Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Διαλογισμός σημαίνει βάζεις στην άκρη το νου σου...!!!

Με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπερδεύεται με την πραγματικότητα, και να μπορείς να δεις τα πράγματα ως έχουν. Γιατί ο νους μπερδεύεται με τα πάντα; 

Επειδή ο νους έχει φτιαχτεί από την κοινωνία. Είναι πράκτορας της κοινωνίας μέσα σου. Δεν είναι στην υπηρεσία σου, να θυμάσαι. 

Είναι ο δικός σου νους αλλά δεν είναι στην υπηρεσία σου, συνωμοτεί εναντίον σου. Κατευθύνεται από την κοινωνία, 
η κοινωνία έχει εμφυτεύσει πολλά πράγματα μέσα του.

Είναι ο ΔΙΚΟΣ σου νους αλλά ΔΕΝ υπηρετεί εσένα. Υπηρετεί την κοινωνία. 

Αν είσαι Χριστιανός, τότε υπηρετεί τη χριστιανική εκκλησία. Αν είσαι Ινδουιστής, τότε ο νους σου είναι Ινδουιστής, αν είσαι Βουδιστής, ο νους σου είναι Βουδιστής. 

ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. Η πραγματικότητα είναι απλά όπως είναι.

Υπάρχουν τρεις χιλιάδες θρησκείες πάνω στη Γη, μεγάλες και μικρές, μικρές αιρέσεις και αιρέσεις μέσα σε αιρέσεις, συνολικά τρεις χιλιάδες. Κι έτσι υπάρχουν τρεις χιλιάδες διαφορετικοί τύποι "νου", αλλά η πραγματικότητα είναι μία, και ο Θεός είναι ένας, και η αλήθεια είναι μία!

Το πρώτο βήμα του διαλογισμού είναι, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ - και θα σε βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό. Αγαπώντας τον εαυτό σου καταστρέφεις πολλά από εκείνα που σου έχει εμφυτεύσει η κοινωνία σχετικά με σένα τον ίδιο. Θα έχεις απελευθερωθεί από την κοινωνία και τους μηχανισμούς της.

Και το δεύτερο βήμα είναι, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ - ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ. Περπατάς, παρατήρησε το βάδισμά σου. Τρως, παρατήρησε το φαγητό σου. Κάνεις μπάνιο, παρατήρησε το νερό, το πόσο ζεστό ή κρύο είναι, το άγγιγμα του νερού στο σώμα σου, την ανατριχίλα που νιώθεις στην πλάτη σου. 

Παρατήρησε τα πάντα. ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΠΑΝΤΑ.

OSHO
The Dhammapada: The Way of the Buddha

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου