Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οραματισμός.....!!!


Τι σημαίνει οραματισμός ;
Οραματισμός σημαίνει να δημιουργείτε σκηνές ή εικόνες στο νου σας με τη φαντασία σας. Οι περισσότεροι σκέφτονται εικόνες. Εσείς ;


Οι περισσότερες εικόνες είναι από τον κόσμο γύρω, την τηλεόραση, τα βιβλία, τις ταινίες και τις καθημερινές δραστηριότητες. Με τη φαντασία αυτές οι εικόνες μπαίνουν μαζί και δημιουργούν τον οραματισμό.

Ο οραματισμός μπορεί να έρθει με πολλές μορφές και μπορεί να ονομασθεί ονειροπόληση, δημιουργία εικόνων ή συγκέντρωση. 
Ο οραματισμός μπορεί να είναι ένα εργαλείο για να δημιουργηθεί ένα δυνατό πλαίσιο στο νου όταν χρειάζεται να επιτευχθούν προσωπικοί στόχοι και στρατηγικές. Οι αθλητές ταχύτητας των 100 μέτρων θα εξασκηθούν βλέποντας μόνο την γραμμή τους ,να τρέχουν γρήγορα και να σπάνουν το νήμα πρώτοι. 

Αν οραματίζονται την αποτυχία και την αδυναμία μπορεί επίσης να συμβεί το αντίθετο. Αν βάζετε αρνητικές εικόνες για τον εαυτό στο νου σας, το αποτέλεσμα θα είναι να αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό μ αυτό το βλέμμα. Οποιαδήποτε εικόνα σχηματίζετε στο νου σας θα δημιουργήσει την άμεση εμπειρία. 


Διάφοροι τρόποι Οραματισμού

Είτε θεωρείτε τον εαυτό έναν «οραματιστή» είτε όχι , μπορείτε να οραματίζεστε. Για να βρείτε τον τρόπο να οραματίζεστε κάντε αυτή την απλή άσκηση. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε έξω από την πόρτα σας. 

Δώστε ένα λεπτό χρόνο σ αυτό το σημείο. Κάποιοι από σας θα δουν τον εαυτό πολύ ξεκάθαρα μπροστά στην πόρτα, σαν να ήταν εκεί, θα δουν την πόρτα σαν να είναι εκεί και αν κοιτάξουν κάτω θα δουν τα πόδια τους μπροστά στο κατώφλι. 
Μπορεί να δουν κάθε λεπτομέρεια της πόρτας- το χρώμα, το σχέδιο, την κλειδαρότρυπα και το πόμολο. Η άσκηση μπορεί να είναι σαν να παρακολουθείτε μια ταινία όπου βλέπετε τον εαυτό μπροστά απ την πόρτα σαν να είστε στο ακροατήριο και να παρακολουθείτε μια ταινία όπου παίζετε εσείς. 

Μπορεί να μη δείτε όλες τις λεπτομέρειες και να δείτε γενικά την εικόνα. Ακόμη και αν δεν «βλέπετε την εικόνα» θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε έξω από την πόρτα.

Ο Οραματισμός στη διάρκεια του διαλογισμού είναι ένας τρόπος για να έχετε εμπειρία. Ο Οραματισμός σας βοηθάει να νοιώσετε όμορφα αισθήματα και συναισθήματα.

Fani KarpozilouOm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου