Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πως κρατάμε ένα Ονειρολόγιο......!!!

                               
Το να κρατάμε ονειρολόγιο είναι μια βασική τεχνική για να θυμόμαστε τα όνειρά μας και να μπορούμε να τα ερμηνεύουμε. 

Μας ανοίγει μια πύλη στον εσωτερικό μας κόσμο και επιπλέον μας βοηθάει να αντιληφθούμε τις ονειρικές καταστάσεις και τελικά να ξυπνήσουμε σε όνειρο και να έχουμε μια αστρική εμπειρία.

Η καλύτερη ώρα για να γράψουμε τα όνειρά μας στο ονειρολόγιο είναι μόλις ξυπνήσουμε το πρωί γιατί τότε είναι που τα θυμόμαστε καλύτερα. 

Αν μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας μείνουμε για λίγο ήρεμοι στο κρεβάτι μας αυτό βελτιώνει τις πιθανότητές μας να θυμηθούμε περισσότερα όνειρα.

Παρακάτω θα βρείτε λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να κρατήσετε ένα ονειρολόγιο

-Πρώτα διαλέξτε ένα σημειωματάριο μόνο και μόνο για τα όνειρά σας. Κρατήστε το δίπλα στο κρεβάτι σας για να μπορείτε να γράψετε κατευθείαν και αυτό γιατί τα όνειρα χάνονται εύκολα από την μνήμη μας και μόλις σηκωθούμε μπορεί να ξεχάσουμε τις λεπτομέρειες.

-Σημειώστε την ημερομηνία. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα να συνδέσετε το όνειρό σας με συγκεκριμένες περιόδους στην ζωή σας και να μπορέσετε να ερευνήσετε έτσι το υποσυνείδητό σας την δεδομένη χρονική στιγμή.

-Στην συνέχεια γράψετε ό,τι θυμάστε από το όνειρο, το γενικότερο σκηνικό, πρόσωπα, αντικείμενα, ζώα, συναισθήματα, λόγια, σύμβολα, τόπους. 

Κανένα όνειρο δεν είναι ασήμαντο και ακόμα και αν θυμάστε μόνο μια μικρή λεπτομέρεια, τότε σημειώστε την και αυτό θα σας βοηθήσει ώστε την επόμενη φορά να θυμηθείτε περισσότερα.

-Υπογραμμίστε θέματα, λέξεις κλειδιά, άτομα που μπορεί να επαναλαμβάνονται και σε άλλα όνειρα για να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα.

-Από κάτω αφήστε λίγο χώρο και γράψετε σημαντικές παρατηρήσεις, κάποιο προαίσθημα που μπορεί να έχετε για το όνειρο αυτό, πως σχετίζεται με γεγονότα της ζωής σας και τι να προσέξετε στην μέρα που ξεκινάει, αυτό μπορεί να είναι κάποια συμπεριφορά, κάποια πρόσωπα που σας επηρεάζουν, ή οτιδήποτε πάρετε από το όνειρό σας. 

Επίσης γράψετε και όποια προβλήματα μπορεί να σας απασχολούν αυτήν την χρονική περίοδο έτσι μακροπρόθεσμα θα μπορέσετε να συνδέσετε κάποια σύμβολα στα όνειρά σας, με γεγονότα ή συναισθήματα της καθημερινής ζωής σας.

Γενικότερα το να σημειώνουμε τα όνειρά μας, μας βοηθάει τόσο στην διαδικασία την αστρικής προβολής, όποια μέθοδο και να διαλέξουμε, όσο και στην αυτογνωσία που προσπαθούμε να πετύχουμε.

Ελένη@Seekers of Light
http://seekersoflight.gr/how_to_keep_a_dream_diary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου