Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η δύναμη του Τώρα.....!!!

Η ουσία στην ζωή είναι η κατανόηση της ύπαρξης μέσα από την παρατήρηση, την διαχείριση του χρόνου και των ανθρώπινων σχέσεων. 

Ζώντας στο τώρα κάθε στιγμή επεκτείνει την συνειδητότητά σας στην σφαίρα της μη γνώσης, στην σοφία.
 
Ο συγγραφέας και διανοητής Εντγκαρ Τόλε μιλάει για τον παρατηρητή στο βιβλίο του " Η δύναμη του Τώρα ".

"Να είστε παρόντες ως παρατηρητές του νου σας - των σκέψεων και των συναισθημάτων σας, καθώς και των αντιδράσεώς σας σε διάφορες καταστάσεις. 

Να έχετε τουλάχιστον το ίδιο ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις σας με την κατάσταση ή το πρόσωπο που σας προκαλεί να αντιδράσετε. Παρατηρήστε επίσης πόσο συχνά είναι η προσοχή σας στο παρελθόν ή στο μέλλον. 

Μην κρίνετε ή αναλύετε αυτό που παρατηρείτε. Παρατηρείστε τη σκέψη, αισθανθειτε το συναίσθημα, παρατηρείστε την αντίδραση. Μην δημιουργήσετε προσωπικό πρόβλημα μέσα από αυτά. 

Θα αισθανθείτε τότε κάτι πιο ισχυρό από οτιδήποτε από αυτά πράγματα που έχετε παρατηρήσει: την ακίνητη παρουσία του παρατηρητή πίσω από το νου, τον σιωπηλό παρατηρητή."

Το νόημα του να μην ζεις νοητικά στο παρελθόν ή στο μέλλονείναι ότι βγαίνεις από τον φόβο των περιορισμών, η συνείδησή σου απελευθερώνεται. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά την διάρκεια της ζωής τους είναι σχεδόν πάντα συγκεντρωμένοι και εγκλωβισμένοι στις σκέψεις τους στο μέλλον της αμφιβολίας ή στο παρελθόν του πόνου. 

Οι σκέψεις αυτές δημιουργούνται συνήθως από ασυνείδητες σκέψεις και κυριαρχούνται από φόβο, εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους σε μία πραγματικοτητα ψευδαίσθησης που δεν υπάρχει. 

Οταν ζεις σε αυτήν την κατάσταση τότε κυριαρχείσαι από τον χρόνο και το πεπερασμένο εγώ. Στο εγώ αυτό υπαρχουν τα όρια και η αμφιβολία. 

Συνδεόμενοι με τον παρατηρητή στο τώρα όμως, ο οποίος μπορεί να υπάρξει και υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει χρόνος, ανάμεσα σε δύο σκέψεις, εκεί καταργείται η χωροχρονική ψευδαίσθηση και συνδέεστε με το αιώνιο και άπειρο, συνδέεστε με την γαλήνη και σοφία του ΕΙΜΑΙ. 

Βρες στον εαυτό σου αυτή την γαλήνη μέσα από την σιωπή. Ενας τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή σου και να την παρατηρείς. 
Εκεί μπορούν να αποδομηθούν οι σκέψεις του νου που μόνο σαν εργαλείο θα έπρεπε να χρησιμοποιείται. Οι σκέψεις σε αυτό το στάδιο θα πέσουν σαν τα φύλλα ενός δέντρου μια φθινοπωρινή μέρα. 

Η αναπνοή σου είναι το κλείδι για να δεις μέσα σου, να ανακαλύψεις το αιώνιο τώρα, την πίστη της αγάπης.

Αλέξης Αστερίου
EN-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου