Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

35 συμβουλές για να μη γεράσετε ποτέ......!!!!!!!!!!

Πέρα από τις κρέμες και τις διαφόρων ειδών αισθητικές επεμβάσεις κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει για… πάντα νέα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια κάποια πράγματα προκειμένου το δέρμα της να μοιάζει πάντα νεανικό και λαμπερό.

Τα έξι απαραίτητα βήματα που πρέπει μια γυναίκα να ακολουθεί διαρκώς για να διατηρεί το δέρμα της φρέσκο είναι τα εξής Λήψη θρεπτικών συστατικώνΤζίνζενγκ, βιταμίνες και λιπίδια πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς από τις γυναίκες άνω των 25 προκειμένου να αντιστασθμιθούν οι ζημιές που προκαλούνται στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο και την περιβαλλοντική μόλυνση αλλά και την αφυδάτωση που μοιραία επέρχεται.Ενυδάτωση με νερό

Το μυστικό για απαλή, λεία επιδερμίδα είναι, φυσικά, η ενυδάτωση. Ετσι, ειδικά μετά τα 30 η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα κρίνεται αναγκαία. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο έλκει και συγκρατεί το νερό στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Προστασία με αντιοξειδωτικά
Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στα κύτταρά και καταστρέφουν το κολλαγόνο που διατηρεί την επιδερμίδα νεανική και ελαστική. Τα μόνο που μπορούν να εξουδετερώσουν τη δράση τους είναι τα αντιοξειδωτικά. Τέτοια δράση έχον οι βιταμίνες Ε και C, καθώς και το πράσινο τσάι.

Προστατευτείτε από τον ήλιο
Ο ήλιος αποτελεί την πιο σημαντική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Γι’ αυτό, όποια κι αν είναι η ηλικία σου, μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, ακόμη και το χειμώνα, που δε νιώθεις τόσο έντονα τις ακτίνες του ήλιου!

Περιορίστε το άγχος
Οπως η κούραση επιδρά στο κορμί έτσι επιδρά και στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα έχει το δικό της ενδοκρινολογικό σύστημα και παράγει ορμόνες, την κορτιζόλη και τις ενδορφίνες. Οταν κάποιος είναι αγχωμένος, τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν και η διαδικασία της αποκατάστασης επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα την μείωση του κολλαγόνου και την έξαρση της φλεγμονής.

Αναπληρώστε το κολλαγόνο
Μετά τα 30 η επιδερμίδα δεν παράγει το ίδιο εύκολα το κολαγόνο με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της.

Βέβαια υπάρχουν και άλλω ειδών καταστάσεις που πρέπει να αποφεύγετε ή να τηρείτε ευλαβικά…

Τρώτε λαχανικά
Καταναλώνοντας λαχανικά και φρούτα καθημερινά, σε κάθε γεύμα σας, γεμίζετε τον οργανισμό σας με αντιοξειδωτικά που διατηρούν τη νεότητα στα κύτταρα, παρατείνοντας έτσι το γήρας.

Σκόρδο
Τρώτε σκόρδο όσο πιο συχνά μπορείτε, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Η τελειότητα του H2O
Το ιονισμένο νερό κάνει το σώμα πιο αλκαλικό και ενυδατώνει το σύστημα, παρέχοντας ταυτόχρονα πολλά αντιοξειδωτικά.

Όχι στο αλκοόλ
Όχι μόνο βλάπτει το συκώτι σας, αλλά μπορεί να καταστρέψει και την επιδερμίδα σας καθώς αυξάνει υπερβολικά την κυκλοφορία του αίματος.

«Αποχυμώστε» το
Οι βιταμίνες και τα μέταλα που περιέχονται σε πολλούς χυμούς βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού αποτελεί εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C, ο χυμός μήλου αποτρέπει την απώλεια μνήμης και ο χυμός από μούρα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά στο να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί.

Δώστε χρόνο στον εγκέφαλό σας να συνδεθεί με τα έντερά σας
Οι επιστήμονες λένε ότι απαιτούνται περίπου 20 λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλός σας ότι φάγατε. Έτσι, προσπαθήστε να τρώτε πιο αργά και να μην φουσκώνετε.

Αφράτες βλεφαρίδες
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που χρησιμοποιούν κρέμες κατά των αιμορροΐδων για να διατηρούν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σφριγηλή. Λένε, μάλιστα, πως οι κρέμες αυτές είναι τρομερά ενυδατικές, μειώνουν το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες.

Μαύρισμα με μέτρο
Τα πιο πολύτιμα αντιγηραντικά προϊόντα είναι το αντηλιακό και τα αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Φροντίστε, λοιπόν, να βάζετε καθημερινά στο πρόσωπό σας αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30, το οποίο είτε θα απορροφήσει είτε θα εμποδίσει την βλαβερή UV ακτινοβολία, πριν προλάβει να εισβάλλει στην επιδερμίδα σας.
                 
Όσο για τα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των καταστρεπτικών μορίων της επιδερμίδας, τα οποία γεννά η UV ακτινοβολία, προτιμάτε προϊόντα που περιέχουν καφέ, μούρα, βιταμίνη C και το αντιοξειδωτικό ιντεμπενόνη.

Δώστε ζωή στο δέρμα σας
Η ενυδάτωση είναι σημαντική, ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχετε. Οι make-up artists όλου του κόσμου θα σας που ότι η ενυδάτωση εμποδίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Αν πιστεύετε ότι η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, μία καλή ενυδατική κρέμα θα της δώσει καλή θρέψη και θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα.

Το λιπαρό δέρμα, είτε το πιστεύετε είτε όχι, χρειάζεται επίσης ενυδάτωση. Αν δεν το ενυδατώνετε θα αναγκαστεί να παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Για ακόμα καλύτερη προστασία προτιμήστε μία ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας.

Απολέπιση
Η ενυδάτωση είναι ατελής αν δεν κάνετε πού και πού απολέπιση. Ο καθαρισμών των πόρων από νεκρά κύτταρα βοηθά την επιδερμίδα να είναι πιο απαλή και υγιής. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί η πολύ συχνά απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και ερεθισμό στο δέρμα.

Κόψτε το
Είναι απλό : Σταματήστε να καπνίζετε. Πέρα από τον κίνδυνο για καρκίνο, το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση, κάνοντας το δέρμα να δείχνει θαμπό και άτονο. Επίσης, δημιουργεί λεπτές ρυτίδες γύρω από τα χείλη, ενώ ο καπνός κιτρινίζει τα δόντια.

Μεταλλικό makeup
Καλύπτει πολλές ατέλειες της επιδερμίδας, ενώ είναι αρκετά απαλό ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος. Το μεταλλικό makeup προσφέρει, επίσης, προστασία από τον ήλιο και είναι ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από ροζάκια.

Απαλές, μεταξένιες τούφες
Φροντίστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας προϊόντα προστασίας, καθώς και ποιοτικό σαμπουάν και conditioner. Έτσι, θα δείχνουν πάντα υγιή.

Yoga για νεότητα
Η yoga όχι μόνο κάνει το σώμα να ανταποκρίνεται με περισσότερη ζωτικότητα, ελαστικότητα και δύναμη, αλλά τονώνει το μυαλό και το πνεύμα, λένε οι ειδικοί. Όταν αυτές οι τρεις πτυχές του ανθρώπου βρίσκονται σε αρμονία είναι πιο εύκολο να χαμογέλα κανείς καθημερινά και να νιώθει ευεξία.

Βελονισμός κατά της γήρανσης
Ο βελονισμός μπορεί να απομακρύνει τις γραμμές της επιδερμίδας (μέσα εντατικής θεραπείας προσώπου) και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας τον μεταβολισμό, σύμφωνα με τους βελονιστές. Μπορεί ακόμα να βελτιώσει τις ορμονικές ανισορροπίες, μειώνοντας την ακμή, τις σακούλες γύρω από τα μάτια και διάφορα άλλα προβλήματα ομορφιάς.

Δραστηριότητες
Το ζωηρό περπάτημα γύρω από το τετράγωνο, το άπλωμα των ρούχων στην ταράτσα και μια βουτιά στη δημοτική πισίνα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε σε καθημερινή βάση για να κάνετε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και τα πόδια σας να δουλεύουν, χωρίς να πληρώνετε κάθε μήνα συνδρομή στο γυμναστήριο.

Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι για πολλούς σημαντικό αντι-γηραντικό μυστικό. Όπως λένε όσοι τον εφαρμόζουν, περνώντας μερικά λεπτά καθημερινά σε ηρεμία, ακινησία, κεντράροντας το βάρος και ισορροπώντας εσωτερικά, μπορείτε να πετύχετε ασύγκριτα επίπεδα χαλάρωσης και εσωτερικής γαλήνης.

Παίρνουμε ό,τι δίνουμε
Ο εθελοντισμός βοηθά τα άτομα να είναι δραστήρια, να κοινωνικοποιούνται και να βοηθούν τους άλλους, κάτι το οποίο τους κάνει να βλέπουν τη ζωή με πιο θετική διάθεση.

Άσκηση
Πρόκειται για μία από τις πιο ωφέλιμες συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να βελτιώσουμε την υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας χρειαζόμαστε τέσσερα διαφορετικά είδη ασκήσεων: Αντοχή, ενδυνάμωση, ισορροπία και ελαστικότητα.

Πάρτε τους δρόμους
Διευρύνετε τους ορίζοντές σας με το να επισκέπτεστε νέα μέρη τα οποία πάντα ονειρευόσασταν να δείτε. Θα γίνετε πιο κοσμοπολίτες και καλλιεργημένοι και δεν θα μετανιώσετε ποτέ για τις εμπειρίες αυτές.

Αντι-στρες
Το στρες εξαντλεί ψυχικά και σωματικά τον οργανισμό. Αντί να ανησυχείτε για κάθε λεπτομέρεια, προσπαθήστε να είστε χαλαροί. Το υπερβολικό στρες θα σας γεράσει πριν την ώρα σας.

Χαλαρώστε
Προγραμματίστε χρόνο για τον εαυτό σας, για να κάνετε ένα μπάνιο, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να δείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά ή απλά να «αράξετε» και να πάρετε έναν απογευματινό υπνάκο.

Χρόνος με την οικογένεια
Το να περνά κανείς χρόνο με την οικογένειά του μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στο να παραμένει κανείς δραστήριος και να ακολουθεί καλύτερη διατροφή.

Φροντίστε τον εαυτό σας
Σε ποιον δεν αρέσει να πηγαίνει για σπα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ, μία θεραπεία προσώπου, μανικιούρ και πεντικιούρ είναι από τις ασχολίες που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

«Λαδώστε» τα γρανάζια
Μην λέτε όχι σε παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, ακόμα κι αν αυτά είναι απλώς σταυρόλεξα ή Sudoku.

Το πιο «κομψό» εγώ σας
Το να φροντίζετε την εμφάνισή σας είναι ένας από τους σίγουρους τρόπους για να δείχνετε πάντα νέοι. Κόψτε τα μαλλιά σας, ξυριστείτε ή απλά ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας και αυτόματα θα νιώσετε καλύτερα.

Κρύψτε τα μάτια σας
Τα γυαλιά ηλίου με προστασία κατά της ηλιακής ακτινοβολίας μπορούν να προφυλάξουν τα μάτια σας και να σας βοηθήσουν να σταματήσετε να «στραβώνεστε» στον ήλιο, κάτι που μακροχρόνια προκαλεί ρυτίδες.

Θετική διάθεση
Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι με το να είμαστε θετικά προδιατεθειμένη για τη ζωή, αυτή θα μας φέρει θετικά πράγματα και θα μας διατηρήσει χαρούμενους και υγιείς. Δοκιμάστε το!

Κοιμηθείτε αρκετά!
Μετά από μία δύσκολη, κουραστική, γεμάτη στρες ημέρα, κλείστε τα μάτια σας και αφήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να δουλέψει και να φροντίσει για την ομορφιά σας.




http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου