Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ένα ποτήρι γάλα........!!!!!!!


Μια μέρα ένα φτωχό αγόρι, για να πληρώσει τις σπουδές του πούλαγε διάφορα καλά από πόρτα σε πόρτα, είδε πως του είχαν μείνει μόνο λίγες "δραχμές" στην τσέπη του , και πείναγε. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει κάτι να φάει στο επόμενο σπίτι που θα χτύπαγε την πόρτα. 

Αλλά αμέσως "ντράπηκε" μόλις είδε να ανοίγει την πόρτα μια νεαρή κοπέλα. Αντί για φαγητό, το μόνο που κατάφερε ήταν να ζητήσει μονάχα ένα ποτήρι νερό. Εκείνη όμως είδε πόσο πολύ πεινασμένο ήταν που σκέφτηκε να του φέρει ένα μεγάλο ποτήρι γάλα. 

Το ήπιε αργά αργά και μετά είπε : "Πόσο σας οφείλω;". "Δεν μου οφείλεται απολύτως τίποτα - απάντησε εκείνη- η μητέρα μας έμαθε να μην δεχόμαστε ποτέ ανταμοιβή για κάθε ευγενική πράξη που κάνουμε." Εκείνος είπε:"Τότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ."

Όταν ο Howard Kelly άφησε εκείνο το σπίτι, δεν αισθανόταν δυνατός μόνο σωματικά, αλλά και η πίστη του στον Θεό και στον άνθρωπο δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο.

Μετά από πολλά χρόνια , εκείνη η νεαρή κοπέλα αρρώστησε πολύ σοβαρά. Οι γιατροί του τοπικού νοσοκομείου δεν ήξεραν πως να την κάνουν καλά και την έστειλαν στο νοσοκομείο της πόλης, για να να "μελετήσουν" οι ειδικοί την σοβαρή αρρώστια της.. 

Κλήθηκε επίσης και ο γιατρός Howard Kelly στο συμβούλιο, και όταν άκουσε το όνομα της πόλης από όπου ερχόταν η γυναίκα, ένα παράξενο φως γέμισε τα μάτια του. Σηκώθηκε αμέσως από το τραπέζι του συμβουλίου, έβαλε την λευκή ποδιά και πήγε να επισκεφτεί την γυναίκα που την γνώρισε αμέσως. Βγήκε από το δωμάτιο αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να της σώσει την ζωή. Από εκείνη την ημέρα έδωσε πολύ μεγάλη προσοχή στο περιστατικό και , μονάχα μετά από μεγάλο αγώνα, κέρδισε την μάχη.

Ο δόκτωρ Hοward Kelly ζήτησε από το λογιστήριο να του φέρουν τον λογαριασμό για να τον εγκρίνει. Μόλις τον είδε, έγραψε κάτι επάνω σε μια γωνία και τον έστειλε στο δωμάτιο της γυναίκας. Εκείνη "φοβόταν" να ανοίξει τον φάκελο , γιατί ήξερε πως θα χρειαζόταν μια ολόκληρη ζωή για να πληρώσει τον λογαριασμό.

Άνοιξε τον φάκελο με αγωνία αλλά κάποιες λέξεις της τράβηξαν την προσοχή σε μια γωνία του λογαριασμού :"Εξοφλήθη εξ ολοκλήρου με ένα ποτήρι γάλα."
Δόκτωρ Hοward Kelly.

Δάκρυα χαράς έτρεχαν από τα μάτια της γυναίκας ,προσευχόμενη:"Σε ευχαριστώ Θεέ μου που η αγάπη σου απλώνεται παντού μέσα από τις καρδιές και τα χέρια των ανθρώπων."




Ιαθειην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου