Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η σχέση μας με το Θεό ...!!!

Τι είδους σχέση έχουμε με τον Θεό; 
Ποια είναι η μυστική μας συνομιλία μαζί του, η μυστική συμφωνία που κάνουμε όταν συνομιλούμε μαζί του, τί του ζητάμε και τί του δίνουμε; 

Ο άνθρωπος ζητά πολύ λιγότερα από αυτά που έχει να του δώσει ο Θεός! Αρκείται σε ελάχιστα. Είναι η μόνη ολιγάρκεια που δεν επιτρέπεται, που είναι ανοησία και όχι σοφία..
Γιατί ο μόνος από τον οποίο έχουμε δικαίωμα, αλλά και οφείλουμε να ζητήσουμε τα πάντα είναι ο Θεός! 
Τίποτα λιγότερο από τα πάντα!

Αντιθέτως το αίτημά μας το απευθύνουμε στους ανθρώπους, και μάλιστα σε πρόσωπα που επιλέγουμε μέσα από συναισθηματικές, ερωτικές ή άλλες σχέσεις. Απευθύνουμε, δηλαδή, το αίτημα της λύτρωσής μας, της κάλυψης της ανάγκης μας, της πληρότητάς μας στον άνθρωπο αντί να το απευθύνουμε στον Θεό! Μόνον ο Θεός όμως μπορεί να το καλύψει!

Η σχέση μας -οποιασδήποτε μορφής- με τον συνάνθρωπο, είναι σχέση οριζόντια, η οποία λειτουργεί στον βαθμό που της επιτρέπουμε να λειτουργεί τριγωνικά: με τον Θεό ως το τρίτο πρόσωπο! Μια σχέση λειτουργεί ευλογημένα, είναι αστείρευτη και δεν τελειώνει, όταν είναι ανοιχτή προς τα πάνω. Όταν επιτρέπει στον Θεό να την τροφοδοτεί με φως κι αγάπη! Όταν η κοινή αναφορά, η κοινή Πηγή είναι ο Θεός!

Όταν ο Θεός, ο οποίος δίνει την ευλογία, είναι στην κορυφή του τριγώνου, η ενέργεια διέρχεται και δυναμοδοτεί και τα δύο μέρη -μαζί και τους κόσμους αντίστοιχα των προσώπων της διαπροσωπικής σχέσης. Ο άνθρωπος όμως δεν ζητά από τον Θεό εκείνο το οποίο δικαιούται.

Δεν ασκεί τα δικαιώματά του! Το δικαίωμα στο απόλυτο! Το δικαίωμα στην ζωή χωρίς όρια! Το δικαίωμα στην χαρά, στην ολοκλήρωση, στην αθανασία! Το δικαίωμα στην ευτυχία του! Συνήθως ζητάμε υπό τον πανικό των γεγονότων -γιατί κανείς όταν όλα είναι καλά δεν απευθύνεται όπως θα έπρεπε στον Θεό, με την ακόμα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη και αφιέρωση, με ακόμα υψηλότερη προσέγγιση της θειότητας εντός.

Κάτια Νικηφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου