Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ποιος φταίει για το κάρμα μου ;

Ποιος φταίει για την πορεία της ζωής μου μέχρι σήμερα; Ποιος φταίει για το κάρμα μου;

Είστε μια επέκταση του Θεού, συνδημιουργός και είστε εσείς (το σύνολο σας τόσο το συνειδητό τόσο και το και ασυνείδητο) ο οποίος αντλεί όλες τις εμπειρίες για τον εαυτό σας για να θεραπεύσει και να προωθήσει την ψυχή σας. 


Μέχρι να έχετε στην κατοχή σας όλες σας τις δημιουργίες και πράξεις, δεν θα είστε σε θέση να τις αλλάξετε. Είμαστε ανήμποροι να αλλάξουμε κάτι όταν δεν είμαστε συνειδητοί πάνω σε αυτό. 
Όταν μπορούμε να πούμε στους εαυτούς μας, "Αποδέχομαι την ευθύνη για ό, τι έχω δημιουργήσει στη ζωή μου" τότε μόνο είμαστε ένα μέρος της εξουσίας και είμαστε πλήρως σε θέση να αναλάβουμε τον έλεγχο πάνω στις συνθήκες της ζωής μας. Τίποτα στη ζωή μας δεν μπορεί να μας συμβεί, αν η ψυχή  μας δεν είναι σε συμφωνία με την εμπειρία. Δεν υπάρχουν θύματα, ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις δικές του δημιουργίες. 

Πριν ενσαρκωθούμε ακόμη πάμε μέσα από μια διαδικασία προ-γέννησης , στον σχεδιασμό. Εμείς επιλέγουμε τους γονείς μας, τη σεξουαλική ταυτότητα μας, το μέρος που θέλουμε να ζήσουμε και τα μαθήματα και τις συνθήκες που θέλουμε να κυριαρχήσουμε.

Τα μαθήματα μας επιλέγονται από εμάς και είναι αντανακλαστικά του παρελθόντος μας, θέματα της ζωής που είχαμε προβλήματα , το κάρμα που πρέπει να επιλυθεί και οι συμφωνίες που έχουμε δημιουργήσει με τις άλλες ψυχές, προκειμένου να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς με τα μαθήματα της ψυχής μας.

Εκείνοι που μας έχουν πλήξει πιο πολύ είναι αυτοί που έχουμε μοιραστεί πολλές ζωές μαζί τους και είναι αυτοί που μας αγαπούν περισσότερο. 
Είναι οι αδελφές ψυχές μας και συνήθως υπάρχουν μαθήματα που εμπλέκονται για το ένα κάθε άτομο. Από τη στιγμή που ενσαρκώνονται, ο καθένας σε ένα ανθρώπινο επίπεδο ξεχνάει τι υπέγραψε, γιατί αν θυμότανε, δεν θα ήταν σε θέση να παίξει τον ρόλο του, για να μπορέσει έτσι να εξισορροπήσει το κάρμα και να αντλήσει τα διδάγματα του.

Θα ενσαρκωθεί στη γη κάτω από το πέπλο της λήθης με προκαθορισμένες ψυχικές, συναισθηματικές, σωματικές και πνευματικές προκλήσεις. 

Τα πιο δύσκολα μαθήματα μας για να ξεπεραστούν και να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη, είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος για να μάθουμε από τις προκαθορισμένους στόχους μας και τις προκλήσεις της ζωής μας.

Για να μπορέσουμε να μάθουμε ένα μάθημα για την συγχώρεση, κάποιος πρέπει να μας κάνει κάτι προκειμένου 
να τον συγχωρήσουμε. 

Αν το μάθημά μας είναι να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε το θυμό με έναν υγιή τρόπο, τότε κάποιος πρέπει να μας κάνει να θυμώσουμε πάρα πολύ, προκειμένου για να μας μάθει, πώς να εκφράσουμε την οργή μας και να αρνηθούμε την έκρηξή μας με ένα παράλογο τρόπο.

Το κάρμα που πρέπει να επιλυθεί είναι ουδέτερο και είναι μια μορφή της μάθησης, δεν είναι η κρίση ή η τιμωρία. Επιδιώκει απλώς ενεργειακή ισορροπία.


Το κάρμα δεν έχει δημιουργηθεί για κάποιο άλλο άτομο. 
Μόλις δημιουργήσετε κάρμα είναι το κάρμα σας. Αν έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση με ένα άλλο ον που δημιουργεί τον πόνο, είναι δική σας ευθύνη να το αντιμετωπίσετε άμεσα. 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα κρατηθεί ένα αρνητικό ενεργειακό αποτύπωμα στο πεδίο της ενέργειας σας και μέσα από τον συμπαντικό νόμο της έλξης, θα προσελκύσετε μια άλλη κατάσταση για να δημιουργήσετε την ισορροπία μέσα σας 
και αυτό θα είναι, ανεξάρτητα από το ίδιο πρόσωπο ή όχι.

Το κλειδί εδώ είναι να μάθουμε από τα λάθη της κακής διαχείρισης της ενέργειας μας, έτσι ώστε να μπορέσει να καθαρίσει το ενεργειακό μας πεδίο από κάθε ενεργειακό αποτυπώμα ή μαγνήτες που συνεχίζουν να μαγνητίζουν επαναλαμβανόμενες αρνητικές συνθήκες στη ζωή μας.

Κάθε πρόσωπο που μπαίνει στη ζωή μας, σε επίπεδο ψυχής, έχει συμφωνήσει να παίξει ένα ρόλο για εμάς, ώστε να μας βοηθήσει να προωθήσουμε την πνευματική μας ανάπτυξη.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε μας ως πιόνια σε ένα παιχνίδι, ή σαν μαθητές στο σχολείο Γη, ή τους παίκτες σε ένα παιχνίδι κάνοντας τις επιλογές τους, που τους επιτρέπει να κινούνται πιο κοντά ή πιο μακριά από το Θεό. 

Προφανώς, η μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται όταν κάνουμε επιλογές που είναι σε ευθυγράμμιση με τον εαυτό μας και τον Θεό και όχι επιλογές από τον κατώτερο εαυτό μας ή το εγώ. 

Όταν βλέπουμε τη ζωή μας από μια υψηλότερη προοπτική μπορούμε να δούμε ότι όλες οι δοκιμασίες και οι κρίσεις είναι παράλληλα και οι ευκαιρίες για την πνευματική και προσωπική μας ανάπτυξη.Κάθε δύσκολη αλληλεπίδραση είναι και μια πνευματική δοκιμασία, οδηγώντας μας σε αυτοκυριαρχία και πληρότητα. Τα πάντα έχουν αξία και επειδή δεν θυμόμαστε τα συμβεβλημένα μαθήματα μας ή δεν γνωρίζουμε το προσχέδιο της ζωής των άλλων ψυχών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το να εκφέρουμε την γνώμη μας σχετικά με τις μαθησιακές εμπειρίες ο ένας του άλλου.  Μόλις μάθουμε τα μαθήματά μας, η ενέργεια είναι ισορροπημένη και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα 
ίδια παλιά μαθήματα. 

Κάθε απόφαση από την πλευρά μας δημιουργεί επιπλέον κάρμα και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε.
NAMASTE

Zizi Pateraki
http://drouizignosi.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Πάντοτε μέ απασχολουσε τό εξης ερώτημα,

    οταν ενα παιδάκι κακοποιήτε,η καί μία γυναίκα ξυλοφορτώνεται καθημερινά,από τόν συζυγο η καί τόν πατέρα της,δέν πρέπει νά φύγει νά γλυτώσει?
    πρέπει νά υπόκειται τήν βία,διότι ειναι τό κάρμα του?
    Συμφωνώ απόλυτα μέ τά γραφόμενά σας,καί πιστευω τά ιδια μέ εσάς.Αλλά αυτό τό ερώτημα δυσκολευομαι νά τό απαντήσω.
    Ευχαριστώ
    εφη. μουσκουντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφη μου αν και καθυστερημένα θα σου απαντήσω...........παρ'όλο όπως λες κι εσύ είναι κάτι που δύσκολα το κατανοούμε.....ναι........θα πρέπει να φύγουν οι άνθρωποι που κακοποιούνται...........αλλά αν το σχέδιο της ζωής τους είναι να υποστούν αυτό για να πάρουν κάποιο μάθημα...........ακόμα και να υποφέρουν δεν θα φύγουν..........μέχρι να το πάρουν........και γιαυτό όταν βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις μας λυπούν...........αλλά δεν έχουμε δικαίωμα..............αλλά και δυνατότητα να επέμβουμε...........μέχρι να το αποφασίσει ο ίδιος............ότι πήρε το μάθημα..........όπως υπομονή..........κατανόηση...........και να προχωρήσει στη ζωή του........!!!!!!!!
    Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τον προβληματισμό σου.......!!!Κάθε ευλογία του Θεού στη ζωή σου τώρα και για πάντα.......!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα απαντήσω και εγώ στο σύνολο του θέματος, είναι μία τεράστια κοτσάνα να υποστηρίζεται ότι θα πάρουν το μάθημα ζωής μέσα από την οικογενειακή βία. Ο βίαιος χρειάζεται επειγόντως ψυχιατρείο και οι υπόλοιποι ψυχολογική υποστήριξη. Η υπομονή στην ανώμαλη συμπεριφορά είναι καταστροφική για όλους. Προωθείτε έμμεσα την κακοποίηση των παιδιών και την σωματεμπορία με τις αερολογίες που γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή