Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

H ταντρική ένωση, η ένωση 2 ψυχών σε μία......!!!

Έχει ενδιαφέρον αλλά και ουσιαστική σημασία, στην εξελικτική μας πορεία σε αυτόν τον πλανήτη, να δούμε το σεξ και την απόλαυση μέσα από αυτό σαν μια μοναδική ιερή στιγμή κατά την οποία συνδεόμαστε με τον/την αγαπημένη μας με ένα μοναδικό τρόπο και με όλες τις αισθήσεις, αλλά και πνευματικά προς την ολοκλήρωση σε ένα, στην ολοκλήρωση προς το Ολον. 

Κάθε σεξουαλική ένωση θα πρέπει να είναι απελευθέρωση της σκέψης και ένωση σε μία δόνηση ευχαρίστησης η οποία δημιουργέιται ικανοποιώντας τον άλλον μέσα από την συνεύρεση-επαφή. Η θυσία αυτή κατά την πράξη περνάει από το νοητικό στάδιο της αυτοικανοποίησης του ΕΓΩ και της αγάπης με όρους, στο στάδιο τη θυσίας και της αγάπης χωρίς όρους. 

Το σεξ που πηγάζει μέσα από τον έρωτα μέσα σου, αλλά και τον/την σύντροφό σου, είναι το κλειδί προς την αυτογνωσία και μπορεί να αποτελεί ένα μοναδικό όχημα προς την αγάπη χωρίς όρους με αυτόν που συνδεόμαστε. 

Η σύνδεση με τα μάτια (κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον) και την αναπνοή κατά την ένωση αλλά και η χρησιμοποίηση κάθε αίσθησης με επίγνωση μπορεί να προσφέρει απίστευτες συνειδητοποιήσεις και μοναδικές στιγμές ευδαιμονίας με τον/την αγαπημένη μας. 

Μοναδικές στιγμές ελευθερίας και συντροφικότητας ταυτόχρονα. Τότε όταν κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου είναι σαν να κάνεις έρωτα με την ίδια σου την ύπαρξη.
Σύμφωνα με το Τάντρα τα σώματα των εραστών συμμετέχουν ταυτόχρονα στο ίδιο όχημα. 
Το όχημα είναι ένα και τα τιμόνια των οδηγών δύο, απόλυτα συντονισμένα. Δεν οδηγάς πλέον δύο διαφορετικά οχήματα με διαφορετικές ταχύτητες και προορισμούς. Το σεξ παύει να είναι απωθημένο και ενοχή και γίνεται μια μοναδική απόλαυση και ευδαιμονία, μια μοναδική ιεροτελεστία αυτογνωσίας μέσα από τον άλλον. 

Και σε κάθε συνάντηση των δύο εραστών υπάρχουν πάντα 3 δυνατότητες, 3 γεωμετρικά σχήματα, "μία από τις παλιότερες αλχημιστικές Ταντρικέςαναλύσεις της σεξουαλικής πράξης. 

Στο τετράγωνο σχήμα οι εραστές είναι χωρισμένοι ο καθένας στα 2, καθώς υπάρχουν 4 γωνίες του τετραγώνου και οι κάθε 2 από αυτές αντιπροσωπεύουν τα 2 πρόσωπα του κάθε εραστή, το αισθανόμενο και το σκεπτόμενο σώμα. 

"Οταν σκέφτεσαι και αισθάνεσαι ταυτόχρονα η ένωση δεν υφίσταται, υπάρχουν 4 πρόσωπα και δεν υπάρχει μεταξύ σας βαθειά συνάντηση." Η συνάντηση είναι ψεύτικη και ρηχή. Φαίνεται σαν συνάντηση αλλά δεν είναι γιατί "δεν μπορεί να υπάρξει βαθειά επικοινωνία επειδή το βαθύτερο μέρος σου είναι κρυμμένο όπως επίσης είναι και αυτό του αγαπημένου/ης σου." 

"Συναντίωνται λοιπόν σε αυτό το πρώτο σχήμα της ερωτικής πράξης 2 νοητικές λειτουργίες, ο ένας νους με τον άλλον και όχι το συναίσθημα." 

Ο δεύτερος τύπος συνάντησης είναι το τρίγωνο όπου σε αυτήν την συνάντηση εσύ και εκείνη είστε οι δύο γωνίες και για μία και μόνο στιγμή (αυτήν της αποκορύφωσης) γίνεστε ΕΝΑ χάνοντας την "διιτότητά σας". "Αυτό συμβάινει όμως μία στιγμή, η ενότητα εδώ συμβαίνει μεν αλλά είναι στιγμιαία." 

Το τρίτο σχήμα που είναι και η καλύτερη ένωση των εραστών είναι ο κύκλος. Εδώ δεν υπάρχουν γωνίες, εσύ και ο/η σύντροφός σου γίνεστε ένας διαρκής κύκλος, γίνεστε ροή, μία ένωση που κρατάει όχι μία στιγμή αλλά μπορεί να γίνει ά-χρονη. 

"Και αυτό μπορεί να συμβεί όταν δεν αποζητάς την εκσπερμάτωση αλλά την διαρκή επαφή όπου τα σώματα γίνονται ένα σε διάρκεια," εκεί η επαφή ενώνει τα σώματα και 2 υπάρξεις σε μία μέσω της αγάπης χωρίς όρους. Η μία ύπαρξη μπαίνει μέσα στην άλλη και αυτογιγνώσκεται, γίνεται το γίν και το γιάν. 
"Η ερωτική πράξη εκεί δεν είναι μέσον για την κορύφωση αλλά αυτοσκοπός." Εκεί ακριβώς συνδέεσαι με το αιώνιο παρόν της ύπαρξής σου. Μένοντας στο παρόν σε κύκλο, απολαμβάνεις την συνάντηση των δύο σωμάτων και των δύο ψυχών, με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ένας λιώνει μέσα στον άλλο χωρίς να υπάρχει νους. 

"Η θέρμη και η αγάπη των εραστών φτάνουν στην κατάσταση στην οποία ο ένας λιώνει μέσα στον άλλον. Γι΄αυτό και αν δεν υπάρχει αγάπη η ερωτική/σεξουαλική πράξη είναι μια βεβιασμένη πράξη. Ο ένας δεν συγχωνεύεται με τον άλλον. Η αγάπη και η συγχώνευση αυτή μέσα απο την σεξουαλική πράξη με αυτόν τον τρόπο θα σου δώσει πολλές ενοράσεις". 
Πάνω και σε αυτήν την θεική ένωση αυτογνωσίας, την πνευματική τελικά ένωση των δύο σωμάτων υπάρχει βαθειά σιωπηλή επικοινωνία που μπορεί να κρατήσει για ώρες καθώς οι εραστές δεν σκέφτονται αλλά βρίσκονται σε έκσταση, εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει. 

Για αυτό μιλάει και η πρώτη ταντρική σούτρα που λέει: "Στην αρχή της σεξουαλικής ένωσης, μείνε προσηλωμένη/ος στην φωτιά της αρχής, και συνεχίζοντας έτσι απόφυγε την τέφρα του τέλους...." 


Σκέψεις και συνειδηοποιήσεις επάνω σε αποσπάσματα της Ταντρικής φιλοσοφίας και του βιβλίου "Τάντρα, πνευματικότητα και σεξ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου