Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θάρρος........!!!!


Για ποιο λόγο οι ζωές των περισσοτέρων ανθρώπων να κυβερνιούνται από μικρά και ασήμαντα γεγονότα ; 

Λυπάμαι όταν βλέπω τους ανθρώπους να χάνουν τα όμορφα και μεγάλα πράγματα ενώ θα μπορούσαν να τα έχουν μοναχά με λίγο θάρρος.

Αναφέρομαι στον «κοινό» στον «μέτριο άνθρωπο». Είναι εκείνος που έχει τόσο λίγη πίστη στον εαυτό του ώστε δεν πιστεύει στις σκέψεις και στις αποφάσεις του και πρέπει να βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες και σε παροτρύνσεις για να αποφασίσει κάτι σημαντικό για τη ζωή του. 

Είναι εκείνος που έχει λίγη επιτυχία όταν παρασύρεται από τους λίγους, εξαιρετικούς και αυτοδύναμους ανθρώπους.
Είναι ο άνθρωπος που σκέφτεται θετικά όταν βρίσκεται με θετικούς ανθρώπους αλλά, όταν τον αφήσεις μόνο του πέφτει στα «αρνητικά του γόνατα».

Είναι εκείνος που ξεχνά και απεμπολεί τα δικαιώματά του, για το τι μπορεί να πει ο γείτονας. Αυτός είναι ο άνθρωπος που στέκεται ψηλά όταν υποστηρίζεται από τις πράξεις του πλήθους αλλά φοβάται τη σιωπή της δικής του παρουσίας.
Είναι εκείνος που ακολουθεί και φοβάται να ηγηθεί.

Είναι ο άνθρωπος που κρύβει τους φόβους του πίσω από το κάλυμμα της αρχοντιάς επειδή η ανειλικρίνειά του δε του επιτρέπει να αντιμετωπίσει την αλήθεια και τη πραγματικότητα.
Είναι εκείνος που φωνάζει «άδικο», όταν η ζωή τον αφήσει πίσω. Είναι δηλαδή ο άνθρωπος που έχει επιτρέψει η ζωή 
του να κυβερνιέται από τις περιστάσεις.

Οι δυνατοί άνθρωποι δημιουργούν τις περιστάσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Αν είστε ένας άνθρωπος των περιστάσεων, το μόνο φάρμακο είναι το Θάρρος. Το θάρρος, όπως το βλέπω εγώ, είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο. 

Θάρρος χρειαζόμαστε μόνον όταν φοβόμαστε, που σημαίνει πως χρειαζόμαστε θάρρος πάντοτε γιατί πάντοτε υπάρχει κάτι που μας φοβίζει.

Ανακάλυψα ότι ο φόβος δειλιάζει όταν αντιμετωπίσει λίγο θάρρος και ότι το θάρρος δυναμώνει με τη συνεχή χρήση και γι’ αυτό η συμβουλή προς τον εαυτό μου είναι : 
«Κάνε τα πράγματα που φοβάσαι περισσότερο και συνέχισε να τα κάνεις μέχρι να μη τα φοβάσαι πια και τότε θα είσαι κύριος της τύχης σου».

Θάρρος, είναι εκείνο που ξεχωρίζει τους αδύνατους από τους δυνατούς, τους αποτυχημένους από τους επιτυχημένους, τους «μέτριους» από τους «μεγάλους».

Όλα αυτά που επιθυμούμε όλοι μας από τη ζωή έχουν κάτι κοινό, είναι φτιαγμένα για ανθρώπους με θάρρος.
Το να φοβάσαι είναι ανθρώπινο. 

Το να δουλέψεις ενάντια στο φόβο δείχνει ότι αξίζεις. Άλλωστε αν το σκεφτείς, «είναι καλύτερο να πεθάνεις όρθιος παρά να ζεις γονατιστός».

Αντώνης Καλογήρου
Michelakis Nikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου