Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εκκρεμότητες...τις τακτοποιώ με την Ευγνωμοσύνη.....!!!!!!!

Αν το καλοσκεφτείτε, η ευγνωμοσύνη είναι η καλύτερη φίλη σας. Είναι πάντα διαθέσιμη, πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει, δε θα σας απογοητεύσει ποτέ και όσο πιο πολύ στηρίζεστε πάνω της, τόσα περισσότερα θα κάνει για σας και τόσο περισσότερο θα εμπλουτίζει τη ζωή σας. Η σημερινή μαγική πρακτική θα σας μά­θει να στηρίζεστε ακόμα περισσότερο στην ευγνωμοσύνη, ώστε να μπορεί κι εκείνη να κάνει πολλά περισσότερα για σας.

Καθημερινά, εμφανίζονται διάφορα μικροπροβλήματα που ζη­τούν επίλυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σ' αυτές που δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση, ίσως αισθανθούμε εγκλωβισμέ­νοι ή πνιγμένοι. Ίσως το πρόβλημά σας να είναι ότι δεν έχετε αρ­κετό χρόνο για όλα αυτά που πρέπει να κάνετε, ότι οι είκοσι τέσ­σερις ώρες της μέρας δε φτάνουν για τίποτα. 

Ίσως να πνίγεστε στη δουλειά και να θέλετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, χωρίς ωστόσο να βλέπετε με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να τον αποκτή­σετε. Ίσως να μένετε στο σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά σας και η κούραση να σας έχει καταβάλλει, αλλά να μην υπάρχει η οικο­νομική δυνατότητα να προσλάβετε κάποιον για να σας βοηθήσει.

Ίσως κάποιο ζήτημα της καθημερινότητας να ζητάει από καιρό τη λύση του κι εσείς να μην μπορείτε ούτε να φανταστείτε ποια θα μπορούσε να είναι αυτή. Ίσως να χάσατε κάτι και να γυρί­σατε τον κόσμο ανάποδα για να το βρείτε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ή ίσως να ψάχνετε για κάτι, όπως το ιδανικό κατοικίδιο, την ιδανική μπέιμπι σίτερ, τον καλύτερο οδοντογιατρό ή παθολόγο και, παρά τις προσπάθειες σας, να μην έχετε καταφέρει να βρείτε αυτό ή αυτόν που αναζη­τάτε. 

Μπορεί να είστε σε δύσκολη θέση επειδή κάποιος σας έχει ζητήσει να κάνετε κάτι και δεν ξέρετε τι να του απαντήσετε. Ή θα μπορούσατε να έχετε κάποια διαφωνία με κάποιον και, πα­ρά τις προσπάθειές σας, η διαφωνία να χειροτερεύει αντί να εξο­μαλύνεται.

Η πρακτική της λίστας Εκκρεμοτήτων θα σας βοηθήσει με τα καθημερινά μικροπροβλήματα όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε για να τα υπερβείτε ή όταν απλά χρειάζεστε βοήθεια για την επίλυσή τους. 

Όταν συνδυάζετε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης με το νό­μο της έλξης, τότε οι άνθρωποι, οι περιστάσεις και τα γεγονότα αναδιευθετούνται πραγματώνοντας αυτό που επιθυμείτε για λο­γαριασμό σας. Δε θα μάθετε πώς θα γίνει, ή πώς θα γίνει για λογα­ριασμό σας, κι ούτε είναι αυτή η δουλειά σας. 

Η δική σας δουλειά είναι να είστε όσο πιο ευγνώμονες μπορείτε γι' αυτό που θέλετε να γίνει για χάρη σας, και να είστε ευγνώμονες άμεσα, σαν να είχε ήδη γίνει. Κι έπειτα, ν' αφήσετε απλώς τη μαγεία να ξετυ­λιχτεί..!

Σήμερα, φτιάξτε μία γραπτή λίστα με τα πιο σημαντικά πράγμα­τα που θα επιθυμούσατε να γίνουν ή να επιλυθούν για λογαριασμό σας και βάλτε στο πάνω μέρος τον τίτλο Λίστα Εκκρεμοτήτων. Ίσως συμπεριλάβετε στη λίστα σας πράγματα που δεν έχετε το χρό­νο ή τη διάθεση να κάνετε, μαζί με τρέχοντα προβλήματα, από τα μικρότερα, καθημερινά πράγματα μέχρι τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά. 

Εξετάστε τους διαφορετικούς τομείς της ζωής σας και αναζητήστε στον καθένα τους αυτά που θα θέλατε να γίνουν για λογαριασμό σας.

Όταν ολοκληρώσετε τη λίστα σας, επιλέξτε από αυτήν τα τρία ζη­τήματα στα οποία θα εστιάσετε σήμερα, και φανταστείτε ότι, ένα ένα, αυτά τα ζητήματα λύνονται ως διά μαγείας για λογαριασμό σας. Φανταστείτε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με το πρόβλημά σας παρά­γοντες - άνθρωποι, συνθήκες και γεγονότα - κινητοποιήθηκαν πραγματώνοντας τη λύση για χάρη σας... και αυτό είναι όλο! 

Όλα έτοιμα, όλα ξεκαθαρισμένα, όλα λυμένα για σας, κι εσείς αποδίδε­τε ένθερμες ευχαριστίες σε αντάλλαγμα για ό,τι έγινε για λογαρια­σμό σας. Αφιερώστε από ένα τουλάχιστον λεπτό σε κάθε ζήτημα σας, πιστεύοντας ότι έχει λυθεί και νιώθοντας σε αντάλλαγμα τε- ράσαα ευγνωμοσύνη. Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδι­κασία για τρία ακόμα ζητήματα του καταταλόγου σας κάποια άλ­λη στιγμή, αλλά η μαγεία λειτουργεί ακόμα και με την απλή κα­τάρτιση της λίστας.

Να θυμάσιε ότι σύμφωνα με το νόμο της έλξης «τα όμοια έλκο­νται» κι αυτό σημαίνει ότι όταν είστε ευγνώμονες για τις λύσεις σαν να τις βλέπετε πραγματωμένες μπροστά στα μάτια σας, θα έλξετε στη ζωή σας τα απαραίτητα για την επίλυση των ζητημάτων σας. Το να εστιάζετε οτα προβλήματα έλκει περισσότερα προβλή­ματα. Πρέπει να είστε ο μαγνήτης της λύσης, όχι του προβλήμα­τος. Να είστε ευγνώμονες για τη λύση : η ευγνωμοσύνη θα την προσεκλύσει.

ΑΣΚΗΣΗ :
1. Μετρήστε τα Αγαθά σας : φτιάξτε έναν κατάλογο με δέκα αγα­θά. Γράψτε γιατί είστε ευγνομονες για το καθένα τους. Ξανα­διαβάστε τη λίστα σας λέγοντας ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ στο τέλος κάθε αγαθού και νιώστε όσο περισσότερο ευγνώμο­νες μπορείτε γι' αυτό.

2. Φτιάξτε μία γραπτή λίστα από τα πιο σημαντικά ζητήματα ή προβλήματα που θα θέλατε να επιλυθούν για λογαριασμό σας. Βάλτε στη λίστα σας τον τίτλο Η Μαγική Λίστα Εκκρεμοτήτων.

3. Επιλέξτε τα τρία πιο σημαντικά θέματα της λίστας σας και φα­νταστείτε ότι έχουν τακτοποιηθεί για λογαριασμό σας.

4. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα λεπτό σε κάθε θέμα, πιστεύοντας ότι έχει επιλυθεί και νιώθοντας σε αντάλλαγμα απεριόριστη ευ­γνωμοσύνη.

5. Πριν πέσετε για ύπνο απόψε, κρατήστε τη Μαγική Πέτρα Ευγνομωσύνης σας στο ένα χέρι, και πείτε τη μαγική λέξη ευχαριστώ για το καλύτεροπράγμα που σας συνέβη στη διάρκεια της μέρας.




NAMASTE
Zizi Pateraki
Spiritual Teacher-Healer

1 σχόλιο: