηκες Σάββατο, Κυριακή, άλλη μέρα; Πως σε επηρεάζει η ημέρα που γεννήθηκες;

Είναι γνωστή η αντίληψη ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το Σάββατο έχουν την ιδιότητα οι ευχές ή οι ...κατάρες τους να «πιάνουν» περισσότερο από των άλλων. Πέρα από αυτό όμως, που μπορεί να είναι και καθαρή πρόληψη ανάλογα με τον τρόπο που το βλέπει κανείς, η κάθε μέρα της εβδομάδας επηρεάζει με κάποιο τρόπο όσους γεννήθηκαν σε αυτήν. Αν λοιπον....

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ
Η Δευτέρα έχει κυβερνήτη τη Σελήνη. Λένε πως τα άτομα που γεννιούνται αυτή η μέρα έχουν ιδιαίτερα γλυκό πρόσωπο, χάρη στην ευαισθησία και τη νεανικότητα που τους χαρίζει το φεγγάρι, έτσι καθώς ξαναγεννιέται κάθε μήνα. Είναι άνθρωποι ρομαντικοί και ονειροπόλοι, με ζωηρή φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα. 


Έχουν τάση να μελαγχολούν και είναι πολύ εύκολο μια άστοχη κουβέντα ή πράξη από κάποιον άλλο να τους… πάρει από κάτω. Ωστόσο αυτό δεν κρατά πολύ. Σύντομα ξαναβρίσκουν την ενεργητικότητά τους. Μια ενεργητικότητα που είναι ιδιαίτερα αυξημένη ακριβώς στη μέρα τους, τη Δευτέρα. Τότε είναι γεμάτοι ιδέες, ενθουσιασμό και διαθέσεις να καταπιαστούν με πράγματα, σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζουν… σαν σεληνιασμένοι, τουλάχιστον στα μάτια των άλλων.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΡΙΤΗ
Η Τρίτη είναι η μέρα του Άρη, και όποιος γεννιέται τότε έχει μια αστείρευτη ενεργητικότητα και κινητικότητα. Ο Άρης είναι ως γνωστόν ο θεός του πολέμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους κάνει επιθετικούς. Εκείνο που τους χαρίζει είναι μαχητικότητα και επιμονή, που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για καλό σκοπό, και όχι μόνο για προσωπικά οφέλη. 

Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το καλό των άλλων, γιατί είναι καλοπροαίρετοι και γενναιόδωροι χαρακτήρες. Αυτό όμως ισχύει μόνο αν έχουν και από τους γύρω την αντίστοιχη αντιμετώπιση. Αλίμονο σε όποιον δεν τους φερθεί καλά. Του το φυλάνε για πάντα. Συναισθηματικά, είναι το είδος των ανθρώπων που δεν θα δείξουν στους άλλους πόσο πληγώθηκαν από κάτι. Είναι πολύ περήφανοι για κάτι τέτοιο.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ
Η Τετάρτη είναι η μέρα του Ερμή και τα άτομα που γεννιούνται τότε, έχουν τάση να ζουν περισσότερο μέσα από την εκλογίκευση, παρά μέσα από το συναίσθημα. Ο ομώνυμος μυθολογικός θεός ήταν ο προστάτης των γραμμάτων, του εμπορίου αλλά και των …απατεωνιών. Εκπροσωπούσε την εξυπνάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό και για κακό. Όσοι λοιπόν γεννήθηκαν αυτή τη μέρα, έχουν ένα εξαιρετικά γόνιμο μυαλό που κατεβάζει ιδέες με ασύλληπτο ρυθμό. 

Ωστόσο βασίζονται τόσο πολύ στη λογική τους, που πολλές φορές μπορεί να δίνουν στους άλλους την αίσθηση ότι παίρνουν τις αποφάσεις τους με κυνικό και υπολογιστικό τρόπο. Οι ίδιοι πάλι, έχοντας τάση να σκέφτονται υπερβολικά, χάνουν την ανεμελιά και την απόλαυση της ζωής.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΕΜΠΤΗ
Η Πέμπτη έχει κυβερνήτη τον Δία, που μπορεί να χαρίσει σε όσους γεννήθηκαν στη μέρα του μια ζωή καλότυχη και πλούσια σε εμπειρίες, γνώσεις και ταξίδια. Όσοι δέχονται αυτή την επιρροή, είναι συνήθως γεμάτοι θέληση και ενεργητικότητα. Βάζουν στόχους και ξέρουν πώς να τους καταφέρουν, με σταθερότητα και υπευθυνότητα. 

Δεν εγκαταλείπουν μέχρι να πετύχουν το ζητούμενο, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι ευχάριστοι χαρακτήρες και γίνονται αγαπητοί στους άλλους για την ευθύτητα και την ειλικρίνειά τους. Τοποθετούν τις ανθρώπινες σχέσεις, και ιδίως στους δεσμούς της φιλίας, ψηλά στην κλίμακα των αξιών τους. Αγαπούν τα ζώα και τα σπορ. Και μάλιστα, πολλοί διάσημοι αθλητές έχουν γεννηθεί αυτή τη μέρα.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η Παρασκευή κυβερνάται από την Αφροδίτη, και όσοι γεννιούνται τη μέρα αυτή είναι προικισμένοι με ευαισθησία, τρυφερότητα και δοτικότητα. Επίσης, με εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες. Όλα αυτά τα χαρίσματα τους κάνουν ιδιαίτερα αγαπητούς στους άλλους. Πέρα από αυτό όμως, είναι οι κατ’ εξοχήν «καλλιτεχνικοί» τύποι, με έντονη αγάπη ή και ταλέντο στις καλές τέχνες και τη μουσική. 

Συχνά ο υπερβολικός συναισθηματισμός τους καταλήγει σε μελαγχολία, αλλά ακόμα και τότε είναι σε θέση να δώσουν μια δημιουργική διέξοδο, γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή συνθέτοντας. Σαν μέρα της γέννησής τους, η Παρασκευή είναι για εκείνους η πιο τυχερή. Ό,τι κάνουν ή ξεκινούν τότε θα έχει επιτυχία, ιδίως αν πρόκειται για κάτι σχετικό με ανθρώπινες σχέσεις ή με καλλιτεχνικές εμπνεύσεις.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ
Το Σάββατο είναι η μέρα του Κρόνου, του πλανήτη της υπευθυνότητας, που τη μεταδίδει σε όσους γεννήθηκαν με την επιρροή του. Παρόλο που έχουν μια συνήθως συγκαλυμμένη αλλά πολύ παθιάρικη πλευρά, οι «Σαββατογεννημένοι» τείνουν να παραμελούν την ευχάριστη και ανέμελη πλευρά της ζωής για χάρη των καθηκόντων και των υποχρεώσεών τους. 

Είναι άτομα που δουλεύουν σκληρά, και στις σπουδές και στην καριέρα. Με την εξυπνάδα, τη συσσώρευση των γνώσεων και το οργανωτικό μυαλό τους, είναι επόμενο να οδηγηθούν στην επιτυχία. Παρόλα αυτά, η ζωή τους δεν μένει άδεια συναισθηματικά. Ό,τι δεν κυνηγούν εκείνοι έρχεται μόνο του στον δρόμο τους και η καλοτυχία τους στα ερωτικά, σε συνδυασμό με τη γοητεία τους, τους χαρίζει πλούσιες εμπειρίες.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ
Η Κυριακή έχει κυβερνήτη τον Ήλιο και όσοι είναι γεννημένοι κάτω από την επίδρασή του ακτινοβολούν καλοσύνη, μεγαλοψυχία και ήρεμη δύναμη. Είναι το είδος των ανθρώπων που θα χαρακτήριζε κανείς «ωραίους τύπους»: ευθείς και ειλικρινείς, έχουν την απαίτηση να συμπεριφέρονται και οι άλλοι γύρω τους με τον ίδιο τρόπο. 
Έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη νοημοσύνη, και πολύ ξεκάθαρες ιδέες, πράγμα που μπορεί μερικές φορές να δημιουργεί την αίσθηση ότι αντιμετωπίζουν τα πράγματα αποστασιοποιημένα και υπολογιστικά. 

Παρόλο που οι γαλήνιοι ρυθμοί τους μοιάζουν εκτός τόπου στη φρενίτιδα της σύγχρονης ζωής, τα άτομα αυτά καταφέρνουν να ολοκληρώνουν έγκαιρα αυτό που κάνουν. Φτάνουν εκεί που θέλουν όταν το θέλουν, με μια ήρεμη εσωτερική ορμή και δίνοντας την εντύπωση ότι δεν βιάζονται ποτέ.

myastro.gr

" Μαθήματα Ζωής "


                     
"Oπότε δεν πρέπει να σπαταλάμε το χρόνο μας κλαψουρίζοντας στους άλλους και αναλώνοντας την ενέργεια μας στην αυτολύπηση. Ο εαυτός μας και οι επιλογές μας, μας έχουν φέρει στο σημείο που βρισκόμαστε.

Θα έπρεπε να νιώθουμε τεράστια ευγνωμοσύνη εμείς οι άνθρωποι , διότι είμαστε τα μοναδικά ζωντανά πλάσματα στο σύμπαν που διαθέτουν ελευθερία επιλογής. H ζωή δεν είναι τίποτα παραπάνω από το σύνολο όλων των επιλογών που έχουν γίνει ανά πάσα στιγμή.

Oι σκέψεις μας , για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι, είναι το ίδιο αληθινές με τις πράξεις μας , θα διαπιστώσουμε ότι κάθε λέξη και κάθε πράξη επηρεάζει τη ζωή μας , καθώς και χιλιάδες άλλες ζωές. 
Nα συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί , ότι πρέπει τώρα να ζήσουμε τη ζωή μας και ότι τώρα έχουμε μόνο αυτή τη ζωή που ζούμε , το βασικότερο μάθημα είναι να ζούμε την κάθε μέρα στα όρια της.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τη θάλασσα, ή που μυρίσατε το άρωμα του πρωινού;

Που αγγίξατε τα μαλλιά ενός μωρού;

Που γευτήκατε βαθιά και απολαύσατε ένα νόστιμο φαγητό;

Που περπατήσατε με γυμνά πόδια πάνω στο γρασίδι;

Που χαθήκατε στο μπλε του ουρανού;

Όλες αυτές είναι εμπειρίες που όσο μπορούμε να ξέρουμε , ίσως να μην ξαναζήσουμε ποτέ.

Πολλοί από μας ζουν κοντά στη θάλασσα , ποτέ όμως δεν βρίσκουν το χρόνο να την κοιτάξουν.

Όλοι ζούμε κάτω από τα αστέρια 
, πότε όμως κοιτάμε ψηλά;

Πότε αγγίζουμε και γευόμαστε τη ζωή και πότε βλέπουμε ή αισθανόμαστε το σπάνιο και ασυνήθιστο μέσα στα κοινά και στα τετριμμένα;
                                                 
Κάπου λένε ότι η γέννηση του κάθε παιδιού σημαίνει πώς ο Θεός αποφάσισε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει. Με τον ίδιο τρόπο, η κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι ένα ακόμη δώρο ζωής και εμπειρίας .

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βιώσατε την εμπειρία μιας ημέρας μέχρι το μεδούλι;

Δε θα έχετε άλλη ζωή σαν κι αυτή.

Δε θα παίξετε ποτέ ξανά το ρόλο που παίζετε τώρα ούτε θα βιώσετε άλλη φορά τη ζωή έτσι όπως σας έχει δοθεί τώρα.

Δε θα βιώσετε ποτέ ξανά τον κόσμο όπως τον βιώνετε σε αυτή τη ζωή, με αυτούς τους γονείς, τα παιδιά και τις οικογένειες.

Δε θα έχετε ποτέ ξανά αυτούς τους φίλους που έχετε τώρα.

Δε θα έχετε ποτέ ξανά την εμπειρία αυτής της γης και των θαυμάτων της.

Μην περιμένετε τη στιγμή που θα στραφεί για τελευταία φορά το βλέμμα σας στη θάλασσα, στα αστέρια ή στην αγαπημένη σας.

Πηγαίνετε και δείτε τα τώρα."

Από το βιβλίο "Μαθήματα Ζωής" της Elisabeth Kubler-Ross 

Πηγή: dromosvimata.blogspot.gr