Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πείτε ναι στην ζωή και δεχτείτε τις προκλήσεις για μία μοναδική εμπειρία.....!!!

                               
Έχετε παρατηρήσει πόσες φορές λέτε όχι στην ζωή σας; 

Γενικά όχι μόνο σε πράγματα που χρειάζεται να πείτε όχι αλλά και σε νέες ιδέες, σε πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στην ζωή σας και να σας την αλλάξουν για πάντα, σε νέες πιθανότητες και ανακαλύψεις που αν λέγατε ναι θα σας έδινε ένα νέο τρόπο στο πως μπορείτε να βλέπετε τα πράγματα; 

Όταν λέτε όχι στην ζωή χάνετε και την πιθανότητα να ανακαλύψετε κάτι καινούργιο να δοκιμάσετε κάτι που δεν έχετε δοκιμάζει ξανά και να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας ή άλλων που είχατε αγνοήσει στο παρελθόν. Μπορεί να βρείτε ένα καινούργιο ενδιαφέρον ή ακόμα και τον πραγματικό σκοπό της ζωή σας με ένα ναι.

Δεν μπορούμε να λέμε φυσικά ναι σε όλα αλλά μπορούμε να είμαστε θετικοί σε πολλά πράγματα και να λέμε αυτό το ναι περισσότερες φορές στην ζωή μας. Να δοκιμάζουμε τα νέα πράγματα και να προσπαθούμε να είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις και προσκλήσεις. 
Εάν κάποιος σας προσκαλέσει να κάνετε μαζί τους κάτι καινούργιο, κάτι που πραγματικά αγαπούν και δεν έχετε προσπαθήσει ξανά, αποδεχτείτε την πρόσκληση. Αρπάξτε 
την ευκαιρία και τολμήστε. Η αμφιβολία και ο πολύτιμος χρόνος σας που δεν θέλετε να διαθέσετε ίσως σας στερήσει από νέες ευκαιρίες και εμπειρίες στην ζωή.

Το να ζεις και να μαθαίνεις είναι ταυτόσημα στην ζωή. Όσο ζεις μαθαίνεις. Σταματώντας να μαθαίνεις σημαίνει ότι πεθαίνεις σε καθημερινή βάση. Γι΄ αυτό βρισκόμαστε εδώ. 

Για να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις εμπειρίες μας. Δεν γεννιόμαστε παντογνώστες, αλλά με μιά προσωπικότητα που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε περισσότερο ή λιγότερο στην ζωή. 

Η ζωή είναι περισσότερο από την καθημερινότητα. Γι' αυτό πρέπει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις κάθε στιγμή, αυτές που θα μας εξελίξουν και θα μας δείξουν νέα μονοπάτια κάθε φορά.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου αναζωογονούνται κάθε στιγμή και σε κάθε ηλικία εάν ασκήσεις την σκέψη σου. Άσκησε τον νου σου και θα δεις μεγάλες διαφορές στο πως παρατηρείς και αντιδράς σε πράγματα, άσκησε τον νου σου και δεν θα τον χάσεις.

Μία από τις πιο σημαντικά πράγματα είναι η ικανότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος να εξελιχθεί. Η ικανότητα αυτή δεν έχει να κάνει με τον πλούτο, την εξυπνάδα ή την δύναμη αλλά με τις πιθανότητες. 

Αντιμετωπίζοντας περισσότερες προκλήσεις και επιλογές στην ζωή σου τόσο και περισσότερες πιθανότητες εξέλιξης έχεις. Είναι σαν να ασκείσαι. 

Ο καθένας μας έχει αυτές τις δυνατότητες εξέλιξης μέσα από αυτές τις εμπειρίες και προκλήσεις και οι περισσότεροι δεν τις αξιοποιούν σε μια ζωή που φεύγει γρήγορα.
Εάν για παράδειγμα έχουμε 2 ανθρώπους που ο ένας είναι ευφυής αλλά εμμένει σε αυτά που γνωρίζει και ο άλλος δεν έχει την εφυϊα του πρώτου αλλά μια διαρκή περιέργεια μάθησης και μια περιέργεια στο να δοκιμάζει νέα πράγματα και προβάλλετε τους στο μέλλον ύστερα από μερικά χρόνια. 
Στον δεύτερο άνθρωπο ο κόσμος δεν μένει στάσιμος, έχει πολλές ιδέες και έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες.
Ανήκει σε αυτούς που λένε όσο ζω μαθαίνω. Ο πρώτος που δεν δέχεται τις προκλήσεις της ζωής είναι και αυτός που θα μείνει πιο πίσω. 

Έχοντας χτίσει προσεκτικά την ζώνη ασφαλείας γύρω του θα πάθει σοκ όταν ένα αναπάντεχο γεγονός συμβεί στην ζωή του κάποια στιγμή. Εκεί ακριβώς θα χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις αναπάντεχες αλλαγές. 

Ενώ για το δεύτερο άτομο που είναι ανοιχτό και στις προκλήσεις και στις αλλαγές κάθε καινούργια έστω και οδυνηρή αλλαγή θα είναι φυσική και θα την αντιμετωπίσει με συνέπεια και ψυχραιμία.

Οι δυνατότητες κάθε ατόμου είναι και πιθανότητες ταυτόχρονα. Έχετε λίγες πιθανότητες στην ζωή σας; Αυτό σημαίνει ότι έχετε και λίγες πιθανότητες εξέλιξης και αυτογνωσίας. Αυτός είναι και ένας βασικός νόμος της φύσης. Η μάθηση είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείτε. 

Τα είδη αυτά που είναι 100% δεμένα με το φυσικό τους περιβάλλον είναι και αυτά που δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάθε αλλαγή και θα εκλείψουν. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι και η κρίση αξιών αλλά και η οικονομική κρίση που συμβαίνει στην εποχή μας. Είστε έτοιμοι σε αυτό.

Παίρνετε τα ρίσκα και έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι αλλαγές στην ζωή σας βοηθούν να επιβιώσετε και να εξελιχθείτε; Εάν είστε προσαρμοστικοί στις αλλαγές τότε θα δείτε την κρίση σαν ευκαιρία. Και θα επιβιώσετε μέσα από αυτήν. 
Αυτός που επιβιώνει τελικά δεν είναι ο δυνατότερος και ο πιο έξυπνος, ούτε αυτός με τα περισσότερα χρήματα αλλά αυτός που είναι ανοιχτός στις προκλήσεις και μπορεί να τις αντιμετωπίζει σαν ευκαιρίες. Δείτε παραδείγματα στην φύση γύρω σας και αναζητείστε παραδείγματα σε ανθρώπους γύρω σας που επιβίωσαν αλλά και άλλαξαν την ζωή τους.

Πολλοί άνθρωποι αποδέχονται την μοίρα τους, βρίσκουν ασφάλεια σε έναν τρόπο ζωής και σε μια δουλειά που τους εξασφαλίζει τα προς το ζην λέγοντας ότι αυτό τους αρκεί. Μέχρι όλα γύρω τους να καταρρεύσουν. 

Πολλοί τότε θα κατηγορήσουν τους άλλους, το σύστημα, την μοίρα που τους συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. 

Πόσοι όμως θα κοιτάξουν μέσα τους πραγματικά και θα καταλάβουν ότι τελικά δεν φταίνε οι άλλοι για την κακή τους τύχη αλλά οι ίδιοι που δεν μπόρεσαν να είναι ανοιχτοί στις προκλήσεις της ζωής. 

Που δεν είναι ανοιχτοί σε αυτό που ονομάζεται αγάπη. Γιατί 
οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από αγάπη.

Αυτό που τους έχει κρατήσει πίσω είναι ο φόβος. Ο φόβος να είσαι με την ροή και να τολμάς σε κάθε ευκαιρία. Μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις ότι μπορεί να είσαι πολύ καλύτερος την κάθε στιγμή. Κανείς δεν είναι τέλειος. 

Αποδεχόμενοι αυτό για τον εαυτό μας και τους άλλους μας βοηθάει να ζούμε μια πιο γεμάτη ζωή. Εσείς έχετε τον απόλυτο έλεγχο του πειράματος αυτού. 

Αρχίστε με μικρές αλλαγές και αν μπορείτε να κάνετε και μεγάλα βήματα κάντε τα. Πείτε ναι στην ζωή και αυτή θα σας ανταμείψει.

Αλέξης Αστερίου
http://www.en-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου