Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τα επτά επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης ......!!!

Κάθε άνθρωπος πάνω σε αυτή την γη, ή σε οποιαδήποτε άλλη, θα έπρεπε να ξέρει τις "πόρτες" του μονοπατιού, θα έπρεπε να έχει στα χέρια τα ''κλειδιά" του πνεύματος του , έτσι ώστε να καταλάβει πως το σώμα είναι μόνο το "περίβλημα" που εμπεριέχει την "ενέργεια" μας, είναι το "προστατευτικό κάλυμμα"της ψυχής μας.

Η ζωή κάθε ανθρώπινης ύπαρξης χωρίζεται σε επτά επίπεδα, φανταστείτε ένα οικοδόμημα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η πνευματική εξέλιξη οποιουδήποτε ανθρώπου αρχίζει από την στιγμή την οποίαν ξεκινά να θέτει ερωτήσεις στον εαυτό του στο γιατί υπάρχει, ή ποιος είναι ο λόγος που βρίσκεται εδώ...τώρα!

Σαφώς όποιος κάνει αυτές τις ερωτήσεις δεν πρέπει να σταματήσει μονάχα στο να αναρωτιέται αλλά να ψάξει να βρει τις απαντήσεις που μονάχα εκείνος ο ίδιος μπορεί να γνωρίζει.

Τώρα, μπείτε μαζί μου σε αυτό το οικοδόμημα και φανταστείτε μπροστά σας μια σκάλα που σας φέρνει στον πρώτο όροφο - πρώτο επίπεδο.
Βάλτε το πόδι στο πρώτο σκαλί και αρχίστε να ανεβαίνετε- αρχίστε το ταξίδι.

1.Στο πρώτο επίπεδο - όροφο βρίσκουμε την "Πραγματικότητα μας" εκείνη την πραγματικότητα που ζούμε κάθε μέρα, εκείνη την πραγματικότητα που μας κάνει ευτυχισμένους, ή μας κάνει να κλαίμε, την φυσική μας πραγματικότητα, δηλαδή την ζωή της καθημερινότητας.

Για να πάμε στο δεύτερο επίπεδο - όροφο ένας άνθρωπος σε "εξέλιξη" έχει ανάγκη να κατανοήσει πως δεν υπάρχει μονάχα η ύλη", το σώμα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο μέσα μας, κάτι που μας βοηθάει να "εξελιχθεί" "εκείνο" που λέγεται ψυχή.

Κάποιοι θα σταματήσουν στο πρώτο επίπεδο, γιατί η ύλη, το χρήμα, η εξουσία, τους κάνουν να ζουν μια όμορφη ζωή, πλούσια σε ικανοποιήσεις και επομένως δεν ρισκάρουν να ανέβουν ένα σκαλί πιο πάνω για να φτάσουν στο δεύτερο επίπεδο.

Δεν λέω πως είναι λάθος αυτό, ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κάνει εκείνο που νομίζει και πιστεύει στην ζωή του, αλλά κάποιοι θα σταματήσουν , άλλοι όχι, άλλοι θα "ανέβουν" εκείνα τα σκαλιά για να ανακαλύψουν τι ακριβώς κρύβεται στο δεύτερο επίπεδο- όροφο εκείνου του οικοδομήματος.

2.Από την στιγμή την οποίαν βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο είναι γιατί κατάλαβες πως το σώμα σου είναι μονάχα ένα "μέσο" για να φτάσεις στον σκοπό, για να γνωρίσεις την "ψυχή σου" και να ακούσεις εκείνο που έχει να σου πει μέσα από τα όνειρα.

Ονειρευόμενος/η μπορείς να είσαι όποιος/α θέλεις, εάν δεις πως πεθαίνεις στο όνειρο ξυπνάς φοβισμένος αλλά είσαι ακόμα εδώ...στο παρόν. Επομένως κατανοείς πως η ύλη υπάρχει, υπάρχει όμως και κάτι άλλο που δεν βλέπουμε, κάτι που δεν γνωρίζουμε και μπορεί να μας φοβίσει γιατί δεν είναι υπό τον έλεγχο μας, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.

Η "περιέργεια" μπορεί να νικήσει τον φόβο στο να ανακαλύψουμε τι κρύβεται στο τρίτο επίπεδο - όροφο;
Μια ερώτηση που λίγοι κάνουν , αλλά όποιος/α την κάνει, τότε, θα φτάσει στο παραπάνω επίπεδο.

3.Μονάχα οι "δυνατοί" θα καταφέρουν να αντέξουν σε αυτό το επίπεδο, μονάχα οι πραγματικοί "πολεμιστές" θα τα καταφέρουν.

Το τρίτο επίπεδο είναι το επίπεδο των "εσωτερικών μαχών". Ένα επίπεδο όπου μονάχα οι αποφασιστικοί και οι "γενναίοι", εκείνοι που "άκουσαν" πραγματικά τα μηνύματα της ψυχής, θα καταφέρουν να το ξεπεράσουν.

Κανένας δεν μπορεί να "ονομαστεί - οριστεί" πολεμιστής εάν δεν έχει πρώτα ξεπεράσει αυτό το επίπεδο.

Οι πιο μεγάλοι φόβοι μας εκδηλώνονται υλικά και θα μας κοιτάξουν κατάματα έτοιμοι να μας κατασπαράξουν, οι αμφιβολίες μας , όλες οι πεποιθήσεις μας, τα θρησκευτικά δόγματα θα πέσουν σαν ξερά φύλλα του φθινοπώρου και θα είμαστε μόνοι μας, μόνοι με την ψυχή μας και την καρδιά μας.

Όποιος/α θα καταφέρει να ξεπεράσει τους φόβους του και μορφοποίηση την κάθε αμφιβολία για την κατάσταση της ύπαρξης του, θα μπορέσει να βαδίσει στα επόμενα σκαλοπάτια που φέρνουν στο τέταρτο επίπεδο, θα μπορέσει να δει τι κρύβεται "μέσα του", θα ανακαλύψει τα "μυστικά" που ζουν πέρα από κάθε φαντασία.

4.Η γαλήνη και η σιωπή μετά την καταιγίδα.
Σε αυτό το επίπεδο δεν θα υπάρξουν μάχες και ούτε μυστικά. Η σιωπή και η ηρεμία θα βασιλέψουν σε αυτό το μέρος, όπου η ειρήνη, , εάν την ακούσετε και την κατανοήσετε, θα μπορέσει να εξελίξει την ψυχή σας σε υψηλότερα επίπεδα όπου λίγοι έφθασαν και πολλοί θα ήθελαν να φτάσουν.

Θα υπάρχει μόνο εσωτερικός διαλογισμός, αρμονία και αποδοχή της "ήττας".

Κάποιος/α δεν θα καταλάβει το μήνυμα που θα του δοθεί, αλλά όποιος/α θα το κάνει θα ανακαλύψει πως μέσω του πόνου "εξελισσόμεθα", και από το "έλος - βάλτο" θα ξαναδημιουργηθεί, και πως από τα δάκρυα μπορεί να "γεννηθεί" ένα ποτάμι.

Η σιωπή που θα "αισθανθείτε" σε αυτό το επίπεδο θα είναι η πηγή που θα σας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο.

5.Το επίπεδο της Δημιουργίας.
Όποιος/ φτάνει σε αυτό το επίπεδο, θα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο εμπόδιο με την "ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ" και την "ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ" πως σε ολόκληρο το σύμπαν υπάρχουν μυστικά που περιμένει να τα αποκαλύψει.

Υπάρχουν πολύ λίγοι σε αυτόν τον κόσμο που έχουν "διασχίσει αυτή την σφραγίδα", αλλά όποιος/α τα κατάφερε , κατανόησε πως "κινούνται" οι σκέψεις του μέχρι πέρα από τα σύννεφα, σαν όλα να ήταν σε συμβίωση.

Θα μπορέσει να ακούσει την "ΣΟΦΙΑ" των ουρανών και μια απλή του σκέψη θα μπορέσει να "δημιουργήσει" την ίδια του την ζωή.

Μια ΕσσαΪκή περγαμηνή , έλεγε:"...για να μπορέσει να καθοδηγήσει η Αγγελική Σοφία, ο Υιός του Ανθρώπου θα ψάξει την ειρήνη και την ηρεμία του νου και των σκέψεων του...Δεν υπάρχει , ούτε στον ουρανό ούτε στην γη , δύναμη πιο μεγάλη από τις σκέψεις του Υιού του Ανθρώπου. 

Αν και είναι αόρατη στα μάτια του σώματος, κάθε σκέψη "εκπέμπει" μια μεγάλη δύναμη, και η δύναμη αυτή μπορεί να "ταρακουνήσει" τα ουράνια."

Όποιος/α ακολουθήσει την πορεία του μονοπατιού του, θα "διασχίσει" την πόρτα του έκτου επιπέδου, αργά - αργά θα ανέβει ένα σκαλί κάθε φορά για να φτάσει στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

6.Εκείνος/η που θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο, θα έχει κατανοήσει πολύ για την ύπαρξη του, θα έχει "αποκαλυφθεί" στην ψυχή του και θα έχει "συνάψει" μαζί της μια στενή οριστική σχέση. Τα βήματα του θα καθοδηγηθούν από μια εσωτερική δύναμη που αποδεχόμενος και κατανοώντας θα "περάσει" τα "σύνορα" του απείρου, θα γνωρίσει τα μυστικά του σύμπαντος και του ΕΑΥΤΟΥ του.

Σε αυτό το επίπεδο θα καταλάβει πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα, και πως κάθε πράγμα είναι μια αυταπάτη και μια ψευδαίσθηση.

Φανατστείται πως ξυπνάτε μετά από ένα μακρύ ύπνο και ανακαλύπτετε πως όλη η ζωή που ζείτε τώρα ήταν ένα ΟΝΕΙΡΟ.

Θα καταλάβει πως είναι φως και τίποτε άλλο.Σε αυτό το επίπεδο κάποιοι έφτασαν αλλά πολλοί άλλοι "εγκατέλειψαν" γιατί σε αυτούς επέστρεψε να τους επισκεφτεί ο φόβος, η άρνηση για την αλήθεια.

Πολύ λίγοι πάνω στην γη κατάφεραν να ξεπεράσουν το έκτο επίπεδο, το επίπεδο της τελικής εξέτασης, το επίπεδο της προσωπικής "δίκης" , όπου κάθε πράγμα στο οποίον πίστευες , συμπεριλαμβανομένου και το ίδιου σου του εαυτού, εξαφανίζονται σε μια ψευδαίσθηση και αυταπάτη.

7.Τέλος φτάνουμε στο έβδομο επίπεδο, το τελευταίο, γνωστό μέχρι τώρα.
Το επίπεδο όπου βαδίζουν τα μεγάλα παραδείγματα του κόσμου μας, εκείνοι που άφησαν μηνύματα στις "πέτρες και στα φύλλα", στον ουρανό και στην γη, στην βροχή και στη λάσπη, για να τους ακούσουν και να τους ακολουθήσουν εκείνοι που κάποια μέρα θα τους φτάσουν.

Φτάνοντας σε αυτό το επίπεδο γίνεσαι ένας με το ΟΛΟΝ , με την ηρεμία, με τον ήλιο. Τώρα θα αναρωτιέσται σε πιο επίπεδο βρίσκεσται αυτή την στιγμή.

Μπορώ να σας πω πως δεν χρειάζεται να το ζητήσετε , γιατί σε κάθε εκατοστό της ζωής που ζούμε τώρα, σε κάθε δευτερόλεπτο του "χρόνου μας", σε κάθε ένα άνθρωπο που συναντάμε στον δρόμο, υπάρχει κάτι που μονάχα εμείς γνωρίζουμε, κάτι που μονάχα η ψυχή μας γνωρίζει.

Επομένως μην ακολουθείτε την ζωή των άλλων από φόβο μήπως και κάνετε λάθος, κάνε λάθος, πέσε, μάτωσε, και μετά...μετά ξανασήκω και συνέχισε μέχρι το τέλος...και ΦΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.



Marcello Maini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου