Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πως να απαλλαγείτε από πεποιθήσεις και καταγραφές σε σχέση με τους γονείς σας....!!!

Πολλοί άνθρωποι που λειτουργούν με τον νόμο της έλξης προσπαθούν να αλλάξουν πράγματα στην ζωή τους, να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα, να έχουν καλύτερη υγεία και σχέσεις αλλά δεν αλλάζει τίποτα στην ζωή τους. 

Τι μπορεί λοιπόν να φταίει για αυτό; 

Ενώ ο Νόμος της Ελξης είναι ένας συμπαντικός νόμος που λειτουργεί με την ενέργεια σε κβαντομηχανικό επίπεδο πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υλοποίηση των επιθυμιών μας εξαρτάται από 2 πράγματα. Είναι το Κάρμα και το Ντάρμα όπως θα αναφερόταν στην ανατολική φιλοσοφία.

Το Κάρμα παρότι πολλοί άνθρωποι το ορίζουν σαν κάτι κακό 
ή κάτι το οποίο πρέπει να ξεπληρώσεις δεν είναι αναγκαία κακό. Το Κάρμα συνδέεται με το από που προέρχεσαι, ποιά είναι η οικογένειά σου, η χώρα από την οποία προέρχεσαι αλλά και από τις περασμένες σου πράξεις. 

Γενικά το κάρμα αποτελείται από παρελθόντες πράξεις και πράγματα τα οποία σε παρόντα χρόνο δεν μπορούν να ελεγχθούν.Το κάρμα συνδέεται άμεσα και με τους γονείς μας και το συγγενικό περιβάλλον.
Στο κάθε τώρα μας δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτήν την καταγωγή αλλά και το πως μεγαλώσαμε, με τι καταβολές αλλά και παιδικές μνήμες και εμπειρίες οι οποίες μας επηρεάζουν. 

Το Ντάρμα από την άλλη πλευρά θεωρείται κάτι το καλό, κάτι το οποίο έρχεται και μπορεί να είναι η πραγματοποίηση 1 εκατομμυρίου ευρώ παρότι προέρχεται κάποιος από φτωχή οικογένεια ή η γιατρειά μιας ανίατης ασθένειας παρ ‘ όλες τις αρνητικές προβλέψεις. 

Είναι το κομμάτι στο οποίο συγκεντρωνόμαστε και το καλό 
που εισπράττουμε. Η δημιουργία είναι όμως η ισορροπία πραγμάτων και ανθρώπινων καταστάσεων. 

Συγκεντρωμένοι στο ένα επίπεδο των επιθυμιών και αγνοώντας ότι μπορεί να κουβαλάμε μπλοκαρίσματα και ανεπιθύμητες ενέργειες ή πως μπορούμε να τις καθαρίσουμε δεν θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Συγκεκριμένα το κάρμα που προέρχεται από τους γονείς μας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργούμε στην ζωή. Παρόλο του πως αισθανόμαστε με τους γονείς μας και το πως είναι η σχέση μας μαζί τους τώρα. 

Ακόμα και αν δεν τους βλέπουμε ή δεν μπορούμε να ανεχθούμε να είμαστε κοντά τους σε βαθύ επίπεδο υπάρχει πάντα μία σύνδεση και αφοσίωση που είναι πολύ δύσκολο 
να σπάσει.

Σαν παιδιά αγαπάμε τους γονείς μας χωρίς όρους και όταν τους βλέπουμε να μας συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο, ή να αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο ή να έχουν προβλήματα υποσυνείδητα εγγράφεται μέσα μας η φράση δεν αξίζω ή η φράση "μαμά, μπαμπά άφησε με να το κουβαλήσω εγώ το βάρος σου. 

Είμαι δυνατός και θα σε ξαλαφρώσω από το βάρος".Σχεδόν πάντα υποσυνείδητα σύμφωνα με την ψυχολογία το παιδί λόγω αυτής της σύνδεσης αγάπης παίρνει την απόφαση να κουβαλήσει τους πόνους και τα φορτία των γονιών του, τα πιστεύω τους και τους προγραμματισμούς τους. 

Αυτό συμπεριλαμβάνει τα μπλοκαρίσματα και προβλήματα τους με τα χρήματα, τις σχέσεις τους, την καριέρα τους, την υγεία τους κτλ. Αναλαμβάνοντας το παιδί υποσυνείδητα να κουβαλήσει τα προβλήματα αυτά λόγω της αγάπης, αποκτά καταγραφές που κουβαλάει μέσα του και σαν ενήλικας.

Από την άλλη πλευρά κάθε πράξη γονιού στο παιδί το οποίο αναζητά την προσοχή και την αξία καταγράφεται μέσα του σαν απόρριψη και αξία " δεν αξίζω " την οποία κουβαλάει μέσα του και όταν ενηλικιωθεί. 

Αυτό μπορεί να φανεί στην ζωή μας αργότερα παρότι έχουμε κάνει τα πάντα να κάνουμε λεφτά αλλά δεν φαίνονται αποτελέσματα.

Σε μερικές περιπτώσεις τα παιδιά κάνουν συμφωνίες με τον εαυτό τους να ΜΗΝ είναι περισσότερο επιτυχημένα από τους γονείς τους στις σχέσεις του, στα οικονομικά, στην υγεία σαν απόδειξη αφοσίωσης στους γονείς του. 
Μπορεί να λέμε υποσυνείδητα γιατί εγώ να είμαι πιο πετυχημένος από εσάς, γιατί να είμαι πιο χαρούμενος, δεν μου αξίζει να έχω καλύτερα αποτελέσματα από εσάς. Το καλό με όλα τα παραπάνω είναι ότι αυτά τα μπλοκαρίσματα μπορούν να απελευθερωθούν και να αναγνωριστούν στους ανθρώπους. 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να κατανοήσετε τις ενοχές και τα μπλοκαρίσματα που κουβαλάτε σχετικά με τους γονείς σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι παρακάτω ερωτήσεις και απαντήστε με την καρδιά σας αφού πρώτα βρεθείτε σε ήσυχο μέρος κλείνοντας τα μάτια σας.

1. Είχε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου παρόμοια μοτίβα 
    στα οικονομικά με αυτά που εγώ αντιμετωπίζω τώρα;

2. Είχε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μου παρόμοια 
    προβλήματα με την υγεία ή τις σχέσεις του όπως εγώ 
    αντιμετωπίζω τώρα ;

3. Υπήρξαν τραγικά περιστατικά στην οικογένειά μου τα              
οποία  γνωρίζω ή δεν γνωρίζω (υποσυνείδητη επιρροή) 
    τα οποία με επηρεάζουν στην ζωή.

4. Πληρώνω ενεργειακά για πράγματα που με βαραίνουν 

    από την οικογένειά μου σε θέματα υγείας, σχέσεων και 
    χρημάτων ;

5. Η οικονομική μου κατάσταση, η υγεία μου και οι σχέσεις 
    μου μήπως συνδέεται με τους γονείς μου ή τους 
    προγόνους μου;

6. Τι χρειάζεται να ολοκληρώσω για να προχωρήσω 

     μπροστά και να βιώσω αφθονία στην ζωή μου, στην 
     υγεία μου, στις σχέσεις μου και στα οικονομικά μου ;

7. Τι χρειάζεται να ολοκληρώσω με τους γονείς μου, 

    συγγενείς  ή προγόνους για να βιώσω αρμονία  στην ζωή 
    μου.

Αυτές οι ερωτήσεις παραπάνω είναι σημαντικές γιατί ρίχνουν φως εκεί που μπορεί να κουβαλάμε βάρη ή να πληρώνουμε χρέη στους γονείς μας, θείους, παππούδες ή προγόνους. 
Πολλές φορές δεν είναι η δουλειά μας να το κάνουμε αλλά 
το παίρνουμε από τους γονείς μας και το κουβαλάμε σε όλη μας την ζωή σας πρότυπο αφοσίωσης και σεβασμού και μέσα από βαθιά αγάπη προς αυτούς παρότι αυτοί δεν θέλουν εμείς να είμαστε έτσι.

Η μητέρα συμβολικά αντιπροσωπεύει την αφθονία ενώ ο πατέρας αντιπροσωπεύει την δουλειά και τα οικονομικά. Η σχέση μας με την μητέρα μας και τον πατέρα μας και το πως τους βλέπουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στην ζωή μας και στα αποτελέσματα που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Όλα τα παραπάνω γράφονται για να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ότι τα προβλήματα στην ζωή σας μπορεί να προέρχονται από καταγραφές και πεποιθήσεις που έχετε σε σχέση με τους γονείς σας. 

Είναι η αρχή το να κατανοήσετε το πρόβλημά σας. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να προσπαθήσει να απαλλαγεί από αυτές τις ψεύτικες πεποιθήσεις. Συνήθως μόνοι μας είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχουμε. 

Συμβουλευτική και δουλειά με το εσωτερικό παιδί για κάθε άνθρωπο θα συνιστώνταν να γίνεται σε πιο ειδικό επίπεδο. Οι άνθρωποι πρέπει να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και να ψάχνουν την λύση παραμερώντας κάθε εμπόδιο και εγωισμό.




Αλέξης Αστερίου
http://www.en-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου