Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τι θέλουν να σου " πουν " τα χέρια του ;

Αποκρυπτογράφησε τις σκέψεις του από τις κινήσεις που κάνει με τα χέρια του, ενώ σου μιλάει.

Βρίσκεσαι με τον καλό σου σ' ένα υπέροχο beach bar για να γιορτάσετε την τρίτη επέτειο της σχέση σας και εσύ έχεις την αίσθηση ότι μια «σοβαρή» κουβέντα πρόκειται να ξεκινήσει μεταξύ σας - για το μέλλον του δεσμού σας, την επισημοποίησή του ίσως. Όμως δεν είσαι σίγουρη τι είναι αυτό που σκοπεύει να σου «ανακοινώσει» και μοιάζεις σαν να «κρέμεσαι» από τα χείλη του, μόλις εκείνος αρχίσει να μιλάει.

Μπορείς όμως να «διαβάσεις» αυτό που θέλει να σου πει από... τα χέρια του, εστιάζοντας την προσοχή σου στις κινήσεις που κάνει με αυτά και ακόμη, να αποκωδικοποιήσεις τις ενδότερες σκέψεις του και τα συναισθήματα που του δημιουργούνται από τα λεγόμενά του.

Όταν σου μιλάει και...

έχει το χέρι του με την παλάμη προς τα πάνω :
Είναι ένας μη λεκτικός τρόπος έκφρασης της καλής διάθεσης από μέρους του. Πρόκειται για μία μη απειλητική χειρονομία που δείχνει ότι είναι ανοιχτός στη συζήτηση και τη διαπραγμάτευση και ακόμα ότι δε νιώθει να «πιέζεται» από κάτι.

έχει το χέρι του με την παλάμη προς τα κάτω :
Αντίθετα με την προηγούμενη χειρονομία, η παλάμη προς τα κάτω εκδηλώνει τη διάθεσή του να επιβάλει τη γνώμη του, όποια και αν είναι αυτή, ασκώντας εξουσία, χωρίς μάλιστα να «σηκώνει» αντιρρήσεις.

έχει ενωμένα τα ακροδάχτυλα των δύο χεριών μεταξύ τους :
Όταν τα χέρια του σχηματίζουν ένα «καμπαναριό» εκκλησίας φανερώνουν ότι νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και τα λεγόμενά του. Η χειρονομία αυτή συχνά μοιάζει εγωιστική και αυτάρεσκη αλλά εκδηλώνει την αυτοπεποίθηση εκείνου που την κάνει, το κύρος και την υπερηφάνεια του.

έχει το χέρι του σφιγμένο σε γροθιά :
Αν παρατηρήσεις ότι σφίγγει το χέρι του σε γροθιά, τότε μπορείς να υποθέσεις ότι αισθάνεται πίεση και ένταση. Δείχνει ακόμη ότι προσπαθεί να εκφράσει την ενόχλησή του ή το θυμό του, τον οποίο μπορεί να ξεσπάσει χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι.

έχει τα χέρια του σφικτά δεμένα :
Πρόκειται για άλλη μία χειρονομία που μαρτυρά υπερένταση και εσωτερικές συγκρούσεις. Ίσως νιώθει απογοητευμένος και καχύποπτος αλλά σίγουρα εκδηλώνει με αυτόν τον τρόπο το άγχος του. Όσο πιο ψηλά κρατάει τα σφικτά του χέρια, τόσο μεγαλύτερο είναι το «τείχος» που χτίζει απέναντί σου.

έχει τα χέρια του πίσω από την πλάτη :

Αυτή η χειρονομία έχει διττλή σημασία :

Α. Αν τα χέρια είναι πίσω από την πλάτη με τις παλάμες τη μία μέσα στην άλλη, ενώ παράλληλα το στήθος και το πιγούνι του είναι προς τα έξω και το κεφάλι ψηλά, τότε πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει κύρος, υπεροχή και αυτοπεποίθηση.

Β. Τα πλεγμένα χέρια πίσω από την πλάτη, σαν να προσπαθεί να τα κρύψει από το οπτικό σου πεδίο, δείχνουν ότι μάλλον είναι αναξιόπιστος ή και καχύποπτος απέναντί σου.

τρίβει τα χέρια του μεταξύ τους :
Με αυτή την κίνηση σου στέλνει το μήνυμα ότι είναι χαρούμενος και ανυπομονεί για κάτι. Μάλιστα περιμένει από εσένα να χαρείς μαζί του και να τον επιβραβεύσεις. Αν όμως το τρίψιμο των χεριών του είναι αργό, η προσμονή που εκφράζει σχετίζεται περισσότερο με κάποιο δικό του όφελος, οπότε χρειάζεται προσοχή.

ακουμπάει την παλάμη του επάνω σε σένα ή σε κάτι :
Είναι μια κίνηση που την κάνει ασυνείδητα προκειμένου να εκδηλώσει την κυριότητά του σε κάποιο αντικείμενο ή σε όποιον ακουμπάει - σε σένα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σημαίνει ότι σε θεωρεί δικό του άνθρωπο και με αυτή τη χειρονομία το κοινοποιεί και στους γύρω του.


Από το βιβλίο «Πώς να κατακτήσεις τα μυστικά της γλώσσας του σώματος» της Χριστίνας Σαμαράκη, εκδόσεις Ψυχογιός.
Μαρία Κόλλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου