Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι Τοξίνες της Ψυχής........!!!

                           
Όταν ΔΕΝ υπάρχει εχθρός ΜΕΣΑ, τότε ο εχθρός που βρίσκεται έξω δεν μπορεί να σε βλάψει !!! 
Αφρικάνικη παροιμία

Τι θέλει να πει η ανωτέρω φράση ; Σύμφωνα με τον νόμο των όμοιων, το όμοιο τραβάει το όμοιο γιατί του είναι γνώριμο, εξ ου΄και ολόκληρη η φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής. Πως όμως αυτός ο νόμος δουλεύει στον άνθρωπο; 

Στη σωματική - ψυχική - και νοητική του υγεία; 
Σημαίνει ότι αν έχω μέσα μου π.χ. αγάπη, εκπέμπω τέτοια ηλεκτρομαγνητικά κύματα που "διεγείρω" την αγάπη των άλλων. Αν σκέπτομαι ότι οι άλλοι με ζηλεύουν ενεργοποιώ τη ζήλια των άλλων κ.ο.κ. 

25 συναπτά χρόνια που διανύω σαν σωματική ψυχοθεραπεύτρια έχω παρατηρήσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που με επισκέπτονται πιστεύουν ακράδαντα ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος των δεινών τους* είτε το εκφράζουν, είτε όχι. 

Αυτό συμβαίνει γιατί μας πέφτει βαρύ να κουβαλάμε τη πλήρη ευθύνη του εαυτού μας. Βέβαια είμαστε προκαταβολικά κουρασμένοι επειδή κουβαλάμε βάρη άλλων – φαντάσματα – έννοιες, τα οποία συχνά αγνοούμε και σχετίζονται με την ιστορία της ζωής μας (1ο παιδί, καλό, άτακτο, αρρωστιάρικο, αγόρι, κορίτσι, κ.λ.π) 

Όταν σκέπτομαι συνέχεια το…άγχος κάποιου για το καρκίνο προσελκύω ανθρώπους με προδιάθεση στο καρκίνο. Κι αφού γυρίζω γύρω – γύρω, στο τέλος κάτι θα κολλήσω. 

Τα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάθε ανθρώπου φτάνει τα 15 μέτρα περίπου. Φανταστείτε το βεληνεκές των επιρροών που δεχόμαστε καθημερινά. 

Όλοι το έχετε νοιώσει. Όταν καθίσει δίπλα σου ένας φοβικός, αρχίζεις να φοβάσαι κι όταν έρθει ένας ήρεμος άνθρωπος, ηρεμείς. 

Όταν "βάζουμε" ένα πρόγραμμα στο μυαλό μας, αυτό το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μοιραία. Π.χ. Αν κάποιος μια ζωή δουλεύει σα τρελός να κάνει λεφτά, αγνοεί την υγεία του , τη χαρά του, τους αγαπημένους του, και μεταθέτει τη ΖΩΗ του γι’ Αργότερα θα νοσήσει γρήγορα (π.χ. αγγειακά - μυοσκελετικά προβλήματα και όχι μόνο). 

Βεβαίως το Κακό δεν άρχισε Ακόμη. 
Ας φανταστούμε τη συνέχεια ! 

Αρχίζει να τρέχει ή να τον τρέχουν στους ειδικούς – καθηγητές φίρμες για επίπονες, χρονοβόρες, πανάκριβες εξετάσεις και βαρύγδουπες διαγνώσεις. 

Είναι τόσο κουρασμένος ώστε δεν ξέρει ούτε καν τι έχει, ποια φάρμακα παίρνει και δεν τον νοιάζει. Επιτέλους Ξεκουράζεται………. Έχει να πάει διακοπές 10 χρόνια!!! 
Το σενάριο ολοκληρώθηκε Δικαιώθηκε! Δούλευε να έχει λεφτά για γιατρούς και νοσοκομεία, για μια ώρα ανάγκης……………… 

Πως φτάσαμε να μην έχουμε καμία επικοινωνία με το σώμα μας; Γιατί σήμερα που έχει προχωρήσει τόσο η επιστήμη να αφαιρούμε αβασάνιστα όργανα που έχουν υποστεί ταλαιπωρία και φθορά, όταν μπορούμε να παλέψουμε την αποτοξίνωση και την ανακυττάρωση τους; 

Η ζωή μας όλη είναι το κορμί μας * 
η ψυχή μας όλη είναι το κορμί μας * 
το μυαλό μας όλο είναι το κορμί μας *

Κουβαλάει απίστευτη σοφία και κραυγάζει για τις κακοποιήσεις που του κάνουμε με τις τοξικές μας υπερβολές. 
Ο Πόνος, οι αλλεργικές ενοχλήσεις, ο κακός ύπνος , η κακή αφομοίωση της τροφήςκ.α. είναι μια προειδοποίηση, ένα ALARM, ότι έχει διαταραχθεί η συνολική ισορροπία του οργανισμού. Ο Ιπποκράτης μας έχει διδάξει ότι ο πόνος υποδηλώνει κάποια Υπερβολή και υποστηρίζει ότι, όταν υποφέρει το Μέρος νοσεί το Όλον. 
Μήπως οι χαλεποί καιροί που διανύουμε ζητούν επιτακτικά να μάθουμε τον εαυτό μας και να ενεργοποιήσουμε τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς μας Πρίν πάθουμε κάτι σοβαρό;

Οι αρχαίοι Κινέζοι στήριζαν τη θεραπευτική τους ακριβώς πάνω σ΄ αυτή την αντίληψη, την ολιστική αντιμετώπιση των διαταραχών και κυρίως τη Πρόληψη τους. Πλήρωναν τους γιατρούς όσο διάστημα κατόρθωναν να τους διατηρούν υγιείς, δυνατούς και χρήσιμους. 

Όταν αρρώσταιναν τους έκοβαν το επίδομα. Ολόκληρη η ιατρική τους βασιζόταν στη διατήρηση της υγείας. Γι’ αυτό ανέπτυξαν τεχνικές του τάι-τσί-τσουάν κ.α. όχι σαν ένα χόμπι, η άθλημα αλλά σαν μια σοβαρή ενασχόληση μέσα στη καθημερινή τους ζωή προς ενδυνάμωση του οργανισμού και διατήρηση της υγείας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πόνους μας; Τις αδυναμίες μας; Να αφουγκραστούμε το σώμα μας; Μπορούμε να ζωντανέψουμε τα όργανα που έχουμε ταλαιπωρήσει και να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας σε καλύτερη ισορροπία; 

Βεβαίως, υπάρχει λύση. 

Αρκεί απο συλλέκτες πληροφοριών της Ζωής των Άλλων να γίνουμε πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής. Με Γνώση σίγουρη και Μη Αμφισβητήσιμη. 
Τη Βιωματική μας Γνώση!!!


Ανδρονίκη Χ. Φιλιππάτου 
Γνωστική Σωματική ψυχοθεραπεία 

1 σχόλιο:

  1. Πως ειναι δυνατον η αγαπη να ειναι τοξινη?? Πως ειναι δυνατον το φως να ειναι τοξινη??? Η αγαπη και το φως θεραπευουν την ψυχη και το σωμα του ανθρωπου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή