Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πολύς Δρόμος Μπροστά......!!!

Ποιοι είμαστε πραγματικά?

Το υλικό μας σώμα του 1%δεν είναι εμείς. Πως το γνωρίζουμε αυτό? Μπορούμε να αφαιρέσουμε μια ανθρώπινη καρδιά, να την αντικαταστήσουμε με κάποιου δωρητή,και το άτομο παραμένει όπως ήταν πριν την εγχείρηση.


Πολλά εσωτερικά όργανα μπορούν να αντικατασταθούν. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να αγαπάμε τους ίδιους ανθρώπους, τα ίδια χόμπι, και τα ίδια φαγητά.

Αντίθετα, κάποιος μπορεί να βιώσει ένα τραύμα – σωματικό,νοητικό ή συναισθηματικό– και να μην είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.Δεν έχει αλλάξει το φυσικό σώμα, ή ενδεχομένως να μην είναι εμφανής η αλλαγή με γυμνό μάτι, κι όμως το άτομο είναι τελείως διαφορετικό. 

Μπορεί ν’αλλαχτούν τα εσωτερικά όργανα κάποιου και να παραμείνει ίδιος, όμως όταν κάτι του συμβαίνει – το οποίο έχει πυροδοτηθεί από εξωτερικό παράγοντα – είναι εντελώς διαφορετικός.

Πολλά συμβαίνουν σ’ έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο, το άτομο που είμαστε σήμερα δεν είναι το άτομο που ήμασταν κάποτε.
                               
Άρα ποιοι είμαστε ?

Η ιδέα που προσπαθώ να σου μεταφέρω είναι πως ακόμα και το άτομο που είσαι σήμερα δεν είναι ο πραγματικός σου εαυτός. Ο πραγματικός σου εαυτός είναι κάποιος προς τον οποίο εργάζεσαι. Ακόμα κι αν έχω εργαστεί πάνω στον εαυτό μου 20χρόνια, δεν μπορώ να νιώσω που έχω φτάσει τον απώτερο εαυτό μου.

Όταν ο Μωυσής έφτασε τα 80,είχε ήδη αποκαλύψει μια απίστευτη ποσότητα Φωτός. Ήταν ήδη δίκαιος. Είχε ήδη δει την φλεγόμενη βάτο, είχε συνομιλήσει απευθείας με τον Δημιουργό, και είχε ήδη κάνει τόσα πολλά. Ήταν ήδη ένας ηγέτης, όμως τον απώτερο εαυτό του τον έφτασε μονάχα όταν στάθηκε στο Όρος Σινά.


Το θέμα μου είναι πως δεν μπορούμε να παραμένουμε προσκολλημένοι στο άτομο που είμαστε σήμερα. Το άτομο που είμαστε τώρα μας καθοδηγεί στα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να ανακαλύψουμε ποιοι θα πρέπει να είμαστε. 

Ακόμα κι όταν η ζωή σου φέρει τις επιτυχίες, μικρές ή μεγάλες, μην βάλεις τα πόδια στο τραπέζι και εφησυχάσεις. Να ξέρεις πως έχεις φτάσει ένα ορόσημα, όμως μπροστά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Αυτήν την εβδομάδα, δες που βρίσκεσαι και προς τα πού κατευθύνεσαι.Τσέκαρε μ’ έναν καλό φίλο ή με τον δάσκαλο σου για να πάρεις φιντμπακ.Ηρέμησε, δεν έχεις φτάσει ακόμα.

KABBALAH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου