Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Εισαγωγή στα Μάντρα (ομ ) ....!!!

Η λέξη «μάντρα» προέρχεται από τη λέξη «μάνας» που σημαίνει μυαλό / συνείδηση σε μία κατάσταση πλήρης αποδέσμευσης. 

Είναι ήχοι ή λέξεις που έχουν την εξουσία να επηρεάσουν την κατάσταση του σώματος, της ενέργειας και της συνείδησης. 

Με την βοήθεια τους μπορούμε να καθαρίσουμε τον εσωτερικό μας χώρο έτσι ώστε να επιτρέψουμε στην συμπαντική ενέργεια να ενωθεί με την ψυχή μας και να νιώσουμε τη θεϊκή πλευρά του είναι μας… 

Μπορεί επίσης να θεραπεύσει, να επηρεάσει τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων, τα ενεργειακά κανάλια, να ενεργοποιήσει τα τσάκρα, μετατρέποντας την εσωτερική ενέργεια έτσι ώστε να επιφέρει τα επιθυμητά συναισθήματα ή για να συγκεντρώσει το μυαλό και να μας βοηθήσει στην βύθιση σε μια κατάσταση διαλογισμού. 

Τα μάντρα στο Feng Shui χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την ζωτικότητα, τις προσωπικές σχέσεις και την ενίσχυση της ωφέλιμης ενέργειας. 

Είναι λοιπόν «bija mantra» δηλαδή σπερματικοί ήχοι γιατί γονιμοποιούν το ενεργειακό μας σώμα με προεκτάσεις στο υλικό και οι αλλαγές που έχουν την δύναμη να προσφέρουν είναι απεριόριστες… Είναι η προσευχή της αναγέννησης…

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Η επιθυμητή πρακτική είναι να τα διαβάσουμε ή να τα τραγουδήσουμε εκατόν οκτώ φορές (108). Επειδή όμως 
αυτό και λόγω έλλειψης χρόνου είναι λίγο δύσκολο μπορούμε να διαιρέσουμε την πρακτική μας πάντα διά του τρία : 3, 6, 9, 12 κλπ. 
Διαθέστε 10 -15 λεπτά την ημέρα για να ηρεμήσετε και επαναλάβετε το μάντρα της επιλογής σας με δυνατή φωνή και απόλυτη αυτοσυγκέντρωση. Σύντομα θα νιώσετε ότι έχετε γίνει πιο ισορροπημένοι, ήρεμοι, με αυτοπεποίθηση, τύχη, ευτυχία και τόσα άλλα. 

Σημείωση : Υπάρχουν 3 είδη επαναλήψεων των μάντρα
• Το Λεκτικό : Τα λέμε δυνατά και τα ακούμε
• Το Ημι-λεκτικό : Τα χείλη κινούνται χωρίς ήχο
• Το Διανοητικό : Τα επαναλαμβάνουμε νοητικά που είναι και το ανώτερο γιατί μέσα από τη νόηση οι θεραπευτικοί αυτοί ήχοι περνάνε στον πυρήνα της ύπαρξης και γίνονται κτήμα μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ - ΚΕΛΛΗ ΓΑΛΑΝΗ
EN-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου