Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Πως θα γλυτώσετε χρόνο και χρήματα…..!!!

                     
Δοκιμάστε ένα από αυτά τα μυστικά που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Αν και εσείς προσπαθείτε να βρείτε νέους τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα ή να ξοδεύετε λιγότερα χωρίς να νιώθετε στερήσεις, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μοναδικοι. Συγκέντρωσας κάποια μυστικά για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη και να έχετε πορτοφόλι σας γεμάτο.

ΠΩΣ ΝΑ
…να μην ξοδεύετε περισσότερα χρήματα.
Ζητάτε από την τράπεζά σου να κλειδώσει το λογαριασμό σας ώστε να μην επιτρέπει υπεραναλήψεις, και χρησιμοποιήστε μόνο τα ATM της δικής σας τράπεζας, για να γλιτώσετε τις χρεώσεις του διατραπεζικού συστήματος.

…κρατάτε το αυτοκίνητό σας καθαρό
Μη δίνετε χρήματα στο πλυντήριο αυτοκινήτων. Έχετε ένα κουτί από χαρτομάντιλα κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου, στο οποίο θα βάλετε σακούλες σουπερμάρκετ. Έτσι, έχετε πάντα εύκαιρη μια σακούλα σκουπιδιών για να τη γεμίζετε με τα σκουπίδια που μαζεύονται στο αυτοκίνητο ή να μεταφέρετες κάποια πράγματα. Ακόμη ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό μπορεί να καθαρίσει το παμπρίζ ικανοποιητικά.

…να βάζετε φθηνή βενζίνη.
Είναι προτιμότερο να γεμίζετε το αυτοκίνητό σας νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή, όλα σχεδόν τα πρατήρια έχουν υπόγειες δεξαμενές, οπότε όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. 

Μην περιμένετε να αδειάσει το ρεζερβουάρ για να το ανεφοδιάσετε με καύσιμα, αλλά να το κάνετε ενώ η βενζίνη βρίσκεται σε μεσαία επίπεδα. Ο λόγος είναι ότι όσο περισσότερο καύσιμο υπάρχει τόσο λιγότερος αέρας στο διαθέσιμο χώρο του.

… τρέφεστε υγιεινά στην παραλία
Για να μην ξοδέψετε χρήματα και για να είστε σίγουροι ότι έχετε πάντα μαζί σας κάτι υγιεινό, αφιερώστε μία ώρα το Σαββατοκύριακο για να γεμίσετε μικρά σακουλάκια με αμύγδαλα, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα.

…γλιτώσετε χώρο στο μπάνιο
Πριν το ξύρισμα απλώστε μαλακτικό μαλλιών στα πόδια σας αντί για κρέμα ξυρίσματος. Κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο, τα πόδια σας απαλά, δεν δίνετε λεφτά και σε άλλο προϊόν, και το καλύτερο; Γλιτώνετε χώρο στο μπάνιο!

…σιδερώνετε λιγότερα ρούχα
Πριν κάνετε ντους, κρεμάστε τις πετσέτες στην πόρτα του μπάνιου. Ο ατμός διώχνει τις ζάρες κι έτσι δεν αφιερώνετε χρόνο στο σιδέρωμα και ούτε σπαταλάτε περισσότερο ρεύμα.
…μην παραγγέλνετε delivery
Βάλτε στην πόρτα του ψυγείου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα γεύματα. Κάντε την ανάλογη λίστα για τα ψώνια, πράγμα που σας γλιτώνει χρήματα (καθώς δεν ψωνίζετε παραπάνω), σας αποτρέπει από το να αγοράζετε πρόχειρα φαγητά, ενώ τρώτε πάντα υγιεινά (αφού δεν παραγγέλνετε απ’ έξω).

…έχετε καινούργια ρούχα χωρίς να ψωνίσετε
Δύο ή τρεις φορές το χρόνο, συναντηθείτε με τις φίλες σας και ανταλλάξτε ρούχα που έχετε βαρεθεί, που δεν σας κάνουν πια ή που σας έκαναν δώρο αλλά δεν σας αρέσουν. Ό,τι μείνει, πηγαίντε το σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος ανακύκλωσης.

…να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια
Βαδίζετε πάντα βάσει προϋπολογισμού κάνοντας λίστες με ό,τι χρειάζεται να αγοράσετε αναζητώντας πάντα τρόπους αποταμίευσης. Το να γνωρίζετε τα όριά σας, είναι σημαντικό. Αν γνωρίζετε τι μπορείτε να ξοδέψετε και που, δε θα πετύχετε μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά-το πιο σημαντικό- να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.


Το μυστικό
Ο μηνιαίος προϋπολογισμός είναι το εργαλείο, που θα χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση σε βάθος χρόνου.


http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου