Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σας μέσα από την σχέση σας......!!!

Διατηρώντας την ανεξαρτησία σας σε μια σχέση είναι μία σημαντική παράμετρος. Η ζεστασιά και άνεση μιας νέας σχέσης μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο να ξεχάσετε την ζωή σας πριν την σχέση και να αφοσιωθείτε πλήρως στην νέα αυτή συναρπαστική ζωή σας με έναν νέο σύντροφο. 

Δίνοντας όλο τον εαυτό σας σε ένα νέο ειδύλλιο είναι λογικό και αποδεκτό καθώς η συγκίνηση και τα έντονα συναισθήματαείναι συναρπαστική εμπειρία. Το να ξεκινήσεις μια τέτοια δέσμευση και σύνδεση με ένα άλλο άτομο μπορεί να είναι τρομακτικό αλλά και συναρπαστικό ταυτόχρονα. 
Τα πάντα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη σας στο άλλο άτομο, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον. Με κάθε νέα σχέση συνήθως δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ελπίζοντας για τα καλύτερα. Θέλετε να δείξετε στο άλλο άτομο ότι είστε αφοσιωμένοι στις σχέσεις σας και ότι αυτή σημαίνει πολλά για εσάς. Είναι φυσικό αυτό αλλά η βιασύνη ο ενθουσιασμός και η χαρά που αισθάνεστε από την νέα σχέση είναι λόγω της αύξησης των ενδροφινών. 

Η αφοσίωση, η ταχύτητα και ο ενθουσιασμός όμως μετά από κάποιον καιρό αντικαθίσταται με το να νιώθετε μία φυσική άνεση μεταξύ σας και με το να αισθάνεστε χαρούμενοι να περνάτε μαζί ο ένας με τον άλλον.

Σε εκείνο το σημείο πρέπει να καταλάβετε ότι ο χρόνος που πρέπει να αφοσιώνετε στον σύντροφό σας και στην σχέση σας σε σχέση με τον χρόνο που πρέπει να αφιερώνετε στον εαυτό σας πρέπει να μοιράζεται. Είναι εύκολο να αποκτήσουμε εμμονή στο να εδραιώσουμε την σχέση μας αυτή παραμελώντας τον εαυτό μας. 

Τα πράγματα στα οποία είσασταν συγκεντρωμένοι στο παρελθόν όπως η οικογένεια σας, οι φίλοι σας και οιδραστηριότητές σας μπορεί να υποφέρουν από αυτό. Δεν είναι γιατί έπαψαν να είναι πλέον σημαντικά αλλά το μυαλό σας και οι σκέψεις σας δίνει προσοχή σε μία άλλη άμεση προτεραιότητα στην ζωή σας.
Καθώς η νέα σας σχέση προχωράει και αρχίζετε να δένεστε με τον σύντροφό σας τότε θα μπορείτε να αισθανθείτε ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να θυμηθείτε πως είσασταν πριν και τι δραστηριότητες είχατε μόνος σας.
Πάντα είναι καλό να παίρνεις αποφάσεις και να μοιράζεσαι με άλλους αλλά εξίσου σημαντικό είναι να παίρνεις αποφάσεις και μόνος σου είτε είναι μικρές είτε μεγάλες. Με αυτόν τον τρόπο πάντα έχεις αυξημένη αυτοπεποίθηση και ελευθερία και αυτές μπορούν να υπάρξουν και σε μία σχέση πραγματικήςαγάπης, όταν ο ένας σέβεται την ελευθερία του άλλου και την αυτονομία του να κάνει και τα πράγματα που τον ευχαριστούν εκτός από τα πράγματα που μπορεί να κάνουν μαζί. 

Στηριζόμενος εξ ολοκλήρου στον συντροφό σας αυτό δεν σας επηρρεάζει μόνο στην αυτοπεποίθηση αλλά και σας δημιουργεί και αρνητικά αποτελέσματα στην σχέση σας. Θυμηθείτε ότι το άτομο που είστε μαζί βρέθηκε σαν σύντροφός σας επειδή τον ελκύσατε με τον προηγούμενο τρόπο ζωής σας, είτε ήταν το χαμόγελό σας, ή η προσωπικότητά σας, ο ενθουσιασμός σας, η αποφασιστικότητα σας, ο εαυτός σας απλά.

Αλλάζοντας αυτό που είστε, ξεχνώντας τα πάθη σας, τις ιδέες σας και την ζωή σας είναι πραγματικά κάτι που μόνο προβλήματα θα φέρει στην σχέση σας. Ενδιαφέρθηκαν για εσάς για αυτό που είσασταν όταν συναντηθήκατε. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ποιός είστε με την διαφορετικότητά του, συνεχίστε με την ζωή σας ενθυμώμενοι ότι ο χρόνος σας μπορεί να μοιράζεται στην σχέση σας και στον εαυτό σας. Αφιερώνοντας χρόνο στον σύντροφό σας είναι πολύ σημαντικό αλλά επίσης σημαντικό είναι να κάνετε και τα δικά σας πράγματα. 

Και ο χρόνος αυτός μεταξύ σας θα πρέπει να είναι δημιουργικός και να ανανεώνεται διαρκώς με νέες εμπειρίες. Με αυτόν τον τρόπο η σχέση σας πάντα θα έχει ενδιαφέρον και θα ανανεώνεται, η αγάπη θα φουντώνει και να ξανα ανακαλύπτεται.

Κάνοντας πράγματα έξω από την ζώνη ασφαλείας σας θα σας κάνει πιό δυνατό άτομο. Μη φοβάστε να έχετε την δικιά σας γνώμη. Επειδή είστε ζευγάρι δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείτε στα πάντα, να θυμάστε όμως αυτό να το κάνετε με τρόπο διπλωματίας και κατανόησης. 
Να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να εξαρτάστε από το άλλο άτομο σε όλα και για όλες τις αποφάσεις. Είστε 2 διαφορετικοι άνθρωποι, έχοντας τις δικιές σας ζωές ενώ ταυτόχρονα εκτιμάτε και δέχεστε με χαρά την γνώμη και τις ιδέες του συντρόφου σας.

Παρότι μπορεί να περνάτε όλο τον καιρό μαζί τις πρώτες μέρες τις σχέσης όταν αυτή εδραιωθεί πρέπει να περνάτε και καιρό χωριστά. Εκτός του να κάνετε τις δικιές σας δραστηριότητες πρέπει να δώσετε αέρα και στον άλλον να κάνει τις δικιές του. 

Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνετε την σχέση σας, ενδυναμώνετε την αγάπη σας, σας βοηθάει να κατανοήσετε τα συναισθήματα και να εκτιμήσετε πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον. Ξεκινήστε με τον ίδιο σας τον εαυτό και δώστε νέα ώθηση στην σχέση σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου