Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Όταν τα άστρα μας… παχαίνουν.......!!!!!!!!

Πες μου τι ζώδιο είσαι να σου πω πώς να αδυνατίσεις. Γιατί όταν δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος, φταίει κυρίως ο χαρακτήρας σου, που, ως γνωστόν, έχει άμεση σχέση με το ζώδιό σου.

Πάλι βάλατε κιλά; Σίγουρα πιστεύετε ότι το φταίξιμο βαραίνει αποκλειστικά εσάς και τον αδύναμο χαρακτήρα σας. Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα: έχετε σκεφτεί ότι μπορεί το ζώδιο σας να παίζει κάποιο ρόλο στις αυξομειώσεις του βάρους σας; Διαβάστε τα δεδομένα του ζωδιακού σας τύπου και ανακαλύψτε τι σας επιβαρύνει αλλά και τι σας ...φτιάχνει!

Κριός
Ο ανταγωνισμός κάνει θαύματα
Εσείς οι Κριοί, έχετε μια πραγματικά τεράστια όρεξη για ζωή αλλά και για φαγητό! Το χειρότερο απ' όλα; Τίποτα δεν μπορεί να σας περιορίσει και να σας βάλει σε πρόγραμμα, έτσι ακόμη κι αν αποφασίσετε να κάνετε δίαιτα είναι πολύ δύσκολο να την ακολουθήσετε! Κλασικό παράδειγμα του τύπου σας, η φοβερή Κριός κυρία Βικτόρια Μπέκαμ.

Όταν ξεκίναγε την καριέρα της, πριν από αρκετά χρόνια, ως μέλος του γυναικείου ποπ γκρουπ Spice Girls, ήταν μια νεαρή κοπέλα με πλούσιες καμπύλες, που φόραγε το νούμερο 48 στα ρούχα της. Οι γευστικές προτιμήσεις της ήταν φυσικά ανάλογες με την ηλικία αλλά και με το ζώδιο της: δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για την σύγχρονη εκλεπτυσμένη κουζίνα και προτιμούσε το φαστ φούντ. 

Βλέπετε, η ανυπομονησία των Κριών τους κάνει να θέλουν να χορτάσουν την πείνα τους στα γρήγορα και έτσι τα χάμπουργκερ και οι τηγανητές πατάτες γίνονται η καλύτερη επιλογή.

Πως τα κατάφερε η Βικτόρια να χάσει τόσο βάρος ώστε να πέσει από το 48 στο νούμερο 44; Εύκολα! Οι Κριοί φημίζονται για τον έντονο ανταγωνισμό τους, που σημαίνει ότι η κυρία Μπέκαμ θα έκανε τα πάντα προκειμένου να είναι πιο όμορφη από τις ανταγωνίστριες της, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τα αγαπημένα της χάμπουργκερ.

Οι Κριοί λοιπόν, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την Βικτόρια, θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να διατηρούν την διατροφή τους ισορροπημένη. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό τους τραπέζι, όπως επίσης τα ψάρια και το γάλα, που είναι τροφές πλούσιες και θρεπτικές απαραίτητες για να «στηρίξουν» την δραστήρια ζωή των Κριών.

Προσοχή κίνδυνος ! Οι πιπεράτες γεύσεις που λατρεύετε εσείς οι Κριοί, εκτός των θερμίδων βλάπτουν και το δέρμα. Προτιμήστε πιο απλά πιάτα, όπως τα λευκά ψητά κρέατα και συνοδέψτε τα με ψημένα λαχανικά.

Ταύρος
Αποφύγετε τις ακρότητες
Ακόμη και οι παθιασμένοι εραστές των γεύσεων θα αντιδρούσαν στην απόφαση της ηθοποιούΡενέ Ζελβέγκερ να πάρει ξανά κιλά για να παίξει για δεύτερη φορά την Μπρίτζετ Τζόουνς στην ομότιτλη ταινία. Στην πραγματικότητα, δεν θα είχαν καθόλου άδικο, αν σκεφτείτε ότι από το νούμερο 44 που φόραγε, μετά την παχυντική διατροφή που ακολούθησε έφτασε στο νούμερο 52! Πως τα κατάφερε; 

Εσείς οι Ταύροι γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να πάρει ο ζωδιακός τύπος που ανήκετε έξτρα βάρος. Η γνωστή ρήση «έφαγα σαν ταύρος»μάλλον δημιουργήθηκε για εσάς. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι σας χαρακτηρίζουν και ως τους «συσσωρευτές» του ζωδιακού και αυτό έχει να κάνει και με την τεράστια όρεξη σας.

Όμως, το πρόβλημα της Ρενέ - και ίσως και άλλων Ταύρων στο ζώδιο - είναι ότι μετά το τέλος των επαγγελματικών της υποχρεώσεων που την ανάγκασαν να πάρει τα έξτρα κιλά, έφτασε στο ακριβώς αντίθετο σημείο: σταμάτησε να... τρώει! 

Βλέπετε, η ξεροκεφαλιά των Ταύρων, πολλές φορές τους οδηγεί σε ακρότητες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό λοιπόν, που πραγματικά χρειάζεται για να διατηρήσουν οι Ταύροι το βάρος τους σταθερό, είναι να καταπολεμήσουν την λαιμαργία τους και την τάση τους να... «καταβροχθίζουν» τα φαγητά που τους αρέσουν - ασχέτως αν είναι υγιεινά ή όχι - αλλά να στραφούν σε μια πιο αρμονική διατροφή.

Σκοπός τους πρέπει να είναι, να χορταίνουν την πείνα τους αλλά με υγιεινά πιάτα που να βασίζονται σε λευκά κρέατα και λαχανικά. Οι Ταύροι, ως γνωστόν, λατρεύουν τα γλυκά. Για να καλύψουν αυτή την ανάγκη τους, να προτιμούν τα γλυκά κουταλιού.

Προσοχή κίνδυνος ! Η λαιμαργία που χαρακτηρίζει εσάς τους Ταύρους, σας ωθεί στο να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η απόφαση σας για δίαιτα! Αποφύγετε λοιπόν τα παχυντικά πιάτα και καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από σαλάτα.

Δίδυμοι
Η ανία φταίει για όλα !
Η απίστευτη ενέργεια που έχουν όλοι οι εκπρόσωποι αυτού του επικοινωνιακού ζωδίου, τους κρατάει σε συνεχή εγρήγορση και τις περισσότερες φορές, τους διατηρεί τόσο λεπτούς ώστε το πρόβλημα τους είναι πως θα βάλουν κιλά! Κλασικό παράδειγμα των αεικίνητων Διδύμων η ποπ σούπερσταρ Κάιλι Μινόγκ. Μάλιστα, όταν ξεκίνησε την καριέρα της, πριν από αρκετά χρόνια στην πατρίδα της την Αυστραλία, όλοι την έβρισκαν «πολύ αδύνατη για να είναι σέξι».

Στο πέρασμα των χρόνων, «χτίζοντας» το προφίλ της και με την βοήθεια ειδικών, κατάφερε να εξισορροπήσει τα κιλά της και έμαθε καλά ποιες είναι οι τροφές που την βοηθούν να διατηρεί την φόρμα και την σούπερ σέξι εμφάνιση της. Εάν λοιπόν, ανήκετε στην ίδια κατηγορία Διδύμων όπως και η Κάιλι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε μια σωστή και ενεργειακή διατροφή.

Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή ένας Δίδυμος παχύνει, η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η ...ανία! Όντως, για αυτό το τόσο δραστήριο ζώδιο, η απραξία οδηγεί στην πολυφαγία από βαρεμάρα. Εάν λοιπόν ξεκινήσουν μια καινούργια δουλειά ή βρουν ένα νέο ενδιαφέρον, μπορούν να χάσουν τα κιλά εύκολα. 

Επίσης, επειδή οι Δίδυμοι συνήθως βαριούνται τις χρονοβόρες διαδικασίες για την προετοιμασία ενός γεύματος και τελικά καταλήγουν στα έτοιμα και ανθυγιεινά φαγητά, καλό είναι να επιλέγουν πιο απλά πιάτα, που έχουν όμως θρεπτική αξία.Τα θαλασσινά και τα ψάρια, οι μεγάλες σαλάτες, οι ξηροί καρποί και τα φρούτα είναι από τις αγαπημένες τους τροφές. Ένας καλός συνδυασμός με αυτές, μπορεί να τους δώσει τέλεια φόρμα αλλά και υγεία.

Προσοχή κίνδυνος ! Οι Δίδυμοι λατρεύουν την καφεΐνη: καφές, τσάι και καφεϊνούχα αναψυκτικά είναι το πάθος τους. Όμως, για το νευρικό αυτό ζώδιο, οι ουσίες αυτές πρέπει να είναι απαγορευμένες. Κόψτε λοιπόν, την κακή συνήθεια και θα βρείτε την υγειά σας!

Καρκίνος
Το συναίσθημα φέρνει κιλά
Το φαγητό αντιπροσωπεύει την αγάπη, την οικογένεια και την ασφάλεια, όλα ιερά για το τρυφερό ζώδιο του Καρκίνου. Το άσχημο είναι, ότι είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη τους για όλα αυτά, που όσο κι αν τους δώσεις, δεν χορταίνουν! Γι΄ αυτό και ορισμένες φορές χάνουν τον έλεγχο: με την αγάπη τους μπορεί να γίνουν κουραστικοί και με το φαγητό μπορούν να γίνουν υπέρβαροι.

Η αλήθεια είναι, ότι δύσκολα θα βρείτε Καρκίνο που δεν θα έχει έστω και 1-2 κιλά παραπάνω. Ενδεικτικό παράδειγμα η δημοφιλής και γλυκιά Ρένια Λουϊζίδου: κατά καιρούς χρειάστηκε να κάνει δίαιτα για να χάσει κάποια έξτρα κιλά -όπως στην περίοδο μετά την εγκυμοσύνη της- όμως ακόμη και τώρα που είναι σε άψογη φόρμα, το σώμα της διατηρεί θηλυκές, πλούσιες καμπύλες, χαρακτηριστικό του ζωδίου της.

Η παραδοσιακή κουζίνα είναι η αγαπημένη των Καρκίνων: οι πίτες, τα μαγειρευτά φαγητά, οι σούπες και το ψωμί είναι γεύσεις που δεν μπορούν να τους αντισταθούν. Οι προτιμήσεις τους αυτές, μπορεί να έχουν ...παχυντικές επιπτώσεις αν δεν φροντίσουν να βάλουν ένα όριο στην όρεξη τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό: όπως και οι άλλοι εκπρόσωποι του Νερού στο ζωδιακό κύκλο, οι Ιχθείς, έτσι και οι Καρκίνοι ξεσπούν στο φαγητό όταν είναι στενοχωρημένοι ή αναστατωμένοι.

Για να εξισορροπήσουν λοιπόν, αυτά τα χαρακτηριστικά του ζωδίου τους, ας κρατήσουν στο διαιτολόγιο τους τις πίτες αλλά ας απομακρύνουν τα πλούσια μαγειρευτά φαγητά με τις σάλτσες και το ψωμί. Επίσης, όταν τα συναισθήματα τους ...σπρώχνουν στο ψυγείο, ας καλύψουν αυτή την ανάγκη τους με τροφές θρεπτικές μεν αλλά χωρίς ιδιαίτερες θερμίδες.

Προσοχή κίνδυνος ! Παρότι τα ψάρια ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία των Καρκίνων ως τροφή, καλό είναι να αποφεύγετε τα οστρακοειδή, γιατί πέφτουν βαριά στο ευαίσθητο πεπτικό σας σύστημα.

Λέων
Η ποιότητα πάνω απ' όλα
«Μόνο το καλύτερο»: αυτή είναι η λογική του Λέοντα η οποία φυσικά, χαρακτηρίζει και την σχέση του με το φαγητό. Οι Λέοντες αγαπούν την ποιότητα στα υλικά, τα καλά κρασιά, τα σπέσιαλ γλυκά αλλά και τα ακριβά ρεστοράν και γενικά την πολυτέλεια στο περιβάλλον αλλά και στην εμφάνιση του πιάτου που θα επιλέξουν. 

Το πρόβλημα είναι όταν αυτή τους η αγάπη, τους οδηγεί στην πολυφαγία και τις υπερβολές, όπως στην περίπτωση της πρώην «Spice Girl», Τζέρι Χάλιγουελ η οποία λίγο μετά τη διάλυση του γκρουπ που την έκανε διάσημη, η ζυγαριά της ...χτύπησε κόκκινο από τα επιπλέον κιλά. Λίγους μήνες αργότερα όμως, εμφανίστηκε τόσο αδύνατη ώστε δύσκολα ήταν αναγνωρίσιμη ! 

Στους δημοσιογράφους που την ρώτησαν, απάντησε ότι τα κατάφερε χάρη στη γιόγκα και την υγιεινή διατροφή. Στο παρασκήνιο όμως, πολλοί μίλησαν για νευρική ανορεξία την οποία προκάλεσε η απότομη στροφή στην καριέρα της.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια πάντως, αυτές τις μέρες η Τζέρι δείχνει όμορφη, λαμπερή και στα σωστά κιλά, που σημαίνει απλά ότι αν οι Λέοντες αποφασίσουν να αδυνατίσουν δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρουν. Άλλωστε, θα μπορούσαν να καταφέρουν οτιδήποτε, εάν το αντάλλαγμα είναι να βρεθούν στο κέντρο του ενδιαφέροντος και του θαυμασμού. Οι βασιλιάδες Λέοντες βλέπετε, πρέπει να τραβάνε την προσοχή πάση θυσία. Και αυτό είναι ισχυρό κίνητρο.

Για να διατηρούν την φόρμα τους, θα πρέπει να τρώνε κρέας και τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το σπανάκι. Και αφού στο ζώδιο τους κυριαρχεί ο Ήλιος, οι «χρυσές» τροφές όπως το μέλι και τα σταφύλια, τους ευεργετούν χωρίς να τους επιβαρύνουν.

Προσοχή κίνδυνος ! Οι συχνές έξοδοι σε in ρεστοράν, μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν την γραμμή σας. Επειδή επιπλέον η καρδιά είναι το αδύνατο σημείο του ζωδίου σας, πρέπει απαραίτητα να φροντίζετε τη διατροφή σας και να αποφεύγετε τα λιπαρά και βαριά πιάτα.

Παρθένος
Αχ αυτό το άγχος...
Το άγχος παχαίνει τους Παρθένους. Περίεργο; Κι όμως αληθινό, αν σκεφτείτε ότι λόγω άγχους μπορούν να μην φάνε τίποτα ολόκληρη την ημέρα και το βράδυ, πάλι λόγω άγχους, μπορούν να ... «τσακίσουν» τα πάντα, συμπεριφορά που μόνο ολέθριες επιπτώσεις μπορεί να έχει στην γραμμή και τα κιλά τους. Όταν όμως αποφασίσουν να κάνουν δίαιτα, ακολουθούν αγόγγυστα ακόμη και το πιο αυστηρό πρόγραμμα.

Κλασικό παράδειγμα των εκπροσώπων του ζωδίου, η κυρία Τσέρι Μπλέρ, σύζυγος του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ.

Όταν ο σύζυγος της εξελέγη, η ίδια τα είχε τα έξτρα κιλά της (το στρες της προεκλογικής εκστρατείας αδυνάτισε τον σύζυγο της και πάχυνε την Τσέρι!). Μετά από την παρέμβαση των συμβούλων της όμως, ακολούθησε αυστηρή δίαιτα και κατάφερε από το Νο 52 να πέσει στο Νο 48 στα ρούχα της. Και μάλιστα, σαν γνήσια Παρθένος, προτίμησε εναλλακτικό τρόπο για να αδυνατίσει: επέλεξε τη μέθοδο της Αγιουρβέδα, ακολουθώντας τις συμβουλές της προσωπικής της φίλης και γκουρού Κάρολ Κάπλιν. 

Αυτό που της δίδαξε και θα έπρεπε να γίνει μάθημα σε όλους τους Παρθένους, είναι το πώς να κοντρολάρουν το στρες: έτσι, από τη μία διατηρούν σταθερό το βάρος τους και από την άλλη γλιτώνουν από τα προβλήματα δυσπεψίας, τα οποία επίσης έχουν γενεσιουργό αιτία το άγχος.

Οι Παρθένοι, από τη φύση τους είναι εγκρατείς, και εαν αποφασίσουν να γίνουν χορτοφάγοι ή να ακολουθήσουν ελεγχόμενη διατροφή μπορούν να τα καταφέρουν και τα οφέλη για την υγεία τους θα είναι μεγάλα. Για παράδειγμα, οι σούπες με λαχανικά, ταιριάζουν απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία τους. Μία αδυναμία έχουν: τη σοκολάτα! Έχουν τη δύναμη όμως να της αντισταθούν. Φτάνει να πρέπει...

Προσοχή κίνδυνος ! Τα προβλήματα δυσπεψίας και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,είναι προβλήματα που δημιουργεί το άγχος και βασανίζουν εσάς τους Παρθένους. Η φροντισμένη και εξειδικευμένη δίαιτα λοιπόν, είναι must για να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε.

Ζυγός
Μακριά από γλυκά
Με τις απαλές καμπύλες της, η Κέιτ Γουίνσλετ είναι μια χαρακτηριστική εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου που κυριαρχείται από τη θηλυκότητα! Οι Ζυγοί, είναι επίσης γνωστοί για την μεγάλη αδυναμία που έχουν στις πλούσιες, γλυκές γεύσεις, στοιχείο που δεν τους βοηθάει καθόλου να διατηρήσουν τη γραμμή τους. 

Για παράδειγμα, όταν η Κέιτ έμεινε έγκυος και σταμάτησε να ελέγχει την διατροφή της πήρε τόσα πολλά κιλά, που όλοι αναρωτήθηκαν πως θα τα χάσει ( έλεγαν μάλιστα ότι μοιάζει με ...μπαλόνι!).

Οι συμβουλές των διαιτολόγων είναι υπεραπαραίτητες σε αυτό το ζώδιο, αφού οι Ζυγοί είναι από τη φύση τους τόσο αναποφάσιστοι ώστε η ...αποφασιστικότητα του ειδικού τους συμπληρώνει. Όσο για την άλλη τους αδυναμία, τα γλυκά, θα πρέπει να στρέψουν τις προτιμήσεις τους σε πιο υγιεινές γλυκές γεύσεις, όπως για παράδειγμα τα φρούτα. 

Οι φράουλες, τα βερίκοκα, τα μήλα, τα βατόμουρα μπορούν να τους προσφέρουν τη γλύκα τους, τις βιταμίνες τους και να τους γλιτώσουν από τις θερμίδες!

Ένας άλλος κίνδυνος που «απειλεί» τη γραμμή των Ζυγών, είναι η τάση που έχουν να υποκύπτουν στους πειρασμούς. Μπορεί λοιπόν να κάνουν δίαιτα, εάν όμως η παρέα τους παραγγείλει παγωτό αυτοί δύσκολα μπορούν να αντισταθούν. Μεγάλη σημασία παίζει λοιπόν, το να μάθουν να εξισορροπούν τις ατασθαλίες της προηγούμενης μέρας, με τη σωστή διατροφή της επόμενης. 

Και εδώ φαίνεται η πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να τους προσφέρει ο διαιτολόγος, ο οποίος θα τους κατευθύνει στις σωστές επιλογές, τη στιγμή που πρέπει. Επίσης ένα καλό πρόγραμμα αποτοξίνωσης θα τους βοηθήσει να απομακρύνουν τις τοξίνες και να επανέλθουν στα σωστά διατροφικά πρότυπα, όταν το παρακάνουν.

Προσοχή κίνδυνος ! Τα πολλά γλυκά, θαμπώνουν το δέρμα σας εκτός από το ότι χαλάνε τη γραμμή σας. Επίσης, επειδή οι πειρασμοί εκτός από φαγητό περιλαμβάνουν και ποτό, καλό είναινα αυτοπεριορίζεστε στο 1 ποτήρι κρασί την ημέρα. Μη ξεχνάτε ότι τα νεφρά είναι το ευαίσθητο σημείο του ζωδίου σας και πρέπει να τα προσέχετε.

Σκορπιός
Όλα ή τίποτα
Οι Σκορπιοί, όπως η νεαρή ηθοποιός Καλίστα Φλόκχαρτ, σύζυγος του Χάρισον Φορντ, έχουν τη λογική «όλα ή τίποτα», εκτός των άλλων και στο φαγητό. Η μετριοπάθεια δεν είναι του χαρακτήρα τους, έτσι οι πιο συνηθισμένοι τύποι Σκορπιών είτε είναι λεπτοί σαν μίσχοι όπως η Καλίστα, είτε θυμίζουν ...ντουλάπες όπως η άλλη διάσημη αμερικανίδα Σκορπιός, η Ροζάν Μπάρ! 

Όταν οι Σκορπιοί αποφασίζουν να κάτσουν για φαγητό, η επιλογή τους έχει πάντα σχέσημε την ένταση της γεύσης: τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά είναι μεγάλες τους αδυναμίες.

Επίσης, αγαπούν το ασυνήθιστο και πρωτότυπο φαγητό, αλλά και τα πιάτα που είναι μαγειρεμένα με πάθος και έμπνευση! Οι περισσότεροι Σκορπιοί είναι κρεατοφάγοι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι λατρεύουν το κρέας και μάλιστα σε τέτοια βαθμό και έτσι μαγειρεμένο, που χρειάζονται ώρες για να το χωνέψουν! Για παράδειγμα οι σύνθετες κινέζικες συνταγές με τα παναρισμένα κρέατα και τα μπαχαρικά είναι από τις αγαπημένες τους.

Για να έχουν όμως καλή υγεία οι Σκορπιοί θα πρέπει να προσθέσουν πιο υγιεινές τροφές στο διαιτολόγιο τους όπως τα σπαράγγια, το κουνουπίδι, τα ραδίκια και τα σύκα, τα οποία περιέχουν θειϊκό ασβέστιο, ένα χημικό άλας απαραίτητο για τον ζωδιακό τους τύπο. Επίσης τα οστρακοειδή, πλούσια σε ψευδάργυρο, τονώνουν την υγεία και την σεξουαλικότητα τους, στοιχείο πολύ σημαντικό για τους ερωτικούς Σκορπιούς.

Προσοχή κίνδυνος ! Όταν αποφασίσετε να φάτε χάνετε το μέτρο! Ιδιαίτερα εάν η παρέα είναι καλή και ορεξάτη! Η πολυφαγία όμως, δημιουργεί πολλά προβλήματα, και περιστασιακά αλλά και μόνιμα. Γι΄ αυτό υιοθετήστε μία διατροφή και ακολουθήστε την καθημερινά και χωρίς παρεκκλίσεις. Σύντομα θα καταλάβετε τα θετικά της αποτελέσματα στην υγεία, στο στομάχι αλλά και τα κιλά σας...

Τοξότης
Νόστιμο ναι, παχυντικό όχι !
Ότι παχαίνει είναι νόστιμο! Αυτή είναι η λογική των εκπροσώπων αυτού του ζωδίου και μάλιστα δεν το κρύβουν! Οι γευστικές τους προτιμήσεις, τους οδηγούν στο τηγανητό κοτόπουλο, τα πλούσια μπέργκερς και τις τηγανητές πατάτες, τις πίτσες και τα σουβλάκια. Οι αδυναμίες αυτές χαρακτηρίζουν και την Μπρίτνει Σπίαρς, που ως τυπική Τοξότης δεν μπορεί να πει όχι στο αγαπημένο της τσιζμπεργκερ. Παρόλα αυτά, η δουλειά της την αναγκάζει να θυσιάσει το προσωπικό της γευστικό γούστο και να τρέφεται με τονοσαλάτες, ζυμαρικά και σούπες και να πίνει άφθονο νερό μια συμβουλή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι οι Τοξότες -οι οποίοι ανήκουν στο στοιχείο της Φωτιάς στον ζωδιακό κύκλο- που θέλουν να αδυνατίσουν.

Επειδή όμως οι Τοξότες δεν ανήκουν στους «εύκολους» τύπους, και δύσκολα θα έβρισκαν το χρόνο να μετράνε θερμίδες, θα πρέπει να επιλέξουν με προσοχή τη διατροφή τους ώστε και να ταιριάζει στα γευστικά τους κριτήρια και να είναι υγιεινή.

Μια γενική συμβουλή που θα μπορούσαν εύκολα να ακολουθήσουν είναι να καταναλώνουν 4-5 μικρά γεύματα την ημέρα αντί για 3 μεγάλα, ώστε από την μία να μη φορτώνουν το πεπτικό τους σύστημα και από την άλλη να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός τους. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή, οι φρέσκες ωμές σαλάτες, οι πατάτες, οι πράσινες πιπεριές, σε συνδυασμό με μια λογική ποσότητα πρωτεΐνης μπορούν να διατηρήσουν τους Τοξότες υγιείς και λεπτούς.

Προσοχή κίνδυνος ! Εσείς οι Τοξότες έχετε μια τάση να το παρακάνετε με τις ποσότητες.Να θυμάστε λοιπόν, ότι μεγάλες ποσότητες σημαίνουν και μεγάλη περιφέρεια αφού εκεί είναι το αδύνατο σημείο του ζωδίου σας όπου συνήθως συσσωρεύεται το έξτρα λίπος! Ακόμη και η Μπρίτνει διαμαρτύρεται ότι η περιφέρεια της είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι θα ήθελε. Γι' αυτό μην το παρακάνετε.

Αιγόκερως
Ξεκολλήστε
Οι Αιγόκεροι διακρίνονται για την αρμονική κορμοστασιά και την ευθυτενή στάση τους. Δεν είναι λοιπόν, περίεργο ότι η Κέιτ Μος ανήκει σε αυτό το ζώδιο. Φυσικά δεν μοιάζουν όλοι οι Αιγόκεροι με σούπερμοντελ, όμως συνήθως έχουν ισορροπημένη εμφάνιση και αρμονικά πόδια. Το μυστικό τους βρίσκεται στο ότι παίρνουν στα σοβαρά τη διατροφή τους και συνήθως, φροντίζουν να τρέφονται υγιεινά. 

Βέβαια, ούτε η Κέιτ αλλά ούτε και η Βίκυ είχαν ποτέ πρόβλημα με το βάρος τους, αφού ο μεταβολισμός τους της βοηθούσε να τρώνε ότι θέλουν και να διατηρούν τη γραμμή τους. Μόνη τους έννοια ήταν οι ποσότητες. Αυτά για την εποχή που ξεκινούσαν την καριέρα τους, πριν από αρκετά χρόνια. Γιατί σήμερα, και οι δύο, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία.

Οι Αιγόκεροι που θέλουν να φροντίσουν τη γραμμή τους, αλλά και να είναι σίγουροι ότι διατρέφονται σωστά θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν ποικιλία στο καθημερινό τους τραπέζι, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα ψάρια, κρέατα, φρούτα και λαχανικά, γιατί πολύ εύκολα «κολλάνε» σε ορισμένες τροφές με αποτέλεσμα να τρώνε κάθε μέρα τα ίδια! Μπορούν να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με ψάρια, αυγά, σαλάτες, φασόλια, μπανάνες, μήλα και αχλάδια, όλες τροφές που ταιριάζουν στον ζωδιακό τους τύπο.

Προσοχή κίνδυνος ! Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για εσάς τους Αιγόκερους, αφού χωρίς αυτό είστε ευάλωτοι σε παθήσεις των οστών, που είναι και το αδύνατο σας σημείο. Γι΄ αυτό μην ξεχνάτε ποτέ το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι από το καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Υδροχόος
Συνεχείς αυξομειώσεις
Όταν η νεαρή Ρούλα Κορομηλά, χαρακτηριστική εκπρόσωπος του ζωδίου των Υδροχόων, ξεκινούσε την επιτυχημένη πορεία της στην τηλεόραση, ήταν μια νεαρή λεπτή και καλοφτιαγμένη κοπέλα. Ζώντας την καθημερινά μέσα από την μικρή οθόνη, την είδαμε στην διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της πολλές φορές να βάζει έξτρα κιλά και άλλες τόσες να τα χάνεικαι να ξαναγίνεται κομψή.

Αυτό ακριβώς είναι και το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ζωδίου της. Οι Υδροχόοι είναι σε γενικές γραμμές δυνατοί και υγιείς, με δυνατά, καλοφτιαγμένα πόδια και «γερούς» αστραγάλους. Όμως έχουν την τάση να βάζουν εύκολα κιλά. Όταν λοιπόν, έρχεται η ώρα για να κάνουν δίαιτα, θα πρέπει να αναζητήσουν την πιο ...αντισυμβατική που υπάρχει, ώστε να μην καταπιέζει το αίσθημα ελευθερίας και ανεξαρτησίας που τους διακατέχει.

Μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως η δίαιτα Άτκινς,ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία των Υδροχόων, είτε ενδιαφέρονται να χάσουν κιλά είτε απλώς θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους σταθερό. 

Για να υπάρχει ισορροπία στη διατροφή τους - απαραίτητη για όλα τα ζώδια - θα πρέπει να την εμπλουτίζουν επίσης με υδατάνθρακες όπως το ψωμί ολικής άλεσης και βέβαια με τα απαραίτητα λαχανικά. Άφθονα φρούτα είναι φυσικά απαραίτητα, κυρίως μήλα και εσπεριδοειδή που ταιριάζουν στην γεύση των Υδροχόων.

Προσοχή κίνδυνος ! Το κυκλοφορικό είναι το αδύνατο σημείο σας, γι αυτό τα λιπαρά και οι τροφές με υψηλή χοληστερίνη θα πρέπει να απουσιάζουν εντελώς από το τραπέζι σας.

Ιχθύες
Κιλά γιο-γιο !
Σκεφτείτε στο πέρασμα των χρόνων την σέξι ηθοποιό μας Βάνα Μπάρμπα που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, και θα καταλάβετε πολλά για αυτό το ζώδιο. Σε αντίθεση με τους Υδροχόους που παίρνουν κιλά με το παραμικρό, οι Ιχθύες παίρνουν κιλά γιατί καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες σε απίθανες ώρες και με απίστευτες γευστικές εναλλαγές (π.χ. από τα γλυκά στα αλμυρά και πάλι πίσω στα γλυκά!).

Η αιτία είναι μία: η ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία τους και οι έντονες μεταπτώσεις στα συναισθήματα και τον ψυχισμό τους. Τι σημαίνει αυτό; Εάν κάτι τους πάει στραβά για να το ξεπεράσουν το ρίχνουν στο φαγητό και το αποτέλεσμα φαίνεται στη ζυγαριά τους. 

Όμως, εάν λίγο το σκεφτούν, θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η στρατηγική κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι καισίγουρα δεν βοηθάει καθόλου την ψυχολογία τους. Ας πάρουν λοιπόν τη ζωή στα χέρια τους, όπως πολλές φορές έχει κάνει μέχρι σήμερα η Βάνα Μπάρμπα, και ας αποφασίσουν να αποσυνδέσουν το στομάχι από τα συναισθήματα τους και να στραφούν στην υγιεινή διατροφή που μπορεί να τους κρατήσει γερούς και φυσικά σε φόρμα.

Τι θα ταίριαζε καλύτερα στη δίαιτα ενός ζώδιου του νερού από τα οστρακοειδή, που περιέχουν πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα και ταιριάζουν γευστικά στους Ιχθείς; Επίσης, οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, όπως το συκώτι και το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, σε συνδυασμό με δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτα όπως τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα είναι ευεργετικά για τους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου.

Προσοχή κίνδυνος ! Μακριά από αλκοόλ! Τα συναισθηματικά ups και downs που βιώνετε τόσο έντονα, πολλές φορές σας οδηγεί στην υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Μη ξεχνάτε: το ποτό παχαίνει και καταστρέφει τον οργανισμό.






Ελπίδα Δεδεμάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου