Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ποιoς είναι ο Σάτυα Σάι Μπάμπα ;


Ο ΜΠΑΓΚΑΒΑΝ ΣΡΙ ΣΑΤΥΑ ΣΑΪ ΜΠΑΜΠΑ ενσαρκώθηκε στην Ινδία, στο χωριό Πουτταπάρτι, 150 χλμ βόρεια της Μπάνγκαλορ, πόλη της Ν. Ινδίας, στις 23 Νοεμβρίου 1926. Από μικρό παιδί προκαλούσε την έκπληξη, τον θαυμασμό και το δέος μικρών και μεγάλων, για την ευαισθησία, την καλαισθησία, τη συμπόνια, την ανεκτικότητα, την ευφυΐα και πλήθος άλλων αρετών, που τις εκδήλωνε καθημερινά, ως υπόδειγμα σοφού παιδιού ή ως παιδί-θαύμα. 

Προκάλεσε όμως και την επιθετικότητα κάποιων που δεν μπήκαν στον κόπο ή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ή να εντάξουν φαινόμενα και δυνάμεις που εκδήλωνε το παιδί αυτό. Στον αδελφό του, που τον προειδοποίησε με επιστολή να σταματήσει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, επειδή ανησυχούσε και για δημοσιεύματα του τύπου, ο νεαρός Σάι Μπάμπα, έστειλε στις 25 Μαϊου 1947 (σε ηλικία 20 ετών) επιστολή, αποκαλυπτική για τον σκοπό της ενσαρκώσεώς του.

Ο Σάι Μπάμπα, έχει αναλάβει το έργο της αλλαγής της συνειδητότητας της ανθρωπότητας, αλλάζοντας τον καθένα από εμάς. Ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, το οποίο ως επι το πλείστον γίνεται με θαυμαστό τρόπο (οι περισσότεροι εχουν κληθεί μέσω ονείρου, πριν γνωρίσουν τη φυσική του μορφή). Τα αποκαλούμενα θαύματά του, είναι, όπως λέει, τα διαπιστευτήρια και επισκεπτήριά του, προκειμένου να ακουστεί ή Διδασκαλία του.

Το άλλοτε μικρό και ασήμαντο χωριό Πουτταπάρτι, έχει μεταβληθεί σε κέντρο λήψεως μεγαλειωδών αποφάσεων, όπου η υπερσύγχρονη τεχνολογία έχει εναρμονιστεί με την πνευματική επιστήμη ως απόδειξη ότι η αγάπη στην πράξη επιτελεί θαύματα. Η ζωή του είναι το μήνυμά του. 

Το μήνυμα αυτό έχει ληφθεί και ήδη πλήθη ανθρώπων, ομάδων, επιτελείς Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του, απόφοιτοι, σπουδαστές και σπουδάστριες εργάζονται ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της πραγμάτωσης του Εαυτού, κυρίως μέσω της προσφοράς ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η εκπαίδευση και ό,τι αυτή απαιτεί για να είναι άρτια, παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες. 

Η παροχή νερού σε άνυδρες, τεράστιες απομακρυσμένες περιοχές, η ίδρυση Γενικών και Εξειδικευμένων Υπερσύγχρονων Νοσοκομείων όπου όλες οι υπηρεσίες (από απλή εξέταση έως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς) παρέχονται εντελώς δωρεάν, είναι μερικά μόνο από τα έργα του Σάι Μπάμπα. Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες-προσκυνητές που καταφθάνουν για να βρεθούν κοντά του. 

Ο Σάι Μπάμπα δείχνει το ενδιαφέρον του στον καθένα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σαν να είναι για εκείνον μοναδικός, και ανάλογα με την περίσταση του δίνει ότι αυτός χρειάζεται, όπως ενθάρρυνση, ανακούφιση, απάντηση σε συγκεκριμένο ερώτημα, χαρά ή και ευδαιμονία.

Χιλιάδες είναι τα βιβλία που έχουν γραφεί σε όλες τις γλώσσες, σε όλες τις χώρες, στην προσπάθεια να περιγραφεί και να εκτεθεί ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΪ ΜΠΑΜΠΑ. Έχει βέβαια μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα να διαβάσει κανείς τί λέει ο ίδιος ο Σάι Μπάμπα για τον εαυτό του και την αποστολή του. Εδώ παραθέτουμε αποσπάσματα από δύο αντιπροσωπευτικές τέτοιες ομιλίες που έκανε, μία την ημέρα των γενεθλίων του, στις 23 Νοεμβρίου 1968 και μια στις 6 Ιουνίου 1974.

Το να κατανοήσει κανείς τη φύση του Σάι Μπάμπα μπορεί να είναι αδύνατον, μπορεί όμως να εντρυφήσει και να εμβαθύνει στην διδασκαλία του, που στοχεύει στην ανύψωση της συνειδητότητας του ανθρώπου, μέσα από τη γνώση του Εαυτού, τη Γνώση που εξαλείφει την χωριστότητα και οδηγεί στην ενότητα. Τη Γνώση που από το εγώ μάς οδηγεί στο εμείς και από εκεί στην Ολότητα, στο ΕΝΑ.

Υπάρχει μόνο μια Φυλή, η Φυλή της Ανθρωπότητας

Υπάρχει μόνο μια Θρησκεία, η Θρηκεία της Αγάπης

Υπάρχει μόνο μια Γλώσσα, η Γλώσσα της Καρδιάς

Υπάρχει μόνο Ένας Θεός και είναι Πανταχού Παρών


Μπάμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου