Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το πιό όμορφο πράγμα στον κόσμο.....!!!!!!

Ένας διάσημος ζωγράφος, ο οποίος είχε κάνει πολλά όμορφα έργα τέχνης, πείστηκε πως του έλειπε ακόμη να ζωγραφίσει τον πιο όμορφο έργο τέχνης.

Έτσι άρχισε να ταξιδεύει για να εμπνευστεί το ''θέμα" του καινούργιου του πίνακα. Μια μέρα , συνάντησε στον δρόμο του ένα γέροντα μοναχό που τον ρώτησε που πήγαινε. "Δεν ξέρω" απάντησε ο ζωγράφος. "Θέλω να ζωγραφίσω το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Μπορείτε να μου δείξετε εσείς που μπορώ να το βρω;"

"Είναι πολύ απλό" του απάντησε ο μοναχός.
"Σε οποιαδήποτε εκκλησία ή στην πίστη μπορείς να βρεις εκείνο που ψάχνεις. Η Πίστη είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο".

Ο ζωγράφος συνέχισε το ταξίδι του και κάπου συνάντησε μια νεαρή νύφη. Την ρώτησε εάν ήξερε πιο ήταν το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. "Η Αγάπη" απάντησε η γυναίκα.

"Η Αγάπη κάνει τους φτωχούς πλούσιους, γιατρεύει τις πληγές. Χωρίς την αγάπη, δεν υπάρχει ομορφιά." Ο ζωγράφος συνέχισε το ταξίδι του όπου κάπου αλλού συνάντησε έναν εξαντλημένο στρατιώτη, και όταν ο ζωγράφος του έκανε την ίδια ερώτηση εκείνος απάντησε :"Η Ειρήνη είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Ο πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Όπου υπάρχει ειρήνη, να είσαι σίγουρος πως υπάρχει και ομορφιά."

Πίστη, Αγάπη και Ειρήνη!

Πως μπορώ να τις ζωγραφίσω ; σκέφτηκε ο ζωγράφος. Κουνώντας το κεφάλι του, σκεπτόμενος, ξαναπήρε τον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Μπαίνοντας μέσα στο σπίτι του, είδε το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο :"Στα μάτια των παιδιών του υπήρχε η ΠΙΣΤΗ, στο χαμόγελο της συζύγου του η ΑΓΑΠΗ, και εδώ , μέσα στο σπίτι του υπήρχε η ΕΙΡΗΝΗ. Ο ζωγράφος δημιούργησε έτσι τον πίνακα "ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ".

Και όταν τελείωσε τον ονόμασε "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ".



Ιαθειην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου