Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η ωραία και το βρέφος.....!!!!

                              
Να με αλείφουν με μαγικές κρέμες, να με ραίνουν με ελιξίρια νιότης, να με ραντίζουν με σπάνια βότανα, να με περιποιηθούν: γίνονται όλα αυτά με δύο μωρά στην αγκαλιά; Ακριβώς έτσι, δύσκολο. 

Με καλή διάθεση, όμως, μερικά κολπάκια και λίγη οργάνωση, ο καινούργιος χρόνος που μόλις έφτασε μπορεί να γίνει η αφετηρία να ξανανθίσει κάθε ξενυχτισμένη μικρομάνα.

Δέρμα θαμπό, μάτια πρησμένα, παλάμες τραχιές, φτέρνες-κόκαλο, μαλλί-μπατανόβουρτσα, αγκαλιά-βελούδο γεμάτη από τους θησαυρούς της ζωής μου: τον γιο μου και την κόρη μου. 

Ποζάρουμε στον καθρέφτη. Θεός έτους ενός, κούκλα νεογέννητη, μάνα αφημένη στον αντίπαλο χρόνο, καρτ ποστάλ που δεν φυλάς ούτε ως «κακόγουστη» ανάμνηση. Θέλω να βγω. Να κάνω διακοπές σε κομμωτήριο, επέλαση σε Spa, επιδρομή σε καλλυντικάδικο, κατάληψη σε κέντρο αισθητικής.

Να με αλείφουν με μαγικές κρέμες, να με ραίνουν με ελιξίρια νιότης, να με ταΐζουν εξωτικά φρούτα, να με ραντίζουν με σπάνια βότανα μπας και ξανανθίσω. Άκυρο και άκαιρο. Με δύο μωρά στην αγκαλιά δεν υπάρχει χρόνος. 

Οι μέρες, οι ώρες και τα δευτερόλεπτα κυλούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάμεσα σε αλλάγματα, κοιμίσματα, ταΐσματα και νανουρίσματα κι εγώ τρέχω ξοπίσω τους σαν του αλόγου την ουρά. Με το μωρό στην αγκαλιά ορμάω στην κουζίνα για τη φρουτόκρεμα του μικρού. 

Κι εκεί ακριβώς, στη θέα μιας ταπεινής μπανάνας, ο χρόνος παγώνει και η μάχη υπέρ της «μαραμένης» νεότητας περνά στα δικά μου χέρια.
Η κίτρινη αυτή θεά δεν είναι που βοηθά το δέρμα να ξαναβρεί την ισορροπία του; Που είναι τίγκα σε βιταμίνη Α, κάλιο και ποτάσιο; 
 
Που λειτουργεί ως επανορθωτικό ξαναδίνοντας τη χαμένη υγρασία στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής; Με μία κίνηση την αρπάζω και την κάνω λιώμα και με μία δεύτερη την απλώνω σαν μάσκα επάνω στα νωπά από την τρεχάλα μαλλιά μου. 

Για να διεισδύσει καλύτερα στην τρίχα τυλίγω το κεφάλι μου με μια μεμβράνη και μια πετσέτα, την αφήνω να κάνει τη δουλειά της κι εγώ επιστρέφω στη δική μου.
Μόλις τελειώνω το διπλό τάισμα επιστρέφω στην κουζίνα αναζητώντας αυτήν τη φορά ένα μαγικό σκεύασμα για την ξηρή επιδερμίδα μου. 

Μόνο ένα ώριμο αβοκάντο μπορεί να τη σώσει αφού η σάρκα του περιέχει σχεδόν 50% έλαια και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φυτικά έλαια για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Λιώνω ένα ώριμο αβοκάντο, τοποθετώ μια παχιά στρώση επάνω στο δέρμα μου και το αφήνω για μισή ώρα. 

Η επιδερμίδα μου «ξυπνά» όπως ακριβώς και η μικρή που κλαίει ξανά σπαρακτικά για γάλα. Το γάργαρο λευκό σκεύασμα φέρνει στον νου μου τα ματαιωμένα ραντεβού στον οδοντίατρο για καθαρισμό και λεύκανση δοντιών. Ανοίγω το ντουλάπι βάζω στην οδοντόβουρτσα μαγειρική σόδα και τα τρίβω απαλά. 

Ύστερα, καταναλώνω έναν τόνο λαχανικών και φρούτων με λευκαντικές ιδιότητες όπως σέλινο, καρότα, μήλα και αχλάδια.

Ώρα 12 το μεσημέρι και τα παιδιά κοιμούνται. Πίνω ένα λίτρο νερό –δεν υπάρχει καλύτερη ενυδάτωση για το δέρμα– και παραδίδομαι σ’ έναν γλυκό ύπνο – την καλύτερη μάσκα ομορφιάς σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε λίγο άλλωστε η μάχη της μητρότητας θα ξεκινήσει ξανά… Ξυπνάω πρώτη και κατευθύνομαι στο μπάνιο για ένα γρήγορο και φυσικό πίλινγκ, τα αποτελέσματα του οποίου θα ζήλευαν ακόμη και τα πιο ξακουστά κέντρα ομορφιάς. 

Αναμειγνύω 1 κουταλάκι μέλι με 1 κουταλάκι ζάχαρη, πλένω το πρόσωπό μου, απλώνω το καθαριστικό και ενυδατικό πίλινγκ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, κάνω ένα απαλό μασάζ, το αφήνω για 5 λεπτά και το ξεπλένω με κρύο νερό. Ύστερα απλώνω στο πρόσωπό μου μία θεραπεία με βασιλικό πολτό οι οποίες υπάρχουν στα ράφια των πιο γνωστών spa. 

Σύμφωνα με μελέτες, ο βασιλικός πολτός – η αποκλειστική τροφή της βασίλισσας μέλισσας στον οποίο οφείλεται η μακροβιότητά της, γνωστός και ως ελιξίριο ζωής και νεότητας– ανανεώνει τους ινοβλάστες της επιδερμίδας καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες επανόρθωσης και αντιγηραντικής δράσης για τις ώριμες και απαιτητικές επιδερμίδες. 

Τα λιλιπούτεια νιαουρίσματα ξεκινούν την ίδια στιγμή που το lifting με βασιλικό πολτό φτάνει στο τέλος του. Τραγούδια, παιχνίδι, γέλια και άρωμα μωρού κατακλύζουν τον χώρο χαρίζοντάς μου ενέσεις ευεξίας. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία για το άγχος και το στρες από εκείνη που σου χαρίζει η επαφή με τα παιδιά.

Ωραία τα πήγαμε ως εδώ. Αύριο κιόλας θα πάρω τα καροτσάκια, ή θα καλέσω την κυρία που φέρνει τα καλλυντικά στο σπίτι, και θα προμηθευθώ τα «μαγικά» μπουκαλάκια που θα μου εξοικονομήσουν ακόμα περισσότερο χρόνο, μια που δεν θα χρειάζεται να «μαγειρεύω» και για το δέρμα μου. 

Μετά θα φωνάξω τις φίλες μου. Με τα μωρά τους, βεβαίως… Ομαδικό μπεϊμπισίτινγκ. Και ομαδική περιποίηση. Βάρδια μπροστά στη φρουτόκρεμα. Η μία θα ταΐζει, η άλλη θα απλώνει μάσκα στο πρόσωπό της. Θα διασκεδάσουν και τα μικρά βλέποντάς μας να... πασαλειβόμαστε. Διάπλατα θα το ανοίξουν το στόμα. Και θα χωθεί και το κουταλάκι μέσα!
Ώρα για γυμναστική! Όλοι μαζί στο πάτωμα και… «Βγαίνει η βαρκούλα, βγαίνει η βαρκούλα…» Χέρια πιασμένα, πόδια τεντωμένα, μία σκύβει το μικρό μπροστά, μία εμείς. Δεν μπορεί, λιγάκι θα σφίξει αυτή η κοιλιά! Αφήνω τη μικρή στο πάρκο και ξεκινάω με τον μικρό μου πρίγκιπα ασκήσεις γυμναστικής. 

Ανατάσεις, επικύψεις, χεράκια μπροστά, χεράκια πίσω, ποδαράκια τεντωμένα, ποδαράκια λυγισμένα, «μακριά γαϊδούρα» με τον γιο μου σε στάση περήφανου καβαλάρη. Λαχανιάζω, φυσάω, ξεφυσάω, τρέχω, χορεύω, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στα μικρά και άριστη άσκηση στο σώμα μου. 

Κάποτε, φτάνει η ευλογημένη ώρα του μπάνιου, η μόνη ικανή να μου προσφέρει ακόμη λίγες στιγμές προσωπικής περιποίησης. Η μικρή λαγοκοιμάται, ο μικρός πλατσουρίζει με μια στρατιά από πάπιες στο προσωπικό του μπανάκι κι εγώ ξεκινώ την απολέπιση σώματος. 

Ύστερα «φωτίζω» τα μαλλιά μου με χαμομήλι που έχει απομείνει στο μπιμπερό της μικρής και ενυδατώνω το δέρμα μου με λάδι. Τέλος, ρίχνομαι στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης απλώνοντας στο σώμα μου μία κρέμα. 
Τέλεια! Οι τρεις μας, μεταφερόμαστε στη συνέχεια στο «τεράστιο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά», πίνουμε το γάλα μας και κουλουριαζόμαστε κάτω από το ζεστό πάπλωμα αφού πρώτα φορέσουμε απαραιτήτως τα καλτσάκια μας. Μόνο που η μαμά έχει φροντίσει να αλείψει λίγο πριν τις φτέρνες της με βαζελίνη… 
Το επόμενο πρωί είναι βέβαιο πως αν ο «μπαμπάς- τυφλόμυγα» χαϊδέψει τις έξι πατούσες του «τεράστιου κρεβατιού» δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει σε ποιον από τους τρεις μας ανήκουν.

Ρομίνα Ξύδα
http://www.talcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου