Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Nα μάθετε πως να ελευθερώνεστε........!!!


Είναι μια βαθιά επιστήμη το να μάθετε πως να ελευθερώνεστε. Ο Ιησούς ήξερε να νικά αυτή την συλλογική δύναμη που λέγεται σατανάς, αυτή τη δύναμη που υπάρχει σαν αρχή της καταστροφής. 

Αυτή η αρχή, είναι ανακατωμένη μαζί με την άλλη, με την αρχή του καλού. Δεν μπορούμε να τις χωρίσουμε. Είναι πλεγμένες μαζί και τόσο καλά που μόνο οι Δάσκαλοι κατορθώνουν να τις ξεπλέξουν και να ελευθερωθούν. Αλλά όμως τι τους περιμένει μόλις το κατορθώσουν !

Τα κακά πνεύματα που τους εγκαταλείπουν εσωτερικά σπεύδουν με τα νύχια, με τα δόντια, προς τα έξω και με μορφή απειλών, οργής, εκδίκησης, τους επιτίθενται απ' έξω ελπίζοντας να μπορέσουν και πάλι να μπουν μέσα τους.
Είναι αυτό που συνέβη στον Ιησού όταν νίκησε τα πάντα, στο εξής όφειλε να αγωνίζεται με τους έξω. Οι εχθροί του έτρεξαν μέσα στους Φαρισαίους, μέσα στους Σαδδουκαίους και μέσα στο πλήθος και απ΄ εκεί άρχισαν να του επιτίθενται.
Σας αναφέρω εδώ μια μεγάλη αλήθεια που όλοι θα μπορέσουν να επαληθεύσουν μια μέρα. 

Θα την επαληθεύσετε κι εσείς οι ίδιοι. Ο νόμος είναι αδυσώπητος. Αυτό πρέπει να συμβεί σ' όλο τον κόσμο. Εκείνοι που ξέρουν και αντέχουν μέχρι τα άκρα γίνονται τέλειοι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος της τελειότητας παρά αυτός για τους δύο αυτούς αγώνες.

Όταν ελέχθη ότι ο Ιησούς όφειλε να διασχίσει την κόλαση για να κερδίσει τον παράδεισο, αυτό σήμαινε ότι κατέβηκε μέχρι την κόλαση, γιατί ο δρόμος του Ουρανού περνούσε από εκεί. Όλοι θα περάσουν από την κόλαση για να πάνε στον Παράδεισο. 
Δηλαδή όταν θα εργαστείτε για να νικήσετε τα ελαττώματα σας, μια κόλαση θα ανοιχτεί μπροστά σας που θα πρέπει να διασχίσετε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. 
Όταν θα βγείτε νικητής, ένας δεύτερος αγώνας θα παρουσιαστεί απ' έξω κι αν είσαστε ακόμη νικητής τότε όλοι θα σωπάσουν, κανείς δεν θα πει πια τίποτα. Αλλά μέχρι την τελική στιγμή πρέπει να ξέρετε να είστε ένας Ήρωας. Όταν θέλει κανείς να αλλάξει την παλιά του ανόητη, χωρίς μόρφωση, σκοτεινή ζωή και αποφασίζει ν' αρχίσει μια ζωή λογική, πρέπει να ξέρει ότι δεν θα συμβεί αυτό χωρίς αγώνες, χωρίς πολέμους, χωρίς πόνους.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου