Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η νοσταλγία για τις ωραίες στιγμές - «κλειδί» για την ευτυχία....!!!!

Οι άνθρωποι που έχουν θετική προσωπικότητα, ώστε τείνουν να θυμούνται και να νοσταλγούν τις παλιές καλές στιγμές και, την ίδια στιγμή, ξεχνάνε το άσχημο παρελθόν.

Έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη ικανότητα να νιώθουν ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή τους, σε σχέση με όσους κάνουν τα αντίθετα, δηλαδή ξεχνάνε το ωραίο παρελθόν και «κολλάνε» στις άσχημες στιγμές του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων.

Οι ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ράιαν Χάουελ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Personality and Individual Differences” (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν τις περιπτώσεις 750 εθελοντών, συσχετίζοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας καθενός με το επίπεδο ευτυχίας του.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν καλύτερα από όλους να ξεχάσουν το άσχημο παρελθόν και θυμούνται συνήθως τις καλές στιγμές, συνεπώς έχουν μια εσωτερική προδιάθεση να αντλούν ικανοποίηση από τη ζωή τους. Το αντίθετο συμβαίνει με τους εσωστρεφείς νευρωτικούς.

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου