Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η ερωτική έκσταση των Ινδών - Τάντρα....!!!

                               
Ο Ταντρισμός ή Τάντρα - ορισμένοι το ονομάζουν και «ερωτική γιόγκα» - είναι η ινδική φιλοσοφία για τον έρωτα. Πρόκειται για ένα είδος ερωτικής τέχνης που εκτός από χαρά, ανοίγει τις πύλες του πνεύματος.

Σκοπός των ταντρικών τεχνικών είναι η διάρκεια της ηδονής όχι μόνο για να την αυξήσουμε και να την βιώσουμε πιο έντονα, αλλά για να φτάσουμε σε μια κατάσταση υψηλότερων δονήσεων, να βιώσουμε την έκσταση, που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τη θεία διάσταση του εαυτού μας και του συντρόφου μας.

Απέραντη τρυφερότητα, απόλυτος σεβασμός και μεγάλη στοργή, μπαίνουν στο ερωτικό παιχνίδι, καθώς ο άνδρας αυτοελέγχεται έτσι ώστε να επιμηκύνει τη διάρκεια των προκαταρκτικών , και η γυναίκα να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο της διέγερσης που θα της δώσει το θάρρος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναδείξει το ερωτικό της ταλέντο.

Όσοι - δυτικοί - μυήθηκαν στον Ταντρισμό επιμένουν πως δεν είναι τίποτα δύσκολο: αρκεί να ακολουθείς τον ρυθμό της συντρόφου σου. Και όσες γυναίκες της Δύσης είχαν εραστές μυημένους στον Ταντρισμό δηλώνουν : δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βρίσκεσαι στην αγκαλιά τους.

Η εκμάθηση του Ταντρισμού, υποστηρίζουν οι μυημένοι, είναι ένα είδος θεραπείας. Είναι μια προσωπική προσπάθεια αυτό-εξέλιξης καθώς οι ασκήσεις, τα μασάζ, οι συζητήσεις και οι αφηγήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της μύησης σου επιτρέπουν να καταλάβεις καλύτερα το σώμα σου, τη σεξουαλικότητα σου και τη σεξουαλικότητα του αντίθετου φύλου, να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να ξυπνήσεις τα συναισθήματα σου.

Για παράδειγμα οι σεξο-θεραπευτές που εφαρμόζουν τις μεθόδους του Τάντρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται όταν ο ένας σύντροφος έχει ερωτική επιθυμία αλλά ο άλλος καμιά διάθεση να ανταποκριθεί, γεγονός πολύ φυσικό και συχνό, συνιστούν την αποδραματοποίηση μέσω του χιούμορ : 
«Βαφτίστε» τα γεννητικά σας όργανα με ονόματα - η Ποπίτσα και ο Πετράκης - και χρησιμοποιείστε τα ονόματα αυτά κάθε φορά που θέλετε να εκφράσετε την ερωτική σας επιθυμία: «Ο Πετράκης πεθύμησε την Ποπίτσα του, εκείνη;». Η αναφορά στο τρίτο πρόσωπο, μπορεί να φαίνεται αστεία ή και γελοία, αλλά εξυπηρετεί απόλυτα την αποδραματοποίηση. 

Γιατί όταν ο Πετράκης εισπράξει το «όχι δεν σε πεθύμησα» από την Ποπίτσα, ο Πέτρος δεν θα νιώσει απόρριψη από την Πόπη. Δεν μιλάει εκείνη αλλά ένα όργανο του σώματός της, και πώς να παρεξηγηθείς με αυτό;

Όσον αφορά το άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται, αφού έρθει και στους δυο η όρεξη για σεξ, τη διαφορετικότητα δηλαδή του ρυθμού διέγερσης, οι ταντρικοί είναι κατηγορηματικοί: Μπορείτε να συντονιστείτε αν το θελήσετε και μάλιστα με πολύ ευχάριστο και για τους δυο τρόπο.

Πώς; Αφού είναι γνωστό ότι η διέγερση στον άντρα, εκτός από εμφανής λόγω της στύσης, είναι και πιο γρήγορη και τροφοδοτείται άμεσα από τη θέα των γυμνών σωμάτων και τις ωθήσεις, χρειάζεται να καθυστερήσουν αυτές και να προηγηθούν τα χάδια, μέσα από τα οποία τροφοδοτείται και αυξάνεται η διέγερση της γυναίκας. 

Σύμφωνα με τους Ταντρικούς το ζητούμενο στο σεξ είναι η εναρμόνιση των δυο εραστών έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται την απόλαυση. 

Η σεξουαλική πράξη γι' αυτούς δεν είναι μια προοδευτική αύξηση της διέγερσης που τείνει σε ένα σημείο απελευθέρωσης-εκσπερμάτιση, οργασμός-, όπως συμβαίνει στη Δύση, αλλά μια πορεία μέσα από διαδοχικά επίπεδα, στα οποία πρέπει να περνάνε μαζί οι δυο εραστές, και τα οποία τους επιτρέπουν να φτάσουν σε μια υψηλότερη συνειδητότητα.

Όπως οι Κινέζικες πρακτικές που συνιστούν την ελεγχόμενη παλινδρόμηση ανάμεσα στην ένταση και τη χαλάρωση ώστε να αναστέλλεται η εκσπερμάτιση και ο οργασμός, έτσι και οι ταντρικές, περιλαμβάνουν την εκμάθηση συγκεκριμένων ασκήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου