Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού...!!!

Ας εν-θυμόμαστε ότι η Ανάσταση είναι μια βιωματική κατάσταση που δεν χαρίζεται.

Απόσπασμα :
"Η Ανάσταση κατακτάται μετά από δράση που περιέχει πολλές δράσεις που συνήθως αποστρεφόμαστε. Δράσεις ή αποδοχή καταστάσεων στις οποίες αντιστεκόμαστε. Η απαγκίστρωση από το Φαίνεσθαι Ευτυχής, Έχειν Πλούτο, από το καταναλώνω στο δημιουργώ, από το γοητεύω στο εμπνέω, από το Νοώ στο Είμαι, δεν είναι δεδομένη, δεν χαρίζεται και σε πολλούς ούτε καν είναι εύλογη. Ωστόσο είναι απλή. Εξαιρετικά απλή. 

Επί αιώνες "αναγνωρίζουμε" το Μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει. Κυνηγάμε τη επιτυχία σε όλες τις εκφάνσεις της (οικονομικά, γοητεία, κυριαρχία, δύναμη) και που πάντα περιλαμβάνει την έγκριση των άλλων. 

Των άλλων που είναι το ίδιο φθαρτοί και φοβισμένοι. Άλλοι παίζουμε τα Είδωλα και άλλοι τους Λάτρεις. και όλοι κάπως βολευόμαστε. Χαμηλώνουμε τον ουρανό να μην φαίνονται μικρά τα όνειρα ή οι στόχοι μας... 

Και πάντα έχουμε ένα "ναι μεν αλλά", ή "ναι αλλά είναι δύσκολο", ή και "τι να κάνω εγώ"... έρπουμε και σερνόμαστε. Προσωμοιάζουμε τις συμπεριφορές μας ως ερπετά όλο και περισσότερο. 

Ότι χρειάζεται είναι ο ετερο-προσδιορισμός όχι με τον/την άλλον/η (τον αδελφό μας) αλλά με το σύνολο της Πλάσης. Εκεί θα βρούμε παραδειγματικές συμπεριφορές που ενισχύουν όλες τις αρετές μας και μειώνουν όλους του φόβους μας. 

Από συμπεριφορές πινγκουίνων σε σχέση με την αναπαραγωγή έως το πέταγμα των αγριόχηνων η γκάμα τεράστια. Με ένα κοινό τόπο. Συλλογική Συνείδηση.
Αν εμείς ως εν δυνάμει πιο εξελιγμένο είδος μοιραζόμαστε την Αγάπη ως θεμέλιο ανάπτυξης της συλλογικότητάς μας ποιο θα ήταν το βίωμα του καθενός μας και του ανθρώπινου είδους συλλογικά?

Ποιος έχει να χάσει κάτι? Κανείς Άνθρωπος. Πλην αυτών που οι ερπετοειδής συμπεριφορές τους καθηλώνουν είτε στην ασφάλεια καναπέ, είτε στην ηδονή? της λαγνείας, είτε στην ευφάνταστη επαναστατική δογματικότητά τους είτε...είτε...
Μαζεύονται πολλοί, έ!!!

Πράγματι. Χρειάστηκε όμως ένας να σταυρωθεί και άλλαξαν τόσες ζωές.! Για άλλους άνθρωπος, για άλλους Θεάνθρωπος, για άλλος Υιός του ανθρώπου, για άλλους Υιός του Θεού. Όπως και αν τον βλέπετε Εκείνος μας δίδαξε το απλό. Όποιος βρεί το κουράγιο να αντιμετωπίσει τη "προδοσία" (εαυτού), να τη συγχωρέσει, να σηκώσει το Σταυρό του και να γίνει η αιτία να ελευθερωθεί ο "αδερφός" του, εκείνος Ανασταίνεται!! 

Καθώς Κυριακή της Ανάστασης δεν υφίσταται χωρίς Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη. χωρίς Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή!
Όπως είπε ο φίλος Ηλίας εκείνη την μέρα της σταύρωσης είτε ο Χριστός, είτε ο Βαραββάς (γιός θεού), ένας Υιός θεού θα σταυρωνόταν!"

Απόσπασμα από Παναγιώτη Πολιτόπουλο.
Αναστάς ο Κύριος!
Panagiotis Politopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου