Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αριθμοί & Πολύτιμοι Λίθοι.....!!!!!!

Στις μέρες μας , η καθημερινότητα κουράζει και έχουμε ανάγκη όλοι από στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης αλλά και θεραπείας από το άγχος , το στρες και τις έγνοιες. Μία από όλες τις μεθόδους η οποία και είναι αρκετά διαδεδομένη – και σε εμένα ιδιαίτερα αγαπητή - είναι η κρυσταλλοθεραπεία.

Πολύτιμοι λίθοι, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και να θεραπεύσουν με τη μέθοδο τους τη ζωή μας…

Τόσο η ομορφιά τους , όσο και η ενέργεια τους μας μαγνητίζουν και δεν μπορείς να τους αποχωριστείς!

Οι γνώσεις μου για τους κρυστάλλους είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η συσχέτιση τους με τους αριθμούς, έτσι ώστε ανάλογα με την ημέρα γέννησης , ο καθένας μας, να διαλέξει τον κατάλληλο κρύσταλλο για εκείνον. Φυσικά έναν κρύσταλλο μπορούμε να τον επιλέξουμε και διαισθητικά, με την πρώτη ματιά….

Όλες οι πληροφορίες για τους κρυστάλλους που παραθέτω παρακάτω είναι από το βιβλίο της κυρίας Ιωάννας – Shakila – Μπράτη «Κρύσταλλοι , Οι δάσκαλοι του Φωτός». εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Αριθμός 1 – Κόκκινο κοράλλι / Ρουμπίνι
Όσοι ανήκετε σε αυτή την ομάδα και έχετε γεννηθεί1,10, 19 και 28 του μήνα , είστε άνθρωποι παρορμητικοί, γεννημένοι ηγέτες, ανεξάρτητοι και ξεκάθαροι στην έκφραση. Οι κρύσταλλοι που συνδέονται με τον αριθμό 1 είναι το κόκκινο κοράλλι ή το ρουμπίνι. Το κόκκινο κοράλλι, από την αρχαιότητα για τους Ινδούς και τους Θιβετιανούς , θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά φυλακτά. 

Ακόμα και σήμερα όμως θεωρείται πολύ δυνατό φυλακτό από τον πανικό, τις διάφοες μορφές βίας, τα ατυχήματα και τις κλοπές. Απορροφά την αρνητικότητα φέρνοντας αρμονία και κάθαρση. Τονώνει την γενική υγεία , φέρνει ειρήνη και εξισορροπεί την ύλη με την πνευματικότητα. Το ρουμπίνι , φέρνει λάμψη και φήμη στον επαγγελματικό και καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, αφθονία, αισιοδοξία, εμπνέει πάθος και εντείνει τη σεξουαλική δραστηριότητα. 

Κατάλληλο για τους ηγέτες, καθώς τονώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και τις διοικητικές ικανότητες, την ευελιξία, την αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την ενέργεια. Φέρνει θάρρος, πίστη, κουράγιο, ευτυχία και σοφία.

Αριθμός 2 – Νεφρίτης / Φεγγαρόπετρα
Όσοι ανήκετε στην ομάδα 2, δηλαδή έχετε γεννηθεί στις 2, 11 και 20 του μήνα, είστε άνθρωποι ρομαντικοί, αγαπάτε τις σχέσεις, έχετε καλλιτεχνική φύση, αλλά κάποιες φορές ίσως να σας λείπει η αποφασιστικότητα, εφόσον είναι ένας αριθμός που συνδέεται με την θυλυκή ενέργεια και την παθητικότητα. Οι κρύσταλλοι που σας ταιριάζουν είναι ο Νεφρίτης ή η Φεγγαρόπετρα. 

Ο Νεφρίτης έχει συνδεθεί με την φυλή των Μάγια και λέγεται ότι στον πυρήνα του φέρει όλη τη σοφία και τα μυστικά τους. Έχει την ικανότητα να εξισορροπεί μέσα μας την θυλυκή και αρσενική ενέργεια . Μας βοηθά να κατανοήσουμε τα λάθη μας , να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας , γεμίζοντας μας με αυτοαποδοχή ή ελευθερώνοντας την βαθιά γνώση και σοφία που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. 

Η ενέργεια του συνδέεται με την εκπαίδευση και την κατανόηση των συμπαντικών νόμων μαθαίνοντας μας ότι δεν χρειάζεται να χτίζουμε ναούς αλλά ανθρώπους , γιατί εμείς είμαστε η κατοικιά του θείου! Η φεγγαρόπετρα από την άλλη μας φέρνει σε επαφή με την βαθιά γνώση του Σύμπαντος , δυναμώνει την διαίσθηση και μας χαρίζει έμπνευση για τον χειρισμό των πρακτικών θεμάτων της ζωής μας  στηρίζει τους ανθρώπους που κατάγονται από τα αστέρια στην δυσκολία τους να γειωθούν και να κατανοήσουν την καθημερινότητα. 

Απαλύνει την τριβή ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα μειώνοντας τον πόνο και την συναισθηματική ένταση, που δεν λείπει ποτέ από τον αριθμό 2. Οι λέξεις τρυφερότητα, γαλήνη, ηρεμία διπλωματία αλλά και ευελιξία, συνδέονται τόσο με την ενέργεια του κρυστάλλου αυτού όσο και με τον αριθμό 2.

Αριθμός 3 –Χρυσαφί τοπάζι / Κίτρινο ζαφείρι
Εσείς που ανήκετε στην ομάδα 3, και έχετε γεννηθεί στις 3, 12, 21 και 30 του μήνα είστε άνθρωποι χαρούμενοι, κοινωνικοί, ομιλητικοί, καλλιτέχνες, σπάταλοι σε χρήματα και ενέργεια αλλά και πολύ ταλαντούχοι. Η δυσκολία σας είναι ότι κάποιες φορές παρουσιάζεστε νευρικοί ή με τάσεις κατάθλιψης λόγω κατανάλωση περιττής ενέργειας. 

Οι κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε εσάς είναι το χρυσαφί τοπάζι και το κίτρινο ζαφείρι. Το αυτοκρατορικό τοπάζι , είναι ιδανικό για την τόνωση της ενέργειας σε όλα τα επίπεδα. Ενεργοποιεί τα τρία πρώτα τσάκρα και το κέντρο της κεφαλής, αφυπνίζοντας διαισθητικές ικανότητες. Μας γεμίζει με υγιή φιλοδοξία για να προωθήσουμε το όραμα μας. 

Καλεί ανθρώπους κοντά μας , οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν και να στηρίξουν. Διώχνει την θλίψη και την κατάθλιψη και φέρνει χαρά και αισιοδοξία. Το κίτρινο Ζαφείρι, είναι γνωστό ως «η πέτρα της σοφίας», εστιάζει και ηρεμεί το νου, απελευθερώνει τις ανεπιθύμητες σκέψεις και τη νοητική ένταση. Είναι ένας λίθος που φέρνει πνευματική αγάπη και γενικά την επίτευξη θετικών συναισθημάτων. Φέρνει δύναμη, ειρήνη, ελπίδα, ευφυΐα, πλούτο, αφθονία, ευημερία, και προσελκύει κάθε είδους δώρα.

Αριθμός 4 – Μπλε Σοδάλιθος / Μαλαχίτης
Όσοι ανήκετε στην ομάδα 4, και είστε γεννημένοι στις 4, 13, 22 και 31 του μήνα, είστε άνθρωποι της σταθερότητας , θέλετε να αισθάνεστε την σταθερότητα σε κάθε βήμα και δεν φοβάστε τη δουλειά. Η τάση σας να τα εξηγείτε όλα βάσει λογικής , σας κάνει πολλές φορές άκαμπτους και ξεροκέφαλους. Οι κρύσταλλοι που σας ταιριάζουν είναι ο Μπλε Σοδάλιθος και ο Μαλαχίτης. 

Ο σοδάλιθος ενεργοποιεί το κέντρο του λαιμού και το τρίτο μάτι. Αυξάνει την δύναμη και την πίστη για υλοποίηση στόχων πνευματικών και υλικών. Τονώνει τις δυνατότητες του νου και δίνει ευστροφία. Μας βοηθά να αναλύσουμε νοητικά κάθε κατάσταση που βιώνουμε και να δούμε ξεκάθαρα τα παλιά πρότυπα που συνεχίζουν να προβάλλονται. 

Μας δείχνει παλιές πεποιθήσει που έχουν προσκολληθεί στο νου μας από την παιδική ηλικία. Η ενέργεια του σοδάλιθου διώχνει τις αρνητικές προβολές και επιβεβαιώνει τον αυτοσεβασμό και τη αυτοεκτίμηση , καταπολεμώντας τους φόβους, ωθώντας μας να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται ένα άκαμπτο και καθόλου ριψοκίνδυνο 4. Ο μαλαχίτηςαπορροφά και κινεί οποιαδήποτε συμπυκνωμενη μορφή ενέργειας και την εκλεπτύνει. 

Δίνει την εντύπωση της αυστηρότητας , αλλά έχει μια γλυκιά και τρυφερή ενέργεια ειδικά με τα παδιά. Μπορεί καταπληκτικά να δουλέψει παιδικά τραύματα , καθαρίζοντας μπλοκαρίσματα και φόβους , τονώνοντας την πίστη και αποφεύγωντας νοητικά μπλοκαρίσματα.

Αριθμός 5 – Σμαράγδι / Μάτι της Τίγρης
για όους ανήκουν στην ομάδα 5, και είναι γεννημένοι στις 5, 14, και 23 τουμήνα , έχοντας σαν χαρακτηριστικα την αγάπη για αλλαγές, τα ταξίδια και είστε γεμάτοι ενέργεια και πολλές φορές αστάθεια και έλλειψη συγκέντρωσης. Οι ιδανικοί κρύσταλλοι για εσάς είναι το Σμαράγδι και το Μάτι της Τίγρης. Τοσμαράγδι , το όνομα του προέρχεται από τον Ελληνικό όρο «Σμάραγδος» (= πράσινος λίθος). 

Είναι σύμβολο πλούτου, μοναδικότητας, σοφίας και αγάπης. Φέρνει λάμψη και φήμη στον επαγγελματικό και καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει ισορροπία, πραότητα, αρμονία και γαλήνη στο σώμα και στην καρδιά, κάτι που πάντα ένα 5 χρειάζεται, καθώς πολλές φορές επιλέγει εφήμερες απολαύσεις . Φέρνει ευτυχία, πίστη, έμπνευση και υπομονή. Ευνοεί τις συνεργασίες και φέρνει επιτυχία. 

Σχετίζεται τόσο με την ευγλωττία, την αντίληψη και την ευστροφία όσο και με την ισχυρή μνήμη. Συνδέει το συναίσθημα και τη λογική και μας διδάσκει να διακρίνουμε την αφθονία που μας προσφέρει η φύση, καθώς και να αγαπάμε όλες τις μορφές ζωής ανιδιοτελώς, να βλέπουμε κάτω από την επιφάνεια και να διακρίνουμε πως το καθετί έχει την αξία του και τον προορισμό του. 

Το μάτι της τίγρης , το ορυκτό αυτό έχει τη συχνότητα της γης. Μας βοηθά να γειωθούμε, και να κάνουμε πράξεις που είναι απαραίτητες για την συνέχιση της πορείας μας. Προστατεέυει και έλκει την καλή τύχη και την ευημερία. Μας δίνει δύναμη να αποκτήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε αλλά και να τα απολαύσουμε. Μας βοηθά να κατανοήσουμε την αιτία των «εσωτερικών συγκρούσεων» , βοηθώντας μας να κάνουμε νέα ξεκινήματα. Αυξάνει την πρακτικότητα και απομακρύνει την κακή διάθεση. Διότι όπου υπάρχει 5, υπάρχουν και απότομες εναλλαγές !

Αριθμός 6 – Διαμάντι Χέρκιμερ / Ροζ Τουρμαλίνη
Εσείς που ανήκετε στην ομάδα 6, άρα και είστε γεννημένοι στις 6, 15 και 24 του μήνα, είστε άνθρωποι των ευθυνών και των υποχρεώσεων, αγαπάτε την οικογένεια και αναζητάτε την αρμονία και την θαλπωρή. Η ανάγκη σας να βοηθάτε τους άλλους κάποιες φορές σας ωθεί να ξεπερνάτε τα όρια, ή να συμβουλεύετε με τέτοιο τρόπο , ο οποίος στους άλλους φαντάζει καταπιεστικός. Ιδανικοί κρύσταλλοι για εσάς, το διαμάντι Χέρκιμερ και η Ροζ Τουρμαλίνη. 

Το διαμάντι χέρκιμερ γειώνει και διαχέει το φως σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις διαστάσεις μας. Μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε όλα τα ενεργειακά κέντρα για να τα καθαρίσει και να τα τονώσει ή ανάμεσά τους για να ομαλοποιήσουν τη ροή ενέργειας μεταξύ τους. Ξυπνάει μέσα μας το ξεχασμένο όραμα της ψυχής και τη συνειδητότητα για την αναζήτηση του φωτός. Φέρνει στην επιφάνεια τη χαρά του εσωτερικού παιδιού που καταπιέσαμε στα «πρέπει» και στα «μη». 

Είναι γενικά ένα τονωτικό και αναζωογονητικό ορυκτό σε όλες τις διαστάσεις του φυσικού σώματος. Η ροζ τουρμαλίνη είναι δάσκαλος της αγάπης. Η λέξη αυτή για εσάς είναι η σημαντικότερη στη ζωή σας! Εκπέμπει τις πιο εκλεπτισμένες ποιότητες και με αυτή τη δόνηση ανεβάζει τις συχνότητες της καρδιάς μας. διαλύει την θλίψη και τον πόνο που έχουμε συσσωρεύσει. 

Μας δίνει θάρρος να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας , να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη με όποιους τρόπους μπορούμε να την αντιληφθούμε. Μας γεμίζει χαρά και ζωντάνια απολαμβάνοντας την ζωή χωρίς ενοχές. Μας βοηθά να βρούμε μέσα μας τις ποιότητες της αρμονίας και της ευγένιας.

Αριθμός 7 – Χαλαζίας λευκός / Καπνώδης / Ροζ
Όσοι ανήκετε σε αυτή την ομάδα και είστε γεννημένοι στις 7, 16 και 25 του μήνα, είστε άνθρωποι που αγαπάτε τις γνώσεις, την φιλοσοφία, την πνευματικότητα και την ανάλυση. Έχετε συνήθως ιδιαίτερα διαισθητικές ικανότητες και ο κρύσταλλος που μπορεί να τις αναδείξει είναι ο χαλαζίας. Σαν κρύσταλλος είναι ο ανώτερος θεραπευτής ! 

Έλκει όλες τις δυνάμεις του Φωτός σε όλα τα ενεργειακά μας πεδία. Καθαρίζει αποτοξινώνει αλλά και εναρμονίζει το σώμα, τα τσάκρα, την αύρα και την σκέψη. Μας εφοδιάζει με δημιουργική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μας σε οτιδήποτε κι αν εστιάσουμε. Κι επειδή το πνεύμα και η εξερεύνηση του ανεξήγητου σας έλκει, είναι ένας κρύσταλλος που μπορεί να γίνει γέφυρα ανάμεσα σε εμάς και σε όποια διάσταση θέλουμε ! 

Ο καπνώδης χαλαζίας, γειώνει και δημιουργεί σταθερή βάση για να εκδηλωθούν οι ενέργειες του Φωτός. Καθαρίζει αρνητικούς φραγμούς και προσκολλήσεις που έχουν σχέση με τον εαυτό μας , βοηθώντας μας να πομακρύνουμε ή να βάλουμε όρια σε ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι μια σταθερή γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης! 

Μας βοηθά να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την ενσάρκωση μας στη Γη. Ο ροζ χαλαζίας, ηρεμεί τα ταραγμένα συναισθήματα, και βοηθά να αποβάλλουμε την βαθιά και χρόνια θλίψη. Ανοίγει την καρδιά , βοηθώντας την να απελευθερώσει συσσωρευμένη ένταση και να αντιληφθεί ανώτερες μορφές αγάπης. Κάτι που στην ενέργεια του7, είναι απαραίτητο, εφόσον υπάρχει η τάση της εσωστρέφειας και μη έκφρασης συναισθήματος.

Αριθμός 8 – Αμέθυστος / Λάπις Λάζουλι
Ο αριθμός της δύναμης και της εξουσίας , αφορά εσάς που έχετε γεννηθεί στις 8,17 και 26 του μήνα. Είστε άνθρωποι που αγαπάτε την ύλη, έχετε φιλοδοξίες και ικανότητες διαχείρησης , οργάνωσης αλλά και διοίκισης. Αγαπάτε την πολυτέλεια και κάποιες φορές χάνετε την ισορροπία ανάμεσα στην ύλη και το πνέυμα. Άτομα έξυπνα και συνήθως αυτοδημιούργητα ! 

Ο πρώτος κρύσταλλος για εσάς είναι οαμέθυστος. Είναι ένα από τα πνευματικότερα ορυκτά που υπάρχουν . εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη σύνδεση μεταξύ της γης και των άλλων διαστάσεων. Ο αμέθυστος μας δίνει την δύναμη να αποδεχτούμε την απουσία (όποια κι αν είναι αυτή) και βοηθά ιδιαίτερα στον διαλογισμό και στην αφομίωση της σοφίας που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια του. 

Ο 8 είναι ένας από τους πιο πνευματικούς αριθμούς, αλλά με τις εναλλαγες της τύχης , κάποιες φορές χάνει την ισορροπία του. Εκεί ο αμέθυστος , αυξάνει την διαισθητική συνείδηση , φέρνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της ειρήνης. Καθαρίζει τα αυρικά σώματα και προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις ή αρνητικές δονήσεις. Βοηθά στον εντοπισμό του τι κρύβουμε όχι μόνο από τους άλλους αλλά και από εμάς τους ίδιους από φόβο ή πόνο. 

Ο δεύτερος κρύσταλλος που σας ταιριάζει είναι το λάπις λάζουλι. Ένα από τα δυνατότερα ορυκτά όλων των εποχών. Αφυπνίζει την σοφία και «ξυπνά» μέσα μας το Θεϊκό σχέδιο. Βοηθά στο ξεκαθάρισμα του νου από τις αυταπάτες, δίνοντας πνευματική διαύγεια και διορατικότητα. Είναι ιδανικό στην απελευθέρωση του φόβου της ευθύνης ενός δημιουργήματος που οφείλεται ολοκληρωτικά σε εμάς.

Αριθμός 9 – Κόκκινος Ίασπις / Αχάτης καρνεόλης
Για εσάς που έχετε γεννηθείς στις 9,18 και 27 του μήνα , και είστε άνθρωποι της προσφοράς, της φιλανθρωπίας, της καλλιτεχνίας αλλά και της διδακτικής ικανότητας , οι κρύσταλλοι που σας ταιριάζουν είναι πρώτον ο κόκκινος ιάσπις, ένα ορυκτό που έχει συνεργαστεί πολύ με τους Σαμάνους της Αμερικής. Θεωρείται το ανώτερο από τα ορυκτά στην Φροντίδα, έχει την έννοια της Τροφού. 

Έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τον ανύσηχο νου, και να βρούμε τον προσωπικό μας ρυθμό, κάνοντας εμάς τους ίδιους δημιουργούς της ύπαρξης μας. βοηθά όσους ασχολούνται με θεραπείες που σχετίζονται με τη γη,επαληθεύοντας έτσι την θεραπευτική ενέργεια του 9. Ο δεύτερος κρύσταλλος για εσάς , είναι ο αχάτης καρνεόλης, στηρίζοντας ιδιαίτερα τις δημόσιες ομιλίες σας , δίνοντας σας αυτοπεποίθηση , θάρρος και έκφραση. 

Είναι καλός βοηθός σε περιόδους απομόνωσης , μοναξιάς και κατάθλιψης. Ο λεπτοφυής ψυχισμός του 9, συχνά χρειάζεται τόνωση και αναζωογόνηση.Δίνει αυτοσυγκέντρωση, γειώνει ιδέες, και βοηθά στην έκφραση καλλιτεχνικών ταλέντων που ίσως δεν είχαν εκφραστεί στο παρελθόν από φόβο ή ντροπή. Η μητρική του ενέργεια προσφέρει δύναμη και τόνωση.

Κλείνοντας , θέλω να εκφράσω ότι οι πληροφορίες για τους κρυστάλλους είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχω αναφέρει…ο κόσμος τους πραγματικά είναι μαγικός και η σύνδεση τους με τους αριθμούς , καρμική..!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου