Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το κύριο χαρακτηριστικό - Osho........!!!!!!!

«Είναι πολύ απλό. Παρατήρησε το νου σου λίγες ημέρες και δες ποιο είναι το πράγμα εκείνο που απορροφά την πιο πολλή σου ενέργεια: η ζήλια; ο πόθος για εξουσία; το εγώ; 

Παρατήρησε απλώς ό,τι παίρνει την περισσότερη ενέργειά σου και θα βρεις ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό σου, και εκείνο είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα εχθρός σου και πάντοτε νόμιζες ότι είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα φίλος σου.

Κάποιος μπορεί να βρει την απληστία, κάποιος μπορεί να βρει τον θυμό, κάποιος μπορεί να βρει την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, κάποιος μπορεί να βρει ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας ή ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας δεν έχει σημασία τι είναι. Όταν το βρεις, έχεις σχεδόν τη μισή νίκη. Και μόνο εσύ μπορείς να το ανακαλύψεις.

Σημείωσε απλώς στο ημερολόγιό σου επί επτά ημέρες τι είναι αυτό που σου παίρνει τον περισσότερο χρόνο, τι είναι αυτό που γίνεται φαντασία σου την περισσότερη ώρα, πού πηγαίνει πάντα πρόθυμα η ενέργειά σου. Παρατηρώντας επί επτά ημέρες, σημειώνοντας στο τετράδιό σου, μπορείς να βρεις το κύριο χαρακτηριστικό σου και η εύρεση αυτή αποτελεί τη μισή νίκη. Σου δίνει μεγάλη δύναμη, το ότι ξέρεις τον εχθρό.

Στάδιο 2 : Όταν ο εχθρός επιτίθεται....
Το δεύτερο μέρος είναι πολύ απλό: τώρα έχε την επίγνωσή του. Όταν επιτίθεται ο εχθρός, μην αντιδράς. Όταν έρχεται, μείνε ήρεμος. Παρατήρησέ το, σαν να περνά κάτι από την οθόνη και εσύ δεν έχεις καμιά σχέση μαζί του.
Αν μπορείς να παραμείνεις αποστασιοποιημένος, ανεπηρέαστος, ξαφνικά θα αποδεσμευτεί μεγάλη ενέργεια, την οποία την περιείχε ο εχθρός σου, την οποία έβαζες στον εχθρό εκείνο κάθε μέρα.
Τον πότιζες, του έδινες φροντίδες. Αν σου τον υπεδείκνυε κάποιος, εσύ θύμωνες πολύ τον προστάτευες με κάθε δυνατό τρόπο. Έδινες κάθε είδους εκλογικεύσεις. Τώρα απλώς παρατηρείς. Όλη εκείνη η ενέργεια έχει αποδεσμευτεί. Θα νιώσεις αναζωογονημένος. Όλη σου η ύπαρξη γίνεται ξαφνικά καινούργια.

Στάδιο 3 : Κατατρόπωσέ τους όλους !
Μετά συνέχισε να αναζητάς τον εχθρό υπ΄ αριθμόν δύο, τον εχθρό υπ΄ αριθμόν τρία, γιατί πρέπει να εξοντώσεις όλους τους εχθρούς.
Την ημέρα που δεν θα σου έχει απομείνει κανένας εχθρός μέσα στον νου σου, θα έχεις χάρη, ομορφιά και μεγάλη ενέργεια που ανθίζει σε χιλιάδες λουλούδια.
Osho



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου