Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Και πάλι βρήκα τον λάθος άνθρωπο για να αγαπήσω....!!!!!! Γιατί το κάνουμε αυτό ;

Θύματα του έρωτα πέφτουν πολλές γυναίκες και ερωτεύονται λάθος ανθρώπους. Και αν αυτό συμβεί μία ή δύο φορές, δεν πειράζει.. Όταν όμως οι λάθος σχέσεις είναι συχνό φαινόμενο στη ζωή μιας γυναίκας, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Σύμφωνα με το «Journal of Sex Research», οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ερωτεύεται τον λάθος άνθρωπο, έχουν να κάνουν με την ίδια και το επίπεδο αυτοεκτίμησης της.

Δεν είναι η κακιά στιγμή που συνάντησε τον λάθος άνθρωπο μια γυναίκα, είναι ότι βλέπει τους άνδρες που θέλει εκείνη να δει με βάση τα δικά της βιώματα, χωρίς να βλέπει ότι υπάρχουν γύρω της και άλλοι άνδρες.

Συνήθως οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα του πρότυπου έχουν στο μυαλό τους καρφωμένο από την παιδική τους ηλικία και το αν αλλάξουν τα πρότυπά τους είναι εξαιρετικά δύσκολο,


Επίσης, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να επιλέγουν το νέο τους σύντροφο με βάση τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου, σαν να επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια σχέση.

Το πιο σοβαρό λάθος όμως είναι ότι δεν αξιολογούν αντικειμενικά τις σχέσεις τους. Δηλαδή, θεωρούν ότι πάντα φταίει ο άλλος ή η κακιά στιγμή ή οι συγκυρίες. Η δική τους συμμετοχή στο χωρισμό δε λαμβάνεται ποτέ υπόψη.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όταν αναζητούν το πρότυπο του πατέρα τους.

Αν ο μπαμπάς ήταν οξύθυμος ή βίαιος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κόρες θα δείχνουν ενδιαφέρον για πιο επιθετικούς χαρακτήρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μιας σχέσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία γυναίκα θα πρέπει να μένει για ένα διάστημα μόνη της μετά από έναν χωρισμό, πριν μπει σε μία άλλη σχέση. Το διάστημα της ελευθερίας μπορεί να τη δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται και την αυτοεκτίμηση.




onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου